jordan_23 wrote:Ti-am zis testeaza munitia de la Ozkursan, e cea mai precisa dintre toate ce am incercat, du-te in poligon la UTI si o sa vezi capabilitatile reale ale CZ-ului tau. Am curaj sa ma bag la 15 metri fara probleme la concurenta cu orice pistol letal. De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
Cel mai puternic pistol e greu de definit, puterea e dată de muniţie. Desigur, arma trebuie să şi reziste la muniţia puternică.
Puterea ţine şi de armă în sensul că de obicei ţeava mai lungă duce şi la o putere mai mare şi o precizie asemenea. Sunt şi
aici multe variabile, de pildă la viteze prea mari se pierde din precizie, diversele soluţii adoptate de fabricant, cum ar fi
acele obstrucţii, scad precizia, sau o ţeavă largă pierde gazele care ar fi împins bila mai puternic. Sau cine ştie ce gaură
prin camera cartuşului.
Cel mai precis pistol...şi aici e complicat, contează mult "afetul". Dacă fixăm CZ-ul în menghină şi celelalte arme cu care
ar "concura" şi tragem e posibil să ajungem la alte concluzii. Fireşte, fiecare-şi laudă arma proprie dar am mari dubii că poţi
emite o afirmaţie gen "al meu e cel mai precis şi mai traumatic" dacă l-ai testat doar pe al tău...
CZ 83 e ok dar personal Fort şi GP mi s-au părut mai "adevărate". Tare aş vrea să văz CZ-ul RAMI pe bilă de cauciuc, am
impresia ca e o armă reuşită.