Gaz/Bile de cauciuc
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
badguy_goodguy
Gaz/Bile de cauciuc
Am inteles ca pistoalele cu bile de cauciuc 10x22 pot "arunca" si cartuse de gaz calibru 9mm, dar ca nu se pot reincarca automat in cazul in care folosesti cartuse de 9mm gaz. E adevarat? Se poate bloca arma? Acelasi lucru e valabil si daca iau un pistol pe bile de cauciuc 9mm si nu de 10x22?
-
slim_daddy40
Re: Gaz/Bile de cauciuc
este adevarat ca nu reincarca urmatorul cartus daca tragi 9mm la un pistol dedicat 10x22.
dar inainte de toate este ilegala combinatia 9mm pe arma ce foloseste munitia inscrisa in permis 10x22
.am adaugat asta pt a te informa in caz ca nu consti acest aspect. numai bn
dar inainte de toate este ilegala combinatia 9mm pe arma ce foloseste munitia inscrisa in permis 10x22
Last edited by slim_daddy40 on Wed Nov 10, 2010 1:25 pm, edited 1 time in total.
Arma nu se blochiaza ci doar nu reincarca, va trebui sa reincarci manual, e valabil in orice calibru 9x22,10x22 sau altele, daca folosesti munitie cu gaz sau blank in loc de cauciuc.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Safe&Sound
Experimentul nu e doar ilegal ci si destul de periculos. Daca se trag cartuse cu bila de cauciuc cu un pistol "pe gaz", inscriptionat P.A.K. si arma are intaritorul de recul montat pe teava, sunt sanse ca mansonul inchizator sa ''rearmeze" suierand pe langa urechea tragatorului dau mai rau oprindu-se in capul acestuia. Desigur e nevoie si de o munitie puternica pentru asta, dar la felul in care e formulata intrebarea initiala nu m-ar mira sa existe intentia sa se modifice si munitia.
Buna ziua.
In primul rand este ilegal sa detii alta munitie decat cea pentru arma inscrisa in permis, indiferent daca este autoaparare sau vanatoare. Daca stie altcineva altfel, poate sa ma contrazica.
Tehnic vorbind, daca la pistolul cu bila cal.10x22T te apuci si tragi cu blank sau gaz 9mm exista posibilitatea, datorita diferentei de calibru, ca bucata de plastic din capatul cartusului sa nu fie sparta cum este normal, ci pur si simplu scoasa din tub, cu posibilitatea blocarii pe sicanele tevii sau in amera cartusului. Urmatorul cartus provoaca incident de tragere.
La pistol cu bila cal.9mm, sa folosesti munitie cal.10x... (din pacate nu am vazut pe piata munitie cu gaz cal.10x...) este cat se poate de evident ca nu merge.
In rest cred ca subiectul n-are sens.
Cu respect.
In primul rand este ilegal sa detii alta munitie decat cea pentru arma inscrisa in permis, indiferent daca este autoaparare sau vanatoare. Daca stie altcineva altfel, poate sa ma contrazica.
Tehnic vorbind, daca la pistolul cu bila cal.10x22T te apuci si tragi cu blank sau gaz 9mm exista posibilitatea, datorita diferentei de calibru, ca bucata de plastic din capatul cartusului sa nu fie sparta cum este normal, ci pur si simplu scoasa din tub, cu posibilitatea blocarii pe sicanele tevii sau in amera cartusului. Urmatorul cartus provoaca incident de tragere.
La pistol cu bila cal.9mm, sa folosesti munitie cal.10x... (din pacate nu am vazut pe piata munitie cu gaz cal.10x...) este cat se poate de evident ca nu merge.
In rest cred ca subiectul n-are sens.
Cu respect.
-
badguy_goodguy
Eu vorbeam daca detin pistol cu bile de cauciuc: nu vroiam sa arunc cu bile prin pistolul "pe gaz".
Si vroiam sa fac asta, pentru a combina efectul in cazul unui atac, intai arunc un glonte cu gaz, dupa aia pe cele cu bile. In plus de asta sa nu se zica ca nu l-am somat.
Ce zicea cineva pe aici ? Ca ori de cate ori folosesc blank-uri sau gaz trebuie sa reincarc automat?! Este valabil si in cazul munitiei blank 10x22 folosit pe un pistol cu bile?
Mersi mult de sfaturi, nu stiam ca e si ilegal: daca am si pistol cu gaz si pistol cu bile, am dreptul teoretic sa incarca un pistol de 9mm pe bile si cu gaz?
Sunt cam zapacit in ceea ce priveste armele, si bineinteles la cat costa un pistol ... doresc sa cumpar o arma de autoaparare, nu pocnitoare
Si vroiam sa fac asta, pentru a combina efectul in cazul unui atac, intai arunc un glonte cu gaz, dupa aia pe cele cu bile. In plus de asta sa nu se zica ca nu l-am somat.
Ce zicea cineva pe aici ? Ca ori de cate ori folosesc blank-uri sau gaz trebuie sa reincarc automat?! Este valabil si in cazul munitiei blank 10x22 folosit pe un pistol cu bile?
Safe&Sound wrote:Experimentul nu e doar ilegal ci si destul de periculos. Daca se trag cartuse cu bila de cauciuc cu un pistol "pe gaz", inscriptionat P.A.K. si arma are intaritorul de recul montat pe teava, sunt sanse ca mansonul inchizator sa ''rearmeze" suierand pe langa urechea tragatorului dau mai rau oprindu-se in capul acestuia. Desigur e nevoie si de o munitie puternica pentru asta, dar la felul in care e formulata intrebarea initiala nu m-ar mira sa existe intentia sa se modifice si munitia.
Mersi mult de sfaturi, nu stiam ca e si ilegal: daca am si pistol cu gaz si pistol cu bile, am dreptul teoretic sa incarca un pistol de 9mm pe bile si cu gaz?
Sunt cam zapacit in ceea ce priveste armele, si bineinteles la cat costa un pistol ... doresc sa cumpar o arma de autoaparare, nu pocnitoare
-
badguy_goodguy
Tot nu pricep asta "cum adica nu merge" nici daca ar exista gaz pe 10x22 nu merge? Si la pistol cu bile de 9mm se foloseste defapt tot 10x22 ?! Nu exista 2 feluri de pistol cu bile: 9x19 si 10x22 ?!radu.b wrote:Buna ziua.
Exista pistoale cu bila si 9x22 si 10x22 , dar nici un pistol cu bila nu va reincarca automat daca tragi cu cartus cu gaz .
Va trebui sa armezi manual indiferent de calibrul cartusului de gaz introdus .
Va trebui sa armezi manual indiferent de calibrul cartusului de gaz introdus .
-
badguy_goodguy
1. Pot sa stiu si de ce? Pistoalele cu gaz se reincarca automat?
2. Daca folsoesc blank-uri, voi avea aceeasi problema cu "neincarcarea"?
2. Daca folsoesc blank-uri, voi avea aceeasi problema cu "neincarcarea"?
Pistoale facute pentru gaz au teava obturata in asa fel incit sa poata reincarca, este acelasi fenomen ca la intaritoarele de recul care se pun la AK sa poata trage foc automat cu blankuri. 9X19 este cal pentru glont 9x22 este pentru cauciuc pentru restul ai raspunsul mai sus
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)