Din nou despre CZ 83 cal. 9 Rubber

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Din nou despre CZ 83 cal. 9 Rubber

Post by nedumeritu »

Revin pe o tema discutata de mai multe ori.
Si anume acea a orificiului din camera cartusului de la CZ 83 Rubber.
Desigur ca multi dintre forumisti si nu numai au cunostinta despre existenta acestui orificiu
practicat de fabricant pentru a limita puterea nemaipomenita a armei.

In fine, absolut sin intamplare, in timpul unor testari de data recenta cu mai multe tipuri de
arme si mai multe tipuri de munitie am in fine in mana dovada efectului acelui orificiu nefericit.

Image

Nu cred ca mai sunt necesare comentarii.
Poate doar cele ale producatorului care sa ne explice el cu guritza lui unde naiba se duce acea
schija de 5 mm diametru odata decupata prin gaura laterala a camerei cartusului.

Si poate ne-ar putea explica si ce se face cu cartusele aduse in starea vecinului de poza, bine "compostat dar... neexplodat.

Si inca o minune a tehnicii, nemaipomenita munitie de 9 mm Rubber a fabricii de la Ozkursan, munitie ce transforma oricare
din pistoalele cu bila de cauciuc in veritabile flinte reincarcabile manual dupa fiecare fum, foc am vrut sa zic.
Mai exact probabil ca fumul este generat ca efect psihologic si astfel adversarul nu-ti mai vede arma blocata, in pozitia "cracanat-de-voie".

Image

Referitor la cutia adusa in discutie, este una din stocurile ultra-vechi ale producatorului, marfa ce incearca sa o insinueze pe piata din Romania.
Indiferent de certificate si de probabilele preturi de dumping, recomandarea mea este sa nu folositi nici macar pentru antrenament.
Libra este deosebit de buna si nici nu merita o comparatie jignitoare cu OZKURSAN.
Ce este insa de remarcat la aceasta munitie turceasca este faptul ca are un certificat de calitate si are marcajul certificand respectarea normelor C.I.P.
Au inceput si ei sa se destepte si sa inteleaga ca nu intri cu orice produs pe piata UE.
Last edited by nedumeritu on Sat Oct 23, 2010 6:30 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
dcrist

Re: Din nou despre CZ 83 cal. 9 Rubber

Post by dcrist »

Devin fan CZ 83 :mrgreen: in timpul luptei cu adversarul nu mai trebuie sa indrepti teava spre el, e deajuns sa fie lateralul armei cu gaura de 5 mm spre el si te-ai scos, spui ca sa descarcat accidental. :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
d-rive

Post by d-rive »

Stau si ma intreb daca ati tras cu CZ83 de emiteti asemenea pareri.

Eu cu al meu am tras vreo 20 de cartuse. S-a comportat fara cusur din toate punctele de vedere.
Singurul loc unde am dubii e precizia, nu stiu daca e de la mine sau de la el. Ramane sa ma lamuresc si cred ca niste teste obiective ar lamuri problema.

Gaura aia, in fond, se poate astupa... daca e cineva care tine neaparat si isi doreste lucrul asta.
Totusi, inainte de emite ipoteze, eu unul, ca un nepriceput, ma gandesc ca cei de la CZ nu au facut de tampiti pistolul asa.

Sper sa avem ocazia sa le punem la treaba si sa vedem ce-i cu ele...
CZ83 Rubber
Vasea

Post by Vasea »

Ai tras foarte putin cu el, ar trebui sa mergi in poligon ca s-ar putea sa intilnesti si alti posesori de arma e cel mai bun loc unde iti poti face o idee clara despre arme si o poti testa in voie, vezi romsdc. Dupa parerea mea CZ 83 este o arma f buna ingrijit lucrata orificiul acela insa ii strica farmecul (micsoreaza viteza proiectilului cu aprox 80 m/s) si atentie nu ai voie sa astupi arificiul se considera ca modifici arma si.....e de rau. Cei ce au postat mai sus cred ca au tras cu toate armele posibile de cativa ani de cand merg prin poligon nu pot fi acuzati de necunoastere.
d-rive

Post by d-rive »

Departe de mine gandul de a fi acuzator sau a critica pe cineva dar cel putin din cat l-am folosit pana acum nu am ce sa-i reprosez.
Asa e, am tras putin, sunt neexperimentat dar chestii de genul ala cu tubul gaurit mi se par cel putin bizare si consider ca au avut loc in niste situatii anormale.

O sa va tin la curent cu informatii si credeti-ma, prima data cand o sa-mi faca vreo figura, nu am nicio ezitare sa va spun ca e naspa din punctul respectiv de vedere.

Ma gandesc ca i-or fi dat gaura aia din cauza ca o fi prea puternic (cu toate ca puterea o da cartusul si nu arma in sine... bine, la alea cu sicane sau alte lucruri e altceva) avand teava lisa si in felul asta l-au mai domesticit.

Sper sa am ocazia sa-l testez intr-un cadru organizat. Am vrut sa ajung pe 25sept dar m-am operat si nu am mai avut cum... :(
CZ83 Rubber
nedumeritu

Post by nedumeritu »

d-rive wrote:Stau si ma intreb daca ati tras cu CZ83 de emiteti asemenea pareri.
................................
Bun, atunci ramai asa, intrebandu-te.

Prima data am tras cu el acum un an, daca nu mai bine.
S-a comportat normal si chiar induiosator de bine cand am tras intr-o carte de la 4-5 metri, asa, in gluma.
Pe urma am mai tras cu unul in regim intens, cu munitie de Fort si ceva AE9. Tot normal se comporta,
functioneaza fara poticneli dar da din cand in cand niste rateuri, adica nu percuteaza toate cartusele,
si culmea, indiferent de marca sau lot.
Pur si simplu, assa, pune el okiu' pe cate un cartus si pe ala nu-l detoneaza nici mort.
Cartusul respectiv scos si introdus in Fort 17 sau in Grand Power T910 detoneaza perfect.

Astga a fost preioada copilariei, cand foloseam munitie de "wadie/oskursan/umarex&Co" marca generica.
Acum, folosind orice munitie peste 50 Jouli de la AKBC sau munitia din SK obtinem cam o gaura in camasa cartusului
la 4-5 focuri si, corespondent, 1/4 sanse de ranire / vatamare grava a persoanelor neinteresate din perimetru.
Noroc ca la UTI sunt acele plase laterala destul de apropiate intre liniile de tragere si pericolul este diminuat.
Cine a facut poligonul acela s-a gandit la multe.

In concluzie, daca te mai intrebi inca,
am tras cu tipul respectiv de arma peste 300 de focuri
si stiu cam ce poate si ce nu poate.
Poate multe prin comparatie cu altele de pe piata, dar nu va fi lider de piata la neletale nicicand.
Poate dupa ce intervine ANPC pentru a reduce chestia aia cu gaura pentru a nu mai pune in pericol
viata utilizatorului sau a celor din jur.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Am umblat putin in arhiva de la momentul primei testari a lui CZ 83 rubber, testare facuta de Nikki, Haiosu si subsemnatul.
Iata cateva poze concludente.
Efecte la 4 metri intr-o carte, e drept destul de uscata si cu hartia veche si de densitate scazuta.
Image
Munitie Snail 9 mm rubber.
Last edited by nedumeritu on Sat Oct 23, 2010 6:35 pm, edited 2 times in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Un subiect de discutie deschis asa, din plictiseala. Ce ne mai intereseaza ce gauri are CZ83 cand avem pe piata scule de calitate ?
Asteptam 10x28 si Scorpionul :!:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Ma plictiseam si ma tragea curentul prin gaurile de la CZ.
Pana la urma si bila lui tot la tinta ajunge si destul de precis la 7 metri.
Ce ati vrea mai mult, poate un pret mai domestic.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
gunsmith

Post by gunsmith »

In legatura cu munitia de la Ozkursan pot sa spun ca nu este deloc asa cum spune domnul nedumeritul.
Am tras cu fortul 12 cam 100 de cartuse intr-o sesiune de poligon si pot spune ca s-a comportat excelent.Viteza la 3 m a fost undeva intre 450 si 500m/s precizie excelenta la 15m (bilele recuperate nu prezentau absolut nici-o deformare).Referitor la blocaje pot sa spun ca nu sa intamplat nici macar unul singur.
Numeroasele discutii de pe forumuri referitor la vitezele extrordinare obtinute de munitia neletala ,se pare ca au trezit intereseul celor de la saest si mi-a soptit o pasarica ca in scurt timp vom trage legal numai cu munitie care nu depaseste 320 m/s si proiectil sub 0,5g, si sa vezi atunci discutii care este mai tare ,mai mare ,mai frumos si mai dragastos :cry: ,punct.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Babanu

Post by Babanu »

daca ar putea sa faca testul cu un Wasp ar fi perfect, o sa iasa sub 320 de metrii :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

@gunsmith
Ce ar fi daca l-ai lasa in pace domnul nedumeritu in problema aceasta si ai merge direct la sursa.
Mai exact daca faci o excursie la importatorii din bucuresti si "aduni" ceva informatii despre
tragerile de proba din 20-21 Oct. 2010 ai avea o surpriza frumushica, si tu si "pasarica" ta.
Mai exact, coomparativ, munitia in discutie, a iesit din... discutie in ceea ce priveste intentiile lor
de import cu toate ca exportatorul a si fost in vizita la Bucuresti pentru prezentare, contracte samd.
Asta fara metri pe secunda sau Joules/hectar.
Vitezele acelea mari despre care vorbesc unii neavizati nu sunt niste viteze masurate in mod absolut empiric
iar datele sunt pur orientative.
Atata vreme cat fiecare producator de munitie face masuratorile proprii in laboratoare specializate si trece
pe fisa tehnica adevarata viteza masurata conform standardelor in materie, nu avem a ne face griji suplimentare.
Cu atat mai mult problema este una falsa cand se vorbeste despre viteze luminice cand este vorba despre munitie
de autoaparare atunci cand aceasta este produsa in UE si mai respecta si normele C.I.P. [ca si ozkursan de altfel].
Unii producatori s-au adaptat deja tehnologic si respecta aceste norme fara sa fie membrii UE.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
gunsmith

Post by gunsmith »

nedumeritu wrote:@gunsmith
Ce ar fi daca l-ai lasa in pace domnul nedumeritu in problema aceasta si ai merge direct la sursa.
Mai exact daca faci o excursie la importatorii din bucuresti si "aduni" ceva informatii despre
tragerile de proba din 20-21 Oct. 2010 ai avea o surpriza frumushica, si tu si "pasarica" ta.
Mai exact, coomparativ, munitia in discutie, a iesit din... discutie in ceea ce priveste intentiile lor
de import cu toate ca exportatorul a si fost in vizita la Bucuresti pentru prezentare, contracte samd.
Asta fara metri pe secunda sau Joules/hectar.
Vitezele acelea mari despre care vorbesc unii neavizati nu sunt niste viteze masurate in mod absolut empiric
iar datele sunt pur orientative.
Atata vreme cat fiecare producator de munitie face masuratorile proprii in laboratoare specializate si trece
pe fisa tehnica adevarata viteza masurata conform standardelor in materie, nu avem a ne face griji suplimentare.
Cu atat mai mult problema este una falsa cand se vorbeste despre viteze luminice cand este vorba despre munitie
de autoaparare atunci cand aceasta este produsa in UE si mai respecta si normele C.I.P. [ca si ozkursan de altfel].
Unii producatori s-au adaptat deja tehnologic si respecta aceste norme fara sa fie membrii UE.
Imi cer scuze pentru faptul ca v-am deranjat si nici nu pot sa va raspund pentru tonul agresiv pe care il folositi deoarece va respect foarte mult.In legatura cu tragerile din 20-21 de ce nu ne spuneti ce va deranjat atit de mult la aceasta munitie,eu am tras pe data de 22 si totul a fost perfect.In legatura cu vitezele mai sus mentionate sa ne aducem aminte despre armele cu aer comprimat care sunt la liber in aproape toata europa si asta nu impiedicat cu nimic autoritatile romanesti sa ceara autorizarea pentru aceste armesi sa limiteze viteza acestora la 220m/s, mai mult sa limiteze numarul de proiectile si sa le incadreze la munitie.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Propunerea mea ar fi sa incadreze bila de cauciuc la "arme nucleare" si sa
o poata folosi rezidentii romani numai prin reprezentantii lor ukrainieni,
urmand ca angajarea lor sa se faca cu notificarea politiei... la trei zile dupa eveniment.
Iar viteza la iesire din teava sa fie de maximum 8 km/ora pentru ca cei ce
se grabesc sa nu poata fi ajunsi din urma.
Pe mine nu ma deranjeaza absolut nimic la acea munitie, numai ca fusese anuntata
ca un mare boom de piata, care va rupe gura targului, si iata, la tragerile
efectuate pentru testarea ei, cei ce urmeaza sa o importe stau sa se gandeasca
de doua-trei ori.
Dat fiind faptul ca este vorba despre un importator serios si avizat, aici sunt nerelevante
testele mele din podul bunicului sau cateva zeci de cartuse trase dintr-o arma,
fie ea si CZ 83, undeva aiurea.
Pe ei ii intereseaza sa se situeze calitativ la macar nivelul actualei munitii ce este
lider de piata, Libra 9mm rubber.
Si cum asa ceva nu se prea intampla, eu nu fac decat sa reproduc impresiile lor.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Vasea

Post by Vasea »

La mintea celor de la saest in curand vor avea acces la arme de autoaparare doar infractorii si politistii, pentru ceilalti se vor face permise de port arma doar la vechea prastie. Adevarul ca noi cei de pe vechiul continent fata de america vom ramane tot in epoca de piatra in ceea ce priveste regimul armelor. Adica se considera ca pistolul ce CO2, cu bilutele lor 4,5 mm este o arma periculoasa in mana populatiei......halal minte ar trebui judecati ca lupta contra polulatiei. Ganditi-va ce drepturi va raman in autoaparare, mai multe drepturi au infractorii, asa ca probabil vom deveni o tara de infractori. Pentru excesul de zel al celor ce se ocupa de arme si munitii dar si din cauza desteptilor care se lauda cu 5000 m/s si alimenteaza setea de a fi remarcati a celor de la saest.
In curand ne vom apara cu rosii si cartofi aruncati cu prastia sa nu cumva sa ranim sarmanii infractori care mai sunt si primiti in diverse emisiuni de renume mondial sa se planga de amarata lor de viata care ia determinat sa comita diverse atrocitati de crime, talharii, si violuri, iar noi sa-i mai si compatimim pe bietii imfractori.
Unii sunt luati la intrebari ce cauta cu cutitul la ei chiar daca il folosesc la facut sandwici, iar pe de alta parte altii pleaca cu bancomatele in carca trecand de vitejii politisti care adumeca sacosile cu praz a unor batranele banuite de trafic cu stupefiante.
Post Reply