Prelungire/vizare permis
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Prelungire/vizare permis
Salut, am un permis si o arma cu gaze obtinute prin anul 1999-2000. Atunci nu mi a spus nimeni ca ar trebui vizat, prelungit sau ceva, nici nu am acordat atentie, arma sta inchisa in cutia ei.
Anul trecut m au vizitat doi politisti sa verifice daca depozitarea este conform legii, totul a fost ok.
Intrebarea mea este ( am vazut ceva discutii ) daca trebuia sa vizez/prelungesc permisul sau ce pot face in aceasta situatie.
Multumesc
Anul trecut m au vizitat doi politisti sa verifice daca depozitarea este conform legii, totul a fost ok.
Intrebarea mea este ( am vazut ceva discutii ) daca trebuia sa vizez/prelungesc permisul sau ce pot face in aceasta situatie.
Multumesc
Re: Prelungire/vizare permis
Buna ziua.muku wrote:Salut, am un permis si o arma cu gaze obtinute prin anul 1999-2000. Atunci nu mi a spus nimeni ca ar trebui vizat, prelungit sau ceva, nici nu am acordat atentie, arma sta inchisa in cutia ei.
Multumesc
Cred ca cel mai bine este sa va duceti direct la Serviciul Arme si Munitii si sa va asumati intreaga vina. De cele mai multe ori (stiu ca multi dintre participantii la acest forum nu o sa ma aprobe) sinceritatea rezolva multe din necazurile cu autoritatile. Va asumati intreaga vina - ati uitat, ati fost plecat si nu ati avut timp s.a. - parerea mea este sa nu pomeniti ca cei doi politisti care v-au verificat anul trecut nu au semnalat acest lucru, ca automat se deduce ca nu si-au facut treaba cum trebuie, ceea ce nu este agreat.
Cu respect.
Halal politisti daca nu au observat ca permisul nu este vizat in cei aproape 14 ani...muku wrote:Salut, am un permis si o arma cu gaze obtinute prin anul 1999-2000. Atunci nu mi a spus nimeni ca ar trebui vizat, prelungit sau ceva, nici nu am acordat atentie, arma sta inchisa in cutia ei.
Multumesc
Si totusi cred ca nu ai permis, ci doar certificat de detinator,caz in care nu ai nevoie de nicio viza dar nici sa scoti arma din casa. Certificatul nu-ti mai da dreptul de port si folosinta.
O tii frumos in cutiutza si-o mai mangai din cand in cand.
Posibil să fie permis din acela de dinaintea certificatelor de deţinător, care a fost preschimbat mai apoi în C.D. şi după asta înapoi
în permis verde B. De pe forum ştiu doar pe Macarici care a avut aşa ceva.
în permis verde B. De pe forum ştiu doar pe Macarici care a avut aşa ceva.
De ala cu coperta gri?
Buna ziua.
In speranta ca nu am postat unde nu trebuie va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am detinut un pistol cu bile de cauciuc. In urma cu o saptamana am vandut arma printr-un armurier si am fost la politie pentru a radia atat arma pe care am vandut-o cat si permisul de port arma care totodata si expira. Cei de la serviciul arme mi-au dat un numar de inregistrare la dosarul depus, insa au spus ca nu mai este nevoie sa ma mai prezint la ei. Vreau sa va intreb daca in afara de acel numar de inregistrare si cuvantul politistului care mi-a luat dosarul nu ar trebui sa primesc si vreun document in care sa scrie ca acestea sunt radiate?
Va multumesc.
In speranta ca nu am postat unde nu trebuie va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am detinut un pistol cu bile de cauciuc. In urma cu o saptamana am vandut arma printr-un armurier si am fost la politie pentru a radia atat arma pe care am vandut-o cat si permisul de port arma care totodata si expira. Cei de la serviciul arme mi-au dat un numar de inregistrare la dosarul depus, insa au spus ca nu mai este nevoie sa ma mai prezint la ei. Vreau sa va intreb daca in afara de acel numar de inregistrare si cuvantul politistului care mi-a luat dosarul nu ar trebui sa primesc si vreun document in care sa scrie ca acestea sunt radiate?
Va multumesc.
In mod normal atunci cind vinzi o arma in permis se pune o stampila pe care scrie cu rosu "ANULAT". Asta in dreptul armei instrainate si la munitia aferenta ei le fel. Nu am auzit sa renunte la permis cineva pina acum. Oamenii de la serviciul arme sint oameni ok, nu ai de ce sa te temi. Daca ai un nr de inregistrare nu ai de ce sa iti faci griji! Pentru linistea ta mai verifica in 30 zile la ei.
Eu am fost nevoit sa cer radierea lui deoarece trebuia prelungit si din motive medicale nu mai pot obtine fisa medicala necesara prelungirii permisului.
E radiat, nu mai ai nicio treabă. Eventual copie după factura de la armurier poţi să păstrezi, dar sigur nu vei avea neplăceri.
Salut. Am patit necazul de gura casca. Eram ferm convins ca mi-am scos permisul in 2010, iar ieri, cand m am uitat in el ca sa stiu exact in ce luna va expira si sa ma apuc sa mi fac actele, surpriza, era emis pe 29.10.2009, cu alte cuvinte sunt putin infractor de vreo 6 luni. M-am interesat, m-am invartit pe toate partile, raspunsul este doar unul: posibil dosar cu NUP, confiscare arma, restrictie 2 ani de zile etc etc.
Am primit un sfat, nu stiu cat de ok este, si anume: sa vand arma (un Walter P99 T) si apoi sa ma duc la politie si sa declar ca a expirat permisul, sa declar si ca am vandut arma si cu asta basta, astfel nu risc sa mi-o confiste. De dus in custodie la armurier nu este cazul pt ca am inteles ca taxa lunara este cat nu face arma.
Un sfat, o informatie ar fi bine-venite. Multumesc
Am primit un sfat, nu stiu cat de ok este, si anume: sa vand arma (un Walter P99 T) si apoi sa ma duc la politie si sa declar ca a expirat permisul, sa declar si ca am vandut arma si cu asta basta, astfel nu risc sa mi-o confiste. De dus in custodie la armurier nu este cazul pt ca am inteles ca taxa lunara este cat nu face arma.
Un sfat, o informatie ar fi bine-venite. Multumesc
Da, cam aşa au păţit colegii care au uitat să-şi vizeze permisul: NUP dar confiscare armă, 2 ani interdicţia de a mai deţine arme, unii şi amendă...
Interesantă varianta cu vândutul armei dar nu ştiu dacă merge, de cele mai multe ori armurierii-s mai neînduplecaţi decât Poliţia, nu riscă să-şi
piardă biznisul însă merită încercat, poate e o portiţă legală asta . Mi-e greu să spun, poate colegii mai "la zi" cu legislaţia ştiu. Cert e că trebuie
prevenit armurierul că e expirat permisul, să nu facă actele neobservând data, s-ar creea nişte încurcături urâte. Mult succes şi, dacă merge, zi
şi pe forum pentru alţii în aceeaşi situaţie. (îs mulţi de tot, legea e proastă, ar trebui restrâns dreptul de port la deţinere şi redobândit odată cu
redepunerea actelor de autorizare, dar la noi niciodată nu e cum ar fi normal să fie).
Interesantă varianta cu vândutul armei dar nu ştiu dacă merge, de cele mai multe ori armurierii-s mai neînduplecaţi decât Poliţia, nu riscă să-şi
piardă biznisul însă merită încercat, poate e o portiţă legală asta . Mi-e greu să spun, poate colegii mai "la zi" cu legislaţia ştiu. Cert e că trebuie
prevenit armurierul că e expirat permisul, să nu facă actele neobservând data, s-ar creea nişte încurcături urâte. Mult succes şi, dacă merge, zi
şi pe forum pentru alţii în aceeaşi situaţie. (îs mulţi de tot, legea e proastă, ar trebui restrâns dreptul de port la deţinere şi redobândit odată cu
redepunerea actelor de autorizare, dar la noi niciodată nu e cum ar fi normal să fie).
Azi mi-am luat inima-n dinti si am fost la Politie ca sa-i informez despre problema. Persoana de la birou, foarte de treaba de altfel, fara sa se mire, sa ma ameninte, sa imi spune diverse altele, mi-a dat urmatoarele variante de rezolvare, pana luni:
1. sa duc arma la armurier si s-o tin in custodie 2 ani pana imi pot recapata dreptul de posesie.
2. s-o duc la armurier si sa incerc s-o vand cat mai repede si sa vin cu actele pentru radiere
3. sa gasesc o persoana cunoscuta care este de acord sa-si faca permis (sau sa aiba deja permis) si careia sa i-o vand, apoi sa o recuperez tot de la el peste 2 ani.
4. sa o duc luni la politie si sa o caseze.
Politistul mi-a lasat de inteles ca nu se intampla nimic grav dpdv legal daca fac unul dintre aceste lucruri cat mai repede (adica pana luni). Asa ca am pus-o la vanzare pe net, poate intreaba cineva. Apoi am fost la cele doua magazine Arrow din Constanta ca sa ma interesez de custodie (ori pentru 2 ani, ori pana cand reusesc s-o vand), dar ambii administratori ai magazinului mi-au zis ca depozitele lor sunt pline si nu au cum sa le primeasca, plus ca la unul dintre ele mi s-a transmis ca taxa de custodie este de 124 lei/luna, ceea ce mi s a parut exorbitant. Maine ma voi interesa daca mai sunt armurieri autorizati in Constanta care ar putea sa ma ajute in aceasta problema. Daca este cineva din Cta care cunoaste astfel de persoane, multumesc anticipat pentru orice informatie.
Revin cu informatii dupa ce voi scapa de arma.
Seara buna!
1. sa duc arma la armurier si s-o tin in custodie 2 ani pana imi pot recapata dreptul de posesie.
2. s-o duc la armurier si sa incerc s-o vand cat mai repede si sa vin cu actele pentru radiere
3. sa gasesc o persoana cunoscuta care este de acord sa-si faca permis (sau sa aiba deja permis) si careia sa i-o vand, apoi sa o recuperez tot de la el peste 2 ani.
4. sa o duc luni la politie si sa o caseze.
Politistul mi-a lasat de inteles ca nu se intampla nimic grav dpdv legal daca fac unul dintre aceste lucruri cat mai repede (adica pana luni). Asa ca am pus-o la vanzare pe net, poate intreaba cineva. Apoi am fost la cele doua magazine Arrow din Constanta ca sa ma interesez de custodie (ori pentru 2 ani, ori pana cand reusesc s-o vand), dar ambii administratori ai magazinului mi-au zis ca depozitele lor sunt pline si nu au cum sa le primeasca, plus ca la unul dintre ele mi s-a transmis ca taxa de custodie este de 124 lei/luna, ceea ce mi s a parut exorbitant. Maine ma voi interesa daca mai sunt armurieri autorizati in Constanta care ar putea sa ma ajute in aceasta problema. Daca este cineva din Cta care cunoaste astfel de persoane, multumesc anticipat pentru orice informatie.
Revin cu informatii dupa ce voi scapa de arma.
Seara buna!
Salut. Ma aflu oarecum in aceasi situatie, permisul de arma sta sa expira intr-o saptamana si nu stiu ce sa fac cu arma. Sunt plecat din tara momentan si ma intorc in weekend sa incerc fie sa o dau la un armurier (Arow si MD guns nu primesc in custodie), fie sa o duc la politie sa o casez. Evident ca sistemul imi da bataie de cap, am incercat sa vb cu oamenii de la arme si munitii si m-au plimbat de la unu la altu.
Are cineva vreo idee ce armurier preia arme sau daca nu care e procedura sa o casez?
Sincer imi doream sa iau niste bani pe ea dar se pare ca e imposibil si nu mi-a adus decat batai de cap si multi bani cheltuiti. Cu respect
Are cineva vreo idee ce armurier preia arme sau daca nu care e procedura sa o casez?
Sincer imi doream sa iau niste bani pe ea dar se pare ca e imposibil si nu mi-a adus decat batai de cap si multi bani cheltuiti. Cu respect
ROHM RG 88 black, cal.10x22T
Pana la urma am rezolvat luni problema. Am fost la un armurier in Constanta (Z-Union) si am predat arma in custodie. Apoi cu hartiile de la armurier m-am dus la Biroul de arme si domnul de acolo m-a pus sa completez un formular de radiere a armei si o cerere scrisa de mana prin care cer anularea dreptului de posesie a armelor. Toate astea au fost facute ca sa se evite un dosar penal si alte complicatii. Foarte ok domnul de la arme. Mi-a explicat faptul ca buna intentie conteaza f mult din punctul lor de vedere, in sensul ca m-am dus de buna voie si le am spus ca mi-a expirat permisul si nu am inceput sa fac circ ca vreau arma ca de ce, ca nu stiu ce etc. Totul a durat maxim 15 minute. Acum astept prin posta decizia de anulare a permisului si radierea armei.
Acum astept sa gasesc un cumparator ca sa-i vand pistolul (practic sunt inca posesorul lui, dar nu mai am voie sa-l posed) si sa scap de toate rahaturile astea.
Acum astept sa gasesc un cumparator ca sa-i vand pistolul (practic sunt inca posesorul lui, dar nu mai am voie sa-l posed) si sa scap de toate rahaturile astea.