Munitia 10x28

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Munitia 10x28

Post by nedumeritu »

Grand Power LTD pregateste pentru piata din Rusia o noua versiune
de pistol de autoaparare, cu bila de cauciuc, o munitie speciala.
Calibrul este 9x28.
Bila de cauciuc are 12 mm diametru si greutate de 1,3 grame.
Energia certificata este de 130 Jouli.
Iata aici cum arata camasile pregatite pentru munitia respectiva.
Image
Pistolul pentru piata din Rusia este noua versiune a lui T9, cel cu 1 [UN] crosspin si cu grooves pe teava.
Adica are 3 santuri practicate in lungul tevii in carnea otelului, cerinta a legilor din Rusia.
Aceeasi munitie va putea fi folosita pe pistoalele T910 RO, pistoale din generatia II, teava liza, fara crosspins
si cu camera in care intra munitia de 9x28.

Iar aici se poate vedea primul exemplar al lui Grand Power K 100 X-TRIM, 9x19, din Romania.
Image Image Image Image Image Image
Se vor gasi in maximum 90 de zile si in Romania la vanzare.
Scuze pentru calitatea imaginilor, deh, telefon mobil... dar voi completa cu altele serioase.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
cris091

Re: Munitia 10x28

Post by cris091 »

nea dane ia vezi poate scoatem o scula care o sa mearga si cu 9x22 si cu 9x28 ,daca ii facem o bucsa in camera cartusului si merge cu ambele? ar fi o problema? :roll:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

cris091 wrote:nea dane ia vezi poate scoatem o scula care o sa mearga si cu 9x22 si cu 9x28 ,daca ii facem o bucsa in camera cartusului si merge cu ambele? ar fi o problema? :roll:
Poti sa razi atunci cand nu intelegi ceva. Este mai usor de trecut peste moment.
T910 functioneaza, la alegere, pe 10x22 sau pe 9x22 ca sa fie mai clar.
La alegere inseamna ca fabricantul pune in circulatie arme marcate cu cal. 9mm sau 10x22
iar politia le inregistreaza ca atare.
Acum, urmatorul pas este T910 RO care este usor diferit si ca nume da si din punct de vedere
al calibrului, cal. 9x28. Mai pe intelesul tau, este ALTA ARMA. Alt tip.
La ea, in versiunea pentru RUSIA, T9 pe 9x28, pana si teava este demontabila ca la orice arma pe glont
si iti cade in palma cand il demontezi.
Daca ceva din toate acestea nu iti convine, poti sa reclami fabricantul la ONU, la UNESCO, Fratia sau la BNS,
la alegere. Ori la CEDO.
Atata vreme cat are arma proiectata, functioneaza si a omologat-o in conformitate cu normele CIP,
CIP REGULATIONS ON STEEL SHOT AMMUNITION AND SHOTGUN PROOF
si odata ce respecta si certificarea NCAGE, atunci poate sa scoata si arme in calibrul 3,14... :shock:
In momentul in care acest producator si-a pus in minte sa castige piata armelor de autoaparare si le lucreaza cu
acuratetea de care da dovada si mai are la dispozitie si propriile patente inregistrate in USA, nu ai cum sa o combati
cu un RG88, Mauser sau vreun PP, fie ele si nikelate.
Am tras personal cu versiunea pentru rusi, cu crosspins, grooves si calibrul 9x28 si am vazut ce inseamna.
Chiar are o putere de stop demna de luat in seama.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Mishto:D
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
haiosu

Post by haiosu »

din cauza fulgilor de...gasca,rata si alte pasari, a aparut o gaura neagra stelara a mamicutei ei de materie. ma rog, nu e chiar gaura, ci e ditamai crapatura, practic un sir prelungit de mici, mici gaurici una langa alta. marele canion de pe camasa, de pe tub.
priviti si va minunati lume!
ma rog, nu e chiar de mirare...dar...

Image
Image
Image
cristianbuta

Post by cristianbuta »

ok nu ma pot abtine din nou,pt ca ma distreaza cum acest domn iar incearca sa ia ochii la fraieri
din fizica elementare stiu ca Ec=m(masa)xV(viteza) la patrat,totul impartit la doi.
acum
avind masa de 0,0013kg
si Ec de 130 J!!!!!!!!!!!
rezulta ca viteza de propulsare a cauciucului va fii de 447,213 m/s
nu prea imi vine sa cred ca exista muniti cu rubber care sa dezvolet asa putere ,sa se depaseasca viteza sunetului de 300m/s.
deci coane' m-ai lasa-ne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stima
cristian
cristianbuta

Post by cristianbuta »

A 9mm Luger round with a 124 gr. bullet will leave the barrel at roughly 1100fps.

The speed of sound though air at sea level and 15C is 340m/s, 761mph, or roughly 1116 fps.

This would be a very close call. Published velocities can very as much as 100 fps plus or minus.

Probably the only way to answer your question would be to chronograph some loads. My guess is that some rounds would break the speed of sound, some would not.

With hand loads, loaded a little on the "hot" side, you might be able to consistantly break the sound barrier.
4 years ago

deci pt cei ce nu stiu,fps este feet per second
si un feet are aproximativ 0.3048 m.
deci tare de tot munitia asta daca e mai puternica decit 9 mm luger,ce naiba amesteca aia in praful ala de pusca?tnt? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
m-ai lasa-ne coane',te rugam noi
stima
tevez

Post by tevez »

Hai la un poligon, avem un cronograf (nu cine ştie ce dar oricum...) şi vei vedea ce viteze
scot diversele muniţii, cântărim bila şi ne calcuăm joulii. :wink:
dcrist

Post by dcrist »

cristianbuta wrote:A 9mm Luger round with a 124 gr. bullet will leave the barrel at roughly 1100fps.

The speed of sound though air at sea level and 15C is 340m/s, 761mph, or roughly 1116 fps.

This would be a very close call. Published velocities can very as much as 100 fps plus or minus.

Probably the only way to answer your question would be to chronograph some loads. My guess is that some rounds would break the speed of sound, some would not.

With hand loads, loaded a little on the "hot" side, you might be able to consistantly break the sound barrier.
4 years ago

deci pt cei ce nu stiu,fps este feet per second
si un feet are aproximativ 0.3048 m.
deci tare de tot munitia asta daca e mai puternica decit 9 mm luger,ce naiba amesteca aia in praful ala de pusca?tnt? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
m-ai lasa-ne coane',te rugam noi
stima
Incerci un pariu? daca e cum zicem noi platesti la toata lumea poligonul si berea de dupa? :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Eu aduc doar RG-ul si UAG-uri. :P Scot 320 m/s garantat. :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Eu as zice ca e in interesul tuturor sa ii dam omului dreptate, si sa ii lasam pe "altii" sa faca teste, masuratori, cantariri, s.a.m.d. Daca pe cutia de SNAIL scrie ca energia cinetica e de 50 de jouli, cine suntem noi sa contrazicem fabricantul? Asadar, pentru toata lumea, fiti fara grija ca nu depaseste 50 de jouli indiferent cu ce ai trage.
cristianbuta

Post by cristianbuta »

nu contrazic ca se ajunge la 320 m/s,poate la iesirea din teava,dar pt cine stie,Ec=(MxVxV)/2
Ec de 130 J e practic energia cu care bila loveste tinta,cu un proiectil de 1,3 g,inseamna ca V trebuie sa fie de 440m/s viteza finala a bilei la impact.......faceti voi calculele,dar eu zic ca e duma,ar insemna ca la iesirea din teava are o viteza mai mare de cel putin doua ori decit viteza sunetului,n-as prea crede.....
stima
haiosu

Post by haiosu »

cristianbuta wrote:nu contrazic ca se ajunge la 320 m/s,poate la iesirea din teava,dar pt cine stie,Ec=(MxVxV)/2
Ec de 130 J e practic energia cu care bila loveste tinta,cu un proiectil de 1,3 g,inseamna ca V trebuie sa fie de 440m/s viteza finala a bilei la impact.......faceti voi calculele,dar eu zic ca e duma,ar insemna ca la iesirea din teava are o viteza mai mare de cel putin doua ori decit viteza sunetului,n-as prea crede.....
stima
crede-ne pe cuvant. munitia cu bila de cauciuc scoate peste viteza sunetului, nu e munitie subsonica. si crede-ne pe cuvant, scoate 12 doisprezece juli. vii la un poligon ca sa iti demonstram?!? noi iti punem la dispozitie cronograful, inchiriere bcontra unei sume modice, si tu faci tragerile sub atenta observatie a unui instructor de poligon si a unui membru romsdc. ca sa nu incalci regulile de siguranta si ca sa ne asiguram ca nu ne strici bunul (cronograful).
las la latitudinea ta daca dupa, ne faci cinste si daca mai vii cu noi. suntem baieti salon...s-ar putea sa iti placa cu noi. :wink:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Mda .... trebuie sa citez un clasic in viata : "merg sa-mi comand o pizza". :roll:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Emanuel

Post by Emanuel »

Bre, nu fiti cocalari ! :twisted:

Explicati omului corect:
- poate sa vina la poligon si sa se convinga de faptul ca nu sintem farisei. Ca "altii". :oops: :evil:
- are dreptate sa ia in bîză pe "conu' " si ce abureli mai baga acesta, atata vreme cat a aflat ce hram poarta si e reticent acum la tot ce debiteaza acesta. :roll:

@cristianbuta: Adevarul e undeva pe la mijloc. Cel mai bine ar fi sa participi la o intalnire si sa te convingi. Iar in ceea ce-l priveste pe nedu, mai bine lasa-l asa. :oops: :evil: :twisted:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Post Reply