Teste balistice, raport dupa focuri

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Aerius

Teste balistice, raport dupa focuri

Post by Aerius »

Salutare!
Am tot rasfoit forumul (cei drept nu foarte mult) dupa acest subiect, dar negasind mi-am spus sa fac un thread nou. Curiozitatea mea consta in analizarea testelor balistice ce se fac de catre politie. Sa avem urmatorul caz, vine un individ pe nume Mercedesul si scoate sabia la tine sa te cioparteasca moment in care iti scoti pistolul si tragi in el, teoretic (din ce cred eu) cartusele au o serie a lor (fiecare individual), intrebarea mea este, bila de cauciuc are notata vreo serie (stiu ca este o intrebare stupida si sunt sigur ca raspunsul este 'nu', doar vreau sa fiu sigur)? Din moment ce la impact se poate "sfarama", nu cred ca este foarte logic, nu? Deasemenea din anumite poze cu munitie fie 9mm P.A., fie 10x22T nu am vazut sa fie imprimata vreo serie pe cartus. Asadar, dupa achizitionarea unui pistol pe gaz neletal, esti obligat (dupa trecerea seriei pistolului in permisul de port-arma) sa tragi cateva focuri pentru a se face niste rapoarte balistice? Ideal pentru a avea un 'model' cum trage pistolul respectiv (un model dupa teava, striatii -- daca exista s.a.m.d.)? Iar daca nici cartusele nu au imprimata o serie, atunci cum isi dau seama ca tu esti cel care ai tras? Dupa ce? Ce anume ii ajuta la testele balistice sa determine cine a tras?

Multumesc frumos si imi cer scuze daca am formulat intrebarile cu o gramatica a limbii romane "deteriorata" si/sau daca intrebarile sunt stupide aplicandu-se mai mult pentru armele (de foc) cu glont real.
BARTHY 2

Re: Teste balistice, raport dupa focuri

Post by BARTHY 2 »

in cazul pistoalelor de autoaparare cu bila de cauciuc nu se pot efectua testele de care pomenesti. teava nu are ghinturi si nu lasa amprenta pe bila de cauciuc. nici mama omida nu-si poate da seama din ce pistol s-a tras un asemenea proiectil.
politia retine abuziv armele de autoaparare dupa folosire, fara sa analizeze si sa stabileasca daca a fost intr-adevar caz de autoaparare sau nu datorita ciudei pe care o au fata de civilii detinatori de arme. exista o prevedere in L295/2004 in acest sens insa este aplicabila numai armelor letale.
ei se bucura doar ca te-au lasat fara arma. atata pot si ei, ce sa le faci. pentru ei un civil inarmat reprezinta din start inca un posibil infractor care i-ar pune la munca.

pe proiectile n-ai sa gasesti marcaje insa pe tuburi apar inscriptii privind marca si calibrul in special pe munitiile de uz civil iar pe cele militare ( la cele romanesti ma refer ) mai apare lotul de fabricatie.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Aerius

Post by Aerius »

BARTHY 2 wrote:in cazul pistoalelor de autoaparare cu bila de cauciuc nu se pot efectua testele de care pomenesti. teava nu are ghinturi si nu lasa amprenta pe bila de cauciuc. nici mama omida nu-si poate da seama din ce pistol s-a tras un asemenea proiectil.
politia retine abuziv armele de autoaparare dupa folosire, fara sa analizeze si sa stabileasca daca a fost intr-adevar caz de autoaparare sau nu datorita ciudei pe care o au fata de civilii detinatori de arme. exista o prevedere in L295/2004 in acest sens insa este aplicabila numai armelor letale.
ei se bucura doar ca te-au lasat fara arma. atata pot si ei, ce sa le faci. pentru ei un civil inarmat reprezinta din start inca un posibil infractor care i-ar pune la munca.

pe proiectile n-ai sa gasesti marcaje insa pe tuburi apar inscriptii privind marca si calibrul in special pe munitiile de uz civil iar pe cele militare ( la cele romanesti ma refer ) mai apare lotul de fabricatie.
Am inteles, multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Teoretic vorbind, daca un dement ar trage cu un asemenea pistol in cineva, iar victima (ce a incasat bilele de cauciuc) nu are martori (sau nu se baga nimeni, direct spus) atunci politia face fix un mare nimic? Gen "Nu am tras eu domnule! Aratati-mi dovezi cum ca, am tras eu!".
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Si practic prima miscare a politiei este sa-ti ridice pistolul; cica pentru cercetari, iar apoi te duce cu vorba pana te plictisesti. Daca esti nevinovat trebuie sa mergi in instanta ca sa-l recuperezi iar ei se bazeaza pe faptul ca majoritatea oamenilor se cam feresc sa se incurce cu tribunalul ca acolo trebuie timp, bani, avocati, nervi.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply