Zoraki 914.Merita cumparat?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Zoraki 914.Merita cumparat?
Buna seara!
As vrea sa achizitionez un pistol cu bila de cauciuc si dupa ce am tot cautat, am ajuns la Zoraki 914,datorita pretului(am bugetul destul de limitat).Imi poate spune cineva daca a tras un acest model?Merita cumparat,e cat de cat acceptabil? Ar mai fi si Rohm RG88. Rog cateva pareri deoarece nu ma pricep extrem de bine la modele, cat de eficiente/traumetice sunt etc.
Va multumesc
As vrea sa achizitionez un pistol cu bila de cauciuc si dupa ce am tot cautat, am ajuns la Zoraki 914,datorita pretului(am bugetul destul de limitat).Imi poate spune cineva daca a tras un acest model?Merita cumparat,e cat de cat acceptabil? Ar mai fi si Rohm RG88. Rog cateva pareri deoarece nu ma pricep extrem de bine la modele, cat de eficiente/traumetice sunt etc.
Va multumesc
Re: Zoraki 914.Merita cumparat?
Cred că e vorba de Streamer, Zoraki fiind în general denumirea dată de producătorul turc pentru aceeaşi armă, dar în variantaalexdoc wrote:Buna seara!
Va multumesc
"pe gaze". http://arw.ro/produs.php?p=12282 - ăsta este şi dând câutare pe acest forum cu "streamer" vei găsi opinii destule...
Şi despre RG găseşti informaţii destule, cred că alegerea dintre ele e mai mult chestiune de preferinţă, nu cred să fie mari
diferenţe în funcţionare.
Un sfat pe care-l vei primi de la majoritatea forumiştilor e să-ţi iei o armă din oţel, în calibrul 9x22, 10x28 sau .45, ceva mai
puternice decât "clasicul" 10x22. Este la secţiunea de "Boutique" un Fort de dimensiuni asemănătoare cu Zoraki la un preţ
bun, dar ceva mai scump...
Spor la citit!
Am ajuns la Zoraki datorita bugetului,dupa cum am spus.Da,este vorba de modelul din link.La banii pe care ii am,nu pot alege decat un 10x22 din pacate.O sa ma mai documentez.Va multumesc pentru raspuns
Părerea mea este că, deşi în 10x22 nu se găsesc la noi muniţii puternice şi n-ar fi nici recomandate pentru pistoalelealexdoc wrote:Am ajuns la Zoraki datorita bugetului,dupa cum am spus.Da,este vorba de modelul din link.La banii pe care ii am,nu pot alege decat un 10x22 din pacate.O sa ma mai documentez.Va multumesc pentru raspuns
cu elemente din antomoniu, nu sunt de ignorat 100%. Uită-te şi pe variantele second-hand, la un moment dat s-a
vândut aici pe forum un Walter PP, cea mai bună variantă până să apară Fort, CZ, GP, cu doar 3 milioane, iar dacă
nu "pică" nimic, e ok şi Streamerul, am văzut câteva relatări de posesori mulţumiţi iar firma Arrow e cunoscută pt.
faptul că onorează corect garanţia, în caz că e vreo problemă, asta ca un avantaj pt. o armă nouă.
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=2316
Last edited by tevez on Thu Jan 17, 2013 3:07 pm, edited 1 time in total.
salut
e usor sa dai sfaturi pe buzunarul altora, insa daca nu iti convine poti ignora foarte usor comentariul meu: gandeste-te ca iti cumperi o arma, nu un telefon pe care il schimbi luna viitoare sau o pereche de adidasi pe care o arunci maine. o arma trebuie sa fie fiabila si puternica, doar o iei in caz de doamne fereste. bugetul ar trebui pus pe plan secundar.
e usor sa dai sfaturi pe buzunarul altora, insa daca nu iti convine poti ignora foarte usor comentariul meu: gandeste-te ca iti cumperi o arma, nu un telefon pe care il schimbi luna viitoare sau o pereche de adidasi pe care o arunci maine. o arma trebuie sa fie fiabila si puternica, doar o iei in caz de doamne fereste. bugetul ar trebui pus pe plan secundar.
@ tevez.Este adevarat,m-am gandit si la o varianta SH de arma dar parca una noua suna mai bine.Oricum o sa iau in considerare ambele variante
@oroles.Tatal meu are un RG88 si cand am mers cu el la verificare, oriterul de la arme si munitii a zis ca e un pistol puternic.Nu a costat nici foarte mult si nu a avut probleme cu el.Oricum orice as face,mai mult de 700-800 de lei nu am de dat,ca de,sunt student si roman pe deasupra.
Oricum,va multumesc pt raspunsuri
@oroles.Tatal meu are un RG88 si cand am mers cu el la verificare, oriterul de la arme si munitii a zis ca e un pistol puternic.Nu a costat nici foarte mult si nu a avut probleme cu el.Oricum orice as face,mai mult de 700-800 de lei nu am de dat,ca de,sunt student si roman pe deasupra.
Oricum,va multumesc pt raspunsuri
Sunt si aici pe forum posesori multumiti de RG88, la un moment dat in Romania, pe piata erau 2 pistoale cu bila de cauciucalexdoc wrote:.Tatal meu are un RG88 si cand am mers cu el la verificare, oriterul de la arme si munitii a zis ca e un pistol puternic.
ce-si disputau suprematia: RG88 si Walter PP.
de munitie (are si teava un anumit impact asupra puterii, e drept). Pistolul trebuie sa functioneze cat mai bine si, normal,
sa reziste munitiei puternice. Daca asta e bugetul, eu cred ca Streamerul e ok, doar sa nu te astepti la minuni de la el, e
un pistol decent si atat. Dezavantajul va fi la munitie, care e scumpa si slabuta si faptul ca peste cativa ani, cand te va
prinde probabil "microbul" si bugetul nu va mai fi "studentesc", il vei vinde pe bani putini si-ti vei lua altul din cele mai
scumpe.
Oricum, ce-ti vei lua, sa nu ai nevoie de el in situatii reale si sa fi multumit de el iti urez. Si citeste si rasciteste pe
net inainte sa faci alegerea, sa nu ti se para mai apoi ca era mai bun modelul x sau y.
Multumesc mult pentru rabdarea de a-mi raspunde.Vad ca am facut o alegere foarte buna cand mi-am facut cont pe forumul acesta.Voi merge la arrow imediat ce imi voi preschimba permisul(momentan am doar un certificat de detinator si o "pocnitoare" de RECK pe gaz).Pistolul sper sa nu fiu nevoit sa il folosesc si daca,Doamne fereste se va intampla, sa speram ca impactul psihologic de a-l arata posibilului agresor va fi suficient."Microbul" cu armele il am de mic dar abia acum a inceput sa se manifeste mai puternic.Ma voi mai documenta asupra modelelor
As mai avea totusi o intrebare: RG88-ul am vazut ca dezvolta o energie de aprox 100 J. Totusi nu am gasit energia dezvoltata de Steamer.Avand in vedere ca sunt acelasi cal. ma gandesc ca tot cam atat.Ma insel?
Va multumec inca odata pentru raspunsuri
As mai avea totusi o intrebare: RG88-ul am vazut ca dezvolta o energie de aprox 100 J. Totusi nu am gasit energia dezvoltata de Steamer.Avand in vedere ca sunt acelasi cal. ma gandesc ca tot cam atat.Ma insel?
Va multumec inca odata pentru raspunsuri
Cu aceeasi munitie - cred ca dezvolta cam aceeasi energie dar am mari dubii legate de suta aia de jouli.alexdoc wrote: As mai avea totusi o intrebare: RG88-ul am vazut ca dezvolta o energie de aprox 100 J. Totusi nu am gasit energia dezvoltata de Steamer.Avand in vedere ca sunt acelasi cal. ma gandesc ca tot cam atat.Ma insel?
Rohm RG88:
PISTOL CU BILA DE CAUCIUC.
-CALIBRUL 10X22T;
-CAPACITATEA INCARCATOR 7 CARTUSE;
-LUNGIMEA TEVII 9,2 CM;
-LUNGIMEA TOTALA 16,2 CM;
-GREUTATE 580 G;
-MANSONUL DE ZAMAC SI PRASELE DE POLYMER;
-CARTUSELE FOLOSITE DEZVOLTA O ENERGIE MAI MARE DE 100 J.
eu as zice sa nu te bazezi pe datele "oficiale". ei vor evident sa isi vanda marfa. cel mai simplu e sa te duci intr-un poligon si sa masori viteza (la gura tevii si la 3-5 metri). recuperezi apoi 2-3 bile, le cantaresti si ai aflat energia cinetica.
nu are cum sa te coste mult, noi la uti am platit doar linia de tragere, munitie am avut noi, cronograful pus de ei la dispozitie. iti trebuie 5-10 cartuse.
nu are cum sa te coste mult, noi la uti am platit doar linia de tragere, munitie am avut noi, cronograful pus de ei la dispozitie. iti trebuie 5-10 cartuse.
Da,dar nu imi trebuie si arma?(eu intrebam de un model pe care inca nu il am.La Rohm as putea sa calculez pt ca avem modelul dar Steamer nu.Nu cred ca iti pine cineva la dispozitie in poligon,cam orice model de arma); nu am tras niciodata in poligon deci intreb si eu.
Rohm 88, Streamer 2014, sunt cam la egalitate, dar : la Rohm ai 6 cartuse, la Streamer ai 13 in incarcator.
Chiar si numai din acest motiv Rohm-ul iese din calcul. In rest puterea o da cartusul nu pistolul.
In cazul la cele doua mentionate mai sus, nu ai decat trei variante: UAG, Wadie si PG.
Poate te ajuta si http://www.youtube.com/watch?v=0qi8mWkv7G8 dar nu uita ca in Rusia Streamer-ul este in 9*22.
Ct despre cei 100 joules, uita. Cel mult 50 la munitie 10*22.
Chiar si numai din acest motiv Rohm-ul iese din calcul. In rest puterea o da cartusul nu pistolul.
In cazul la cele doua mentionate mai sus, nu ai decat trei variante: UAG, Wadie si PG.
Poate te ajuta si http://www.youtube.com/watch?v=0qi8mWkv7G8 dar nu uita ca in Rusia Streamer-ul este in 9*22.
tiger wrote:Rohm 88, Streamer 2014, sunt cam la egalitate, dar : la Rohm ai 6 cartuse, la Streamer ai 13 in incarcator.
.... Streamerul e caramida in toata regula ... vara o sa fie probleme la purtat , pe cand RG e mai "slim" .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
@ tiger: multumesc pt raspuns.Nu stiu dar cred ca si cu 50 J, in puncte vitale faci daune.Nu cred ca un om daca e atacat mai sta sa nimereasca raufacatorul in picior.Eu unul as trage in puncte vitale.Dupa cum avea cineva la descriere pe forum:"pferef un proces urat decat o inmormantare frumoasa".Oricum spper sa nu fiu nevoit sa il folosesc
@7Coline: ca e caramida nu prea ma deranjaza.nu prea ma feresc fara sa ascund arma.o sa il compar cu Rohm-ul si o sa ma decid.Dar dupa cum spunea si tiger, Steamer-ul are un avantaj colosal datorita incarcatorului.O sa vad.Sper sa ma hotarac cat de curand
@7Coline: ca e caramida nu prea ma deranjaza.nu prea ma feresc fara sa ascund arma.o sa il compar cu Rohm-ul si o sa ma decid.Dar dupa cum spunea si tiger, Steamer-ul are un avantaj colosal datorita incarcatorului.O sa vad.Sper sa ma hotarac cat de curand