inca un topic de genul "recomandari arma"

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

A_C_M

inca un topic de genul "recomandari arma"

Post by A_C_M »

Salut, La multi ani! si bine v-am gasit,

Zilele astea trebuie sa primesc permisul sau hartia cu care pot sa-mi procur pistolul neletal cu glonte de cauciuc.
Desi prin august citisem mai multe si ma hotarasem la un CZ 83, (motivul ca este fiabil prin faptul ca este din otel dar si puternic), acum observ ca nu prea il gasesc prin magazine.

Bugetul de care dispun ar fi intre 1000-2000ron, ce pistoale full otel gasesc la banii astia sau ce alte recomandari mai imi puteti da ?

Multumesc.

LE: Doar ce m-am intors de la IPJCTsi mare mi-a fost norocul caci pana azi era valabila autorizatia. Am facut cerere de prelungire 90zile si o sa intru in posesia ei vineri. Asa ca e destul timp sa aleg o arma
Rudy

Re: inca un topic de genul "recomandari arma"

Post by Rudy »

Salut, bine ai venit pe forum si ... La Multi Ani! (sau bine ne-ai mai gasit, ca la cum merg lucrurile........... :mrgreen: :mrgreen: )

Bugetul pe care vrei sa-l aloci pentru un pistot full otel este prea mic. Vorbim despre arme noi.
Pretul unuia pleaca de pe la 2800 roni, pana la....adica un Fort 12rm, cal.45

De fix 2000 de roni iti poti lua totusi ceva de otel, dar nu pistol ci un revolver ALFA-Steel 2" brunat cal. 9mm PA, pe care nu-l recomand a fi purtat zilnic, fiind prea greu, dar care este totusi o arma pe cinste si extrem de solida, care trage cu orice fel de munitie.

Recomandarea mea = Fort. :wink:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Cristi!

Post by Cristi! »

Salut,

Am un Baikal de 45, e full otel,vine cu doua incarcatoare,tipic rusesc (nu e pretentios),nu se blocheaza si e sub 2000 lei.
Ia-l cu incredere!
A_C_M

Post by A_C_M »

Salutare,

Am luat vineri autorizatia. In urmatoarea perioada ma hotarasca la ce ma opresc si revin cu detalii.

Multam pentru sugestii.
oroles

Post by oroles »

Salut

de ce vrei full otel? o gramada de arme moderne au diverse parti din polimer.

referitor la intrebarea ta, din toate discutiile de ceva ani pe forumuri reiese o concluzie general valabila: mergi pe 10x28 sau pe .45 daca vrei autoaparare. daca sapi putin prin forumuri vei gasi argumente atat de o parte cat si de cealalta, unele dezinteresate, altele clar din partea unora ce profita financiar.
A_C_M

Post by A_C_M »

In regula, nu strict full otel, dar care ar fi un BestBuy in jurul a 2000ron?

Multumesc.
oroles

Post by oroles »

daca vrei arma pentru aparare, nu pentru distractie, eu zic sa mai suplimentezi bugetul. repet, din toate discutiile de pe forumuri vei vedea ca ar fi bine sa te orientezi catre calibrele 10x28 (GP) sau .45 (Fort)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

A_C_M wrote:In regula, nu strict full otel, dar care ar fi un BestBuy in jurul a 2000ron?

Multumesc.
La bugetul declarat eu as zice sa luati in calcul si o arma "la mana a doua". Doua conditii: arma sa fie neaparat din otel sau polimer cu otel si numai daca va asigurati in vreun fel ca vanzatorul armei nu e vreun fel armurier inchipuit.
Asadar, daca in arma nu s-a umblat mai mult decat e necesar pentru curatarea obisnuita, sigur e in stare tehnica buna. Munitia pentru ele este atat de scumpa, inchirierea liniei de poligon e si ea scumpa motiv pentru care cel mai sigur veti gasi la mana a doua arme cu care nu s-au tras mai mult de 50-100 de cartuse. Astea sunt arme care nu costa sau mai bine zis nu ar trebui sa coste mai mult de 2000 de lei. Un FORT 17 in 9mmR, la mana a doua, costa in jur de 1500-1700 de lei. Daca aveti noroc, vanzatorul include in pret si munitie, toc, poate chiar si cutia metalica pentru pastrare.

Este important sa nu cumparati in nici un caz, nici noua si nici la mana a doua, arma din zamak. Indiferent cat este de "nefolosita", indiferent de cat de cool arata, indiferent de cat de mult o lauda vanzatorul sau cat de mult a costat "de noua" si cat de ieftin o vinde acum. Sunt multe motive pentru care fac aceasta recomandare impotriva armelor din zamak, nu le insir acum, daca doriti detalii, citit frumusel forumul asta ca e plin de informatii in acest sens.
Cel mai usor ca sa identificati o arma din zamak este sa aflati calibrul, armele astea au de regula calibrul 10X22 pentru semiautomate si .380GUM pentru revolvere.
A_C_M

Post by A_C_M »

Multumesc mult pentru informatii si sfaturi. O sa ocolesc tot ce e fabricat din zamak in materie de pistol cu bile de cauciuc.
Revin cu informatii dupa achizitie.
A_C_M

Post by A_C_M »

Salutare,

Ma apropii de finalizarea achizitionarii unui Fort 17 .45, ownerul fiind sepuku, un membru vechi al forumului. M-a atentionat ca forturile 17 rup/crapa camasa cartusului in momentul tragerii.
Puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri in aceasta privinta, cum arata o camasa rupta/crapata, se intampla la 100% toata seria fort 17 sau sunt cazuri si cazuri, reprezinta un risc pentru mine sau pentru familia mea?
Am cautat detalii/exemple, dar nu prea gasesc.

Multumesc.
Rudy

Post by Rudy »

La 50 trase este posibil ca tuburile de la 2-3 cartuse sa se rupa in doua. Jumatate din tub ramane in camera cartusului, jumatate, este aruncata afara. Singura problema o constitue faptul ca nu se mai incarca si trebuie ca cu o mica scula sa tragi afara bucata de teava de alama, blocata.

Tu nu patesti nimic "GARANTAT" ... proiectilul oricum va parasi teava pe directia trasata, iar urmatorul cartus nu poate sa intre in camera de "ardere" pt a fi percutat.
Cazurile sunt rare si se manifesta doar la folosirea munitiei foarte puternice AKBC, din ukraina. (or fi avut ei un lot mai prost pe care l-au achizitionat ai nostri la ..oferta :mrgreen:, sau lucreaza si aia ca si noi,, la norma, intai taie si dupa masoara.. cu coltul de la halat :wink: ).

Poate-ti raspunde @tevez. El a avut si stie mai multe.

p.s. oricum 50 de raufacatori n'or sa te atace in veci, ca sa o simpla blocare sa constituie o problema... Si prin filme se mai intampla fenomene de jam reload,,, (si la imprimante..Paper Jam :mrgreen: )
Rudy

Post by Rudy »

eee. acum av vazut mai sus ca a postat si @oroles. :mrgreen:
iete ca l-a prins si 2016, printre noi. Salutari,, stimabile :wink:
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

A_C_M wrote:Salutare,

Ma apropii de finalizarea achizitionarii unui Fort 17 .45, ownerul fiind sepuku, un membru vechi al forumului. M-a atentionat ca forturile 17 rup/crapa camasa cartusului in momentul tragerii.
Puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri in aceasta privinta, cum arata o camasa rupta/crapata, se intampla la 100% toata seria fort 17 sau sunt cazuri si cazuri, reprezinta un risc pentru mine sau pentru familia mea?
Am cautat detalii/exemple, dar nu prea gasesc.

Multumesc.
Informatia cum ca Forturile 17 crapa tuburile este eronata (ca sa folosesc un eufemism). Armele nu au nici o problema, trag perfect. Despre munitie este de fapt vorba, a existat in trecut un lot de munitie care era fie foarte puternic ca si energie dezvoltata fie tuburile erau ceva mai subtiri si in urma tragerii aparea pe tub uneori o fisura longitudinala. Fisura in cauza, nu impiedica in nici un fel tragerea in regim semiautomat, rearmarea se facea fara nici un fel de probleme. La vremea aia insa pentru ca piata era divizata de o competitie acerba intre Fort si GP, concurenta celor care importau Fort foloseau tuburile ale fisurate de la Fort .45 ca un fel de bau-bau si incercau sa ii convinga astfel pe cumparatori ca armele lor sunt mai bune. Din pacate, unii nu au reusit sa identifice aceasta manevra de "marketing dambovitean" si au ramas cu aceasta gogorita in minte.
In realitate, asa cum spuneam mai sus, tuburile alea crapate/fisurate nu deranjau cu nimic tragerea si in nici un caz nu puneau in pericol tragatorul sau pe cei care nu se afla in fata proiectilului.
Last edited by Safe&Sound on Wed Jan 27, 2016 12:44 am, edited 1 time in total.
Rudy

Post by Rudy »

La mine s-au rupt cateva, ca in poza, iar arma nu s-a mai incarcat. Cert este ca problema nu este a armei ci a lotului de munitie care a existat atunci pe piata.

Image
A_C_M

Post by A_C_M »

Salut,

Ok, am ajuns la ideea ca o sa iau Fortul 17R de nou. Marea problema este ca in Constanta nu exista niciun magazin care sa-l aduca/aiba-n stoc.
Poate stie cineva de vreun magazin prin Constanta unde pot sa gasesc Fortul.

Multummesc.
Post Reply