FORT 14R vs GP 12T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

zenit

FORT 14R vs GP 12T

Post by zenit »

Va salut.Sunt nou pe forum,desi i-l studiez de mult timp.Am achizitionat de curand un FORT 14R si mi-e teama sa nu fi facut o gresala in aceasta alegere in sensul ca mi-am dorit o arma cu putere de stopare MARE si intamplator ieri am aflat de existenta unui nou calibru pe piata si anume 10x28 tras in ROMANIA doar de GP 12T.Cel putin la prima vedere (din fotografiile pe care le-am vazut) diferenta e semnificativa,reclama si mai semnificativa http://www.magazin-arme.ro/product.php? ... t=345.Acum stau si ma-ntreb :roll: (desi trebuia sa ma-ntreb inainte sa fac pasul).Am facut oare o gresala atunci cand am ales FORT14R? :oops: E intr-adevar mai puternic si mai performant GP 12T?Am facut o prostie?Rog pe cei care cunosc detalii,caracteristici si mai ales PRACTIC sa ma lumineze in aceasta chestiune,care pun ramasag framanta multa lume la ora asta.Va multumesc.
foxyone

Re: FORT 14R vs GP 12T

Post by foxyone »

zenit wrote:Va salut.Sunt nou pe forum,desi i-l studiez de mult timp.Am achizitionat de curand un FORT 14R si mi-e teama sa nu fi facut o gresala in aceasta alegere in sensul ca mi-am dorit o arma cu putere de stopare MARE si intamplator ieri am aflat de existenta unui nou calibru pe piata si anume 10x28 tras in ROMANIA doar de GP 12T.Cel putin la prima vedere (din fotografiile pe care le-am vazut) diferenta e semnificativa,reclama si mai semnificativa http://www.magazin-arme.ro/product.php? ... t=345.Acum stau si ma-ntreb :roll: (desi trebuia sa ma-ntreb inainte sa fac pasul).Am facut oare o gresala atunci cand am ales FORT14R? :oops: E intr-adevar mai puternic si mai performant GP 12T?Am facut o prostie?Rog pe cei care cunosc detalii,caracteristici si mai ales PRACTIC sa ma lumineze in aceasta chestiune,care pun ramasag framanta multa lume la ora asta.Va multumesc.
Parerea mea sincera este ca nu ai de ce sa iti faci probleme majore.
Ai cumparat o arma din clasa celor bune. Este absolut normal ca mereu sa apara si unele mai bune. Nu le poti avea pe toate. Degeaba intrebi pe unul si pe altul care ti-ar fi placut mai mult tie! Poti afla asta incercand sa dai de un posesor de T12 si incercand-ul. Daca am auzit bine la UTI exista asa ceva pentru probe sau chiar la vanzare. Nu stiu exact ca inca nu am ajuns acolo dar am colegi si discutau problema. In corice caz numai studiind personal si testand personal vei putea sa iti raspunzi la intrebari. Ca sfat, nu mai da pe viitor links spre magazine de arme cand esti pe siteul unui magazin de arme. Poate sunt in concurenta si atunci iti atragi tot felul de probleme pe cap.
Stima.
the
foxyone.
zenit

Post by zenit »

Multumesc pt raspuns.Asa este.Problema mea e ca nu sunt din Bucuresti,sunt din Timis si aici nu cred sa aibe cineva asa ceva.Cel putin deocamdata si nu cred ca voi avea ocazia prea curand sa fac live o comparatie care sa ma poata edifica in totalitate.De aceea am intrat pe forum,in speranta ca voi gasi pe cineva care a avut posibilitatea sa faca live niste teste si/sau comparatii atat a armelor in discutie(si aici nu ma refer neaparat la FORT 14R/GP 12T,restul Forturilor avand performante asemanatoare-12R,17R,18R)cat si a munitiei aferente acestora(respectiv 9x22 vs 10x28-ultima desi are gramaj dublu,putand fi pur si simplu mai lenta) si care sa vina cu niste date concrete.Pana la urma aici e vorba de calibru si anume 9x22 poate face fata(cu tipurile de munitie existente pe piata) lui 10x28?Pana la urma "aceasta e intrebarea".Care dintre aceste 2 calibre(9x22 cu cea mai puternica munitie care se gaseste-si aici cred ca nu ma-nsel e tot AKBC ca si la 10 x28)are putere de stopare si penetrare(desi aici lucrurile ar putea sta diferit)mai mare?A facut cineva,pana acum aceste teste PRACTIC?
aurorauno

Post by aurorauno »

Prietene tu vrei o arma care sa isi faca treaba cand ai nevoie de ea sau pe cea mai puternica?Daca toti pe aici te asigura ca ai luat o arma buna ce te mai intereseaza ca nu mai pricep?Vrei si tu ca tot romanul pe cea mai mare si cea mai tare!Puterea nu este singurul factor important,conteaza si cat de "purtabila" e arma,altfel dupa cateva plimbari cu ea daca e grea sau greu de ascuns devine o corvoada si o lasi acasa,asa ca poate sa fie si mai puternica decat letala,nu il ai la tine devine 0!Apoi mai conteaza si precizia,de 9mm se stie ca este precisa pentru un cauciuc!Nu in ultimul rand tipurle de munitie,9mm ai de unde alege,"inventia" de 10X28 e doar un tip,daca dau astia faliment(si-asa nu se omoara nimeni sa cumpere de la ei) ce te faci?Ai cea mai puternica arma fara munitie!A,sa nu uitam si pretul,daca nu te dau banii afara din casa conteaza si cat dai pe 100 de cartuse sa tragi in poligon macar la 2 luni!Inca ceva,nu e bine sa te grabesti cu cumparatul lucrurilor abia aparute,numai timpul poate sa dovedeasca daca un obiect este bun sau nu,Fortul a trecut testul,sunt arme excelente,GP se stie de cei care au mers in poligon ca 2 le trage restul raman blocate!Mai au de lucrat pana ajung sa fie la fel de fiabile cu Forturile!Decat mare ca bradul si prost ca gardul....
Tinand cont de ce am expus mai sus,te intreb eu tu chiar nu te-ai gandit la toate chestiile astea inainte sa ne exasperezi cu 1000 de topicuri despre ce mare greseala ai facut tu :?:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
foxyone

Post by foxyone »

Si mie imi statea pe limba sa il intreb de ce se mai zbate daca are un Fort 14.
Dar acum daca a facut aurorauno treaba pentru mine, vin eu si il intreb pe aurorauno de unde stie el ca AKBC dau faliment, adica complexul militar al FSB sa dea faliment? ma mir tare sa dea faliment urmasul KGB-ului.Si din cate se aude mai sunt si alti producatori de 10x28 dar desigur nu in camasi de otel dar asta conteaza mai putin dupa judecata mea.Oricum va fi concurenta intre producatori si pe tema aceasta.
Stima.
the
foxyone.
gunsmith

Post by gunsmith »

foxyone wrote:Si mie imi statea pe limba sa il intreb de ce se mai zbate daca are un Fort 14.
Dar acum daca a facut aurorauno treaba pentru mine, vin eu si il intreb pe aurorauno de unde stie el ca AKBC dau faliment, adica complexul militar al FSB sa dea faliment? ma mir tare sa dea faliment urmasul KGB-ului.Si din cate se aude mai sunt si alti producatori de 10x28 dar desigur nu in camasi de otel dar asta conteaza mai putin dupa judecata mea.Oricum va fi concurenta intre producatori si pe tema aceasta.
Ma bag si eu,nu cred era vorba despre falimentul FSB.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
aurorauno

Post by aurorauno »

Am fost prea subtil domnul Zaharia?Eu zic ca nu....
'
sith

Post by sith »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Pentru @zenith. Nu ati gresit cu nimic in alegerea armei. Este una dintre armele ok in clasa lor. La munitie v-as recomanda una a carui tub sa fie de alama. Explicatia este una cat se poate de simpla. Daca doriti sa folositi arma intensiv in poligon este recomandat ca munitia sa aibe tubul din material mult mai moale decat cel din care este confectionata camera cartusului, extractorul s.a.. Astfel evitati uzura prematura. In ceea ce priveste puterea, incercati sa cautati munitie care dezvolta energie cat mai apropiata de nivelul 80J. Proiectilul in schimb, trebuie sa fie din material mai moale pentru evitatrea ranirii, in paralel cu un transfer maxim de energie si o putere de stopare marita. In principiu se poate face orice fel de munitie cu bila, cu bila din material dens si sa dezvolte pana la 180J (Libra poate face asa ceva fara probleme) exista totusi reglementarile C.I.P. care limiteaza caracteristicile tehnice al acestui tip de munitie, pentru a evita ranirea (chiar daca este vorba de agresor)
Cu respect.
foxyone

Post by foxyone »

aurorauno wrote:Am fost prea subtil domnul Zaharia?Eu zic ca nu....
:lol:
Vine Pastele, pune militia sa ia spaga un miel ceva, daca tot ma botezi.Cum ziceam in alta postare as putea sa te suspectez de paranoia dar asta ar necesita existenta organului pe care sa se grefeze.Asta ca sa mentin nivelul de atac la persoana in limite urbane si sa nu ma bage fun militian la ultraj pe cale electronica.Iesi militiene cu buletinul la interval si ti-l arat si eu.Parca asa ziceau colegii de pe forum ca ai lucra pe banii nostri spre propria noastra oprimare.Sa fiti iubiti cu siguranta si increderea voastra cu tot!
Stima.
the
foxyone.
tevez

Post by tevez »

Care "colegi" au spus asta?
sith

Post by sith »

foxyone wrote:Parca asa ziceau colegii de pe forum ca ai lucra pe banii nostri spre propria noastra oprimare.Sa fiti iubiti cu siguranta si increderea voastra cu tot!
Penibil ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Si mai penibil este ca un cadru militar,ofiter superior chiar,sa foloseasca un astfel de limbaj si tertipuri de 2 lei,0 onoare, 0 demnitate, 0 disciplina!Auzi si tu ,foxyone... ce le mai da in gand la unii domne.. :lol: :|
'
foxyone

Post by foxyone »

Care cadru militar?Care ofiter superior?M-a pazit cine m-a pazit si nu am intrat in chestii din astea si nici in politica. dar militianul tot militian, o tine langa pe a lui. Parca cineva de pe aici, Barnthy sau asa cumva il gasise ca-i militian. ca forumul este liber la citit. Cum mirositi un civil mai rebel si mai slobod la gura gata ii turnati zoaie in cap. Apucaturi de caporal.
Stima.
the
foxyone.
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu putem decat sa speram ca noi ceilalti nu vom ajunge la fel de senili la varsta a III-a......
'
Post Reply