Makarov vs. Glock 19 vs. CZ 75
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Makarov vs. Glock 19 vs. CZ 75
Voi (mai ales cei care ati tras cu asa ceva) ce ati alege intre un Makarov ~13mil, Glock 19 ~30mil, CZ 75 ~20-22 mil. ?
Se cauta un compact care sa nu treaca de 30 mil ca pret, in cal. 9mm (de preferat 9x19, dar Makarov-ul are avantajul pretului). Bineinteles, se iau in calcul si alte variante daca se inscriu in conditiile prezentate, asa ca sunt binevenite toate parerile venite din partea cunoscatorilor.
Am citit parerile de pe un alt topic (cel deschis de cipix), sunt de analizat si ele.
P.S. preturile puse de mine s-ar putea sa nu fie chiar cele corecte, au fost luate dupa ureche.
Multumesc.
Se cauta un compact care sa nu treaca de 30 mil ca pret, in cal. 9mm (de preferat 9x19, dar Makarov-ul are avantajul pretului). Bineinteles, se iau in calcul si alte variante daca se inscriu in conditiile prezentate, asa ca sunt binevenite toate parerile venite din partea cunoscatorilor.
Am citit parerile de pe un alt topic (cel deschis de cipix), sunt de analizat si ele.
P.S. preturile puse de mine s-ar putea sa nu fie chiar cele corecte, au fost luate dupa ureche.
Multumesc.
Re: Makarov vs. Glock 19 vs. CZ 75
Cu makarov am tras, la piatra arsa:D cu ajutorul tatalui unui prieten sa zic asa:D performante asemanatoare carpatiului...poate un pic mai bune sau egale. de glock si CZ nam ce sa zic ca nam tras, dar avand in vederea istoria lor poate ca as alege CZ cu toate ca au fost facute cam in aceasi perioada, dar CZ AVAND un oarecare avans in productia armelor, 1975 si glock 1982...(prin 1980 sa decis politia militara austriaca ca trebuie facute schimbari:D si trebuie ceva nou., dar daca ma iau dupa designul clasic al glockului:D si chiar performante foarte bune, si pistolul ales de multe din fortele de ordine, militari, agenti paza, politie, fortele speciale, tir sportiv etc, as lua glockul. IN DEFINITIV CLAR GLOCKUL:d
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Nu recomand Makarovul din cauza munitiei,este mai rar intalnita si am impresia ca si la pret este mai scumpa,unde l-am vazut era pistolul 1500 lei arma si cartus 9x18 1,86,poate se gaseste si mai ieftin si nu stiu eu.In rest este o arma excelenta!
Cz-75 nu este tocmai o arma compacta,este destul de maricica,Glock 19 este compacta o dezavantajeaza pretul,mare pentru ce este si ce poate sa faca.Eu cand mi-am luat arma ma oprisem la 2 modele Cz RAMI si cea pe care o am,dupa multe analize am facut alegerea (grea) de a ramane la S&W.2 cartuse in plus in incarcator si felul tragaciului au fost determinante. M&P compact este asemanator la dimensiuni cu Glock 19,un pic mai greu insa (asa mi se pare,nu le-am cantarit).Excelent de purtat,nu deranjeaza,nu incomodeaza,are formele astfel incat sa nu se agate de haine/zgarie pielea.Nu stiu daca e mai bun sau mai prost decat Glock,ambele au avantaje/dezavantaje,dar pretul este cu 1000 de lei mai mic la S&W....
De luat in calcul si CZ RAMI varianta otel,nu polimer,pe mine nu ma avantaja ca sunt stangaci si nu e ambidextra.Eu unul as merge pe polimer,fiind o arma compacta presupun ca se va purta ascuns,in acest caz consider ca este importanta greutatea.
Cz-75 nu este tocmai o arma compacta,este destul de maricica,Glock 19 este compacta o dezavantajeaza pretul,mare pentru ce este si ce poate sa faca.Eu cand mi-am luat arma ma oprisem la 2 modele Cz RAMI si cea pe care o am,dupa multe analize am facut alegerea (grea) de a ramane la S&W.2 cartuse in plus in incarcator si felul tragaciului au fost determinante. M&P compact este asemanator la dimensiuni cu Glock 19,un pic mai greu insa (asa mi se pare,nu le-am cantarit).Excelent de purtat,nu deranjeaza,nu incomodeaza,are formele astfel incat sa nu se agate de haine/zgarie pielea.Nu stiu daca e mai bun sau mai prost decat Glock,ambele au avantaje/dezavantaje,dar pretul este cu 1000 de lei mai mic la S&W....
De luat in calcul si CZ RAMI varianta otel,nu polimer,pe mine nu ma avantaja ca sunt stangaci si nu e ambidextra.Eu unul as merge pe polimer,fiind o arma compacta presupun ca se va purta ascuns,in acest caz consider ca este importanta greutatea.
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Parerea mea este mai mult decat partinitoare!
A se vedea nick-ul!
Makarovul e compact,de otel si duce la tavaleala ca e rusesc.
Pentru autoaparare,9x18 cred ca e suficient.Pretul e mai mult decat modic iar costul
munitiei nu cred ca mare.Eu unul,si azi mi-as lua un Makarov!Sau poate maine!
Makarovul e compact,de otel si duce la tavaleala ca e rusesc.
Pentru autoaparare,9x18 cred ca e suficient.Pretul e mai mult decat modic iar costul
munitiei nu cred ca mare.Eu unul,si azi mi-as lua un Makarov!Sau poate maine!

parerea mea- cz 75 duty
raportul pret/calitate e cel mai bun. Si asta pentru ca am eliminat makarovul din cauza munitiei atipice. Trupele speciale rusesti folosesc si acum makarov...
raportul pret/calitate e cel mai bun. Si asta pentru ca am eliminat makarovul din cauza munitiei atipice. Trupele speciale rusesti folosesc si acum makarov...
-
catalin_suzeanu
Pentru ca ai spus ca ai disponibila suma de 3000 lei, iti recomand Glock 19 gen.IV (cu toate ca sunt adeptul compact sau ultracompact, pentru arma de aparare)
Daca nu ai o mana asa de mare, iti recomand
- Glock 26
- Smith&Wesson Compact
- BBul M5 Ultra x
Bafta
Daca nu ai o mana asa de mare, iti recomand
- Glock 26
- Smith&Wesson Compact
- BBul M5 Ultra x
Bafta
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Glock gen IV are la fel ca si S&W M$&P 3 gripuri interschimbabile,ar trebui sa i se potriveasca unul pe mana.
Si inca o precizare,pentru adevarul istoric
, Makarov nu este arma trupelor speciale,era side-armul militarilor,retras insa prin 2000 si ceva.OMON-ul (trupele speciale ale ministerului de interne rus) folosesc o versiune a Stechkin ,excelenta arma de altfel!
Si inca o precizare,pentru adevarul istoric
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
spetsnatz il au inca in dotare. Au mai multe pistoale in dotare.
Buna ziua.
Am mai spus pe alt topic. Incercati Noul SD9 de la S&W. Este calibrul 9mm, capacitate incarcator 16+1, ceva mai scurt decat M&P (aproape 1 cm) greutate 643g si este mai ieftin cu vre-o 500lei. Merita avand in vedere ca este si noutatea anului.
Cu respect.
Am mai spus pe alt topic. Incercati Noul SD9 de la S&W. Este calibrul 9mm, capacitate incarcator 16+1, ceva mai scurt decat M&P (aproape 1 cm) greutate 643g si este mai ieftin cu vre-o 500lei. Merita avand in vedere ca este si noutatea anului.
Cu respect.
am avut makarov cam un an de zile .
glock 19 2 ani, la fel.
ambele sunt la fel de eficiente, la fel de purtat, la fel de precise. glock ul are mai multe gloante si calibru un pic mai mare, in schimb makarov ul este mai subtire.. una peste alta sunt la fel, daca ai face un tabel cu puncte de avantaje si dezavantaje cand ai trage linie ti ar iesi la fel.
. munitie pt makarov.. gasesti in magaziile inspectoratelor de politie.de cumparat..mai greu, nu prea am vazut 9X18, doar 9X17.
cz 75...super arma, finisata precisa..daca i schimbi plasele si i pui din cauciuc de la rogue arata chiar misto dar...prea mare!mare si grea.
in fine ...vand walther ppk
glock 19 2 ani, la fel.
ambele sunt la fel de eficiente, la fel de purtat, la fel de precise. glock ul are mai multe gloante si calibru un pic mai mare, in schimb makarov ul este mai subtire.. una peste alta sunt la fel, daca ai face un tabel cu puncte de avantaje si dezavantaje cand ai trage linie ti ar iesi la fel.
. munitie pt makarov.. gasesti in magaziile inspectoratelor de politie.de cumparat..mai greu, nu prea am vazut 9X18, doar 9X17.
cz 75...super arma, finisata precisa..daca i schimbi plasele si i pui din cauciuc de la rogue arata chiar misto dar...prea mare!mare si grea.
in fine ...vand walther ppk
Last edited by anton on Sun Jan 15, 2012 6:56 pm, edited 1 time in total.
urat din partea ta
acum stim si noi cum tragi sute de cartuse pe saptamana...
acum stim si noi cum tragi sute de cartuse pe saptamana...