GP T12 ca si concealed wepon

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
tefith

GP T12 ca si concealed wepon

Post by tefith »

Buna sunt nou pe acest forum si in domeniul armelor autoaparare.
Urmeaza saptamana viitoare sa imi scot autorizatia de cumparare pentru un pistol autoaparare cu bila pentru detinere, port si folosire.

M-am decis initial pentru GP T12 10x28 studiind acest forum (imi trebuie un pistol eficient ca si putere de stopare), insa as vrea sa intreb daca el este practic ca si greutate si dimensiuni pentru purtarea zilnica concealed, si daca cineva imi poate recomanda un toc de pistol adecvat.

Multumiri anticipate! :D

Teodor
tevez

Re: GP T12 ca si concealed wepon

Post by tevez »

tefith wrote:Buna sunt nou pe acest forum si in domeniul armelor autoaparare.
Urmeaza saptamana viitoare sa imi scot autorizatia de cumparare pentru un pistol autoaparare cu bila pentru detinere, port si folosire.

M-am decis initial pentru GP T12 10x28 studiind acest forum (imi trebuie un pistol eficient ca si putere de stopare), insa as vrea sa intreb daca el este practic ca si greutate si dimensiuni pentru purtarea zilnica concealed, si daca cineva imi poate recomanda un toc de pistol adecvat.

Multumiri anticipate! :D

Teodor
Salut,
Există T11, tot de la GP, mai mic puţin, tot în 10x28. Cât de uşor e pentru purtat...diferă de la om la om. Mie Fort 17 nu mi s-a părut
greu de purtat. Sigur au şi toc pentru el. Eu recomand tocurile lui Vlad (http://vladcepraga.ro/category/tocuri-p ... ci-cutite/)
Mic şi chiar uşor de purtat era Fort 10 dar nu se mai importă, nici Fort 9, varianta lui din oţel în întregime. Dar, cum spuneam, fiecare
cu "concealedu'" lui, un amic cară un dictamai CZ-ul 75 fără probleme.
Întrebare off-topic: ţi s-a cerut cursul de arme la autorizare?
kuminte

Post by kuminte »

GP T12 10x28 este foarte greu, am renuntat la tocul de curea pt ca oricat l-ai fixa, tot "cad" pantalonii de pe tine, plus ca trebuie sa ai tot timpul pe tine un sacou, sau o haina lunga, altfel este foarte vizibil; acum il tin in borseta asta si este chiar comod.
Daca stiam ca va fi atat de greu, ma indreptam catre un pistol mai mic de la inceput, dar n-am vrut sa ascult..am vrut mare si puternic :lol:
AC 5.5
AC 6.35
tefith

Post by tefith »

Merci pt informații.
Eu sunt din CJ si am fost la 1 februarie la poliție și mi au cerut categoric cursul, au spus că și cei fără permis și cei cu permis trebuie să îl faca, i-am întrebat pe cine îmi recomanda dar mi au spus că ei nu fac recomandări așa că am sunat la Cluj shooting range si ei mi au recomandat pe cineva si cu 300 Ron în două săptămâni am avut diploma, care e valabila pe viață din câte mi s a spus.
tevez

Post by tevez »

Da, este "pe viaţă", doar permisul trebuie vizat la 5 ani, poţi pune reminder de-acum. Dacă te prinde "microbul" şi vrei să te faci
colecţionar sau vânător, de asemenea ai nevoie de curs, deci e bine că l-ai făcut. În Cluj-Napoca văd două magazine unde găseşti
arma ce ţi-o doreşti, deci poţi merge să "probezi", pe site zice că pe B-dul 21 Decembrie, nr. 150, langa piata Mărăşti şi pe str.
Corneliu Coposu nr 108 găseşti magazinele, probabil le ştiai dar un pic de reclamă nu strică :D :D :D . :wink:
careundecine

Post by careundecine »

Dupa ce ca e cu bila de cauciuc mai vrei sa fie si mica usoara si concealable
Nu prea exista asa ceva, sa zicem merci ca avem de ales intre cateva arme destul de puternice...
T11 este exact T12 cu teava taiata putin si incarcatorul mai mic. Ceea ce face o arma mai usor de purtat e mai mult grosimea decat lungimea, ori astea doua sunt identice deci nu obtii mare lucru ca e mai scurt. Eu as merge tot pe T12 si pe o borseta/geanta.
Post Reply