CONSECINTE NEDORITE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

CONSECINTE NEDORITE

Post by geony »

Vizavi de dreptul la port arma letala si consecintele ce apar.

Au mai fost si alte cazuri când arma tatălui vânător a încăput pe mâna unui copil care si-au ucis prietenul etc........

A fost o actiune premeditata cum premeditate sunt si jafurile armate infaptuite cu arme de foc detinute insa deobicei ilegal.

http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 30710.html
Condoleante celor doi copii și rudelor/prietenilor celor decedați.

Se preconizeaza pare-se inasprirea legii privind portul de arma si obtinerea permisului.
De preferat ar fi sa nu se cada in extrema opusa si sa fie anulate permisele unor posesori de buna credinta si cu o conduita corecta.

Sper ca în modificarile si completarile actualei legi sa se faca diferentierea intre pericolul creat de armele letale si cele neletale.
Dacă aveți idee ce măsuri vor urma și în ce măsură vom fi afectați noi(posesorii legali de arme) vă rog să vă exprimați.
tevez

Re: CONSECINTE NEDORITE

Post by tevez »

Da, s-a mai postat undeva despre tragedia de la Dolj, din păcate Libertatea este reprezentativă pentru nivelul mediocru
al presei româneşti, cu excepţiile de rigoare. "Arme mortale, pe mâinile oricui " - asta spune tot despre această fiţuică
jegoasă scrisă de semianalfabeţi. Oricine are permis de armă ştie că nu-i aşa, orice psiholog ştie că nici cu un milion
de testări astfel de cazuri nu pot fi prevenite total.
Dar tot parlamentarul prahovean câştigă titlul de cel mai prost din curtea şcolii cu propunerile lui. Un om care crede
c-a inventat apa caldă şi de care am mari înoieli c-ar trece testele pentru permis de armă sau măcar un test de
inteligenţă pentru admiterea în clasa întâia.
pokey

Post by pokey »

tevez wrote:Un om care crede
c-a inventat apa caldă
şi de care am mari înoieli c-ar trece testele pentru permis de armă sau măcar un test de
inteligenţă pentru admiterea în clasa întâia.
tevez wrote:
aurorauno wrote:Putea sa fie sau nu politist,nu are nicio legatura meseria(fosta) cu gestul imbecil.
De acord, păcat că niciun "formator de opinie" de la TV nu spune asta, ba se mai găsesc şi din cei ca M. Badea care
abia aşteaptă un pretext să se ia de poliţişti.
Ce sa mai credem ? Il apostrofezi pe M. Badea cu un aer superior "cei ca M. Badea care abia asteapta un pretext...." dar se vede ca il urmaresti si folosesti expresiile lui. Ipocrizia e acasa la ea. Bravo !
tevez

Post by tevez »

pokey wrote:Ce sa mai credem ? Il apostrofezi pe M. Badea cu un aer superior "cei ca M. Badea care abia asteapta un pretext...." dar se vede ca il urmaresti si folosesti expresiile lui. Ipocrizia e acasa la ea. Bravo !
Merci!
anubis2612

Post by anubis2612 »

Mie chiar imi place de M.Badea. Nu este perfect, cum dealtfel nimeni dintre noi nu este, iar in 80% din cazuri imi regasesc ideile in ceea ce spune. O fi insemnand ca sunt... nu mai stiu exact cum il critica lumea, dar asta este. :D
tevez

Post by tevez »

anubis2612 wrote:...iar in 80% din cazuri imi regasesc ideile in ceea ce spune. ...
Şi eu de asemenea. Asta nu înseamnă că trebuie să fiu mereu de acord cu stilul lui şi cu derapajele gen "Băsescu e de vină pentru orice".
Mă refeream mai mult la cei care-i preiau stilul ăsta de-a folosi orice în a-şi argumenta o anumită idee fixă. De pildă, acum ninge la
Braşov pentru că preşedintele vrea să distragă atenţia de la problemele ţării. Şi expresiile pe care le foloseşte el îs din popor, nu are
vreun copyrigt pe el.
http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=105 - n-am nimic cu Badea când e corect, ba chiar în perioada entuziastă a
ROMSDC credeam că ar putea ajuta acea organizaţie în special prin expunere mediatică. Cred că prin pledoaria lui despre armele
deţinute legal a schimbat deja mentalităţi, la cât de urmărită e emisiunea lui. Dar, cum foarte bine zici, nimeni nu e perfect. :D
Last edited by tevez on Sat Apr 16, 2011 12:51 am, edited 1 time in total.
foxyone

Post by foxyone »

Chiar ca incepe sa imi placa tevez-ul cu luciditatea lui si cum pune el punctele pe "i".Logica clara si imbatabila.Clar. de citit pe viitor.La unii nu le place poate dar din motive politice care nu au ce cauta aici pe forumul asta.
Stima.
the
foxyone.
tevez

Post by tevez »

Tragedii inimaginabile se întâmplă cu o frecvenţă mai mare decât ne-am imaginat şi în toată lumea, de la civilizaţii cu o bunăstare şi un
echilibru social de invidiat, cum ar fi zona scandinavă până la cel mai primitv trib din Africa. Doar că cele cu arme au regim special, ca
şi armele. Nu cred că se vor verifica magazinele de ţigări din cauza crimei din jud. Galaţi...
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... atate.html
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... igari.html
Cei din categoria oamenilor responsabili, echilibraţi şi civilizaţi, ca majoritatea celor de pe acest forum, nu avem idee de câte se
întâmplă, nefiind, cred eu, fani ai ştirilor de la ora 5. Dar ele se întâmplă. Şi dacă cel cu pistolul de la Craiova nu avea armă le
omora cu toporul, şi dacă i se făcea psihologic cu 3 zile înainte îl lua, că asta făcuse de-o viaţă. Ceea ce trebuie să facă cei ce
ne conduc este să îmbunătăţească situaţia economică a ţării, căci de aici decurg multe: nivel de civilizaţie, sistem medical mai
bun, şcoli mai bune, poliţie mai eficientă, etc. Şi va scădea şi incideţa acestui tip de crime treifiante. de interzis e uşor.
foxyone

Post by foxyone »

ha ha, bun sa se interzica topoare in calibru mai mare de 1kg, sau tigari sub king size, cred ca asta vor face guvernoii nostri ca atata se pare ca ii duce mintea lor unicelulara.se ascund in spatele unui munte de interdictii si cu asta au rezolvat.ce nu vad ei nu se intampla deci nu exista.ce exista totusi si ii supara trebuie interzis.
Stima.
the
foxyone.
foxyone

Post by foxyone »

si sa se dea drept de cumparare detinere si folosire doar la munitie blank pentru topoarele cu coada mai lunga de de 33cm, nu mai mult de 10 bucati in zilele pare.
si sa se vanda numai cu adeverinta de la IGPR semnata de ministru personal si din ea sa rezulte ca nu este nevoie de adeverinta.
Stima.
the
foxyone.
geony

Post by geony »

cu asemenea indivizi nu vom fi niciodată respectați:

http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 31356.html
cristyg85

Post by cristyg85 »

Uite alta relatare aici, in care se pare ca "victimele" ar fi blocat masina "agresorului" si ar fi inceput sa ii loveasca masina:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... pital.html

Dupa cum era prezentat in libertatea-linkul de la tine, era faza ca-n GTA, ca a scos pistolul si a tras aiurea asa, ca i s-a parut ca se uita urat :))
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
sith

Post by sith »

Cat timp stiu ca au / au de a face cu neletale, se va trage, justificat sau nu, pentru toate prostiile.
Si situatia se va agrava tocmai datorita starii economice deloc roza a populatiei, infractorul stiind ca n-are cine stie ce sa pateasca de la o neletala.
Eu as interzice neletalele tocmai din considerentele astea.
De ce nu rup astia pisica in doua sa stim o treaba? Da drept la glontz legal sau interzic cu totul armele ...
Last edited by sith on Mon Apr 18, 2011 1:26 pm, edited 1 time in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

sith wrote:De ce nu rup astia pisica in doua sa stim o treaba?
Pentru că asociaţiile de protecţie a animalelor îs ca râia, greu mai scapi de ele. Aşa că mai bine laşi mâţa neruptă
şi nu-ţi asumi vreo responsabilitate şi te mai alegi odată peste 4 ani...Nu va mai veni prea curând o lege ca cea
de pe vremea lui Năstase, când s-a dat drept la arme cu bilă de cauciuc, ci doar modificări în dauna posesorului
legal gen: bilă de cauciuc şi ac în permis, limitare nr. de alice pentru a.c., gazul în permis, etc.
În plus, e mişto să ai drept la armă şi mulţimea să nu aibă, te simţi aşa...mai parlamentar un pic. :evil:
dandana

Post by dandana »

sith wrote:Cat timp stiu ca au / au de a face cu neletale, se va trage, justificat sau nu, pentru toate prostiile.
Si situatia se va agrava tocmai datorita starii economice deloc roza a populatiei, infractorul stiind ca n-are cine stie ce sa pateasca de la o neletala.
Eu as interzice neletalele tocmai din considerentele astea.
De ce nu rup astia pisica in doua sa stim o treaba? Da drept la glontz legal sau interzic cu totul armele ...
hai sa nu fim asa siguri. Sincer nu cred ca iti este bine sa primesti citeva bilute. Si acesta este rolul armei neletale. Sa nu il omori, doar sa stopezi atacul.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Post Reply