PISTOL CZ 83 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
GxG

PISTOL CZ 83 9mm

Post by GxG »

Buna seara
Vad ca sunteti un topic vorbaret asa ca am mari sperante ca ma puteti ajuta.
Incerc sa cumpar un pistol marca CZ model 83, dar nu reusesc sa identific nici o societate care
importa aceasta marca, cu exceptia celei din Bucuresti si a celei din Oradea, care ma tot amana cu
importul de vreo 6 luni.
Persoana care ma ajuta sa identific o societate vanzatoare primeste de la mine
1 RON si recunostinta mea vesnica.
Last edited by GxG on Sat Feb 20, 2010 9:11 am, edited 2 times in total.
aurorauno

Re: PISTOL CZ 83 9mm

Post by aurorauno »

Cu mari informatii nu iti pot fi de ajutor,dar rugamintea mea ar fi sa ne impartasesti acele lucruri despre acest minunat pistol...de ce e asa minunat? :roll:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
GxG

Post by GxG »

GENERIC VORBIND
1. toate componentele supuse tensiunii sunt din otel (sunt nou pe forum, dar am tot observat
ideea "vreau sa fie din otel")
2. ca model isi are originea in arma letala CZ 75, aflata in dotarea fiecarui soldat din
fortele armate americane
3. constructia este simpla, fiind destinat uzului "pe viata" (for a life time cum zice pe http://www.czub.cz/en/Default.aspx)
4. bucata asta video este destul de relevanta pentru marca CZ - http://www.youtube.com/watch?v=HTa_e3Xm6eg&feature=fvsr
5. pretul (raportat la calitate) este unul foarte bun aprox. 2500 lei.
Pot reveni cu informatii mai detaliate.
Last edited by GxG on Sun Apr 04, 2010 6:26 pm, edited 1 time in total.
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu te pot contrazice decat la punctul 2,nu fiecare soldat din armata americana are in dotare CZ,din cate stiu eu SIG P226 si Beretta 92 sunt pistoalele lor de serviciu iar referitor la punctul 5,de ce e un pret atat de bun?Mie mi se pare scump!Chiar te rog sa revii cu informatii detaliate,ceva concret nu generalitati!De ce un CZ 83 si nu un Baikal MP-79 de exemplu?
'
Guest

Post by Guest »

GxG wrote:GENERIC VORBIND
2. ca model isi are originea in arma letala CZ 75, Pot reveni cu informatii mult mai detaliate.
Ca model este chiar CZ 83, transformat pentru a trage doar cauciuc. Nu seamana cu CZ 75
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
tevez

Post by tevez »

Dar cu gaura aia din camera cartuşului cum e? Mie mi se pare cam neinspirată idee, nu neg faptul că are un rol
important dar nu prea sună bine. CZ Rami rubber cred c-ar fi mai interesant.
http://www.czub.cz/en/catalog/79-pistol ... AMI_P.aspx
GxG

Post by GxG »

1. OK Guest ai mare dreptate, am facut trimitere la modelul CZ 75 (letal) pentru ca este mai notoriu si este punct de plecare
pentru urm. modele.
2. Gaura din camera cartusului nu este o "problema" a pistolului, ci mai degraba un mijloc inteligent de protectie a tragatorului
care se lasa influentat de rezistenta tevii si ii trec prin cap unele "idei" de munitie.
DAR ne departam de subiect -> nu sunt aici sa pledez pentru aceasta marca de pistol (care m-a convins de mult) ci pentru ca nu stiu de unde sa-l cumpar.
Astept ajutor....
GxG

Post by GxG »

Involuntar prin mesajele mele fac reclama acestei marci si voi face acest lucru pana vor exista o
informare si o cerere solide care sa determine societatile de profil sa importe acest tip de arma.
Voi alimenta acest topic cu linkuri ce contin informatii utile si convingatoare despre aceasta marca,
care trebuie sa inlocuiasca zamacurile.
Last edited by GxG on Sun Feb 07, 2010 4:01 pm, edited 1 time in total.
GxG

Post by GxG »

Spre exemplu acesta este linkul catre CLUBUL CZ 83, cred ca este singurul model (nu marca)
ce are un forumclub cu atatea posturi.
Va las sa decideti singuri. :arrow: http://www.czforumsite.info/index.php?board=25.0
Last edited by GxG on Sat Feb 06, 2010 10:14 am, edited 1 time in total.
Guest

Post by Guest »

GxG wrote:Spre exemplu acesta este linkul catre CLUBUL CZ 83, cred ca este singurul model (nu marca)
ce are un forumclub cu atatea posturi.
Va las sa decideti singuri. :arrow:
:?:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
aurorauno

Post by aurorauno »

tevez wrote:Dar cu gaura aia din camera cartuşului cum e? Mie mi se pare cam neinspirată idee, nu neg faptul că are un rol
important dar nu prea sună bine. CZ Rami rubber cred c-ar fi mai interesant.
http://www.czub.cz/en/catalog/79-pistol ... AMI_P.aspx
Si eu tot RAMI astept...
p.s: cred ca la http://czechpistols82792.yuku.com/forum ... -CLUB.html asta s-a referit
'
GxG

Post by GxG »

poate ceva vizual ajuta :arrow: http://www.lipseys.com/eImages/CZ91301.jpg
la care se adauga cuvantul "otel", greutatea de 750 grame, capacitate incarcator = 15
teava = hammer forged (sintagma a se cauta pe wikipedia)
marca (nu model) prezenta pe piata din anul 1936
Revin...
aurorauno

Post by aurorauno »

Cum spuneam,astea toate sunt generalitati,care nu impresioneaza,credeam ca cunosti tu ceva ce noi nu stim legat de aceasta arma,modelul pe cauciuc,ca degeaba faci paralele cu cel pe glont,nu au nicio legatura,in afara de design sunt 2 chestii total diferite!Poate fi cel mai tare pistol modelulpe glont,asta nu inseamna ca cel pe cauciuc e la fel!Asa ca ma repet,daca ai vreo informatie in plus,ceva concret te rog sa ne spui si noua,altfel nu vad de unde entuziasmul asta,nu prea isi are rostul.....il puteai lauda cu altceva,ca e ambidextru :P ,asta da,restul....a,si apropo,are capacitatea 12 nu 15!
'
Loco

Post by Loco »

Intreb si eu - nu se poate merge in Cehia sa cumperi un CZ83 asa cun se merge la Chisinau dupa Fort? Mai ales ca este tara europeana unde nu ar trebui sa avem asa multe dificultati...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Loco wrote:Intreb si eu - nu se poate merge in Cehia sa cumperi un CZ83 asa cun se merge la Chisinau dupa Fort? Mai ales ca este tara europeana unde nu ar trebui sa avem asa multe dificultati...
Se poate!
Dar de ce?
In curand vor fi de toate, aduse aici, de mai multi importatori chiar, si mai multe marci.
Toate livrarile sunt anuntate pentru decada a doua a lui februarie.
Doar rabdare le mai trebuie celor doritori.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply