pistol bulgaria

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Rosugabriel

pistol bulgaria

Post by Rosugabriel »

Este cineva de pe aici care a achizitionat un pistol cu gaze din bulgaria ? Ce problema a intampinat si ce acte i-au trebuit ? si la ce pret l-a dus :) . Sper ca am postat bine :P
nedumeritu

Re: pistol bulgaria

Post by nedumeritu »

Rosugabriel wrote:Este cineva de pe aici care a achizitionat un pistol cu gaze din bulgaria ? Ce problema a intampinat si ce acte i-au trebuit ? si la ce pret l-a dus :) . Sper ca am postat bine :P
Nu sunt probleme.
La magazin iti trebuie:
- buletin/CI si copii
- autorizatia de cumparare de la AEST in original si copie
- multa sanatate
Sa ai grija ca vanzatorul sa completeze pe autorizatia de cumparare originala, pe verso
datele cerute de rubricile de acolo.
Asta iti va trebui si la vama la romani cat si la AEST, in ambele locuri impreuna cu
factura de cumparare.
La AEST vei avea nevoie de
- autorizatia de cumparare completata stampilata de vanzator
- factura de cumparare, eventual tradusa [de la caz la caz - unii in Bulgaria ti-o completeaza cu litere latine]
- chitanta de plata la finante a accizei de 100% din valoarea de factura [daca este inainte de 01. 01. 2010 - ca cupa aia se scoate bucuria asta].
Cam astea ar fi, in mare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Guest

Post by Guest »

Rosugabriel wrote:Este cineva de pe aici care a achizitionat un pistol cu gaze din bulgaria ? Ce problema a intampinat si ce acte i-au trebuit ? si la ce pret l-a dus :) . Sper ca am postat bine :P
Pentru pistol cu gaze iti trebuie notificare, nu autorizatie
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
ancalxndr

Post by ancalxndr »

In mare parte este asa cum zice nedumeritu.
De curand am achizitionat si eu un pistol din bulgaria.Am avut nevoie de urmatoarele documente:
Pentru magazin:
Buletin sau pasaport.Ei nici nu se uita la autorizatie sau notificare deoarece la ei sunt la liber.Asta mi-a spus vanzatorul cand i-am arratat auttorizatia.
Pentru vama ai nevoie de factura si de notificare sau autorizatie de la politie si buletin.
ATENTIEEEEE!!!!!!!!
Unele aest-uri confunda o persoana juridica cu una fizica si interpreteaza un anumit text de lege din cauza neclaritatii, astfel pentru transferul unei arme neletale dintr-o tara ue in alta tara ue ai nevoie de inca o autorizatie de la politie care printre altele implica un formular de completat cu toate blablaurile aferente si un contract cu o unitate de jandarmi.Citeste bine 295/2004.Scrie negru pe alb.Asta daca nu sunt iertatori cei de la aest :wink: Pentru o hestie dinasta iti pot face dosar penal.Intreaba bine inainte ce documente trebuie sa ai.Mai multe informatii:

""ACTE NECESARE IN VEDEREA OBTINERII PERMISULUI DE TRANSFER ARME SI MUNITII NELETALE DINTR-UN STAT MEMBRU AL U.E. IN ROMANIA
cerere-tip, al carui model este prevazut �n anexa nr. 19/ HG 1914/2006
documente, �nsotite de traducerea legalizata �n limba rom�na, prin care se face dovada ca sunt autorizati, de catre autoritatile statului membru pe teritoriul caruia se afla, sa efectueze transferul armelor si, dupa caz, al munitiilor respective;
documente din care sa reiasa ca destinatarul din Rom�nia este autorizat sa procure si sa detina armele care vor fi transferate catre acesta;
documente din care sa reiasa ca paza transportului este asigurata pe teritoriul Rom�niei; - contract cu o unitate de jandarmi care sa aiba ca obiect paza transporturilor cu caracter special
�mputernicirea legala a persoanei care solicita eliberarea permisului de transfer al armelor si munitiilor letale, dupa caz.

Termenul de eliberare al permisului de transfer este de 10 zile lucratoare de la data depunerii cererii, iar termenul de valabilitate al acestuia este de 90 zile de la data eliberarii. ""

Sper sa ai noroc si tie sa nu-ti ceara.
Daca totusi iti cer, nu pune botu si fii tare pe pozitie.Altfel o sa ai parte de umblatura.

Si acum, ca sa fiu putin relaxat, si in acelasi timp sa te inseninez pistolul in bulgaria costa undeva la 80 de leva adica vreo 160 RONI plus acciza inca 160.Daca stai pana in ianuarie, scapi de acciza.Sau poate il convingi pe vanzator sa-ti taie o factura mai mica. :roll:
In orice caz, iti recomand sa-ti iei o ara din bulgaria.Cu cei din ruse o sa te intelegi de minune, mai ales ca o rup si pe romaneste.
Cam atat si succes, sau succesuri... cum vrei...
BLOW F92 9mm Rubber |||| Atak Stalker 9mm Rubber
Post Reply