Terment eliberare permis
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Terment eliberare permis
Salutare!
In jurul datei de 20 August 2012 am depus la Politia Capitalei dosarul pentru permis port-arma neletala.
Dupa 30 de zile calendaristice in care nu am primit nici o vizita(normal nu am fost mereu acasa...am si eu ca tot omul loc de munca) sau telefon de la ei, am sunat eu la Politia Capitalei de unde am aflat ca dosarul este la sectia de care apartin si sa astept vizita sectoristului.
De doua ori am fost la sectie si nu am primit nici un raspuns relevant. Prima data mi-au spus ca respectivul e pe teren si sa vin in ziua x ora cutarica, iar a doua oara cand am venit la ora comunicata prima data mi-au spus ca iar e pe teren si ca ma va suna el pentru inspectia cutiei metalice. De atunci au mai trecut doua saptamani...
Intrebarile sunt...cam cat le ia de regula sa elibereze autorizatia respectiva? Lucrurile decurg de la sine mai greu...sau trebuie pisalogiti sa-si faca treaba in termen?
Mersi!
In jurul datei de 20 August 2012 am depus la Politia Capitalei dosarul pentru permis port-arma neletala.
Dupa 30 de zile calendaristice in care nu am primit nici o vizita(normal nu am fost mereu acasa...am si eu ca tot omul loc de munca) sau telefon de la ei, am sunat eu la Politia Capitalei de unde am aflat ca dosarul este la sectia de care apartin si sa astept vizita sectoristului.
De doua ori am fost la sectie si nu am primit nici un raspuns relevant. Prima data mi-au spus ca respectivul e pe teren si sa vin in ziua x ora cutarica, iar a doua oara cand am venit la ora comunicata prima data mi-au spus ca iar e pe teren si ca ma va suna el pentru inspectia cutiei metalice. De atunci au mai trecut doua saptamani...
Intrebarile sunt...cam cat le ia de regula sa elibereze autorizatia respectiva? Lucrurile decurg de la sine mai greu...sau trebuie pisalogiti sa-si faca treaba in termen?
Mersi!
-
Self Defense
Re: Terment eliberare permis
Din ce in ce mai multi doritori de arme se confrunta cu probleme de genul asta. E pacat nu ia nimeni atitudine sau cei care iau sunt foarte putini.
Ce ai propus tu ca solutii nu sunt de folos. In lege este prevazut un termen clar pentru eliberarea autorizatiei. Tie ti se cere un set de acte pentru eliberarea autorizatiei. Odata ce le-ai dus toate actele necesare, nu mai trebuie sa mai faci nimic.
In cazul in care termenele nu sunt respectate, ca in cazul oricarei institutii ale statului, tu ai ca singura cale de rezolvare a problemei, o plangere sau reclamatie la adresa celor care nu-si fac treaba.
Cat timp n-o sa castige teren atitudinea asta, o sa ramana acelasi tratament din partea respectivelor institutii (sau persoane).
Ce ai propus tu ca solutii nu sunt de folos. In lege este prevazut un termen clar pentru eliberarea autorizatiei. Tie ti se cere un set de acte pentru eliberarea autorizatiei. Odata ce le-ai dus toate actele necesare, nu mai trebuie sa mai faci nimic.
In cazul in care termenele nu sunt respectate, ca in cazul oricarei institutii ale statului, tu ai ca singura cale de rezolvare a problemei, o plangere sau reclamatie la adresa celor care nu-si fac treaba.
Cat timp n-o sa castige teren atitudinea asta, o sa ramana acelasi tratament din partea respectivelor institutii (sau persoane).
Fort 12RM cal. .45 Rubber
-
careundecine
la sectia unde este dosarul tau intreaba cum il cheama pe politistul care se ocupa de dosarul tau. Cere numarul lui de telefon. Suna-l si stabiliti data si ora cand face vizita. Insista.
Sa ne spui si noua ce ai mai reusit sa rezolvi cu permisul.
Multumesc de raspunsuri.
O sa mai trec saptamana asta pe la sectie. Mi-e sa nu zica la un moment ... pai v-a expirat fisa medicala.
O sa mai trec saptamana asta pe la sectie. Mi-e sa nu zica la un moment ... pai v-a expirat fisa medicala.
Fisa medicala este valabila 6 luni. Ar fi culmea sa te intarzie mai mult de atat.
-
careundecine
Nici pe tine nu pare sa te preocupe prea tare. Si pe mine ma lungeau dar i-am sunat pana s-au saturat de mine si am rezolvat. M-au intarziat in total doar 2 saptamani, una la sectie, una la AEST.
Au venit dar nu m-au gasit acasa. Asa ca am fost la sectie si am dat acolo declaratia respectiva, urmand sa vina altadata pt. control. Estimez ca peste inca o luna o sa iau si pistolul.
-
Safe&Sound
Nu trebuie neaparat sa mai dureze o luna pentru ca dupa aproximativ 10-12 zile de la vizita politistilor de la sectie facuta la domiciliul declarat de dv, puteti sa mergeti la serviciul arme si sa intrebati daca a venit raportul. In momentul in care raportul acesta este la dosarul dv veti primi autorizatia de cumparare. Puteti insista la politistul pe care l-ati vazut deja la sectie sa vina mai repede si sa ii explicati calm si politicos ca termenul legal de solutionare a dosarului depus la AESP a expirat. De regula cererile pentru verificarile pe care le fac cei de la politia in raza careia se afla domiciliu declarat de petent, vin de la AESP cu mentiunea URGENT insa dupa ce ajung la sectie li se da termen de solutionare de 30 de zile si uite-asa mai apare un motiv pentru ca sa se intarzie solutionarea dosarului depus de persoana ce doreste arma.tomapaul wrote:Au venit dar nu m-au gasit acasa. Asa ca am fost la sectie si am dat acolo declaratia respectiva, urmand sa vina altadata pt. control. Estimez ca peste inca o luna o sa iau si pistolul.
P.S. Aveti grija ca la vizita "sa iesiti bine" adica sa aveti conditiile legale de pastrare a armei (cutie metalica cu compartiment separat pentru munitie).
Nu e problema cutia.
O am cumparata chiar de la arrow. E montata in perete de beton.
Din pacate nu am rezolvat nimic nici pana acum.
Am sunat la serviciul arme si munitii mai multe zile la rand. In acest timp, am observat ca: centralista nu stie interiorul, nu il brodeste pe cel de la sectorul dorit, nu se raspunde la telefon sau te lasa in asteptare pana te deconecteaza.
Intr-un final mi-a raspuns cine trebuia si a si ramas la telefon. Concluzia a fost ci citez:
"Numele dumneavoastra nu-mi suna cunoscut...Nu stiu unde este dosarul...Posibil la aprobare dar a trecut cam mult din august cand l-ati depus...Mda...Nu stiu ce sa zic"
Ramane sa dau de politistul de la sectie sa vad ce nu a apucat sa faca.
Mentionez ca la finele lui ianuarie expira certificatul medical.
O am cumparata chiar de la arrow. E montata in perete de beton.
Din pacate nu am rezolvat nimic nici pana acum.
Am sunat la serviciul arme si munitii mai multe zile la rand. In acest timp, am observat ca: centralista nu stie interiorul, nu il brodeste pe cel de la sectorul dorit, nu se raspunde la telefon sau te lasa in asteptare pana te deconecteaza.
Intr-un final mi-a raspuns cine trebuia si a si ramas la telefon. Concluzia a fost ci citez:
"Numele dumneavoastra nu-mi suna cunoscut...Nu stiu unde este dosarul...Posibil la aprobare dar a trecut cam mult din august cand l-ati depus...Mda...Nu stiu ce sa zic"
Ramane sa dau de politistul de la sectie sa vad ce nu a apucat sa faca.
Mentionez ca la finele lui ianuarie expira certificatul medical.
Si eu am o problema similara. depun dosarul pentru a doua arma.. ma duc la politie dupa 40 de zile calendaristic si mi se spune ca dosarul nici macar nu a fost procesat.. apoi, la 2 saptamani dupa acea discutie primesc in final si vizita sectoristului (la prima arma am fost vizitat de cei de la arme si munitii din sectorul meu, ).. astept sa vad cand va fi eliberata si autorizatia..
Succes si voua!
Succes si voua!
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
eu va sfatuiesc sa faceti plangeri penale...faptuitor, seful respectivului AESP. ..direct la parchetul de pe langa Curte...si stabilesc ei cine este de vina ca nu au iesit actele la timp...dar, experienta mea imi spune ca aceasta este o tactica ordonata de sus, altfel nu isi permiteau sa intarzie ...intarzierile astea oricum tind sa devina un lucru obisnuit...daca nu exista reactie, atunci vor deveni obicei...
uite inca unul in prezenta situatie: eu.
Am depus dosarul la AESP Bacau pe 5 noiembrie. Dupa telefoane la AESP si vizite la politia Comanesti, in prima decada a lui decembrie am primit verificarea la domiciliu.
Acum 7 zile (vineri) am fost la AESP sa vad cum e cu dosarul, iar domnul de acolo foarte amabil mi-a spus ca are dosarul meu pe masa, stie de el, doar ca nu i-au venit raspunsul la niste verificari noi in sistem de la ei. A mai spus ca acum termenul s-a schimbat din aceasta cauza la 45 zile si ca cel mai posibil miercuri ar trebui sa fie gata, dar ma suna el ca sa nu mai fac eu drumuri degeaba.
Azi am iar treaba prin bacau, asa ca ma duc din nou pe la AESP. Dupa ce am hartia in mana o sa mai povestim.
(stie cineva despre ce verificari este vorba? Inainte de vizita la domiciliu mi s-a spus ca intarzierea se datoreaza verificarilor de pastrare a celor care detin deja arme letale si neletale)
Am depus dosarul la AESP Bacau pe 5 noiembrie. Dupa telefoane la AESP si vizite la politia Comanesti, in prima decada a lui decembrie am primit verificarea la domiciliu.
Acum 7 zile (vineri) am fost la AESP sa vad cum e cu dosarul, iar domnul de acolo foarte amabil mi-a spus ca are dosarul meu pe masa, stie de el, doar ca nu i-au venit raspunsul la niste verificari noi in sistem de la ei. A mai spus ca acum termenul s-a schimbat din aceasta cauza la 45 zile si ca cel mai posibil miercuri ar trebui sa fie gata, dar ma suna el ca sa nu mai fac eu drumuri degeaba.
Azi am iar treaba prin bacau, asa ca ma duc din nou pe la AESP. Dupa ce am hartia in mana o sa mai povestim.
(stie cineva despre ce verificari este vorba? Inainte de vizita la domiciliu mi s-a spus ca intarzierea se datoreaza verificarilor de pastrare a celor care detin deja arme letale si neletale)
Grand Power T12M 10x28T
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Am luat autorizatie pentru arma noua, 3 saptamani la urgenta
yooooo 
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
Dupa cum ziceam, azi am fost la AESP si am luat autorizatia cu cumparare. Nu era gata, dar domnii de acolo (de la "Sefu`" si pana la cel care asigura ordinea la intrare) au fost foarte amabili, politicosi, intelegatori si au procesat-o imediat. Bine, am asteptat vreo 30-40 min, dar a fost ok.
Experienta de astazi se numara printre putinele situatii in care sunt bucuros ca banii pe care ii platesc eu la stat ca contribuabil ajug la ei.
Acum ramane sa vad cand reusesc sa mai si ajung la "cumparaturi".
Numai bine!
Experienta de astazi se numara printre putinele situatii in care sunt bucuros ca banii pe care ii platesc eu la stat ca contribuabil ajug la ei.
Acum ramane sa vad cand reusesc sa mai si ajung la "cumparaturi".
Numai bine!
Grand Power T12M 10x28T