Caut un pistol "special"
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Caut un pistol "special"
Buna,
De ce spun "special", pentru ca aparent nu reusesc sa gasesc in Iasi. As fi recunoscator ca forumistii experimentati (in arme, nu in forumuri) sa-mi dea o sugestie.
Pistol cu bile de cauciuc, nu revolver
Putere la iesire minim 30J (preferabil 50-100)
Fiabil (sa nu-mi moara dupa 500 de trageri)
Sistem SA/DA sau un DAO imbunatatit cum e la Glock
Magazie minim 8
Cost maxim 3000 RON
Ce vreau in principiu este o arma capabila sa opreasca un atac, nu sa ma bage in spital sau mai rau prin iritarea adversarului. Nu vreau sa ma complic cu adusul armei din afara, prefer s-o cumpar de aici din stock sau pe comanda. Poate fi si SH.
Edit: Revin cu lamuriri. In Iasi, Arrow are 8 pistoale si madama zice ca nu aduc altele. Speram la un T910 sau un Fort...
Multumesc.
De ce spun "special", pentru ca aparent nu reusesc sa gasesc in Iasi. As fi recunoscator ca forumistii experimentati (in arme, nu in forumuri) sa-mi dea o sugestie.
Magazie minim 8
Cost maxim 3000 RON
Ce vreau in principiu este o arma capabila sa opreasca un atac, nu sa ma bage in spital sau mai rau prin iritarea adversarului. Nu vreau sa ma complic cu adusul armei din afara, prefer s-o cumpar de aici din stock sau pe comanda. Poate fi si SH.
Edit: Revin cu lamuriri. In Iasi, Arrow are 8 pistoale si madama zice ca nu aduc altele. Speram la un T910 sau un Fort...
Multumesc.
-
Safe&Sound
Re: Caut un pistol "special"
Uite, poti incerca asta : http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2733
E o arma excelenta, indeplineste toate conditiile cerute de tine, in plus e o arma cu precizie foarte buna datorita tevii mai lungi si are avantajul ca trage fara probleme cu absolut toate munitiile existente acum legal pe piata.
Cu siguranta te va tine mult mai mult de 500 de focuri, eu am tras cu varianta mai scurta (17R) in jur de 1000 de focuri cu multe feluri de munitie, inclusiv cu cele care foarte puternice ce se comercializau ceva vreme in urma si arma s-a comportat si se comporta in continuare perfect. Am vazut in diversele intalniri la poligon Fort-uri care au tras chiar mult mai mult de atat si care arata si functioneaza perfect si acum. Este cunoscut faptul ca Fort-urile nu se blocheaza decat daca munitia folosita e defecta.
Sunt arme militare carora, pentru a trage cu munitie rubber le-a fost inlocuita strict teava, folosindu-se aceeasi prindere ca la arma pe glont (fara alte "inovatii") . Geometria tevii la interior este perfect cilindrica (lisa) de la un capat la celalat (fara shock-uri sau obstacole). Sunt proiectate si realizate in Ukraina, intr-o uzina militara, de stat, apartinand Ministerului de Interne Ukrainian, folosindu-se patente de fabricatie si masini de prelucrare cumparate de la celebra fabrica Ceska Zbrojovka mai cunoscuta noua ca si CZ
Dezavantajul din punctul meu de vedere este faptul ca modelul acesta e mare, este chiar cea mai mare arma scurta de autoaparare existenta acum pe piata, ceea ce il face oarecum dificil de purtat frecvent.
Avantajos la cel indicat in link-ul de mai sus este pretul pentru tot pachetul pus in vanzare (arma+cutie metal+cartuse+balistol) si faptul ca e putin folosit. In plus vad ca vanzatorul e dispus sa plateasca si comisionul armurierului care inlesneste transferul de proprietate. Cred ca aceste reduceri sunt bine-venite pentru ca banii economisiti pot fi folositi ca sa cumperi cat mai multa munitie si sa te antrenezi intensiv.
Dupa cunoasterea conditiilor legale de folosire a armei cred ca antrenamentul este cea mai importanta "obligatie" a detinatorului de arma de autoaparare.
IMPORTANT: Nu il cunosc pe vanzatorul pistolului din link-ul de la inceputul mesajului si nici nu sunt implicat si nu am interese comerciale legate de comercializarea Fort-urilor in Romania, am incercat doar sa fac o recomandare bazata pe experientele si cunostintele mele despre acest brand.
Later edit: Te-ai orientat bine la cele doua marci.
Succes la cumparaturi!
E o arma excelenta, indeplineste toate conditiile cerute de tine, in plus e o arma cu precizie foarte buna datorita tevii mai lungi si are avantajul ca trage fara probleme cu absolut toate munitiile existente acum legal pe piata.
Cu siguranta te va tine mult mai mult de 500 de focuri, eu am tras cu varianta mai scurta (17R) in jur de 1000 de focuri cu multe feluri de munitie, inclusiv cu cele care foarte puternice ce se comercializau ceva vreme in urma si arma s-a comportat si se comporta in continuare perfect. Am vazut in diversele intalniri la poligon Fort-uri care au tras chiar mult mai mult de atat si care arata si functioneaza perfect si acum. Este cunoscut faptul ca Fort-urile nu se blocheaza decat daca munitia folosita e defecta.
Sunt arme militare carora, pentru a trage cu munitie rubber le-a fost inlocuita strict teava, folosindu-se aceeasi prindere ca la arma pe glont (fara alte "inovatii") . Geometria tevii la interior este perfect cilindrica (lisa) de la un capat la celalat (fara shock-uri sau obstacole). Sunt proiectate si realizate in Ukraina, intr-o uzina militara, de stat, apartinand Ministerului de Interne Ukrainian, folosindu-se patente de fabricatie si masini de prelucrare cumparate de la celebra fabrica Ceska Zbrojovka mai cunoscuta noua ca si CZ
Dezavantajul din punctul meu de vedere este faptul ca modelul acesta e mare, este chiar cea mai mare arma scurta de autoaparare existenta acum pe piata, ceea ce il face oarecum dificil de purtat frecvent.
Avantajos la cel indicat in link-ul de mai sus este pretul pentru tot pachetul pus in vanzare (arma+cutie metal+cartuse+balistol) si faptul ca e putin folosit. In plus vad ca vanzatorul e dispus sa plateasca si comisionul armurierului care inlesneste transferul de proprietate. Cred ca aceste reduceri sunt bine-venite pentru ca banii economisiti pot fi folositi ca sa cumperi cat mai multa munitie si sa te antrenezi intensiv.
Dupa cunoasterea conditiilor legale de folosire a armei cred ca antrenamentul este cea mai importanta "obligatie" a detinatorului de arma de autoaparare.
IMPORTANT: Nu il cunosc pe vanzatorul pistolului din link-ul de la inceputul mesajului si nici nu sunt implicat si nu am interese comerciale legate de comercializarea Fort-urilor in Romania, am incercat doar sa fac o recomandare bazata pe experientele si cunostintele mele despre acest brand.
Later edit: Te-ai orientat bine la cele doua marci.
Succes la cumparaturi!
Last edited by Safe&Sound on Mon Jun 13, 2011 7:26 pm, edited 1 time in total.
Multumesc de raspuns 
Este exact genul de informatie de care am nevoie.
-
Safe&Sound
Cu placere, ma bucur ca ti-am putut fi de folos.Ghita wrote:Multumesc de raspuns
Eu zic sa te uiti la siteurile celor doi importatori de Fort si GP si sa vezi unde au distribuitori aproape de tine - la Colt Alb ai T910 in 10x22 in Iasi si Radauti iar in Piatra Neamt ai la Magnum Fort si T910 in 9 mm si t12M in 10x28. asta am gasit eu pentru tine.poti sa mai studiezi singur sa vorbesti acolo si sa intrebi in stanga si in dreapta.poate gasesti si un loc unde poti sa le si incerci si atunci chiar vei fi sigur si multumit de ce iti iei.Ghita wrote:Buna,
Magazie minim 8
Cost maxim 3000 RON
Multumesc.
GP T12M 10*28
Hi hi zile tu nedumeritu!
nu stiu ce zice nedumeritu dar eu pot sa zic ca il cunosc pe vinzator care mo servit ca lumea ca avea in raft si 83 ul ala cu gaurica si mia zis sa vin in 10 zile ca imi da ceva in calibrul 10*28.asa ca daca cunosti un vinzator nu este lucru rau mai ales ca e de al nost muresan de aici si nu are preturi sudiste.si zic Ghita nu te lua dupa vorbe frumoase ca plingi dupa aia cu cind este sa folosesti ce ai luat pe sfaturi frumoase.
GP T12M 10*28
Din pacate aflu de la cei de la Arrow ca nu exista posibilitate de transfer fara ca ambele parti (persoane fizice) sa fie de fata in momentul incheierii tranzactiei. Cum nu am drum in Bucuresti prea curind, vede cineva vre-o solutie?Safe&Sound wrote:Uite, poti incerca asta : http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2733
Succes la cumparaturi!
Multumesc.
-
Safe&Sound
Asa este, nu puteti incheia legal tranzactia asta la distanta. Cred ca ai putea incerca sa iei legatura cu vanzatorul si poate ai noroc sa aiba el drum pe la tine prin zona. In orice caz, cred ca e clar si pentru time ca daca vrei sa cumperi o arma buna la un pret asa mic trebuie sa faci si tu un efort/compromis. Daca insa pretul nu te intereseaza, poti sa mergi la orice armurier/distribuitor de la tine din zona si sa iti iei o arma nou-nouta la pretul intreg.
Am luat ieri un T12M (10x28) pe comanda din Iasi (2450 RON) si munitie AKBS (5 RON).
Nu gasesc nicaieri: care-s diferentele intre T12 si T12M?
Multunesc.
Nu gasesc nicaieri: care-s diferentele intre T12 si T12M?
Multunesc.
Last edited by Ghita on Sat Jul 23, 2011 11:41 am, edited 1 time in total.
T12 avea un hop up pe teava(gilma) imediat dupa camera cartusului, T12M nu mai are nimic pe teava aceasta fiind lisa.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Safe&Sound
CINCI LEI CARTUSUL!? Asta, da pasiune!...(eufemistic vorbind
)
-
Cyp2mobile
Asteptam si un review sa aflat cat de multumit esti de acest pistol "special"
Daca doresti, putem organiza o iesire si putem face un test intre T12M, Fort 14 si Fort 10 a lui Adrian_is (care cred ca nu refuza invitatia)
Daca doresti, putem organiza o iesire si putem face un test intre T12M, Fort 14 si Fort 10 a lui Adrian_is (care cred ca nu refuza invitatia)
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 MD
Weihrauch HW100 T 5.5mm
Special in sensul ca imposibil de gasit la data aceea in Iasi (is curios cum ati cumparat fort-urile). Nici acum pe site-uri nu apare modelul.
Am tras 14 cartuse, recul inexistent, forta maricica (am sfisiat peturi si doze de aluminiu de la 7 si 20m).
Nu reusesc sa-l desfac urmind instructiunile din manual si din video-ul de pe grandpower.ro. Garda tragaciului nu se misca (magazia scoasa, cocosul armat). Acum i-am blocat si mansonul cu un cartus gol (din joaca). Si chiar tre' sa-l desfac.
Dupe ce rezolv asta, sigur ca vreau si eu o iesire de grup prin Iasi.
Am tras 14 cartuse, recul inexistent, forta maricica (am sfisiat peturi si doze de aluminiu de la 7 si 20m).
Nu reusesc sa-l desfac urmind instructiunile din manual si din video-ul de pe grandpower.ro. Garda tragaciului nu se misca (magazia scoasa, cocosul armat). Acum i-am blocat si mansonul cu un cartus gol (din joaca). Si chiar tre' sa-l desfac.
Dupe ce rezolv asta, sigur ca vreau si eu o iesire de grup prin Iasi.
Last edited by Ghita on Sat Jul 23, 2011 11:42 am, edited 1 time in total.
-
Cyp2mobile
Forturile le-am luat direct de la MLD din Bucuresti,
De atunci am mai trecut pe acolo dupa munitie. Nu stiam ca exista magazine la Piatra Neamt sau Onesti, sau poate nu erau la acea data distribuitori.
Si eu m-am chinuit un pic sa desfac fortul, pana la urma am reusit, insa cu ceva chin. Trebuie sa ii gasesti pozitia optima.
De curiozitate, unde ai tras ? (imi poti raspunde pe privat, daca vrei) Noi am mai fost la Dobrovat in padure, insa drumul e lung si destul de dificil pentru masinile cu garda joasa.
De atunci am mai trecut pe acolo dupa munitie. Nu stiam ca exista magazine la Piatra Neamt sau Onesti, sau poate nu erau la acea data distribuitori.
Si eu m-am chinuit un pic sa desfac fortul, pana la urma am reusit, insa cu ceva chin. Trebuie sa ii gasesti pozitia optima.
De curiozitate, unde ai tras ? (imi poti raspunde pe privat, daca vrei) Noi am mai fost la Dobrovat in padure, insa drumul e lung si destul de dificil pentru masinile cu garda joasa.
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm