In atentia Asociatiilor ... daca mai sunt

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
vikkktor

In atentia Asociatiilor ... daca mai sunt

Post by vikkktor »

Marti, 29.10. adica maine, se discuta noua propunere legislativa, de modificare a Lg 295/2004 , in comisia juridica, Senat, ora 14, etaj 5, sala 5001, intrarea Calea 13 Septembrie...din pacate subsemnatul nu pot sa iau cuvantul, deoarece trebuie sa vin din partea unui membru al comisiei...asociatiile o pot face, daca au reprezentant...daca nu ..se judeca in lipsa... :D...IGPR-ul ca initiator, sigur va avea reprezentant...
vikkktor

Re: In atentia Asociatiilor ... daca mai sunt

Post by vikkktor »

problema este ca datorita modului de a trata partea adversa, adica DAESP-ul-IGPR, de catre cei care participa la discutii din partea detinatorilor, nu se ajunge la nici o concluzie, si IGPR-ul merge mai departe cu propunerile sale, din contra mai si adauga cate ceva pe parcurs...acum a aparut obligativitatea la cei care au aparare si paza sa aiba hartie de la seful lor, ca este necesara arma de aparare, la instructori in poligon se permite sa aiba arma de tir doar daca ,,sunt in activitate,, si la colectionari se mentine faimoasa limitare ,,fabricat pana in 1938,,....acest mod de lucru al ,,negociatorilor,, care au incredere in spusele reprezentantilor DAESP-IGPR, este total defectuos si neproductiv, avand in vedere ca tot timpul, acestia nu si-au respectat cuvantul si au incercat sa introduca ulterior, in lege sau in norme noi si noi interdictii...DAESP-IGPR, nu este o entitate compusa din persoane in care sa ai incredere, lucru demonstrat cu prisosinta pana acum, tot ce vine din partea lor are caracter restrictiv, deoarce visul lor este sa dispara armele si sa leneveasca in fotoliile platitie cu bani de la buget...acest aspect de reavointa din partea lor se vede si in teren, unde SAESP-urile elibereaza cu foarte mari intarzieri autorizatii, vizeaza permisele, la fel de greu, lucru ce nu are ca scop decat descurajarea cetateanului de a achizitiona o arma, o campanie mai virulenta ca niciodata, dusa de cand la conducerea acestei structuri, a venit chestorul Marinescu Niculae...am auzit ca reprezentantii detinatorilor invoca diplomatia in aceste dialoguri, dar, le atrag atentia ca nici ei, nici politistii cu care discuta nu sunt diplomati, deci nu cred ca cunosc realele uzante ale acestui domeniu....obedienta, nu inseamna diplomatie si daca ,,diplomatia,, aplicata pana acum, a dat rezultatele care le vedem, adica o inrautatire evidenta a acestor aspecte si o prigoana fara precedent a detinatorului de arma, socotesc ca e momentul sa spuna raspicat cu subiect si predicat, ca toate propunerile facute acum de DAESP-IGPR, sunt abuzive, in neconcordanta cu legea si dreptul castigat, fara temei reliefat in cotidian si nu in ultimul rand lipsite de cea mai elementara caracteristica de bun simt...nu exista nici o obligatie a politicului sau a noastra a cetatenilor sa admitem o lege doar ca vine din partea DAESP-IGPR...rolul acestei structuri este cu totul alta, nu sa propuna legi ...ei trebuiesc sa le RESPECTE si sa le aplice, lucru care se pare ca nu il fac, asa cum trebuie, pentru ca sunt ocupati cu elaborarea si propunerea a tot felul de restrictii, ce nu numai ca incalca drepturile cetatenilor, dar, tulbura si mersul societatii, in sensul ca o lege data, nu poate actiona decat in viitor...ca cetatean, avand in vedere toate aceste aspecte, socotesc ca anumite persoane din conducerea DAESP-IGPR, nu isi fac datoria pentru care si eu ii platesc si pentru modul total neprofesional in care privesc detinatorul de arme, ca prezumtiv infractor, si pentru actiunile pe care le fac impotriva cetateanului si a parerilor proprii pe care si le exprima, inclusiv de fata cu mine, deci trebuie sa isi dea demisia, sau sa isi schimbe serviciul in care activeaza....numai asa, cu o conducere corecta ca a fostului cms sef Grumezescu sau a cms sef Pintilescu, acest serviciu poate sa fie in slujba cetateanului si nu sa aiba rolul de oprimare asa cum il are, sub actuala conducere a chestorului Marinescu Niculae....
problema este ca datorita modului de a trata partea adversa, adica DAESP-ul-IGPR, de catre cei care participa la discutii din partea detinatorilor, nu se ajunge la nici o concluzie, si IGPR-ul merge mai departe cu propunerile sale, din contra mai si adauga cate ceva pe parcurs...acum a aparut obligativitatea la cei care au aparare si paza sa aiba hartie de la seful lor, ca este necesara arma de aparare, la instructori in poligon se permite sa aiba arma de tir doar daca ,,sunt in activitate,, si la colectionari se mentine faimoasa limitare ,,fabricat pana in 1938,,....acest mod de lucru al ,,negociatorilor,, care au incredere in spusele reprezentantilor DAESP-IGPR, este total defectuos si neproductiv, avand in vedere ca tot timpul, acestia nu si-au respectat cuvantul si au incercat sa introduca ulterior, in lege sau in norme noi si noi interdictii...DAESP-IGPR, nu este o entitate compusa din persoane in care sa ai incredere, lucru demonstrat cu prisosinta pana acum, tot ce vine din partea lor are caracter restrictiv, deoarce visul lor este sa dispara armele si sa leneveasca in fotoliile platitie cu bani de la buget...acest aspect de reavointa din partea lor se vede si in teren, unde SAESP-urile elibereaza cu foarte mari intarzieri autorizatii, vizeaza permisele, la fel de greu, lucru ce nu are ca scop decat descurajarea cetateanului de a achizitiona o arma, o campanie mai virulenta ca niciodata, dusa de cand la conducerea acestei structuri, a venit chestorul Marinescu Niculae...am auzit ca reprezentantii detinatorilor invoca diplomatia in aceste dialoguri, dar, le atrag atentia ca nici ei, nici politistii cu care discuta nu sunt diplomati, deci nu cred ca cunosc realele uzante ale acestui domeniu....obedienta, nu inseamna diplomatie si daca ,,diplomatia,, aplicata pana acum, a dat rezultatele care le vedem, adica o inrautatire evidenta a acestor aspecte si o prigoana fara precedent a detinatorului de arma, socotesc ca e momentul sa spuna raspicat cu subiect si predicat, ca toate propunerile facute acum de DAESP-IGPR, sunt abuzive, in neconcordanta cu legea si dreptul castigat, fara temei reliefat in cotidian si nu in ultimul rand lipsite de cea mai elementara caracteristica de bun simt...nu exista nici o obligatie a politicului sau a noastra a cetatenilor sa admitem o lege doar ca vine din partea DAESP-IGPR...rolul acestei structuri este cu totul alta, nu sa propuna legi ...ei trebuiesc sa le RESPECTE si sa le aplice, lucru care se pare ca nu il fac, asa cum trebuie, pentru ca sunt ocupati cu elaborarea si propunerea a tot felul de restrictii, ce nu numai ca incalca drepturile cetatenilor, dar, tulbura si mersul societatii, in sensul ca o lege data, nu poate actiona decat in viitor...ca cetatean, avand in vedere toate aceste aspecte, socotesc ca anumite persoane din conducerea DAESP-IGPR, nu isi fac datoria pentru care si eu ii platesc si pentru modul total neprofesional in care privesc detinatorul de arme, ca prezumtiv infractor, si pentru actiunile pe care le fac impotriva cetateanului si a parerilor proprii pe care si le exprima, inclusiv de fata cu mine, deci trebuie sa isi dea demisia, sau sa isi schimbe serviciul in care activeaza....numai asa, cu o conducere corecta ca a fostului cms sef Grumezescu sau a cms sef Pintilescu, acest serviciu poate sa fie in slujba cetateanului si nu sa aiba rolul de oprimare asa cum il are, sub actuala conducere a chestorului Marinescu Niculae....
...aceste aspecte generale expuse de mine, sunt in realitate, adevarul expus si nu incercari ,,diplomatice,, in a ocoli adevarata cauza a situatiei in care ne aflam toti, situatie generata numai de conducerea defectuoasa a acestui serviciu al politiei....daca sunteti interesati, va pot expune dialogul pe care l-am avut cu IGPR, in care semnalam fapte penale comise de acesti lucratori, precum si plangerile pe care le-am adresat organelor de urmarire penale privitor la aceste aspecte....pentru o clarificare, personal nu duc un razboi propriu cu aceste persoane, deoarce incercarea lor de a-mi pune calus nu a avut sorti de izbanda, duc un razboi cu persoane ce au mentalitati dictatoriale, ce nu cunosc si nu respecta legea in vigoare, dar, incearca in schimb, de la inaltimea functiei pe care o au si care probabil i-a ametit, sa schimbe legile tarii dupa interese proprii...acest lucru, personal nu pot sa il accept, chiar daca in multe cazuri nu ma afecteaza, deoarece nu sunt nici armurier, nici proprietar de poligon, nici comerciant de arme, pentru ca sunt o persoana care doresc sa traiesc intr-o tara libera si sa imi apar niste drepturi pe care le-am castigat si sunt statuate de lege...nu pot accepta abuzuri venite din parte indiferent cui, fie ei ca sunt chestori, comisari sau deputati liberali...cred ca o asemenea atitudine ar trebui sa o aiba toti cetatenii, indiferent daca au arme sau nu.... ele in realitate, fiind adevarul expus si nu incercari ,,diplomatice,, in a ocoli adevarata cauza a situatiei in care ne aflam toti, situatie generata numai de conducerea defectuoasa a acestui serviciu al politiei....daca sunteti interesati, va pot expune dialogul pe care l-am avut cu IGPR, in care semnalam fapte penale comise de acesti lucratori, precum si plangerile pe care le-am adresat organelor de urmarire penale privitor la aceste aspecte....pentru o clarificare, personal nu duc un razboi propriu cu aceste persoane, deoarce incercarea lor de a-mi pune calus nu a avut sorti de izbanda, duc un razboi cu persoane ce au mentalitati dictatoriale, ce nu cunosc si nu respecta legea in vigoare, dar, incearca in schimb, de la inaltimea functiei pe care o au si care probabil i-a ametit, sa schimbe legile tarii dupa interese proprii...acest lucru, personal nu pot sa il accept, chiar daca in multe cazuri nu ma afecteaza, deoarece nu sunt nici armurier, nici proprietar de poligon, nici comerciant de arme, pentru ca sunt o persoana care doresc sa traiesc intr-o tara libera si sa imi apar niste drepturi pe care le-am castigat si sunt statuate de lege...nu pot accepta abuzuri venite din parte indiferent cui, fie ei ca sunt chestori, comisari sau deputati liberali...cred ca o asemenea atitudine ar trebui sa o aiba toti cetatenii, indiferent daca au arme sau nu....
2ndLt

Post by 2ndLt »

Cum au decurs discutiile de azi?! Si cine au fost prezenti din cei care se anuntau, ma refer ca asociatii?!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
anghelache

Post by anghelache »

Documentaţia în vederea obţinerii de către Vlădan a permisului de port-armă a fost semnată de Nicolae Marinescu, care atunci era locţiitorul şefului Poliţiei Capitalei din acea perioadă, Lucian Guran.Sunt oameni care raman socati pe viata si daca ar fi nevoiti sa dea acum un examen psihologic corect ar ramane fara dreptul de a purta arma.Glumesc.Domnul Marinescu are dreptate - "civilii n-are voie cu arme"-legal.Ei "se poate" rani si raspunde cine le-a semnat permisul.
vikkktor

Post by vikkktor »

nu este o gluma pt cei care-i cunosc...este adevarul...asa cum am afirmat, cunoscand opiniile si parerile respectiviilor, socotesc ca sufera de hoplofobie...cf dex ,,Hoplofobia deriva din grecescul hoplon - arma sau armura si este definita ca frica de arme de foc sau de cetateni inarmati,,...nu este o insulta, este o constatare personala...dupa cazul Vladan, care i-a prins pe toti cu lectiile nefacute si am asistat la penibile balbaieli si ezitari, pentru ca nu cunosteau legea, s-au hotarat pt oaia ratacita sa taie toata turma...principiul este simplu, nu mai sunt oi, ciobanul doarme linistit si incaseaza salariul, iar lupul nu mai vine ca nu mai are unde...dupa cazul Vladan, chestorul Marinescu Niculae a fost audiat si asta il motiveaza sa actioneze in consecinta, propunand restrictii...de asemenea intr-un dialog pe care l-am purtat toamna trecuta, cms Cosgarea Daniel, sef Serviciu Autorizari DAESP-IGPR, artizan al acestei propuneri si prezent permanent la toate forurile legislative, a afirmat cu subiect si predicat ca nu este de acord cu actuala lege, care permite colectionarilor sa plece cu arma la bracinari...prin modul de abordare a problemei si nu numai, am concluzionat ca respectivul priveste detinatorii de arme ca pe niste prezumtivi infractori...deci in consecinta, acesti functionari, nu numai ca nu sunt de acord cu legea in vigoare si incearca in opinia mea sa nu o respecte prin atitudinea SAESP-urilor in teren, dar, incearca din toate puterile datorita pozitiei pe care o au si influentei sa o schimbe intr-un mod care incalca liberatiile cetatenesti dobandite si totodata dreptul de aparare cu o unealta numita arma...din informatiile pe care le detin, privitor la modul de a actiona al respectivilor, socotesc ca pana nu sunt schimbati acesti functionari, vor exista in permanenta incercari de restrictie ale drepturilor cetatenesti in acest domeniu si sincopele serviciului respectiv in aplicarea legii, respectiv eliberari autorizatii, vize,etc, care au deja conotatii ilegale, vor contiuna, pentru a incerca sa priveze romanii de un drept...in esenta, asistam ca in vremurile de instaurarea a comunismului, la o alta nationalizare a armelor, sub o alta forma...

PS in esenta cazul Vladan, nu a fost atat de grav...Vladan inselat de sotie cu fratele colegei de serviciu, care nu vroia sa o dea la telefon cand acesta suna si caruia respectiva consoarta infidela se pare ca-i sustrasese a doua oara niste bani, s-a razbunat impuscandu-le pe amandoua...daca nu avea arma, poate le lovea cu toporul sau le impungea cu cutitul...era mai grav daca acesta tragea pe strada fara motiv in persoane pe care nu le cunostea si nici asta nu justifica sa se aplice o masura coercitiva ca cele din proiectul de lege, intregii societati...daca Vladan era intr-o tara araba, nu era pis sub acuzare, de exemplu...dar probabil chestorul Marinescu si cms Cosgarea Daniel, cred ca ne pot proteja pe toti de o eventuala agresiune, drept urmare, daca doriti va pot da numerele lor de telefon, sa-i sunati de fiecare data cand sunteti pe cale sa deveniti victime...sunt mandru ca sunt contemporan cu asemenea supereroi...
PPS opinia mea este ca o societate inarmata este mai sigura si in ziua de astazi, cand in contextul economic actual, faptele infractionale s-au inmultit, nu numai ca posesia unei arme nu este un moft, dar, se si impune...in ultimii zece ani asistam la aparitia si inmultirea crimelor prin impuscare si jafurilor efectuate cu arme de foc, aspecte care au in mare parte autori necunoscuti...in aceste momente, supereroii Marinescu si Cosgarea, propun si se lupta sa promoveze legi restrictive si sa ia armele de foc de la cetatenii onesti...cred cu tarie ca datorita unor aspecte care imi scapa, sau nu ar fi bine sa le enunt aici, ca, respectivii trebuiesc fortati sa isi dea demisia, avand in vedere ca nu isi indeplinesc atributiuniile de serviciu, pentru ca avem arme ilegale in tara si nu au fost prezenti la locul faptelor respective pentru a previne aceste aspecte infractionale...cei doi, confunda directia unde trebuie sa caute infractorii, si au impresia ca i-au gasit in persoana celor care au doua gloante in plus, tin arma sub pat, sau poarta un pistol cu bile/gaz la curea...cu astia sunt in stare sa se razboiasca cei doi si directia pe care o conduc...apropos stimati sefi ai DAESP, ce se mai aude cu restul mitralierelor de la Ciorogarla??? ... s-au volatilizat???...acolo daca nu oferea MApN-ul recompensa, nu gaseau nici o urma de vasilina din ele...dar restul unde sunt domnilor politisti???...administrativ ce faceti ca persoanele care solicita autorizatii si platesc pentru ele sa le fie eliberate in 30 zile cf legii, sau e o necunoscuta pt voi ca se asteapta de la 3-6 luni pentru asta...nu cunoasteti prev Lg 295/2004???...cunoasteti ca cei de la capitala, va raporteaza mai putine cereri de arme decat au in realitate, ca va apuca pe domniile voastre isteriile cand auziti ca romanul cumpara arme in conformitate cu legea???...de ce aveti asemenea atitudine fata de cetateanul care detine arme??...ati avut vise urate in copilarie cu arme si va marcheaza traumele respective???....cred ca ar fi cazul sa uitati de schimbari de lege, si sa o respectati si aplicati pe cea in vigoare, sa va dati jos din fotoliile comode din St cel Mare si sa iesiti in teren, pe trotuar, sa strangeti informatii privind REALELE TINTE, ca eu ca cetatean pt asta va platesc, nu sa va dati cu parerea privitor la legislatie, ci sa o aplicati si nu sa veniti de nu stiu cate ori la o persoana fizica in controale, doar ca va deranjeaza ,,tupeul,, respectivei persoane ...imi ajung guvernantii sa faca legi, nu mai am nevoie si de voi si socotesc ca nu va ridicati la nivelul functiei pe care o ocupati, iar Toba si Stroe dorm...dar, poate vine o zi, cand tot pe forumul asta si nu numai vom face si alte dezvaluiri vis-a-vis de astia care ne dau lectii si vor sa ne ia armele...
vikkktor

Post by vikkktor »

:twisted:
Last edited by vikkktor on Wed Oct 30, 2013 2:25 am, edited 1 time in total.
2ndLt

Post by 2ndLt »

interesant!
Chiar sunt curios ce raspuns iti da la scrisoare, daca iti da!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
vikkktor

Post by vikkktor »

da mi-a dat ca a trimis la corpul de control petitia...am mai avut un raspuns de la corpul asta, in care exonerau de vinovatie lucratorul pe care eu il acuzam...informatia mea este ca insasi lucratorul respectiv a redactat raspunsul...in schimb nu cred ca au trimis petitia aia la organele de urmarire penala...aici e o bulina neagra, favorizarea infractorului....ca eu nu am lasat-o asa si am trimis-o unde trebuie....iar la asta, ar trebui sa imi trimita demisia, ca in loc sa vegheze la APLICAREA legii actuale, ei umbla sa schimbe legea, cu proiecte aberante...
vikkktor

Post by vikkktor »

in cursul zilei de ieri, a avut loc o intalnire tovaraseasca gen concurs la poligonul UTI...au participat cu abnegatie tovaraseasca, ,,mogulii,, asociatilor de specific, gen Gaucan, Vili Stancu, Vladut Roland...etc....nu s-a discutat apsectul care in opinia mea este cel mai arzator si periculos, actualele propuneri ale IGPR-ului care mai au un pic si ajung sa fie legiferate...s-au ridicat osanale cms Cosgarea Daniel, care a avut amabilitatea sa-i indrume pe coridoarele senatului martea trecuta la sala unde se discutau aspectele nou propuse...aduc la cunostiinta pe aceasta cale, ca sambata seara au fost anuntati datorita subsemnatului, ca propunerea isi urmeaza cursul si a iesit cu aprobare de la guvern, iar tot eu am anuntat luni, ca marti ora 14, etaj 5, sala 5001, se discuta in comisia juridica a senatului aspectul mai sus mentionat...nu comisarul mai sus mentionat...acest aspect l-am publicat si pe forumurile unde am avut acces inca de luni, pentru ca alesii detinatorilor, dormeau in cizme...pe cel administrat de ,,anca,, sunt banat, lucru pe care uita Gaucan, sa il faca cunoscut...le atrag inca odata atentia stimatilor reprezentanti ai detinatorilor de arme, mai sus mentionati, ca respectivul cms Cosgarea Daniel este unul dintre initiatorii restrictiilor si nu prietenul detinatorilor de arme, asa cum cu obstinatie se incapataneaza sa creada ,,reprezentantii,, nostrii....comentariile sunt de prisos...

PS socotesc inca odata aceasta atitudine pasiva si prietenoasa, lipsita de corectitudine si de etica, fata de persoanele care platesc cotizatii la asociatiile respective si fata de persoanele care vor deveni victimele unei noi propuse legi restrictive, printre care ma numar si eu...toti acesti domni, au interes in a avea un comportament obedient si slugarnic cu autoritatiile, ei il numesc ,,diplomatie,, deoarece desfasoara activitati in domeniu sau sunt angajati la magazine-firme care comercializeaza arme si munitii...probabil, desi eu sunt convins, ca domniile lor nu respecta intru totul legea in vigoare, drept urmare trebuie sa aiba o relatie de ,,ajutor reciproc,, cu cms Cosgarea Daniel, care este seful Serviciului Autorizari din cadrul DAESP-IGPR si numai acest serviciu da autorizare import arme/munitii persoanelor juridice...cred ca atitudinea care se impune este sa militeze pentru o lege justa, corecta si permisiva, nu sa accepte toate mizerile propuse de IGPR si dupa, sa lege ,,prietenii,, pentru ca sunt in imposibilitatea de a o respecta....la asta duce amicitia cu lupu...q.e.d.
vikkktor

Post by vikkktor »

Discutiile si negocierile purtate de reprezentantii detinatorilor de arme, cu reprezentanti ai legislativului, pe marginea propunerilor restrictive facute, nu sunt consemnate nicaieri si nu au nici un efect...ele au caracter CONSULTATIV...deci legea in forma propusa si sustinuta, isi vede de treaba...
vikkktor

Post by vikkktor »

SI EL VREA SA NE INTERZICA DREPTUL LA ARME...DEPUTATUL LIBERAL SCUTARU... LA INITIATIVA IGPR, CE APARTINE UNUI MINISTER CONDUS DE ALT COLEG LIBERAL MINISTRU STROE...DECI CONCLUZIA

LIBERALII VOR SA NE IA ARMELE
Attachments
s1.ziareromania.ro.jpg
s1.ziareromania.ro.jpg (18.45 KiB) Viewed 8382 times
sBogdan

Post by sBogdan »

Nu vikkktor. POLITICIENII vor sa ne ia armele. Poate nu ati inteles dar faptul ca esti inscris in PNL,nu inseamna ca esti un liberal cum nici inscrierea in PSD,nu te face un socialist democrat.Doar titulatura,atat. In rest...lasa ca vedem noi ce facem,important este sa ramanem la putere,las.o.n.colo de doctrina si convingeri, ''calcam'' apa cat putem si asta este !
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Post Reply