Ce trebuie facut?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

MISHU_92

Ce trebuie facut?

Post by MISHU_92 »

Buna ziua domnilor azi am avut parte de un incident neplacut la liceu .... Stateam la o tigara in curtea scolii cand deodata 2 indivizi s-au apropiat de un coldeg de-al meu luandu-l la bataie. In acel moment am scos arma care o aveam intr-o gentuta si am somat verbal (STAI , STAI CA TRAG ) . Eram la ultima ora si fiind vineri nu prea mai era in liceu lume deci nici jandarmi nu erau , Unul dintre atacatori a luat-o la fuga celalalt s-a pus in genunchi cu mainile la ceafa. Dupa ce s-a linistit i-am zis sa plece si sa nu mai intre in liceu ( erau de la alta unitate de invatamant). Ar trebui sa ma duc la politie sa spun ce s-a intamplat daca nu am tras nici un foc , doar cat am scos-o si s-au speriat? Oricum i-am ovestit directoarei mi-a spus ca nu am voie cu el in scoala dupa ce i-am aratat permisul a zis ca o sa ia legatura cu un politist de care apartine liceul nostru . Acum imi este putin teama sa nu spuna ca l-am avut cu mine in locuri publice dar va spun ca daca nu ii amenintam pe cei 2 nu se opreau din atac.
Va multumesc .......
Ps il aveam cu mine pt ca trebuia sa ma duc dupa ore pana la un prieten care este detinator de arma de vanatoare sa imi dea putina vaselina si niste ballistol mie mi s-a terminat , si urma sa ma duc sa il curat.
cris091

Re: Ce trebuie facut?

Post by cris091 »

eu cred ca ai reactionat bine :D bravo tie stai linistit dc te intreaba cineva spui si tu ca indivizii ti-au fluturat un fluturas prin fata ochilor si te-ai simtit amenintat si cu asta basta ce mare bai? :mrgreen:
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Teama mea cea mai mare este acuma sa nu mi-l confiste pentru ca nu am avut voie cu el la scoala..... :roll:
streamer2014

Post by streamer2014 »

zii doamnei director sa nu mai vb cu nici un politist....astfel iti faci probleme nici nu trebuia sa mai vb cu doamna, trebuia sa o lasi cum a picat! in romania daca esti foarte corect dai de probleme :wink: oricum si politistul acela cel mult te va mustra ca sunt baieti de treaba
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Mda... politistii nu sunt baieti de treaba decat ca o exceptie de la regula asadar nu conta prea tare pe faptul ca vei scapa doar cu o mustare.
Norocul tau e ca nu ai tras, nici macar in aer, ai fi avut acum o groaza de probleme de rezolvat si o groaza de cheltuieli.

Pe viitor fii baiat destept si discerne bine cand si daca poti/trebuie sa scoti arma. Intervii doar daca esti absolut sigur ca viata sau integritatea ta corporala (sau a altora in a caror prezenta te afli) sunt puse in pericol grav, evident si demonstrabil (eventual cu martori). Tine pistolul in holster si daca simti ca esti asa mai trigger happy mai bine lasa-l acasa si poarta-l cand te mai coci la minte ca e pacat sa debutezi in viata de adult cu un dosar de cercetare penala cu finalizare incerta.

Sa fiu eu foarte sincer cu tine, mie mi se pare povestea cam cusuta cu ata alba pentru ca intr-o tara ca Romania, fara cultura a armelor, o tara in care oamenii nu inteleg si nu constientizeaza periculozitatea unei arme, imi vine cam greu sa cred ca ala si-a asumat asa rapid pozitia caprei in genunchi cu mainile la ceafa la simpla ta somatie, dar, ma rog, chiar si ipotetica fiind povestea imi mentin sfaturile de mai sus.
Last edited by Safe&Sound on Mon Mar 28, 2011 10:23 pm, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

Dpdv moral ai facut bine, legal...nu stiu. :)
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Povestea nu e cusuta cu ata alba din acest motiv : te duci cu cineva sa bati un anonim. unul dintre voi 2 ii da lu ala un pumn se tavaleste oleak dupa care apare unu cu o arma si striga cat il tin plamanii "Stai ca trag" "Culcat" se apropie de tine si trage de mansonul inchizator si baga cartus pe teava se aude zgomotul de metal ce ai fi facut sincer ? Incepeai sa te contrazici ca nu e adevarat pistolul si ca e de jucarie?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

MISHU_92 wrote:Povestea nu e cusuta cu ata alba din acest motiv : te duci cu cineva sa bati un anonim. unul dintre voi 2 ii da lu ala un pumn se tavaleste oleak dupa care apare unu cu o arma si striga cat il tin plamanii "Stai ca trag" "Culcat" se apropie de tine si trage de mansonul inchizator si baga cartus pe teava se aude zgomotul de metal ce ai fi facut sincer ? Incepeai sa te contrazici ca nu e adevarat pistolul si ca e de jucarie?
Aceasta a doua ipoteza a ta e si mai imposibila, n-as ataca niciodata pe nimeni.
Incerca sa retii ce era important in mesajul meu de mai sus, in cazul in care povestea ta e adevarata, e singurul lucru care conteaza pentru tine si singurul lucru care ar trebui sa te intereseze acum.
streamer2014

Post by streamer2014 »

nu am vrut sa fiu rau , dar si mie mie se pare un pic fortata treaba cu pusul in genunchi ...adica e mai ciudat asa.. nici cand te someaza politia nu prea te pui in genunchi decat pe la america..dar poate a nimerit un baiat de cartier slab de inima :)))))) sa stii ca politistii sunt de treaba daca stii cum sa vb cu ei(daca vb in besini ca baietasii astia cu aere de interlop clar nu te vor ierta) !
anubis2612

Post by anubis2612 »

e oarecum incredibil cum s-a pus tipul in genunchi cu mainile la ceafa, dar asta acum nu mai conteaza. important e ca nu ai fost nevoit sa folosesti arma.

apropos, a folosit cineva de pe forum arma intr-o situatie dificila, macar si cu un foc de avertisment?
cris091

Post by cris091 »

vezi-ti ma de treaba ta si daca vine militianu si te intreaba ii spui ca nu sti absolut nimic de chestia asta ,pana la urma este cuvantul tau inpotriva directoarei si cu asta basta :lol:
aurorauno

Post by aurorauno »

Ciudata intamplare si in plus, dupa parerea mea ,ai reactionat prost,atat in timpul "interventiei in forta" cat mai ales dupa....De ce te-ai dus la directoare?De ce sa-i arati unei babe care are cultura armelor=0 faptul ca tu ai permis de arma,mai mult,ai si aplanat conflicte cu arma in scoala? Stiai foarte bine ca nu ai voie cu ea in spatii publice,nu te controleaza nimeni sa vada daca o ai asa ca e ok sa o porti,nu te pot prinde decat daca o arati tu,ceea ce ai si facut!Ai crezut ca o impresionezi?
Sper sa nu ai probleme dar la modul la care ai reactionat ai toate sansele!Sa mai anunti si politia ca ce?
Parerea mea este ca te-ai grabit,nu cred ca era cazul sa scoti arma,erati 2 contra 2,aveati spatiu sa fugiti,nu erati pe camp sau mai stiu eu pe ce straduta necunoscuta sau nepopulata,mi-e greu sa cred ca mai erau 2 oameni in toata scoala,adica voi!Te intreb eu,daca aia nu ramaneau impresionati de arma ta ce aveai de gand sa faci?
Prietenul tau a patit ceva?Are vreo urma de violenta?Succes!Ai nevoie,si data viitoare scoti arma(daca o sa mai ai) doar atunci cand intr-adevar nu mai exista scapare!
Iti dau eu un sfat,lasa arma acasa si umbla cu un spray cu piper,si la scoala si oriunde!In situatia asta te scotea din belea,si nu era chiar asa scandal!In plus povestea ca aveai arma la tine ca te duceai sa iei balistol nu tine,asa nu justifica prezenta armei in scoala!
Ia-ti un spray,asculta ce spun eu ca sa nu mai faci cine stie ce si sa regreti,e pacat ca esti tanar....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
revolt

Post by revolt »

Ciudat ca s-a pus in genunchi cu mainile la ceafa...i-ai cerut tu asta?..
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Asta e un sfat gen musiu Ciocan: ''daca va agreseaza, fugiti''.Pai de ce sa fuga? E atacat, se apara, vede ca e cineva atacat, are datoria morala sa-l ajute, mai ales ca mai il si cunoaste.Cu atitudinea asta de curve oportuniste am ajuns de rasul Europei.
Daca era copilul tau cel agresat ti-ar conveni ca cei din jur sa fuga, sau sa se uite cum e batut?Ai fi vrut sa sune la 112 sa vina aia in 20-30 de minute?Treziti-va, viata nu e ca in filme.
Fa tot ce poti sa ajuti persoana in dificultate, apoi foloseste creierul.Safe&Sound ti-a dat un sfat pertinent, daca toti infractorii profita de bresele din lege, e logic ca sinceritatea in cazul tau nu-ti va face bine in declaratii.Pe de alta parte ai avut mare noroc ca ai dat peste niste fake-uri de golanasi care nu au ripostat.
Babanu

Post by Babanu »

Daca vrei sa fii acoperit poti spune ca stateai in fata scolii pe strada cand ai observat incidentul din interiorul curtii astfel faptei tale i se inlatura caracterul penal deoarece te aflai in autoaparare si de aceea ai patruns pe spatiul din curtea scolii. (evident ca tocmai atunci veneai cu arma de acasa trecand prin fata liceului si nu ai fost cu ea la ore)
"Legitima aparare este o cauza care exclude caracterul penal al faptei datorita lipsei de vinovatie in conditiile in care aceasta este savarsita.
Potrivit art. 44 c.p. “Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un act material, direct, imediat si injust indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana si drepturile celui atacat ori interesul obstesc."

directoarea este o idioata, sa aiba grija mai bine sa fie jandarmii pana la finalul programului decat sa-ti spuna tie ca nu ai voie cu arma in scoala... Daca nu erai tu atunci ar fi venit ea sa intervina? Ce dobitoaca...

PS: loc public nu este acelas lucru cu institutie publica, strada este de exemplu un loc public unde ai voie sa porti arma. Institutia publica este un loc unde nu ai voie sa porti arma si ar trebui sa ai posibilitatea sa o lasi in custodie la intrare, altfel iti este atins dreptul tau de liber acces, dar asta este o alta discutie...
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Post Reply