cu cartus pe teava
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
careundecine
cu cartus pe teava
Salutare
Deschid acest topic din curiozitatea de a afla cum preferati sa va purtati pistoalele, cu sau fara cartus pe teava ?
Personal am optat pentru varianta fara cartus pe teava, considerand ca in caz de Doamne fereste voi avea timp sa trag de manson ca sa-l incarc (cam acelasi timp necesar si pt a scoate piedica), probabil sub o jumatate de secunda.
Pe de alta parte daca ai la dispozitie o singura mana sau din orice alte motive nu poti sa tragi de manson fix cand ai nevoie de el, problema se complica.
E o chestie de gust, si riscuri asumate, fiecare dupa preferintele lui.
Deci, voi ce alegeti ?
Deschid acest topic din curiozitatea de a afla cum preferati sa va purtati pistoalele, cu sau fara cartus pe teava ?
Personal am optat pentru varianta fara cartus pe teava, considerand ca in caz de Doamne fereste voi avea timp sa trag de manson ca sa-l incarc (cam acelasi timp necesar si pt a scoate piedica), probabil sub o jumatate de secunda.
Pe de alta parte daca ai la dispozitie o singura mana sau din orice alte motive nu poti sa tragi de manson fix cand ai nevoie de el, problema se complica.
E o chestie de gust, si riscuri asumate, fiecare dupa preferintele lui.
Deci, voi ce alegeti ?
Re: cu cartus pe teava
Cartus pe teava fara discutie. Daca crezi ca te asteapta cineva sa iti armezi tu arma inseamna ca nu tii suficient la viata ta si a familiei tale. Atat timp cat ai un toc bun si ai grija pe unde iti bagi degetele esti ok. Port asa de ani buni si nu am avut nici o problema.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Fiind stict vorba de o arma de autoaparare, se presupune ca o poti folosi legal doar dupa ce un atac injust (bla, bla, etc.) a inceput impotriva ta iar tu esti pus in situatia sa reactionezi cel mult daca mai apuci. Cum actinea (atacul) bate intotdeauna reactiunea (apararea) ca si viteza ar fi bine sa ai deja cartus pe teava incat sa speri ca mai poti folosi arma macar cu mana dreapta.
Mana stanga poate este deja ocupata cu:
- sa impingi/sa protejezi pe cineva (sotie, copil, etc)
- poate te apara de ploaia de pumni/bate cat macar sa nu fii KO pana sa scoti arma cu mana dreapta
- poate esti imobilizat/strangulat in spatii mici gen lift si incerci sa te eliberezi instinctiv
- poate are un pitbul infipt in ea (care in alte situatii oricum nu pare impresionat de clink-cling-ul mansonului cand bagi cartus pe teava
)
completati voi lista
Mana stanga poate este deja ocupata cu:
- sa impingi/sa protejezi pe cineva (sotie, copil, etc)
- poate te apara de ploaia de pumni/bate cat macar sa nu fii KO pana sa scoti arma cu mana dreapta
- poate esti imobilizat/strangulat in spatii mici gen lift si incerci sa te eliberezi instinctiv
- poate are un pitbul infipt in ea (care in alte situatii oricum nu pare impresionat de clink-cling-ul mansonului cand bagi cartus pe teava
completati voi lista
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Inca ceva as vrea sa adaug: purtati arma in asa fel incat sa o puteti accesa cu ambele maini. In 2002 am fost prin parc la plimbare si dintr-un boschete o sarit pe mine un maidanez. So aruncat asupra pieptului si am bagat mana dreapta la inaintare ca protectie. Daca nu as fi ajuns cu mana stanga la arma cred ca nu mai tastam eu acuma acest mesaj.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Corecte argumente, da-l privaţi pe eventualul agresor de plăcerea de-a auzi sunetul de armare...şi de posibilitatea
de-a crede că e armă cu glonţ.
de-a crede că e armă cu glonţ.
Inclin sa ii dau dreptate lui Tevez. La urma urmei nu cred sa fie multi care sa nu se scape in pantaloni cand se scoate o arma si se armeaza. Sunetul ala este fantastic. Si mai degraba ei fugind cu pantalonii maro si tu fara sa trebuiasca sa suni la 112 si stiti bine cam ce urmeaza, mai ales daca isi baga si tembeliziunea botul, pentru descarcarea fericita de o jumatate de secunda. E mai bine oare sa am cartus pe teava, sa astept in ultimul moment sa il scot cu riscul de a crede cineva ca e o jucarie si apoi, ori eu, ori ei? Categoric nu ! Inclin spre purtarea cu siguranta scoasa si fara cartus pe teava. Mai bine previi.
Last edited by Mack44 on Sat Sep 07, 2013 12:43 pm, edited 1 time in total.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
-
anghelache
Eu am intotdeauna cartus pe teava.Tocul pe stanga.Cu dreapta scot arma ,cu stanga fixez tocul,cu degetul mare de la mana dreapta scot siguranta si in timp ce indrept arma spre infractor cu mana stanga armez cocosul.Exersez treaba asta lunar si schimbarea rapida a magaziei de cartuse.Asa ca atunci cand decid sa folosesc arma toate miscarile le fac aproape automat.Fac aceste exercitii deoarece din tinerete stiu ce inseamna"bataia" cu cutitul si mai ales ce devastator poate fi un pumn cu un manunchi de chei in el care vine spre capul tau.
Mack44, un cartus costa doar 3,5ron si nu ma zgarcesc sa arunc unul pe jos daca este nevoie doar sa intimidez
Deci... prefer sa fiu pregatit pentru momentele cand nu mai ai timp sa bagi cartus pe teava ca in celelalte...
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
-
fane satar
Fortul se aude foarte frumos cand il armezi dar cand nu ai timp sa o faci e f nasol. Exersati zilnic cate 20 de minute si o sa va ajute mai mult decat credeti. Erau niste filmulete la rusi in care iti arata cum sa o faci si sa te pregatesti. Am doua tocuri,unul de cordura tip pancake cu port-incarcator si unul din piele cu padela. Il prefer pe cel de cordura pt ca e aproape mulat pe corp si nu se vede pe sub tricou. M-a cronometrat un amic la timpul pe care care il am de cand scot arma din toc,o incarc si trag. Cu antrenament scot sub 7 secunde. Asta inseamna la mine tragere fara somatie. Tras in plin-shoot to kill(cap-gat-piept). Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
FORT 17R .45 rubber
...7 secunde ??? waaw...altii fac 100 de metri in 9si cevafane satar wrote:Fortul se aude foarte frumos cand il armezi dar cand nu ai timp sa o faci e f nasol. Exersati zilnic cate 20 de minute si o sa va ajute mai mult decat credeti. Erau niste filmulete la rusi in care iti arata cum sa o faci si sa te pregatesti. Am doua tocuri,unul de cordura tip pancake cu port-incarcator si unul din piele cu padela. Il prefer pe cel de cordura pt ca e aproape mulat pe corp si nu se vede pe sub tricou. M-a cronometrat un amic la timpul pe care care il am de cand scot arma din toc,o incarc si trag. Cu antrenament scot sub 7 secunde. Asta inseamna la mine tragere fara somatie. Tras in plin-shoot to kill(cap-gat-piept). Va salut!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
...in 7secunde poti fi injunghiat intre 10 si 15 ori,depinde de cat de ampla e miscarea . dati-va si voi cu parerea cei ce va antrenati pe profil closeprotection !!! 
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
=)) Sa tot ai noroc de asa ceva . Sa lasi contu la ceva rude prieteni . Cand te ia la crestat cineva sa ne zica si noua cat tio luat sati dai seama ce se intampla si cum ai murit cu arma in mana . ^^ O zi buna.Mack44 wrote:Inclin sa ii dau dreptate lui Tevez. La urma urmei nu cred sa fie multi care sa nu se scape in pantaloni cand se scoate o arma si se armeaza. Sunetul ala este fantastic. Si mai degraba ei fugind cu pantalonii maro si tu fara sa trebuiasca sa suni la 112 si stiti bine cam ce urmeaza, mai ales daca isi baga si tembeliziunea botul, pentru descarcarea fericita de o jumatate de secunda. Destul de recent am avut un mic incident constand in intalnirea cu niste indieni bastinasi cazati in baraca din sipci si cutii de carton langa marginea orasului. Eram cu un amic si in momentul in care ne-au inconjurat cei 4-5 indivizi intrebandu-ne "Ce fac baietii in cartierul lor" si zambind am scos pistolul, armandu-l instant. Am auzit doar "Aoleoooo !" spus de vre-o 20 de ori in timp ce indivizii zburau ca pasarile (ciori) in toate directiile. Era mai bine oare sa am cartus pe teava, sa astept in ultimul moment sa il scot cu riscul de a crede cineva ca e o jucarie si apoi, ori eu, ori ei? Categoric nu ! Inclin spre purtarea cu siguranta scoasa si fara cartus pe teava. Mai bine previi.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Nu ia mai mult de o secunda armarea. Si nici nu am stat cu ea ascunsa pana in ultimul moment cand scoate deja cutitul. Intentia de scanal odata sesizata am si scos arma si am armat-o. Pe care il tinea sa continue o incasa. Nu mi-e mila de oameni, ci de caini. Hotararea de a trage era luata, dar nu cred ca o impuscatura in spate se trece in dosar ca autoaparare. Ca in mai putin de secunda in care l-am scos si armat, ei deja trecusera la suta de metri garduri. Nu mor eu nici cu un slap in mana, dapai cu arma.
Si cum am precizat, prefer sa-i fac sa se scape in pantaloni daca am si alte alternative, decat sa dau cu subsemnatul la dosar.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
Incerc sa te invat de bine . Tu te pregatesti de vanat iepuri da te duci la urs . Ce vreau eu sa zic prin asta : sa tii cartus pe teava pentru ca sunt oamni pe lumea asta care tac si fac . Ce zici tu e ok pentru cocalari , da sincer de ei ma doare . Dar daca te inghesuie cineva cand nu te astepti o sa ai cam mari probleme cu armarea. Bafta !Mack44 wrote:Nu ia mai mult de o secunda armarea. Si nici nu am stat cu ea ascunsa pana in ultimul moment cand scoate deja cutitul. Intentia de scanal odata sesizata am si scos arma si am armat-o. Pe care il tinea sa continue o incasa. Nu mi-e mila de oameni, ci de caini. Hotararea de a trage era luata, dar nu cred ca o impuscatura in spate se trece in dosar ca autoaparare. Ca in mai putin de secunda in care l-am scos si armat, ei deja trecusera la suta de metri garduri. Nu mor eu nici cu un slap in mana, dapai cu arma.Si cum am precizat, prefer sa-i fac sa se scape in pantaloni daca am si alte alternative, decat sa dau cu subsemnatul la dosar.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
-
careundecine
Pe mine pana acum m-a convins tabara cu cartus pe teava
Sunt puscariasi criminali care dau cu cutitul in 0.3 secunde, si din cauza adrenalinei nici nu-ti dai seama ca esti injunghiat, nu ai timp sa reactionezi decat daca il vezi venind si nici atunci nu esti sigur ca o poti face suficient de repede. Iarta-ma dar nu pot nici eu sa ma abtin legat de cele 7 secunde, e enorm, in 7 secunde o scoti din geamantan nu de la brau
Try better