Arma in calibrul .22LR ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cosmin_t

Arma in calibrul .22LR ?

Post by cosmin_t »

Buna seara!

Am o mare nelamurire?? in ce conditii pot achizitiona o arma in calibrul .22 LR ? (vad ca pt antrenament sunt cele mai ieftine adica si munitia dar si arma in sine).

Am sunat azi la Pol.Arme si Munitii si mi-au raspuns ca doar daca sunt antrenor de tir sportiv sau colectionar pot detine asa ceva...

Aveti alte sugestii ? Multumesc,
Cosmin
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
dcrist

Re: Arma in calibrul .22LR ?

Post by dcrist »

Acesta este raspunsul, in alt fel nu poti detine o arma in cal. respectiv.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
7Coline

Post by 7Coline »

dcrist wrote:Acesta este raspunsul, in alt fel nu poti detine o arma in cal. respectiv.
Mai este o varianta , vanator.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
dcrist

Post by dcrist »

Ca si vanator tot pe colectie este trecuta :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Guest

Post by Guest »

Sau colectionar.Poti detine si arme scurte, spre deosebire de vanatori, care pot detine doar arme lungi. Astea sunt ultimele pecare le-am cumparat
Image
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Multumesc pentru ajutor!

Insa daca o sa am autorizatie de colectionar si voi cumpara o asemenea arma in calibul .22LR voi putea sa o folosesc in poligon ? am citit in lege ca este necesar sa anunt de fiecare daca la Politie cand o asemenea arma paraseste zona de depozitare (locuinta mea) . nu sunt prea incantat sa fac drumuri la Politie ca sa pot trage si eu cu arma in poligon....
paul

Post by paul »

va trebui sa anunti de fiecare data politia cand scoti arma din casa,de fapt va trebui sa faci de fiecare data o cerere pt autorizarea scoaterii armei din locatie si traseul pe care te deplasezi. in rest,toate bune :D
paul

Post by paul »

ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
sith

Post by sith »

paul wrote:va trebui sa anunti de fiecare data politia cand scoti arma din casa,de fapt va trebui sa faci de fiecare data o cerere pt autorizarea scoaterii armei din locatie si traseul pe care te deplasezi. in rest,toate bune :D
Daca citesti proiectul noilor norme o sa vezi ca autorizarea este valabila 6 luni ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
sith

Post by sith »

paul wrote:ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
22lr gasesti in poligoane. pt autoaparare ai voie 25, conform legii ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Am inteles, multumesc frumos..

Sincer sa fiu in poligon pentru antrenament doresc ceva mai lung si precis, adica Fort14 este totusi un simplu pistol.. Pana o sa ma conving daca are rost sau nu sa depun si actele pt colectionar o sa cumpar o pusca AC (vad ca cele de la Hatsan sunt destul de populare iar cei care le aduc in Bucuresti mi-au lasat o parere foarte buna).

Multumesc pentru raspunsuri!
Cosmin
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Am inteles, multumesc frumos..

Sincer sa fiu in poligon pentru antrenament doresc ceva mai lung si precis, adica Fort14 este totusi un simplu pistol.. Pana o sa ma conving daca are rost sau nu sa depun si actele pt colectionar o sa cumpar o pusca AC (vad ca cele de la Hatsan sunt destul de populare iar cei care le aduc in Bucuresti mi-au lasat o parere foarte buna).

Multumesc pentru raspunsuri!
Cosmin
tevez

Post by tevez »

paul wrote:ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
Nu cred că se poate trece arma în cal. .22lr ca armă de apărare a colecţiei, trebuie într-un calibru permis pentru aşa ceva,
cu percuţie pe ramă.
paul

Post by paul »

se poate,oricare dintre armele lungi din colectie,chiar si in cal 22lr,se poate alege ca arma de aparare. eu tot in 22 lr o am trecuta ca arma de aparare. percutia pe rama este interzisa la vanatoare.
merci,sith pt lamuriri.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Da, am citit si eu ca la vanatoare este interzisa percutia pe rama (gen .22LR). deci ramane cazul de colectionar sau tir sportiv (instructor)..

Multumesc,
Post Reply