Arma in calibrul .22LR ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Arma in calibrul .22LR ?
Buna seara!
Am o mare nelamurire?? in ce conditii pot achizitiona o arma in calibrul .22 LR ? (vad ca pt antrenament sunt cele mai ieftine adica si munitia dar si arma in sine).
Am sunat azi la Pol.Arme si Munitii si mi-au raspuns ca doar daca sunt antrenor de tir sportiv sau colectionar pot detine asa ceva...
Aveti alte sugestii ? Multumesc,
Cosmin
Am o mare nelamurire?? in ce conditii pot achizitiona o arma in calibrul .22 LR ? (vad ca pt antrenament sunt cele mai ieftine adica si munitia dar si arma in sine).
Am sunat azi la Pol.Arme si Munitii si mi-au raspuns ca doar daca sunt antrenor de tir sportiv sau colectionar pot detine asa ceva...
Aveti alte sugestii ? Multumesc,
Cosmin
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
Re: Arma in calibrul .22LR ?
Acesta este raspunsul, in alt fel nu poti detine o arma in cal. respectiv.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Mai este o varianta , vanator.dcrist wrote:Acesta este raspunsul, in alt fel nu poti detine o arma in cal. respectiv.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Ca si vanator tot pe colectie este trecuta 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Sau colectionar.Poti detine si arme scurte, spre deosebire de vanatori, care pot detine doar arme lungi. Astea sunt ultimele pecare le-am cumparat

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Multumesc pentru ajutor!
Insa daca o sa am autorizatie de colectionar si voi cumpara o asemenea arma in calibul .22LR voi putea sa o folosesc in poligon ? am citit in lege ca este necesar sa anunt de fiecare daca la Politie cand o asemenea arma paraseste zona de depozitare (locuinta mea) . nu sunt prea incantat sa fac drumuri la Politie ca sa pot trage si eu cu arma in poligon....
Insa daca o sa am autorizatie de colectionar si voi cumpara o asemenea arma in calibul .22LR voi putea sa o folosesc in poligon ? am citit in lege ca este necesar sa anunt de fiecare daca la Politie cand o asemenea arma paraseste zona de depozitare (locuinta mea) . nu sunt prea incantat sa fac drumuri la Politie ca sa pot trage si eu cu arma in poligon....
va trebui sa anunti de fiecare data politia cand scoti arma din casa,de fapt va trebui sa faci de fiecare data o cerere pt autorizarea scoaterii armei din locatie si traseul pe care te deplasezi. in rest,toate bune 
ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
Daca citesti proiectul noilor norme o sa vezi ca autorizarea este valabila 6 luni ...paul wrote:va trebui sa anunti de fiecare data politia cand scoti arma din casa,de fapt va trebui sa faci de fiecare data o cerere pt autorizarea scoaterii armei din locatie si traseul pe care te deplasezi. in rest,toate bune
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
22lr gasesti in poligoane. pt autoaparare ai voie 25, conform legii ...paul wrote:ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Am inteles, multumesc frumos..
Sincer sa fiu in poligon pentru antrenament doresc ceva mai lung si precis, adica Fort14 este totusi un simplu pistol.. Pana o sa ma conving daca are rost sau nu sa depun si actele pt colectionar o sa cumpar o pusca AC (vad ca cele de la Hatsan sunt destul de populare iar cei care le aduc in Bucuresti mi-au lasat o parere foarte buna).
Multumesc pentru raspunsuri!
Cosmin
Sincer sa fiu in poligon pentru antrenament doresc ceva mai lung si precis, adica Fort14 este totusi un simplu pistol.. Pana o sa ma conving daca are rost sau nu sa depun si actele pt colectionar o sa cumpar o pusca AC (vad ca cele de la Hatsan sunt destul de populare iar cei care le aduc in Bucuresti mi-au lasat o parere foarte buna).
Cosmin
Am inteles, multumesc frumos..
Cosmin
Cosmin
Nu cred că se poate trece arma în cal. .22lr ca armă de apărare a colecţiei, trebuie într-un calibru permis pentru aşa ceva,paul wrote:ps. munitie doar in poligon!! in rest deloc,doar daca o treci ca arma de autoaparare ai dreptul sa detii un nr limitat de cartuse in 22lr,parca 20 de buc,nu mai stiu.
cu percuţie pe ramă.
se poate,oricare dintre armele lungi din colectie,chiar si in cal 22lr,se poate alege ca arma de aparare. eu tot in 22 lr o am trecuta ca arma de aparare. percutia pe rama este interzisa la vanatoare.
merci,sith pt lamuriri.
merci,sith pt lamuriri.
Da, am citit si eu ca la vanatoare este interzisa percutia pe rama (gen .22LR). deci ramane cazul de colectionar sau tir sportiv (instructor)..
Multumesc,
Multumesc,