amortizor la pistol cu bile?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tiberius

amortizor la pistol cu bile?

Post by tiberius »

Ii rog de la inceput pe cei ce considera intrebarea mea ca fiind prosteasca sa o ignore pur si simplu. Trebuia totusi sa intreb pentru ca sunt foarte curios sa aflu daca exista vreo varianta de amortizare a zgomotului. Stiu ca pierd efectul psihologic al impuscaturii dar ma gandesc la cazul in care sunt atacat de cativa caini pe coclauri cu salase caci ma duc des in drumetii si nu doresc sa mai am de luptat si cu locuitorii din zona. Mentionez faptul ca iubesc foarte mult cainii si nu as folosi pistolul decat in ultima instanta.
haiosu

Re: amortizor la pistol cu bile?

Post by haiosu »

conform legii amortizorul este interzis la pistoalele cu bila. ai avea voie daca ai fi in exercitiul functiunii si ai avea in dotare asa ceva.
pana una alta, i-ati gandul de la asa ceva.
tiberius

Post by tiberius »

sa inteleg ca tehnic e posibil dar zgomotul le e de folos autoritatilor?
eugend

Post by eugend »

mai bine folosesti un sprei impotriva cainilor care-l poti folosi si impotriva celor pe 2 picioare. daca ai sa te uiti pe you tube la cum este construit un amortizor , ai sa constati ca nu poate fi folosit cu bila de cauciuc care-si mareste volumul cand pleaca din tub.
imircea

Post by imircea »

Adica, daca ai folosi un amortizor, sansele ca bila sa ramana blocata in amortizor sunt extrem de mari...
Fort 17 R
Glock 19
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

haiosu wrote:conform legii amortizorul este interzis la pistoalele cu bila. ai avea voie daca ai fi in exercitiul functiunii si ai avea in dotare asa ceva.
pana una alta, i-ati gandul de la asa ceva.
ehe ! aia care umbla cu amortizor in exercitiul functiunii n-au nici certificat de nastere, nici buletin nici certificat de deces.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
radu.b

Post by radu.b »

Buna seara.
Din punct de vedere tehnic nu este aplicabil la un pistol cu bila de cauciuc. Din punct de vedere legal este interzis sa fie folosit amortizor de zgomot pentru aplicatiile civile, letale sau nu, la fel ca si dipozitivele de ochire cu laser.
Cu respect.
tiberius

Post by tiberius »

pentru mine ramane un mister de ce deranjeaza autoritatile faptul ca te aperi in liniste cu o arma neletala destinata autoaparaii, dar asta este, nu e obligator sa inteleg eu logica. In cazul armelor letale e normal sa poti fi suspectat de actiuni ofensive ascunse. Dar asta e legea si ne conformam. Tehnic, de ce nu e posibil? ar trebui sa aiba capatul tevii construit anume pentru atasarea unui amortizor? intreb ca sa nu inchei acest subiect fara sa invat macar ceva nou. cu ocazia asta va multumesc tuturor celor ce mi-ati raspuns.
Guest

Post by Guest »

Legea 295
ART. 6
Regimul armelor militare si al unor dispozitive destinate armelor letale
(1) Regimul detinerii, portului, utilizarii si operatiunilor cu arme si dispozitive militare se
stabileste prin legi speciale.
(2) Este interzisa procurarea, detinerea, portul, utilizarea, importul, exportul si comercializarea de
catre persoane fizice sau juridice, cu exceptia institutiilor publice cu atributii in domeniul apararii,
ordinii publice si sigurantei nationale, a urmatoarelor sisteme si dispozitive destinate armelor:
a) sisteme de ochire care functioneaza pe principiul laser;
b) sisteme de ochire pe timp de noapte;
c) dispozitive destinate sau adaptate diminuarii zgomotului cauzat prin arderea unei incarcaturi.

Dupa lege , e interzis sa ai amortizor la arme letale. Din cate stiu, bila de cauciuc e neletala

http://www.jandarmeriaromana.ro/ro/resu ... 5_2004.pdf
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
tiberius

Post by tiberius »

in sfarsit, tine cineva si cu mine. multumesc pentru sustinere, incepusem sa cred ca sunt un raufacator.
eugend

Post by eugend »

daca te-ai uita cum este construit un amortizor, ai intelege foarte bine. fiecare om intelege mai bine din propria-i experienta.asa ca incearca ,este usor de facut un amortizor. :wink:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tiberius wrote:........Stiu ca pierd efectul psihologic al impuscaturii dar ma gandesc la cazul in care sunt atacat de cativa caini pe coclauri ..............

Vei avea o mare surpriza cand vei constata ca la unii caini bila de cauciuc nu are mare efect. Poate doar daca ii nimeresti intre ochi.
Cand cainii mei s-au incaierat am incercat sa-i despart aplicandu-le cate doua-trei bile fiecaruia insa i-a durut la basca si si-au continuat bataia mai departe. Se pare ca cei cu blana mai bogata sunt mai protejati.
Doar galeata cu apa le-a venit de hac.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
haiosu

Post by haiosu »

oky... sa mai dam din "casa": nu ai cum sa folosesti eficient un amortizor la un pistol cu bila. trebuie un anumit tip de munitie, si nu cred ca se fabrica asa ceva pt zamacurile noastre...
de ce nu se preteaza amortizorul pt "aplicatiile civile"?!? pt ca in 90 % din cazuri, ii dubleaza lungimea :wink:
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Dau si eu cu parerea... sper sa nu lovesc prea tare :) ma gandesc ca ar fi doar pentru intimidare caci faza utila la pistoalele de auto aparare consta mai ales in zgomot... deci asa ar zice adversarul ca esti vreun traficant sau hitman... asa incat poate si un airsoft full metal cu amortizor ar face minuni :lol: :lol: :lol:
cris091

Post by cris091 »

buna din cate stiu eu amortizoarele de zgomot sunt interzise mai peste tot in lume,in europa le poti cumpara la liber din:FRANTA,FINDLANDA si daca nu ma insel SUEDIA dar ptr ce vrei tu sa folosesti la un pistol cu bila care are diametru de 10 mm [bila], un amortizor gen calibru 45 ,apoi iti mai trebuie un suport de prindere in gura tevii pentru el ceea ce nu ai la o astfel de arma,apoi mai este treaba cu bangul sonic, ceea ce denota ca iti trebuie munitie subsonica ca amortizorul sa isi faca treaba pe deplin,plus alte inconveniente cum ar fi la o astfel de arma ar trebui schimbata teava si montata una mai lunga cu 10mm pe care se afla de obicei un filet cu pas marunt ptr conexiunea amortizorului,dupa aceea ar mai fi,lipsa ghinturilor din interiorul tevii care imprima proiectilului o miscare de inaintare si de rotire in jurul axei sale,ceea ce la bila de cauciuc influienteaza precizia si ar fi mai multe asa ca stai cumintel in banca ta si i-ati un ciomag ptr catei,sau ar mai fii o varianta dar pe rasp ta, iti cumperi un amortizor iti schimbi teava si ai facut infractiune :lol:
Post Reply