O intrebare tampita...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

fane satar

O intrebare tampita...

Post by fane satar »

Vreau sa merg la examenul de incadrare in Mapn...am voie sa iau pistolul de autoaparare la mine?
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
barthy

Re: O intrebare tampita...

Post by barthy »

fane satar wrote:Vreau sa merg la examenul de incadrare in Mapn...am voie sa iau pistolul de autoaparare la mine?
Daca am fi intr-o tara civilizata cu functionari publici instruti, educati si respectuosi fata de cetatean, raspunsul ar fi DA. Dar cum traim in Romania, mai bine il lasi acasa.
Cu siguranta cineva se va simti nedreptatit ca va fi pus la munca suplimentara ca sa-ti depoziteze arma in camera speciala si sa mai scrie 2-3 randuri intr-un registru care-l deschide odata pe luna, altii se vor gandi sa te pice ca probabil esti psihopat ( d-aia umbli cu arma la tine ), altii cum sa-ti suplimenteze programul de instructie daca ai norocul sa pici in subordinea lor, pe motiv ca esti prea pasionat de lucruri pe care ei le considera plictisitoare in comparatie cu ziua de sloda............ce mai....vei fi subiectul nr. 1 de barfa in ziua aia in institutia respectiva.

Bafta la examen !
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Poti sa il iei cu tine insa probabil la intrarea in institutie ti se va retine arma, telefonul, iar pt arma si munitie o sa iti faca un proces verbal cu ce ai lasat la intrare.. o sa il iei la plecare.. asta e procedura in general, sincer nu stiu la mapn in particular..

Succes!
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
dcrist

Post by dcrist »

Lasa-l acasa, ai sanse sa nu iei examenul daca nimeresti, vre-un cap patrat.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
fane satar

Post by fane satar »

De capete patrate nu am dat pe acolo,au fost doar oameni dezghetati si foarte de treaba exact cum sunt toti ardelenii. Am intrebat daca aveam voie cu armele si mi-au spus ca da, dar se lasa la poarta pe baza de proces verbal :mrgreen: Au mai fost acolo doi tineri care aveau arme si le-au lasat la poarta. Eu am picat la probele sportive. Din 31 de insi au intrat doar 7 sau 8. Multumesc pentru sfaturi. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Ca sa nu deschid un alt topic, adaug si eu o intrebare tampita. La tragerea la precizie pe distanta de 10-15m cu fort cal 45 cum luati linia de ochire. La Ak47 aliniam cele trei catari si la 100m trageam mai jos cu 10-15 cm. La pistol sant cele trei puncte albe si am luat in considerare si partea de sus a catarii dar si punctele albe. Rezultateale nu au fost foarte diferite la 10m. Primele trei focuri au fost de la 15m si chiar ca au fost primele cu Fortul meu :).Doua afara unul in coltul de jos :)) .. dupa care am trecut la 10m si l-am tinut ceva mai bine. Testele sant facute in poligon conform legii.
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 75126.jpg/
Форт 12РМ ,45-калибра
marshall

Post by marshall »

Bruteforce wrote:Ca sa nu deschid un alt topic, adaug si eu o intrebare tampita. La tragerea la precizie pe distanta de 10-15m cu fort cal 45 cum luati linia de ochire. La Ak47 aliniam cele trei catari si la 100m trageam mai jos cu 10-15 cm. La pistol sant cele trei puncte albe si am luat in considerare si partea de sus a catarii dar si punctele albe. Rezultateale nu au fost foarte diferite la 10m. Primele trei focuri au fost de la 15m si chiar ca au fost primele cu Fortul meu :).Doua afara unul in coltul de jos :)) .. dupa care am trecut la 10m si l-am tinut ceva mai bine. Testele sant facute in poligon conform legii.
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 75126.jpg/
La AK se tragea la 100 m cu inaltatorul la 200 si se tintea la baza tintei, in felul asta loviturile se duceau in mijloc - chestie de balistica, traiectoria nefiind o linie dreapta.
Cam asta este principiul la toate armele de foc cu care am tras in poligon: sunt reglate in asa fel incat, daca ochesti la baza bulls eye sa se duca in centru. Cred ca este doar o chestie de optica, fiindca daca ar fi reglate pe cercul negru imprastierea ar fi mai mare (ai avea ca tinta un disc si nu un punct).

La armele cu bila de cauciuc este mai mult o chestie de munitie si de exercitiu, nu cred ca reuseste cineva "din prima" rezultate mai bune decat ale tale. Nici aparatele de ochire nu sunt prea usor de reglat (spre deloc), nici munitia nu iti ofera constanta munitiei cu glont, compromisurile sunt multe.

Bafta multa si sa ne povestesti mai multe.
CZ 83
FORT 14R
sith

Post by sith »

La pistol 10-15 m iei linia de ochire punct ochit punct lovit. Distanta este prea scurta si traiectoria este dreapta, atat cat permite munitia ... :D
Abaterile se datoreaza munitie, asta sperand ca afetul este acelasi si teava lisa, din otel :D
Din poza aia, daca ai tras la 15 m precizia este foarte buna. Vino la concurs pe 26 ...
Ce ziceti de munitia asta ?
http://www.youtube.com/watch?v=7yWYTi8_Pa4
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
fane satar

Post by fane satar »

Foarte tare. Nu e asemanatoare cu munitia pentru Glock-ul cu crosa albastra?
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Bruteforce

Post by Bruteforce »

A fost chiar prima data cind am tras cu pistolul, si cum m-am uitat prea mult la filme am zis sa incerc mai de departe. Ma gindeam ca nu este cine stie ce recul si drept dovada ca am lasat mana mai moale. Asa ca primele doua au fost afara :)) urmatorul am atins doar coltulde jos al tintei. Asa ca m-am regrupat si pana ne mai cunoastem sa incerc la 10m. Acolo este exact cum spunea sith distanta mica traiectorie buna. Asa ca la 10m am reusit sa nimeresc tinta, In a doua poza se vede spatele tintei din placaj de 10mm.
Acum am mai exersat si tare as fii vrut sa vin la concurs, dar se pare ca mi sa facut deja un program. :)
Форт 12РМ ,45-калибра
7Coline

Post by 7Coline »

fane satar wrote:De capete patrate nu am dat pe acolo,au fost doar oameni dezghetati si foarte de treaba exact cum sunt toti ardelenii. Am intrebat daca aveam voie cu armele si mi-au spus ca da, dar se lasa la poarta pe baza de proces verbal :mrgreen: Au mai fost acolo doi tineri care aveau arme si le-au lasat la poarta. Eu am picat la probele sportive. Din 31 de insi au intrat doar 7 sau 8. Multumesc pentru sfaturi. Va salut!
Salut ,

Poti sa imi spui in ce o constat proba sportiva, examenul medical, etc ?
Multumesc anticipat.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
fane satar

Post by fane satar »

Vizita medicala e aproximativ la fel cu cea pentru permisul de conducere numai ca se face la un spilatl militar. Pana sa ajungi la probele sportive trebuie date un examen psihologic si un interviu cu un pshiholog la un centru zonal de selectie de care apartii,iar daca esti admis la probele psihologice mergi mai departe la probele sportive. Acestea sunt doua la numar - traseu utilitar-aplicativ si rezistenta 2000 de metri. Traseul este cel mai dur deaorece pentru punctaj maxim trebuie sa scoti un min sau sub un minut. Imi cer scuze moderatorilor daca ii incomodeaza urmatorul link http://www.mapn.ro/recrutare/. Pentru detalii despre traseu astept mesaj pe PM sa nu inundam topicul legat de "Intrebari tampite". Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Ca sa nu deschid alt topic vin si eu cu o intrebare tampita. Am vazut la televizor interlopi care au modificat munitia artizanal. Acuma ma intrebam si eu ce obtii, in afara ca poate sa bubuie pistolul in mana dupa modificarea munitiei? Nu prea vad sensul sa gaurest bila de cauciuc fiindca nu mai ai precizie si nu cred ca face mari pagube. Voi ce parere aveti?
Форт 12РМ ,45-калибра
7Coline

Post by 7Coline »

Bruteforce wrote:Ca sa nu deschid alt topic vin si eu cu o intrebare tampita. Am vazut la televizor interlopi care au modificat munitia artizanal. Acuma ma intrebam si eu ce obtii, in afara ca poate sa bubuie pistolul in mana dupa modificarea munitiei? Nu prea vad sensul sa gaurest bila de cauciuc fiindca nu mai ai precizie si nu cred ca face mari pagube. Voi ce parere aveti?
Nu cred ca facea referire la munitie rubber , la munitie letala poti sa ii faci foarte multe modificari , care sa , imbunatateasca capacitatea lor de a afecta tinta.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
fane satar

Post by fane satar »

Intrebare mare...se poate inlocui o teava de pistol cu notificare de la Politie? Adica din 9mm PAk sa o faci 9mm PA? Multumesc anticipat pt raspunsuri. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Post Reply