Material si constructia Fort si GP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Vasea

Material si constructia Fort si GP

Post by Vasea »

Am citeva intrebari pentru cunoscatori: Materialul din care sunt confectionate Fort 12 Si GP T910 facand referire la piesele principale:Teava de la GP T910 fata de Fort 12R
Cum se face ca GP este trecut cu doua tipuri de munitie 10x22T/9x22T, nu cumva asta afecteaza calitatea?, cu ce fel de munitie functioneaza in parametrii optimi?
gunsmith

Re: Material si constructia Fort si GP

Post by gunsmith »

Teoretic o arma de un anumit calibru nu poate folosii munitie de alt calibru,tubul de la 10x22t are un diametru de 9,8 mm,cel de 9 mm a 9,5 mm ,munitia de 10x22 nu are cum sa intre in camera de 9,5mm ,in camera de 10x22 ramane spatiu fata de tubul 9mm acest fapt duce la pierdere de presiune. Referitor la materiale Fort 12 este construit in totalitate din otel asigurandu-i o mare rezistenta si poate fi folosit cu orice tip de munitie de cal 9 mm.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Vasea

Post by Vasea »

gunsmith wrote:Teoretic o arma de un anumit calibru nu poate folosii munitie de alt calibru,tubul de la 10x22t are un diametru de 9,8 mm,cel de 9 mm a 9,5 mm ,munitia de 10x22 nu are cum sa intre in camera de 9,5mm ,in camera de 10x22 ramane spatiu fata de tubul 9mm acest fapt duce la pierdere de presiune. Referitor la materiale Fort 12 este construit in totalitate din otel asigurandu-i o mare rezistenta si poate fi folosit cu orice tip de munitie de cal 9 mm.
Multumesc frumos pentru raspuns, sa inteleg ca de fapt munitia lui GP ar fi 10x22T dar merge si cu 9x22T cu pierderea de presiune aferenta?
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

Pierderea de presiune va duce si la imposibilitatea armarii automate
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Vasea

Post by Vasea »

Deci GP comercializat este de calibru 10x22T si nu merge cu 9x22T (nu pricep totusi de ce are trecut si cal 9x22T ), otelul este ok, cine poate sa spuna in cunostinta de cauza daca-si merita banii, si daca se apropie de Fort in ceea ce priveste calitatea: putere precizie.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Vasea wrote:Deci GP comercializat este de calibru 10x22T si nu merge cu 9x22T (nu pricep totusi de ce are trecut si cal 9x22T ), otelul este ok, cine poate sa spuna in cunostinta de cauza daca-si merita banii, si daca se apropie de Fort in ceea ce priveste calitatea: putere precizie.
Pistolul se fabrica in ambele variante; si 9 mm si 10x22. Iti cumperi de care vrei. Referitor la putere, cel de 10x22, cu munitia existenta pe piata romaneasca nu depaseste 60-65 joules cu Wadie dar cu siguranta precizia va fi f. buna si cu ajutorul afetului. :wink: . Cu Pobjeda poti obtine valori mai mari pe cronograf dar lasa de dorit precizia datorita materialului prost din care este facuta bila.

Dar mai bine sa asteptam, poate apare un posesor la urmatorul poligon al ROMSDC si acolo ne lamurim.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Dr.G

Post by Dr.G »

Am tras eu cu acest T910, era de 9 mm, a mers excelent cu 9mm Snail, cand am tras cu Wadie de 10x22, se bloca, nu reincarca, parerea mea e ca daca o sa vedeti voi vreodata, vreun T910 care trage si reincarca si cu 9 si cu 10 mm, eu ma fac popa. Posibil sa fie o problema la camera cartusului sau la incarcator, nu cred ca un incarcator de 9mm se potriveste la unul de 10mm, arata altfel marginile incarcatorului la fiecare din ele. Asta, asa, macroscopic.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Dr.G wrote:Am tras eu cu acest T910, era de 9 mm, a mers excelent cu 9mm Snail, cand am tras cu Wadie de 10x22, se bloca, nu reincarca, parerea mea e ca daca o sa vedeti voi vreodata, vreun T910 care trage si reincarca si cu 9 si cu 10 mm, eu ma fac popa. Posibil sa fie o problema la camera cartusului sau la incarcator, nu cred ca un incarcator de 9mm se potriveste la unul de 10mm, arata altfel marginile incarcatorului la fiecare din ele. Asta, asa, macroscopic.
Nenea Doctoru' noi deja vorbim de doua pistoale in calibre diferite nu de un pistol care sa functioneze cu doua calibre.
Image
“feci sed iure feci"

Vasea

Post by Vasea »

Multumesc pentru lamuriri privind calibrele este destul de logic ca sunt doua arme diferite si nu una cu incarcatoare diferite.
Cine a tras cu GP (bineinteles cu arma comercializata, de serie nu facuta pe comanda ma refer la cea personalizara DZ) si cu Fortul ? putem avea incredere ca se apropie de calitatile Fortului? sau e de umplutura, dupa ce vii din poligon pleci cu teva in batista?

Daca sunt doua arme diferite cu calibre diferite gresesc daca spun ca ar fi indicata cea cu calibru 9x22T avind in vedere explicatiile de mai sus privind munitia?
Dr.G

Post by Dr.G »

Barthy, eu stiu ca vorbim de 2 calibre diferite, nu sunt encefalopat, dar avem o cunostinta comuna care mi-a dat sa trag cu T-ul ala pe care l-am vazut amandoi, pretindea ca trage cu cele 2 calibre, a tras numai cu 9mm bine, la 10mm nu reincarca, asta e, bagam cartusul cu mana-n camera cartusului, ai senzatia ca am lansat eu gogorita cu 2 calibre?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Dr.G wrote:Barthy, eu stiu ca vorbim de 2 calibre diferite, nu sunt encefalopat, dar avem o cunostinta comuna care mi-a dat sa trag cu T-ul ala pe care l-am vazut amandoi, pretindea ca trage cu cele 2 calibre, a tras numai cu 9mm bine, la 10mm nu reincarca, asta e, bagam cartusul cu mana-n camera cartusului, ai senzatia ca am lansat eu gogorita cu 2 calibre?
Nu, Doamne fereste, dar acum suntem siguri ca nu mai pretinde nimeni treaba asta. :wink:
Image
“feci sed iure feci"

nedumeritu

Post by nedumeritu »

Daca veti compara doua cartuse cu bila de cauciuc din cele doua calibre veti constata cu\
surprindere ca au geometrii diferite. Forma difera dramatic, nu numai dimensiunile.
Din acest motiv, cu T910 ce il detin nu poti trage 10x22 decat foc cu foc cu reincarcare manuala.
Mai exact.
Pentru a reincarca ar trebui ca unghiul sub care "livreaza" incarcatorul cartusul camerei cartusului
sa fie unul potrivit cu geometria calbrului despre care se face vorbire.
Acest lucru a fost solutionat de catre producatorii de la GP in mod ingenios comandand doua
tipuri de incarcatoare, cu unghiuri de elevatie diferite, unul pentru 9x22 altul pentru 10x22.
Cum eu detin un T910 marcat cu 9 mm rubber am primit de la producator NUMAI incarcatoare
cu unghi de elevatie potrivit calibrului inscris pe arma. Iar cum eu nu intentionez sa utilizez la el
munitie de alte calibre nu am nevoie de incarcatoarele cu care vin la Novarm acele T910 in calibrul 10x22.
In rest, in afara de diferente minore la aparatul de ochire si la brunarea tevii, nu sunt diferente notabile
intre prototip si cel importat de Novarm si distribuit si prin UTI.
O vreme vor exista mai multe firme ce vor aduce aceste arme de la Grand Power SK.
Unele vor fi in calibrul 9x22, altele in 10x22.
Ce vreau eu sa subliniez insa, este faptul ca prototipul detinut de mine poate sa traga absolut normal
cu AMBELE CALIBRE daca incarcatoarele sunt cele potrivite calibrului ales la un moment dat.
Repet, POATE sa traga, adica functioneaza, dar numai ca testare si in regim de poligon, folosirea lui
in situatii reale de autoaparare cu al calibru decat cel marcat pe arma si in permis constituind incalcarea legii.

In cealalta privinta, cea abordata de topic, va pot spune fara vreun interes aparte ca FORT nu se poate compara
in vreun fel cu Grand Power. Nici la acest pistol nici la celelalte produse ale sale. Inca nu s-a semnalat vreo
competitie internationala la care produsele Fort sa se detaseze in campion la vreo categorie. Cele de la GP au
batut in ultimii doi ani la competitiile majore un concurent de mare marca, Tanfoglio, desigur, la pistol 9x19, 9x17, .380, samd.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gunsmith

Post by gunsmith »

nedumeritu wrote:Daca veti compara doua cartuse cu bila de cauciuc din cele doua calibre veti constata cu\
surprindere ca au geometrii diferite. Forma difera dramatic, nu numai dimensiunile.
Din acest motiv, cu T910 ce il detin nu poti trage 10x22 decat foc cu foc cu reincarcare manuala.
Mai exact.
Pentru a reincarca ar trebui ca unghiul sub care "livreaza" incarcatorul cartusul camerei cartusului
sa fie unul potrivit cu geometria calbrului despre care se face vorbire.
Acest lucru a fost solutionat de catre producatorii de la GP in mod ingenios comandand doua
tipuri de incarcatoare, cu unghiuri de elevatie diferite, unul pentru 9x22 altul pentru 10x22.
Cum eu detin un T910 marcat cu 9 mm rubber am primit de la producator NUMAI incarcatoare
cu unghi de elevatie potrivit calibrului inscris pe arma. Iar cum eu nu intentionez sa utilizez la el
munitie de alte calibre nu am nevoie de incarcatoarele cu care vin la Novarm acele T910 in calibrul 10x22.
In rest, in afara de diferente minore la aparatul de ochire si la brunarea tevii, nu sunt diferente notabile
intre prototip si cel importat de Novarm si distribuit si prin UTI.
O vreme vor exista mai multe firme ce vor aduce aceste arme de la Grand Power SK.
Unele vor fi in calibrul 9x22, altele in 10x22.
Ce vreau eu sa subliniez insa, este faptul ca prototipul detinut de mine poate sa traga absolut normal
cu AMBELE CALIBRE daca incarcatoarele sunt cele potrivite calibrului ales la un moment dat.
Repet, POATE sa traga, adica functioneaza, dar numai ca testare si in regim de poligon, folosirea lui
in situatii reale de autoaparare cu al calibru decat cel marcat pe arma si in permis constituind incalcarea legii.

In cealalta privinta, cea abordata de topic, va pot spune fara vreun interes aparte ca FORT nu se poate compara
in vreun fel cu Grand Power. Nici la acest pistol nici la celelalte produse ale sale. Inca nu s-a semnalat vreo
competitie internationala la care produsele Fort sa se detaseze in campion la vreo categorie. Cele de la GP au
batut in ultimii doi ani la competitiile majore un concurent de mare marca, Tanfoglio, desigur, la pistol 9x19, 9x17, .380, samd.
Ne puteti da si exemple de competitii unde grand power s-a detasat campion la vreo categorie si cu ce competitori :?:
Ne puteti da si cateva exemple competitii
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Desigur:
Extreme Euro Open 2010
A se vedea aici, cu pozele castigatorilor cu tot.
http://www.grandpower.eu
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply