Pastrarea si utilizarea in siguranta a armelor

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Loco

Pastrarea si utilizarea in siguranta a armelor

Post by Loco »

Angel_Of_Light

Re: Pastrarea si utilizarea in siguranta a armelor

Post by Angel_Of_Light »

Intr-adevar interesant si util. Totusi cred ca ingustimea organelor noastre de control (adica nemuritorul Garcea de la sectia din cartier) cred ca s-ar scarpina putin in cap si i-ar da ocol pana sa se prinda ce e si la ce e bun, astfel s-ar crea o mica problema in aplicarea unor asemenea device-uri (parerea mea)... Traim in Romania .. sa nu uitam... Totusi super tari dispozitive!
Babanu

Post by Babanu »

Sunt curios cat ar putea sa coste un Baselock, intradevar pare foarte util in locul unui seif
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
ukmmar

Post by ukmmar »

Banuiesc insa ca la noi nu se impun chestii din acestea pentru ca ne ruineaza de tot.Cred ca dulapurile-fishet cu cod sau si cu cheie sa fie suficiente pentru armele neletale.Unchii mei care sunt vanatori au cate doua trei dulapuri si dulapioare inchise si incuiate ca la Fort Knox.Eu am vazut la magazinele noastre mari si prin Cluj tot felul de dulapuri si dulapioare cu chei si chiar cu cod electronic si pareau preturi accesibil.Am sa intreb la AEST daca asa ceva este destul.Sau poate stie cineva de pe aici ca toti cei vechi stiu cum se rezolva problema asta practic ca dupa litera legii nu ajungi nicaieri clar.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
tevez

Post by tevez »

E în lege. Rastel metalic prins în perete şi podea, încuiat şi cu compartiment pentru muniţie încuiat separat.
Se pot cumpăra cutii de muniţie cu încuietoare separate. http://www.arw.ro/categorie.php?c=89
Aceleaşi condiţii pentru armele de vânătoare, de autoapărare (letae sau neletale) sau aeru' comprimatu'.
La unele AEST trimite poliţia să verifice dacă ai dulap în perioada cât te verifică până să-ţi dea autorizaţia
de cumpărare. La arme de vânătoare musai, la neletale depinde de fiecare AEST. Unii cer şi copie după
factura de achiziţie a dulapului/casetei sau declaraţie că ai aşa ceva dacă n-ai bonul de la magazin.
folhasek

Post by folhasek »

:shock: Cati dintre cei cu permis de neletale au fost verificati de politie , la cumpararea armei daca detin ''rastel'' pentru arma ??? Si daca nu vreau sa tin pistolul in ''rastel'' ?? Poate il port in buzunarul de la pijama :lol: , asta fiindca traiesc intr-o zona cu bastinasi extrem de violenti . Acu' cativa ani ( vre-o 4 sa fie ) sora mea a avut o altercatie foarte violenta cu un vecin de scara ( fiind aproximativ familie proaspat mutata ) , am coborat sa-i dau o lectie la fel de violenta individului , dar, am ales sa depun o plangere la politia de cartier( nu a fost o idee prea buna sa o faci pe cetateanul model la mine in cartier , dar inca NU shtiam asta ) . Cand ajungem acolo, la politie adik , raman consternat cand politistul insarcinat sa ne rezolve situatia imi spune ''O nu, nici vorba, nu merg eu singur la blocul ''x'' , trebuie sa chem mascatii , si nu pot sa-i chem pentru asha ceva, descurcati-va'' :shock: ......pe cuvant va spun ca nu a fost singura revelatie pe care am avuto in 8 ani de zile cu politia de acolo. In alta ordine de idei , nu m-ar surprinde sa am deja rastel si sa-mi zica ca nu e suficient de bun sau de rezistent :lol:

P.S A nu se intelege ca mi-as permite sa acuz, jignesc sau sa calomniez Politia Romana ( care spre deosebire de politia din Zimbabue, Politia Romana chiar are rezultate )
hedone

Post by hedone »

Cand am fost la AEST sa inregistrez arma, am intrebat cucoana de acolo cum sunt obligat sa pastrez arma. S-a uitat la mine cateva secunde, nu mi-a raspuns nimic. Poate nu am fost clar. Stimata doamna, conform legii, cum trebuiez sa pastrez arma?
Ce vreti sa spuneti cu asta? Aaaaaa... imi trebuie vreo cutie speciala, dulap, sifonier, masa de calcat... pentru pistol. Cucoana zice.. aaa, nu, in niciun caz. Ok zic, in lege asa spune desi nu era clar la vremea respectiva. Pai domnule, zicea ea deja enervata, faceti cum zice legea, nu ma intrebati pe mine. Mi-am cerut scuze si am plecat
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
folhasek

Post by folhasek »

Simt nevoia sa intervin. Intamplarea povestita de stimabilul ''Hedone'' NU sa petrecut la Politia din Romania. Repet , Nu sa petrecut la Politia din tara noastra. Multumesc :lol:

Orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare !!!
hedone

Post by hedone »

Asa este, am uitat sa specific.. sunt cetatean al Republicii Kiribati :mrgreen:
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
sepuku

Post by sepuku »

-daca nu cumva s.a schimbat intre timp legea,la neletale-era doar recomandat sa fie tinut in safe',pe kand la letale era obligatie a fi depozitat in safe sau cutie metalica bine ancorata'in zid,perete sau podea,plus doua incinte seperate pt incarcator munitie si pistol...asa ca sincer zic eu ca cei cu neletale nu tre'sa.si faca probleme ca nu au cutie cu cifru sau inchizatori speciale /doar mare atentie sa nu aiba acces la arma alta persoana decat cea autorizata !!! :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
Emanuel

Post by Emanuel »

Oricum, se mai uita si la om !

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
tevez

Post by tevez »

sepuku wrote:cei cu neletale nu tre'sa.si faca probleme ca nu au cutie cu cifru sau inchizatori speciale /doar mare atentie sa nu aiba acces la arma alta persoana decat cea autorizata !!! :wink:
A fost odată. Acum e la fel ca la arme adevărate. Dacă cumva s-a revenit la legea veche să mă corecteze cineva dar
nu prea cred, la noi se tot înăspresc legile, nu invers. Mai puţin la "gaze" unde condiţiile sunt descrise foarte general
gen "să ia toate măsurile pentru a împiedica accesul persoanelor neautorizate".
Că nu-s poliţiştii foarte scrupuloşi în legătură cu "neletalele" e altă discuţie, dar legea aşa spune.
hedone

Post by hedone »

Categoric. La bila sunt aceleasi conditii ca la glont de pe la inceputul lui 2009, daca nu care cumva ma insel.
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
hedone

Post by hedone »

Emanuel wrote:Oricum, se mai uita si la om !

Atunci is doo variante. Ori ai luat permisu pe spaga, ori n-ai :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
tevez

Post by tevez »

hedone wrote:
Emanuel wrote:Oricum, se mai uita si la om !

Atunci is doo variante. Ori ai luat permisu pe spaga, ori n-ai :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Are. Cu dictamai Fortu-n el :twisted:
Post Reply