Alegere arma + autorizatie

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cosmin_t

Alegere arma + autorizatie

Post by cosmin_t »

Buna ziua!
Sunt nou in zona asa ca apelez la voi pentru a ma lamuri.
1. sunt in curs de obtinere a unei autorizatii de arma neletala. dorinta mea este sa cumpar un FORT 12 (9mm cu bila de cauciuc). intrebarea este daca pot cumpara de asemenea si o pusca cu aer comprimat (ceva gen gamo 5,5mm sub 220m/s). ce anume trebuie sa cer de la politie cand merg cu tot dosarul ca sa pot cumpara doua arme? :?:
2.tot aud ca as avea nevoie de un dulap metalic (prins de zid, etc) in care sa tin separat munitia si arma. am nevoie si de o factura care sa ateste ca dulapul meu este omologat si cumparat de la un anumit distribuitor? sau pot sa cumpar orice dulap (de ex din Bulgaria) dedicat pt asa ceva dar cu documentele in limba bulgara? :?:
3. optiunea mea pentru FORT 12R (cel cu bila de cauciuc) este buna? nu cred ca voi purta cu mine arma vreodata, intentia este sa merg in poligon si sa trag. :!:

Multumesc ,
Cosmin :roll:
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
Safe&Sound

Re: Alegere arma + autorizatie

Post by Safe&Sound »

cosmin_t wrote:Buna ziua!
Sunt nou in zona asa ca apelez la voi pentru a ma lamuri.
1. sunt in curs de obtinere a unei autorizatii de arma neletala. dorinta mea este sa cumpar un FORT 12 (9mm cu bila de cauciuc). intrebarea este daca pot cumpara de asemenea si o pusca cu aer comprimat (ceva gen gamo 5,5mm sub 220m/s). ce anume trebuie sa cer de la politie cand merg cu tot dosarul ca sa pot cumpara doua arme? :?:
2.tot aud ca as avea nevoie de un dulap metalic (prins de zid, etc) in care sa tin separat munitia si arma. am nevoie si de o factura care sa ateste ca dulapul meu este omologat si cumparat de la un anumit distribuitor? sau pot sa cumpar orice dulap (de ex din Bulgaria) dedicat pt asa ceva dar cu documentele in limba bulgara? :?:
3. optiunea mea pentru FORT 12R (cel cu bila de cauciuc) este buna? nu cred ca voi purta cu mine arma vreodata, intentia este sa merg in poligon si sa trag. :!:

Multumesc ,
Cosmin :roll:
Salutari si bine ai venit pe acest forum Cosmin.
1. Daca se avizeaza favorabil dosarul pe care l-ai depus la SAESP, vei putea cumpara si detine doua arme de autoaparare (scurte, cu bile de cauciuc si/sau cu gaz iritant-lacrimogen) si un numar nelimitat arme lungi/scurte cu aer comprimat. Poti face asta formuland cereri catre serviciul de arme zonal. Trebuie doar ca atunci cand mergi la politie sa ai la tine si chitantele de la trezorerie pentru fiecare cerere (50 de lei-regim normal si 100 de lei-urgenta). Vei primi in schimb autorizatii de cumparare pentru fiecare arma pe care doresti sa o achizitionezi.

2. Potrivit legii armele din categoria la care faci referire se pastreaza numai in dulapuri metalice pentru arme lungi sau casete metalice pentru arme scurte. Aceste dulapuri sau casete trebuie sa fie fixate in perete sau in podea si sa fie prevazute cu o cutie interioara, cu incuietoare separata, in care sa pastrezi munitia. Inainte sa-ti fie eliberat permisul, politisti de la sectia in jurisdictia careia domiciliezi vor veni sa verifice la tine acasa, printre altele si daca te-ai conformat sub acest aspect. Daca nu gasesc cutie sau dulap metalic special facut pentru a pastra arme si munitii vor formula un proces verbal in care vor mentiona ca nu indeplinesti conditiile de pastrare motiv pentru care cei de la SAESP iti vor refuza cererea. Asadar grabeste-te sa-ti cumperi acel dulap/cutie. Sunt bune si cele din Bulgaria dar sa pastrezi si eventual sa traduci in lb romana factura/chitanta de la bulgari pentru ca mai nou, cel putin in Bucuresti, dupa cazul Vladan, politistii cand vin la verificari cer factura in care fie mentionat faptul ca dulapul sau cutia respectiva sunt special facute pentru a pastra arme si munitii.

3. Din punctul meu de vedere, dupa ce am tras cu mai toate armele de autoaparare accesibile civililor din Ro si existente pe piata acum, in special daca scopul declarat e sa te antrenezi cum trebuie in poligon, cred ca Fort-ul 12 in cal 9 mm Rubber este cea mai buna alegere. In afara faptului ca este o arma cu adevarat fiabila, costul munitiei pentru antrenament este chiar rezonabil (1.5 lei/buc). Pentru poligon, poate ca Fort 14/18 R sa fie oarecum mai precise avand teava un pic mai lunga. Diferentele de precizie insa sunt insesizabile. In orice caz sa tii cont de faptul ca precizia la armele scurte cu bila de cauciuc e influentata mult si de tipul/calitatea munitiei.
Foarte precise si puternice sunt si Forturile in cal .45 doar ca munitia e ceva mai scumpa.
Precis si puternic este si Grand Power T12 insa acesta are vreo doua probleme de conceptie care il fac nepotrivit pentru utilizare prea indelungata sau antrenamente intensive in poligon.

Mult succes!
Razvan
barthy

Post by barthy »

Safe&Sound wrote:......Aceste dulapuri sau casete trebuie sa fie fixate in perete sau in podea .........
Trebuie precizat ca aceasta conditie este in conformitate cu " muschii lu' Pristanda " si nu cu prevederile legale.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Multumesc Razvan pentru raspuns!

Acum imi este clar. Ma voi conforma in legatura cu dulapul metalic instalat corespunzator.
Legat de FORT 12R 9mm, am tot citit parerile celor care au testat aceasta arma in comparatie cu 0.45 sau alte modele. Nu cred ca voi folosi vreodata pentru autoaparare acest "utilaj" asa ca un model 0.45 nu cred ca se justifica in cazul meu.

Multumesc si sper sa revin si eu cu pareri pertinente pe viitor in forumul vostru!
O zi placuta!
Cosmin
tevez

Post by tevez »

Subscriu la ce-a zis colegul Safe&Sound, cu completarea că pentru carabina cu a.c. e bună o documentare prealabilă,
de exemplu un cont pe www.clubairguns.ro (ca să poţi citi toate rubricile) pentru că majoritatea care-şi iau prima
armă un "spring" vor mai mult la un moment dat (ceva foarte normal) şi ajung tot la vestitele PCP-uri. Sunt şi
oameni mulţumiţi de cele spring, mai ales dacă au gas-ram, dar pe mulţi am auzit că ar fi luat direct PCP dacă
ştiau, de aceea spun că-i bine să citeşti un pic forumurile înainte. Eventual, după ce iei Fortul şi mergi la poligon,
mai vorbeşti cu colegii, unii au şi a.c.-uri, te mai sfătuieşti cu ei, e destul de grea alegerea şi acolo...
Dulap de la bulgari nu cred că mai merită, am înţeles de la cineva care merge ceva mai des că s-au scumpit.
O cutie mică cu fixare şi compartiment de muniţie găseşti destul de uşor, inclusiv la magazinul de unde vei
lua arma, dacă nu vrei să cauţi prea mult ceva mai ieftin, iar dulapul mare, pentru a.c. merită să vânezi ofertele.
Dacă-l iei direct pe cel mare, e în regulă şi pentru pistol, în cazul în care vrei să-l ai pregătit pt. a.c.ul ce va urma.
Baftă!
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Multumesc tevez !
Mai intai sa cumpar un FORT12R sau 14R si apoi o sa vad care e treaba si cu pustile actuale cu aer comprimat.
O intrebare as mai avea. Exista cumva Makarov in versiunea modificata pentru 9mm cu bila de cauciuc ? sau o versiune de Makarov pe care o pot lua cu permisul meu de neletale ?
Voi ce poligoane frecventati ? unde ma sfatuiti sa aplic ? am inteles ca si cei de la BGS si UTI au asa ceva amenajat .

Multumesc,
tevez

Post by tevez »

]
Concurs arme neletale la poligonul UTI, pe 26.05.2012. Chiar dacă nu vei avea armă la acea dată, eu zic să mergi,
poţi închiria şi testa arme, poate dai de un coleg cu un Fort 14 care să-ţi dea să tragi câteva. Makarov există la
ruşi, nu-l importă nimeni, are opritor pe ţeavă...Era vorba să importe Fort România, dar nu se ştie când şi dacă
va mai fi adus. BGS nu ştiu să aibă poligon, au instructori de poligon şi organizează cursuri de arme.
http://www.poligondetir.ro/
sword_40

Post by sword_40 »

Adica daca eu detin permis pt neletala cu cauciuc , imi pot cumpara o arma cu aer comprimat fara alte implicatii majore?? am inteles bn :D
barthy

Post by barthy »

sword_40 wrote:Adica daca eu detin permis pt neletala cu cauciuc , imi pot cumpara o arma cu aer comprimat fara alte implicatii majore?? am inteles bn :D
Corect ! Mergi la AEST cu copie dupa CI si Permisul de Arma, chitanta de la trezorerie de 50 lei ( la 30 de zile ) sau 100 lei ( urgenta- 10 zile ) pentru a doua arma si completezi cererea.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

unde este adresa corecta AEST ? poate posta cineva ? ca pe site-ul pol rom. vad ca sunt diferite departamente care se ocupa de arme...
barthy

Post by barthy »

cosmin_t wrote:unde este adresa corecta AEST ? poate posta cineva ? ca pe site-ul pol rom. vad ca sunt diferite departamente care se ocupa de arme...
Pentru Bucuresti la Politia Capitalei - etajul 6. Pentru celelalte judete la IJP-uri.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Revin cu o intrebare!

Imi puteti da un nr de telefon sa cer mai multe informatii legat de dosarul pe care urmeaza sa il depun ? Am tot cautat pe net Politia Capitalei de pe strada Eforie si nu gasesc nimic. doar sediul din Stefan cel Mare... eram curios care este taxa pe care trebuie sa o platesc (este prima mea arma si prima data cand fac acest dosar)..

Multumesc,
gunsmith

Post by gunsmith »

Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Multumesc, legea 295/2004 am tot citit-o, acum mi-e clar.

doream un nr de tel al pol. Bucuresti unde voi merge sa depun dosarul (cel de pe strada Eforie).

Multumesc
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Suni la Politia Capitalei la nr asta 021.315.35.34 si ceri la centralista sa iti faca legatura la serviciul arme.
Post Reply