pistol de pe okazii

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

id_mihai

pistol de pe okazii

Post by id_mihai »

salutare tuturor.

ma intereseaza sa cumpar un pistol de pe acest site. am gasit unul foarte frumos, dar suspect de ieftin.

dupa o discutie cu vanzatorul prin mesaje si dupa ce i-am adresat in 2 randuri intrebari despre provenienta si daca le detine legal, am ramas oarecum nelamurit.

http://www.okazii.ro/catalog/36744871/PISTOL-GAZ.html

mi-a spus ca pot cumpara arma in urmatorul mod: eu ii dau nume cnp si el imi aduce pistolul cu factura pe numele meu. este posibil asa ceva? adica sa primesc pistolul cu factura si apoi sa-l inregistrez pe numele meu? nu mai intai trebuie sa merg la politie pentru notificare?

sunt foarte interesat sa cumpar pistolul imi place mult modelul respectiv insa nu stiu cat de legala este tranzactia iar acest aspect ma preocupa in primul rand.
insa, ma intreb, daca nu ar fi legal, ar mai fi posibil sa fie pus in vanzare pe un site atat de cunoscut ?

astept parerile din partea voastra, e primul meu topic/post aici si abia astept sa intru in contact cu membrii acestui forum.

multumesc ! :)
aurorauno

Re: pistol de pe okazii

Post by aurorauno »

Salutare!In primul rand ca sa poti sa iti cumperi o arma trebuie sa ai cel putin varsta de 18 ani!Naivitatea ta ma uimeste si ma face sa cred ca nu indeplinesti aceasta conditie!Ce daca acel anunt e pe un site "cunoscut",asta iti ofera incredere?Nu poate cumpara pistolul cu CNP-ul tau,cel mai probabil vrea sa-l foloseasca in alte scopuri asa ca nu cumva sa il dai!Pentru procurarea unei arme cu gaz nu exista decat o singura cale legala,iei notificarea de la politie,cu ea PERSONAL mergi la magazin si iti cumperi arma,cu care mai apoi mergi la politie ca sa iti fie inregistrata!Nu se cumpara nici pe ochi frumosi,nici pe o bucatica de hartie cu un CNP pe el!Daca nu constientizezi lucrul acesta si nu iti este foarte clara legislatia,pun la indoiala faptul ca intelegi responsabilitatea detinerii unui pistol,fie el si cu gaz! :roll:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
tevez

Post by tevez »

Preţul e cam ăsta:
http://sotisbg.com/shop/gas-alarm-pisto ... p-288.html
47 Bulgarian levs = 102.425255 Romanian leu
Acciza de 100% poate fi mai mică funcţie de suma scrisă pe factură... :P
Şi eu am ales să cumpăr de la cineva care s-a deplasat la Ruse, doar că nu era un "aducător de pistoale"
profesionist. Nu ştiu cum face la vamă vânzătorul , acolo se face un act similar celui de taxă vamală,
doar că nu se mai plăteşte taxa, fiind în U.E. Nu înţeleg cum poate face actul pe numele altcuiva, cei
care-au fost acolo pot detalia. Cam dubios. S-a mai vorbit de ţepe cu pistoale neletale.
Dacă poţi să te deplasezi în Bulgaria eu zic s-o faci, acolo e un mic paradis al armelor turceşti cu gaze,
ai de unde alege, poţi să vezi cum se potriveşte, etc. În niciun caz să nu dai avans nimănui!
Succes
id_mihai

Post by id_mihai »

multumesc, deci sa inteleg ca la urma urmei ar putea fi legala tranzactia de pe okazii ?
tevez

Post by tevez »

id_mihai wrote:multumesc, deci sa inteleg ca la urma urmei ar putea fi legala tranzactia de pe okazii ?
Dacă era să-şi vândă omul pistolul înregistrat legal pe numele lui era ceva ce s-a mai făcut.
În condiţiile astea eu spun că e ilegal.

P.S. - pe okazii sunt şi din ăia de la ştirea de la ora 5 care trimit cartofi în loc de telefoane mobile şi
o grămadă care vând pistoale cu gaze şi arme cu a.c. cu menţiunea "n-am acte la ea". fără nicio jenă.
id_mihai

Post by id_mihai »

da si eu zic la fel.

este musai sa obtin MAI INTAI notificarea de la politie pe baza careia sa cumpar arma.

apropo, imi puteti spune ceva despre calitatea pistoalelor turcesti cu gaze ? :)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

id_mihai wrote:da si eu zic la fel.

este musai sa obtin MAI INTAI notificarea de la politie pe baza careia sa cumpar arma.

apropo, imi puteti spune ceva despre calitatea pistoalelor turcesti cu gaze ? :)
Incearca sa intelegi.
Conform legii din RO, asa cum spune si tevez nu poti cumpara decat in baza unui act obtinut
personal de la sectia AEST de care apartii.
Indiferent daca vrei sa cumperi
- de pe okazii
- de la vecinul de bloc
- de la Arrow
- sau din Bulgaria.
Altfel nu se poate. Nu e legal si chiar daca respectivul de pe okazii iti da o arma pe bune, asa cum
pretinde, si tu nu indeplinesti conditiile legii, tot dosar penal se cheama.
De la un particular poti cumpara prin intermediul oricarui armurier autorizat, care sunt de fapt in magazine
autorizate si respectivii in nici un caz nu iti vor vinde in afara regulilor impuse de lege.
Cum zice si tevez, mergi la Ruse cu actele in regula si iti iei ce iti doreste sufletul.
Ar trebui sa fie simplu. Nu?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
id_mihai

Post by id_mihai »

da, normal, simplu ca buna ziua.

multumesc tuturor pentru lamuriri.

unde pot sa gasesc cate ceva despre pistoalele turcesti cu gaze (ekol) am folosit functia "search" si nu am gasit.
tevez

Post by tevez »

Prin arhiva forumului găseşti informaţii de la useri, pe care eu le consider cele mai bune, ei nefiind interesaţi
să facă reclamă. Normal că turcii vor spune că ale lor sunt cele mai bune. :P
http://www.ekolarms.com sau http://www.blank-pistol.com/ - găseşti acolo date tehnice şi câteva manuale de utilizare.
Nu scrie cât oţel au în "compoziţie" şi cât aliaj dar oricum îţi faci o idee. Fiind vorba doar de pistoale cu gaze
şi uitându-mă la preţurile mai mult decât decente cred că poţi face alegerea doar pe criterii estetice. Dacă
era vorba de bilă de cauciuc era altceva.

Later edit: http://www.cancan.ro/2009-11-27/-Cinci- ... tati!.html
:)
ukmmar

Post by ukmmar »

Acum ca am ajuns cu cititul la capitolul acesta vreau sa va intreb in ce masura poate fi de real folos in autoaparare.Ce poate face un astfel de pistol in afara de faptul ca face un poc si flacara la gura tevii.Niste gaz poti sa pulverizezi si cu un spray.E drept ca eu nu m-am invrednicit nici macar un spray din acesta de autoaparare.Chiar nu as avea de ce si nu ii vad rostul.Dar vreau sa imi iau o arma de autoaparare neletala cu bila de cauciuc pentru ca AM DREPTUL ACESTA. Acum vad ca unii alearga dupa aceste arme cu gaz si incepe sa ma zgindare si pe mine ideea.Mai ales ca nu par a fi deosebit de scumpe.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
aurorauno

Post by aurorauno »

ukmmar wrote:E drept ca eu nu m-am invrednicit nici macar un spray din acesta de autoaparare.Chiar nu as avea de ce si nu ii vad rostul.
Dupa mine este indicat sa porti un astfel de spray,este mult mai util si sigur de folosit decat arma.De exemplu eu si dupa ce voi avea pistol cu bile tot nu voi renunta la purtatul spray-ului cu piper!In primul rand pentru caini,este foarte util si nu cred ca o sa ma apuc sa trag cu arma dupa caini!Iar in al doilea rand intr-o situatie delicata,daca se poate "calma" cu spray cu siguranta il voi alege pe acesta in loc sa scot arma !Te intrebam in cursul zilei de azi de ce vrei arma,pentru ca tot traiesc cu impresia ca tu gandesti ca daca ai acest drept e si foarte simplu ca scos si facut uz,ca doar ai acest drept!recomandarea mea era sa analizezi bine,iar daca ziceai ca "atragi belele" sa nu traiesti cu impresia ca odata avuta arma se va schimba cu ceva situatia!Nu cred (sper) ca ai de gand sa o scoti cand se dau unii mai smecheri la tine!.... :| Acum,la capitolul ce poate sa faca acest pistol,pulverizeaza acel "nor" de substanta iritanta la o distanta mai mare decat un spray,in rest el trage si cu blankuri,pentru foc in plan vertical in special!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Subscriu si eu fac la fel, e mult mai util un spray si mai "curat"... sfatuiesc pe toti sa apelezela spray prima data...
dcrist

Post by dcrist »

Angel_Of_Light wrote:Subscriu si eu fac la fel, e mult mai util un spray si mai "curat"... sfatuiesc pe toti sa apelezela spray prima data...
E chiar indicat, in special cind dupa spray ar urma un soft point. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Rainman

Post by Rainman »

Neaparat in ordinea asta? :roll: :mrgreen:
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Rainman wrote:Neaparat in ordinea asta? :roll: :mrgreen:
Pai da ! Ca daca incepi cu soft point nu mai trebuie spray. Tebuie sare sa nu se-mputa :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply