Rog sfat cumparare arma letala compacta / subcompacta

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Valahul

Rog sfat cumparare arma letala compacta / subcompacta

Post by Valahul »

Buna seara,

ma aflu in posesia autorizatiei de cumparare a unei arme letale pentru aparare si paza. Autorizatia expira la inceputul lunii ianuarie si as vrea sa-mi aduca Mosul un pistol calibru 9x19 mm. Aici insa incepe greul: ma intereseaza ceva cat mai mic pentru a fi mai usor si mai comod de purtat cu un holster IWB sau toc interior (mai ales vara, pe sub o camasa sau un tricou - nu ma refer la cele mulate, ci la cele ceva mai largi, mai comode), ceva din clasa compacta sau chiar (preferabil) subcompacta. Ca si dimensiuni, as vrea sa ma incadrez astfel: lungime - maxim 16,5 cm., inaltime - maxim 12cm., latime - sub 3 cm., iar ca pret - maxim 4.500 ron. Din "studiul de piata" - daca se poate vorbi de un studiu de piata in privinta armelor la noi in tara, facut de mine, unde principalul criteriu a fost marimea armei, am selectat cateva modele, insa, pentru a ma decide as avea nevoie de sfatul celor care au detinut sau detin astfel de arme. Deci, situatia se prezinta in felul urmator (clasamentul a fost intocmit in ordinea preferintelor personale):

1. Walther PPS - cel mai "slim" dintre toate. Este adevarat ca are si capacitatea incarcatorului cea mai mica, dar asta nu reprezinta un criteriu pentru mine;
2. Beretta PX 4 Storm subcompact - varianta compacta iese din discutie, am vazut-o la un coleg si este mare (din punctul meu de vedere);
3. HK P 2000SK - o arma f. buna, dar din review-urile de pe site-urile de afara, am inteles ca totusi nu este f. comoda la purtat cu un IWB holster sau un toc interior. Stiu ca are peste 3 cm. latime, dar parca totusi ceva ma indeamna spre ea...;
4. Springfield XD subcompact / XD9 - daca stie cineva un importator in Romania, v-as ruga sa-mi spuneti, daca nu, iese din ecuatie aceasta marca, cu toate ca tare imi facea cu ochiul;
5. SigSauer P290, P250 subcompact, chiar si un 239;
6. Walther P99C sau PK 380;
7. Smith & Wesson MP9C;
8. Steyr S.
Glock 26 iese din discutie, recunosc ca este o arma buna, dar nu mi "se aseaza" in mana de nici o culoare, indiferent de tipul incarcatorului, cu toate ca nu am mana mare. La fel si CZ 2075 Rami, este f. lat (3.3cm) si nu este genul de arma pentru care sa consider ca merita facut rabat de la acest criteriu, ca in cazul HK-ului. Ca si sfat pe care l-am primit din partea unui amic pasionat de arme, a fost sa-mi cumpar doar ceva american sau nemtesc, nu austriac (ex. Steyr), cu toate ca am citit comentarii bune despre aceasta marca.
Ar mai fi pe lista si Kimber Solo, Kahr PM9 / CM9, Ruger LC9 (de buzunar), dar din pacate nu exista importator la noi.
Multumesc anticipat celor care-si vor da interesul in a ma ajuta sa ma inteleg cu Mosul in privinta cadoului pe care urmeaza sa mi-l aduca.
Va doresc un sfarsit de an numai cu bucurii!
sith

Re: Rog sfat cumparare arma letala compacta / subcompacta

Post by sith »

eu as mai lua in considerare si
http://www.poligondetir.ro/pistol-bul-m5-ultra-x
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

Merită citit şi topicul ăsta: http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=2874 , e cam pe aceeaşi temă la început.
Toate armele enumerate se găsesc la noi sau se pot comanda? E destul de variată oferta. HK P 2000SK este foarte
interesant... 8) Spor la alegere şi Moşu' să aibă inspiraţie! :)
Valahul

Post by Valahul »

Cunosc pistolul, am fost la UTI si l-am analizat pe toate fetele. Este f. greu si nu imi place acea prelungire sub cocos, care teoretic ar fi pentru protectia mainii atunci cand armezi (totusi n-am mai vazut nici o arma cu o protectie la armare atat de proeminenta). Sigurul lucru care mi-a placut la el a fost tragaciul. Plus ca depaseste cu 1 cm. lungimea maxima pe care o consider acceptabila pentru ca o arma sa fie comoda la purtat.
sith wrote:eu as mai lua in considerare si
http://www.poligondetir.ro/pistol-bul-m5-ultra-x
7Coline

Post by 7Coline »

Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Valahul

Post by Valahul »

Da, suna bine si imi place, insa la o "gugaleala" rapida, dupa ce am citit postul tau, nu am vazut sa il importe cineva in Romania. Ma intereseaza si partea de garantie si post garantie, iar daca il aduc de afara, atunci iese din discutie acest aspect (nu ma complic cu trimisul prin curier sau sa-mi iau concediu pentru a-mi putea duce arma la reparat). Deci ma intereseaza strict acele marci care se importa oficial la noi. Multumesc de sfat, chiar imi place, dar asa cum am precizat...
7Coline

Post by 7Coline »

Atunci Walther PPS ar fi o alternativa buna.

IRESPONSABIL²
aurorauno

Post by aurorauno »

Walther PPS este o arma buna..dar scumpa pentru ce poate.Eu spun ca e important si numarul cartuselor din incarcator,dar fiecare are criteriile lui.Eu din aceasta cauza,plus pretul enorm nu am ales PPS.Am inteles ca glock26 nu iti place dar de ce nu iei in calcul si G 19, e la dimensiuni cu S&W MP9c (aproximativ) iar gen4 are gripuri interschimbabile,in functie de mana fiecaruia(la fel ca si S&W).
Daca vrei sa vezi "pe viu" s&w mp9c imi dai un PM,eu spun ca pentru banii pe care ii dai pe ea este arma perfecta descrierii tale.Eu nu am ce sa-i reprosez pana acum,doar poate ca nu am tras cu ea atat cat mi-am dorit :D Daca vrei detalii despre ea iti stau la dispozitie.
Arme americane,precum Kel-Tec nu vezi cu una cu doua in Romania,nu se merita efortul si pretul final,nu face arma cat transportul+timpul pierdut.
Bul-ul mie mi se pare nerealist de greu si slab finisat,RAMI 2075 e o arma buna,de luat in calcul dupa parerea mea.
Succes!Ai asteptat ceva de cand ai autorizatia,eu la 30 de minute dupa ce am luat-o eram la magazin cumparam arma :D
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
gunsmith

Post by gunsmith »

Arunca si aici o privire ,
este o arma buna si ieftina
http://www.caracal.ae/caracal/products. ... cal-sc/425
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Self Defense

Post by Self Defense »

Ca variante in categoria compact ar mai fi :

HK P30 http://www.youtube.com/watch?v=Fa0rfeQ4xh0

HK USP Compact http://www.youtube.com/watch?v=w_2SX51YAnk

E o marca cu traditie iar P30 este un model foarte inovator. Au fost recent aduse si in Romania, in mod oficial, cu garantie si cu tot ce le trebuie.

Sper ca postarea mea sa te ajute in alegerea facuta.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Valahul

Post by Valahul »

Intai si-ntai, multumesc tuturor pentru sfaturi.
Dintre HK-uri, singurul care se apropie cat de cat de criteriile mele legate de dimenisiuni, este P2000SK (si chiar as fi dispus sa-l iau, am sunat la importator si a ramas sa mai vorbim maine, pentru ca tocmai au primit un transport, dar fara acest model, iar daca ar fi sa comande acum doar un singur pistol, ar insemna sa suport si cheltuielile de transport, ceea ce ridica pretul armei destul de mult). Restul modelelor HK depasesc cu mult cei 16,5 cm lungime impusi de "comoditatea" mea in a transporta arma, deci ies din discutie. In schimb, suna interesant Modelul Caracal SC. Il detine cineva, imi poate spune cineva punctul de vedere cu privire la aceasta arma (cat mai obiectiv daca se poate)?
SigSauer cred ca il voi taia de pe lista, am vorbit cu importatorul si nu aduce in Romania modelele subcompacte, doar P 250 mediu, mi-a spus ca este echivalentul clasei compacte, dar este f. mare ca dimensiuni. Mai are pe stoc 239 si 228, destul de mari si astea.
Referitor la S&W MP9C, cunosc arma, am "butonat-o" la Arrow si mi-a placut, se aseaza bine in mana (mult mai bine decat Glock-ul 26 si arata si mai bine din punct de vedere estetic), singurele impedimente ar fi latimea si faptul ca pe unele forumuri de afara se cam plange lumea de diferita probleme. Intrebare pentru detinatorii nostri de S&W: ati avut probleme, incidente de tragere, ceva de genul acesta?
Din lista preferintelor mele, m-am jucat cu toate armele, exceptie facand HK P2000SK, Springfield si Sigsauer.
Inima spune "ia HK-UL", criterile pe care mi le-am impus imi spun "ia PPS-Ul" iar portofelul zice "ia S&WMP9C".
Acum a mai aparut in ecuatie si Caracal SC. Astept cateva pareri despre acest model daca l-a "butonat" cineva.
Cu Steyr S s-a jucat cineva?
tevez

Post by tevez »

Valahul wrote: Acum a mai aparut in ecuatie si Caracal SC. Astept cateva pareri despre acest model daca l-a "butonat" cineva.
Cu Steyr S s-a jucat cineva?
Ciao,
Acum vreo oră am "butonat" pistoalele Caracal şi HK-urile, cred că eram acolo când vorbeaţi la tel. :) Mi-au plăcut
mult. Nu mi se pare prea mare Caracalul "C", nici USP-ul compact. Am făcut o comparaţie cu Makarovul, că e mai
cunoscut, dar din păcate a ieşit cam rău poza. Oricum, merită să le faci o vizită. Parcă în poze nu-mi plăcea acest
"Caracal", dar m-a impresionat "live". Are, faţă de Glock, posibilitatea de-a vedea dacă e armat sau nu, interesant.
Image
Image
Dacă e musai să fie mic, eu zic că merită aşteptarea până vine de afară o "comandă specială" dacă niciunul dintre
cele caree se găsesc uzual nu trece prin "sită".
Spor la căutat în continuare!
aurorauno

Post by aurorauno »

Valahul wrote: Referitor la S&W MP9C, cunosc arma, am "butonat-o" la Arrow si mi-a placut, se aseaza bine in mana (mult mai bine decat Glock-ul 26 si arata si mai bine din punct de vedere estetic), singurele impedimente ar fi latimea si faptul ca pe unele forumuri de afara se cam plange lumea de diferita probleme. Intrebare pentru detinatorii nostri de S&W: ati avut probleme, incidente de tragere, ceva de genul acesta?
?
Daca mai ai linkurile de pe forumurile unde se plange lumea de S&W mp9c sa mi le trimiti si mie ,eu unul am tot cautat si mare lucru n-am gasit....
0 incidente de tragere,precisa(in limita dimensiunii reduse binenteles),tragaciul este cam greoi,dar te obisnuiesti cu el.Are o problema,des intalnita,mi s-a intamplat si mie inca de la primele focuri,are un punct alb de vopsea pe catare,la prima tragere "a disparut" :) Majoritatea o patesc.S&W are o bila neagra pentru chestia asta dar nu-i mare lucru,foarte multe modele nu are punct vopsit pe catare,in schimb cumperi cu 20 de lei vopsea fosforescenta si umplii golul ala,eu asa vreau sa fac,doar ca n-am timp :D In rest n-am ce sa-i reprosez armei.A mea tragea un pic in stanga,am dus-o la Arrow si s-a reglat,fara cost din partea mea,a doua zi mi-am ridicat arma.Nu este intr-adevar foarte subtire,avand incarcator de capacitate marita,fata de PPS,dar nu deranjeaza,este un plus sa ai dublu munitie in incarcator,dupa parerea mea,cu PPS daca apuci sa tragi 2 focuri de avertisment cam stai cu emotii ca daca nu nimeresti o iei in freza...6 sunt prea putine dupa parerea mea...
P.S: cei de la pistol-training au facut un test de rezistenta cu M&P,60.000 de cartuse zic eu ca nu apuci sa le tragi intr-o viata....http://pistol-training.com/archives/998
Bafta!Si cel mai important este sa alegi arma care te reprezinta,nu cea care place tuturor sau pe care o lauda ceilalti....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Valahul

Post by Valahul »

Crede-ma ca nu mai stiu unde am citit, ori pe forumul Glock ori pe Walther, nu am dat f. mare importanta deoarece S&W oricum nu se numara printre favoritele la titlu. Am retinut ca una din probleme era aceea ca nu le aruncau cartusele afara iar unui tip pur si simplu nu vroia sa-i percuteze. Si cum in America, Walther si S&W au acelasi distribuitor/importator, povestea tipul ca s-a dus si si-a luat un Walther de care este f. multumit. Cam asta este. In limita timpului meu disponibil, voi incerca sa caut din nou forumul respectiv si voi posta aici link-ul. Insa nu promit ca se va intampla prea curand. Stau mai mult la serviciu decat acasa.
Si acum, revenind la ce ma doare pe mine, dupa cateva drumuri si discutii pe la reprezentante/dealeri/importatori si tot felul de magazine de profil, in "lupta" au ramas: HK P2000 SK, Beretta PX 4 Storm Subcompact, PPS Police si P99 C. Doar ca HK-ul vine pe la sfarsitul lunii ianuarie si asta presupune prelungirea autorizatiei -(imi poate spune cineva cam ce/cate drumuri la Capitala presupune asta?), Beretta ajunge la importator saptamana viitoare, iar Walther-urile sunt pe stoc ambele. PPS are avantajul ca este cel mai slim dintre toate, deci cel mai usor/lejer/comod de purtat/ascuns/disimulat pe sub haine, iar preturile sunt relativ asemanatoare, dar calitatea/fiabilitatea (zic eu) ca sunt de partea HK si Beretta. Asa ca astept opinii,sfaturi si pareri intre cele 4 jucarii, cu precizarea ca ceva ma indeamna sa aleg intre HK si Beretta.
Multumesc anticipat,

Sarbatori Fericite!
7Coline

Post by 7Coline »

Toate sunt ok. Cumpara ce iti place .

IRESPONSABIL²
Post Reply