Am citit povestioarele voastre .....
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
divexreal
Am citit povestioarele voastre .....
Sincer am tot respectul pentru cei ce le-au scris dar mi se par copilarii ... Acum sa revenim la chestiuni mai serioase .... Pe cand liberul acces la arme adevarate , cu glont ?. Daca vrem sa discutam despre autoaparare sa discutam serios ..... Poate gresesc eu dar nu vad de ce este atat de ingradit acest drept romanilor ..... Parerea mea ca un cazier curat si un aviz psihologic ar fi mai mult decat suficiente ... Fara categorii privilegiate , fara alte tertipuri cu caracter discriminatoriu ... Si inca ceva pentru firmele de profil RUSINICA ...... Mi se par exagerate preturile pentru achizitionarea unui pistol cu gaz .... Cam mult pentru apa de ploaie ..... M-am pacalit si eu cand eram pustan ... Baieti nu se merita .... Puneti banul la pusculita si mai asteptati sigur se vor schimba lucrurile intr-o zi .... Poate se desteapta cine trebuie .... !!!! Cu respect deosebit ......... Un roman cu capul pe umeri !
Eu nu prea sunt de acord cu imaginea asta asupra conditiilor de obtinere si detinere de arme cu glont ,cazier curat si aviz psihologic poate obtine oricine .Pe de alta parte ,dar totusi sustinand cele de mai sus ,i-mi displace profund ca toti soferii care nu respecta legile sa se dea jos la mine in intersectii si asa mai departe .
-
divexreal
Eu sunt pentru liberul acces la armele cu glont !
Eu sunt adeptul responsabilitatii ..... si chiar as fi de acord cu inasprirea pedepselor pentru jaful armat sau infractiunile savarsite cu arme de foc .... Sincer ai trage cu o arma pe strada in alta situatie decat strict in legitima aparare stiind ca esti pasibil de o pedeapsa privativa de libertate chiar pe viata ? Eu nu cred ..... Si inca ceva cand am spus aviz psihologic ma refer la unul cat se poate de corect si cu un grad de dificultate ridicat .... Eu afirm cu tarie ca un pistol cu gaz nu anihileaza un adversar inarmat cu o sabie .... Ai nevoie de viteza de reactie nu sa stai sa calculezi din ce parte bate vantul ..... Apropo daca esti atacat il rogi pe agresor sa treaca in bataia vantului ? Cam aceasta este ideea .... Si inca ceva daca agresorul este in posesia unui pistol in mod ilegal si ma refer la unul cu glont eu il sperii cu un pistol cu gaze ? Mai bine nu il scot la vedere pentru ca sigur il enervez si ma aleg cu un glont in cap !!!!
Un roman cu capul pe umeri !
Re: Am citit povestioarele voastre .....
Accizele la arme sunt de 100%.. mai adaugi un 20% (adaos comercial al firmei importatoare).. un 19% TVA.. asa se explica preturile mari.. (arrow ne poate oferi mai mult einformatii)divexreal wrote: Si inca ceva pentru firmele de profil RUSINICA ...... Mi se par exagerate preturile pentru achizitionarea unui pistol cu gaz .... Cam mult pentru apa de ploaie ..... M-am pacalit si eu cand eram pustan ... Baieti nu se merita .... !
In ceea ce priveste dreptul de a folosi arme de foc pe strada.. sa fim seriosi.. la 20 de ani oricine ar avea.. multi se imbata... multi se incaiera prin baruri/discoteci.. multi se vor simti cocosi cu pistolul in buzunar .. si la cat de prost este romanul nostru.., da, trebuie sa recunosc cu cea mai mare rushine ca traiesc intr-o tara de prosti,..
gandeste-te domnule" un roman cu capul pe umeri" ce tragedii s-ar putea intampla!!
In ceea ce priveste pistoalele cu gaze.. cine te pune sa-ti iei din alea? un pistol cu bile de cauciuc.. la distanta de 5-10 m risti sa-l omori pe agresor daca tragi de la gat in sus.
A.. si domnule divexreal.. vreti cam multe drepturi pt niste amarati care se omoara de la o bucata de pamant.. da-le la aia pistoale...
In orice tara civilizata e greu sa obtii permis de arma de foc (sa o porti purta cu tine pe strada, daca nu chiar interzis), obtii insa usor pt apararea locuinte proprietatii..
Si poate nu stiati, in Romania ai voie sa porti arma de foc pe strada, doar ca persoana juridica, in timpul transportului de bunuri de valoare mare; Ai voie si ca persoana fizica dar numai in locuinta..
Andrei U.
-
Guest
In Romania ai voie sa porti arma pe strada si ca persoana fizica, dar numai daca faci parte din categoriile "speciale" de persoane: demnitari, magistrati, si, mai nou, pensionarii din militie, armata si securitate. Problema e ca legea instituie prin aceste asa zise "categorii" PRIVILEGIUL de a purta arma ( pe baza functiei detinute), si nu DREPTUL , cum ar fi normal, pemtru orice cetatean cinstit. Dar legea a fost gandita si proiectata de un organism militarizat(MI) care, prin prisma judecatii si educatiei unor politisti (fosti militieni) care au redactat-o, n-au reusit s-o adapteze pentru societatea civila careia ii era adresata, ci au pastrat tot filonul comunist -totalitar militienesc cu care au fost obisnuiti si in care au trait.
-
divexreal
Va multumesc pentru mesaje ....
Sincer vorbind imi dau seama ca am intalnit aici persoane inteligente .... ma bucur .... De ce nu sunt de acord cu autorizarea de a detine un pistol cu glont numai la domiciliu .... ? Pentru ca bunul cel mai de pret al fiecarui om este viata insasi ... Daca as cumpara un pistol cu glont l-as cumpara numai pentru legitima aparare .... Nu vreau sa speculez prea mult cand ,unde si in ce context as putea avea nevoie de el ... Sincer nu astazi , sa zicem ca nici maine dar o data in viata poate ca .... Eu sunt de acord ca nimeni nu are dreptul de a lua viata nimanui si mi se pare absurd ca pentru o injuratura pe strada sa ripostezi cu un glont in cap ... dar la fel de absurd mi se pare sa mergi la o ora tarzie prin cartiere rau famate si sa vezi tot felul de oligofreni cu sabii in mana .... Mi s-a intamplat sa vad un tip in stare de ebrietate urcand cu sabia in mana intr-un mijloc de transport ... Eu as fi de acord cu liberul acces la armele de foc dar in urmatoarele conditii : 1 ) Cazier curat
2) Test psihologic dat la Politie pentru a fi siguri ca nu gaseste cineva vreo modalitate de a pacali acest test ....
3) O pregatire de scurta durata in ceea ce priveste cunoasterea tipului respectiv de arma si a conditiilor in care poate fi folosita ....
Eu zic in felul urmator ar fi o sursa de venit pentru POLITIA ROMANA ... 2-3 milioane la o autorizare nu ar fi o suma neglijabila .
Cu tot respectul pentru cei ce au alte pareri dar eu zic in felul urmator
nu oricine trece un test psihologic , iar daca ar fi sa tremuram de frica sa nu ajunga in mainile cui nu trebuie armele, ar trebui sa luam in calcul ca si permisul de conducere poate sa incapa pe mana unui om care are inclinatii spre infractional ;dar acum nu inseamna ca toti care au permis de conducere vor savarsi infractiuni .... Cine greseste PLATESTE , dar pana atunci eu zic sa ne bucuram cu toti de prezumtia de nevinovatie !
2) Test psihologic dat la Politie pentru a fi siguri ca nu gaseste cineva vreo modalitate de a pacali acest test ....
3) O pregatire de scurta durata in ceea ce priveste cunoasterea tipului respectiv de arma si a conditiilor in care poate fi folosita ....
Eu zic in felul urmator ar fi o sursa de venit pentru POLITIA ROMANA ... 2-3 milioane la o autorizare nu ar fi o suma neglijabila .
Cu tot respectul pentru cei ce au alte pareri dar eu zic in felul urmator
nu oricine trece un test psihologic , iar daca ar fi sa tremuram de frica sa nu ajunga in mainile cui nu trebuie armele, ar trebui sa luam in calcul ca si permisul de conducere poate sa incapa pe mana unui om care are inclinatii spre infractional ;dar acum nu inseamna ca toti care au permis de conducere vor savarsi infractiuni .... Cine greseste PLATESTE , dar pana atunci eu zic sa ne bucuram cu toti de prezumtia de nevinovatie !
Re: Va multumesc pentru mesaje ....
Cu riscul de a ma repeta ,singurul punct de vedere cu care nu sunt de acord este cel al avizului psihologic ,ca si idee ,adica odata acordat accesul liber la achizitionarea armelor de foc ,inevitabil ,cred eu ,acestea vor ajunge si in maini gresite .
Cred ca problema nici nu ar fi ca testul sa fie pacalit ,ci ca el sa nu faca fata psihicului uman ,care extrem de complex si divers,fara ca cineva sa-l poata testa ,pana in momentul primelor esecuri .
Cred ca problema nici nu ar fi ca testul sa fie pacalit ,ci ca el sa nu faca fata psihicului uman ,care extrem de complex si divers,fara ca cineva sa-l poata testa ,pana in momentul primelor esecuri .
-
divexreal
Fiecare descoperire a omului prezinta si riscuri ....
Iti inteleg teama Andrei , partial este justificata ... dar daca ar fi sa ne raportam numai la RISCUL DE A NU INTRA ARMELE PE MANA CUI NU TREBUIE , te intreb de ce mai sunt produse armele , de ce nu ne transformam intr-o societate pacifista ... de ce nu suntem cu toti prieteni ? Din vanzarea armelor se pot castiga bani buni .... De ce crezi ca in SUA se pot achizitiona atat de usor ? Pentru ca americanii au un simt mult mai dezvoltat al afacerilor ! Noi ne plangem ca industria de aparare este la pamant .... Eu am incredere in produsele romanesti ... Daca romanii ar primi dreptul de a achizitiona arme, de castigat ar avea producatorii romani ... pentru ca ar iesi pe piata cu arme bune la preturi mici .... Am fi cu toti multumiti si noi ca detinem ceea ce ne-am dorit , si producatorii pentru ca au un nou segment de piata , si statul roman care mai incaseaza niste bani la buget ... Sa stii Andrei ca romanii pot sa comita infractiuni si fara arme de foc ... daca cineva este nebun poate sa omoare un om si cu o piatra , un par , un cutit sau cu orice altceva ... Deci eu zic sa nu mai tremuram de frica si sa liberalizam accesul la armele de foc ...
Din pacate in Romania ~2005~ cetateanul de rind nu poate obtine autorizatie ptr arma de foc letala cu destinatia apararea proprietatii.
Aceasta ar trebui rezolvata in primul rind si accesul neingradit de functie, demnitari, valoare...
Autorizatie de port arma letala - pistol - ptr autoaparare este un lucru serios care trebuie studiat cu atentie, nu sunt de acord cu acordarea acesteia fara o temeinica studiere.
Eu unul as dori o arma letala ptr apararea proprietatii si nu mi-as dori ptr a o avea asupra mea tot timpul, responsabilitatea acesteia este enorma si nu merita ptr mine, dar aceasta depinde de la caz la caz.
Aceasta ar trebui rezolvata in primul rind si accesul neingradit de functie, demnitari, valoare...
Autorizatie de port arma letala - pistol - ptr autoaparare este un lucru serios care trebuie studiat cu atentie, nu sunt de acord cu acordarea acesteia fara o temeinica studiere.
Eu unul as dori o arma letala ptr apararea proprietatii si nu mi-as dori ptr a o avea asupra mea tot timpul, responsabilitatea acesteia este enorma si nu merita ptr mine, dar aceasta depinde de la caz la caz.
-
Dabija
",singurul punct de vedere cu care nu sunt de acord este cel al avizului psihologic "
Infractorii care au arme de foc si le detin ilegal unde au obtinut avizul psihologic ?
Ei oricum nu-si fac probleme in legatura cu prevederile legii ...Probleme ne facem noi, oamenii responsabili, de multe ori mai responsabili decat unele cadre de politie sau armata care se tot sinucid sau isi impusca amantele si neveste din gelozie ... si chiar se pare ca erau testati psihologic ... doar ca repectivele teste au fost date in Romania. Asa ca eu sunt pentru dreptul, aproape neingradit, al cetatenilor (fara functii de parlamentari sau magistrati) de a detine arme de foc de autoaparare.
"Cine greseste PLATESTE , dar pana atunci eu zic sa ne bucuram cu toti de prezumtia de nevinovatie !"
Infractorii care au arme de foc si le detin ilegal unde au obtinut avizul psihologic ?
"Cine greseste PLATESTE , dar pana atunci eu zic sa ne bucuram cu toti de prezumtia de nevinovatie !"
-
divexreal
Eu inca mai sper ....
Progresam din cate vad eu ... Subiectul prezinta interes , dar as vrea si opinia unei firme de profil .... Prin urmare cred ca nu ar fi incorect sa apelam la firma ARROW pentru a vedea daca vanzarea de arme cu glont prezinta interes ? Poate gresim noi si nu intelegem " grija parinteasca " a parlamentarilor nostri pentru linistea si siguranta cetateanului de rand .... Un om intelept spunea in felul urmator : " Daca langa casa ta se afla un lac adanc , nu ii interzice copilului sa mearga sa faca o baie pentru ca oricat vei incerca sa il opresti el tot va intra in apa . Prin urmare cel mai bun lucru pe care il poti face este sa il inveti sa innoate ! " La fel si in cazul armelor mai bine sa fim invatati tot ce trebuie despre manuirea lor si despre legile in vigoare decat sa ni se repete la infinit : DOAR PARLAMENTARII , CADRELE MILITARE ACTIVE SAU IN REZERVA , PROCURORII ETC . . POT DETINE ARME CU GLONT . Cu toti suntem oameni , cu toti putem gresi sau savarsi infractiuni .... Eu consider ca importanta nu este functia ci mentalitatea , moralitatea , corectitudinea din noi ... IN FATA LEGII TOTI AR TREBUI SA FIM EGALI NU SA EXISTE EXCEPTII ! DAR DIN PACATE DIN INALTIMEA SCAUNELOR PARLAMENTARE ESTE GREU , CHIAR IMPOSIBIL SA OBSERVI CA AI FOST DEPASIT DE REALITATE .... DE CE NU VRETI SA INTELEGETI DOMNILOR CA VREM LIBERTATE NU INGRADIRE ... NE-AM SATURAT DE ACCESUL INTERZIS .... Daca nu ocupam functii asemanatoare celor detinute de dv . nu inseamna ca suntem infractori ! Suntem cetatenii Romaniei de astazi , care platim taxe si ne trezim in fiecare dimineata cu speranta ca undeva acolo sus mai exista oameni care stiu ce inseamna ONOAREA !
Arme pt. autoaparare
Despre majoritatea parlamentarilor, "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac". Iar ceilalti (unii de buna credinta) sunt manipulati intr-un mod de-a dreptul nesimtit. Poate o sa va mirati dar printre ei am gasit si cativa, putini ce-i drept, care gandesc (cu capul). Toata stima pentru dl. Sergiu Nicolaescu. A fost singurul care a sustinut un proiect de lege facut de noi, ba mai mult la propus ca initiativa legislativa cu riscul de a-si atrage tot felul de comentarii care de care mai tampite. Poate va amintiti in luna iunie 2004, cand ziarele au scris cu litere de-o schioapa ca Nicolaescu vrea sa dea arme la toata lumea. Au facut misto de el pentru un amendament pe care el personal l-a adaugat la proiectul de lege propus de noi, amendament de altfel de bun simt si mai ales normal, pe care noi nici nu am indraznit sa-l propunem considerandu-l mult prea avangardist pentru RO, dar care avea un singur mare defect: era prea frumos sa poata fi acceptat de o adunatura de comunisti si securisti paranoici, pentru care romanul este din nastere un potential infractor, tampit prin definitie si lipsit de discernamant si pentru care dupa parerea lor, incalcare legii reprezinta un hoby. Era vorba despre o prevedere care ar fi permis oricarui cetatean care indeplinea niste conditii (ce-i drept greu de indeplinit) sa detina un pistol de calibru mic pentru apararea proprietatii. Imaginati-va ca omul acesta a reusit sa treaca proiectul de lege prin comisia de aparare nat. si ord. publica din senat cu modificari minore si sa il inainteze pentru discutii in plen. Ei bine, pe drum de la comisie pana la senat, proiectul a fost pur si simplu inlocuit cu varianta propusa de IGP. Abia dupa ce proiectul a trecut si de camera deputatilor dnul "comisar Moldovan" a aflat ca de fapt si senatorii si deputatii au votat cu totul alt proiect decat cel pe care el il sustinuse cu atata tenacitate in plen. Binenteles amendamentul lui a fost respins dar el pana la sfarsit a fost multumit ca restul proiectului a trecut fara obiectii, fara sa stie ca el pledase atat de convingator pentru porcaria de proiect care acum se numeste legea 295. Cand a aflat era deja prea tarziu si nu se mai putea face nimic. Tot ce v-am spus nu sunt presupuneri si nici nu sunt auzite de la altii. Am fost in miezul problemei.
Dealtfel pentru faptul ca a fost singurul demnitar care s-a implicat la modul serios si a sustinut ideile noastre am propus sa fie numit membru de onoare ANDA. Consider asta ca o datorie morala fata de unul dintre "ai nostrii".
Dealtfel pentru faptul ca a fost singurul demnitar care s-a implicat la modul serios si a sustinut ideile noastre am propus sa fie numit membru de onoare ANDA. Consider asta ca o datorie morala fata de unul dintre "ai nostrii".
Re: Arme pt. autoaparare
Cu o floare nu se face primavara...Bill wrote:o adunatura de comunisti si securisti paranoici
Dealtfel pentru faptul ca a fost singurul demnitar care s-a implicat la modul serios si a sustinut ideile noastre am propus sa fie numit membru de onoare ANDA.
Marius
-
divexreal
Ce frumos ar fi ....
Ce frumos ar fi daca s-ar intampla si cu liberalizarea armelor de foc asa cum s-a intamplat cu Legea detectivilor particulari ... A durat mult pana a fost adoptata dar minunea s-a produs .... Eu inca mai sper .... Si stiti de ce ? Pentru ca nu sunt singurul care isi doreste acest lucru .... Vad alaturi de mine si alte persoane respectabile care au in mintea lor aceeasi dorinta ... Ce sens are discriminarea intr-o societate care are alte aspiratii mult mai inalte ...??? Eu pun pe aceeasi pozitie toti cetatenii Romaniei indiferent de etnie , credinta , apartenenta politica sau categoria profesionala ... Si apropo: DOMILOR CARE AVETI PUTERE DE DECIZIE NU SUNTEM INFRACTORI SI NU ESTE CAZUL SA VA TEMETI DE NOI ....
UN ROMAN CU CAPUL PE UMERI ....
UN ROMAN CU CAPUL PE UMERI ....