Glock Cel Mare si tare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
nedumeritu

Glock Cel Mare si tare

Post by nedumeritu »

Iata cam ce spun unii despre imbatabilul Glock si variantele lui:
http://www.aquina.us/zz/glock/01/
Cu scuzele de rigoare pentru fani... :wink:

Pentru a pune in evidenta avantajele unui accident cu Glock am procesat
primul film in slow-motion. Se poate vedea cum exploziile cartuselor nu se mai opresc,
omul arunca arma din mana ranita serios si arma continua sa traga fiind aruncata la pamant.
Destul de dificil momentul pentru o marca asa de titrata. Nu?
Poate gasim vreun armurier care sa ne explice cum reuseste Glock sa traga "automat fara... operator".
Desigur, fanii sau posesorii vor gasi circumstante atenuante. Mnuitia e de vina, cartusele se percuteaza singure.
Capsele sunt prea tari sau moi sau nu sunt suficient de medium-moale, cine stie.?! :shock:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Nikki

Re: Glock Cel Mare si tare

Post by Nikki »

Exista glock care trage si automat, modelul 18. Probabil (mai mult ca sigur) cei doi care se ranesc nu sunt in stare sa contoleze arma despre care se stie ca are un recul considerabil.
emy

Post by emy »

cui percutor blocat.
se poate intampla la orice arma semi /automata.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nikki wrote:Exista glock care trage si automat, modelul 18. Probabil (mai mult ca sigur) cei doi care se ranesc nu sunt in stare sa contoleze arma despre care se stie ca are un recul considerabil.
Parca 18C este cel cu functia de fulauto.
Dar ala este mai mare decat ce avea asta in mana.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

emy wrote:cui percutor blocat.
Improbabil.
Cuiul percutor are functia de... percutare, care la randul ei se face in urma
miscarii de culisare in ax longitudinal a cuiului percutor.
Ori un cui percutor blocat nu mai are miscarea in ax longitudinal si care va sa zica,
nu mai percuteaza. Nu mai are forta mecanica de "primer", de a detona capsa
pentru ca el, cuiul are o miscare de gen "tot pe loc, pe loc, pe loc", adica blocat.
La blocare in ... erectie nu ar mai permite introducerea in camera cartusului a noii incarcaturi
si miscarea corecta a slide-ului.
La blocarea "cui percutor captivus" adica ramas inauntru, nu are cum sa dea locitura de primer.
Si astfel chestia devine un mister.
O fi vreun gen de blocare dinamica?! :shock: :shock:
Oricum, chestia este certa, daca nu ar fi fost prinsa pe banda am fi putut discuta, dar asa...
e fapt cert, consumat.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Nikki

Post by Nikki »

Sunt construite si pentru foc automat atat glock 18 cat si 18c. Diferenta dintre cele doua (in afara literei "c" :mrgreen: ) este data de compensatorul de la 18c, al carui scop este de a reduce din reculul extrem de violent al modelului de baza. Faptul ca sunt ambele capabile de full auto se remarca si prin subtila trecere de la modelul 17 direct la 19 in lista armelor destinate civililor (cel putin in afara SUA :lol: ). Modelul 18 a fost fabricat la cererea fortelor speciale din austria.
Filmuletele din link nu mai merg, dar in cel de-al treilea se aude parca unul din tipi care intreaba daca e setat pe auto iar in ceea ce priveste marimea armei...depinde si de mana tragatorului. Glock-ul 18 din ce stiu eu are aceleasi dimensiuni cu 17.
tevez

Post by tevez »

Nikki wrote:Faptul ca sunt ambele capabile de full auto se remarca si prin subtila trecere de la modelul 17 direct la 19 in lista armelor destinate civililor .
Şi de la 23 au trecut brusc la 25 şi nu cred c-au retras numărul în memoria cuiva, cum fac unele cluburi sportive.
Din ce-am observat eu, Glock-ul nu prea a prins la români, poate suntem mai conservatori. Am "butonat" două
Glock-uri şi mi-au plăcut ca şi finisaj dar e normal, plasticul se finisează uşor. :twisted: Discuţia ar fi mult mai
interesantă dacă am avea dreptul cu toţii la autoapărare cu arme, aşa e deprimantă pentru majoritatea.
http://www.glock.com/english/index_pistols.htm
violiv

Post by violiv »

nedumeritu wrote:
Improbabil.
Ori un cui percutor blocat nu mai are miscarea in ax longitudinal si care va sa zica,
pentru ca el, cuiul are o miscare de gen "tot pe loc, pe loc, pe loc", adica blocat.
La blocare in ... erectie nu ar mai permite introducerea in camera cartusului a noii incarcaturi
La blocarea "cui percutor captivus" adica ramas inauntru, nu are cum sa dea locitura de primer.
Oricum, chestia este certa, daca nu ar fi fost prinsa pe banda am fi putut discuta, dar asa...
e fapt cert, consumat.
Pe vremea cand armele semi sau full-auto erau in tanara pruncie, cuiul percutor putea sa nu se miste deloc, ba chiar au existat modele celebre (PPSH, de ex) care aveau doar un "varf de cui" ce proemina din suprafata fetei anterioare a inchizatorului si care realiza percutia atunci cand ajungea sa "striveasca" cartusul in camera si nu reusea sa-l percute pe tot traseul dintre magazie si camera. Asadar, chiar fara a avea o miscare proprie in ax longitudinal, poate realiza percutia.
Cat despre functionarea "de capul ei" a armei, adica fara tragaci apasat, aici chiar este o belea si n-ar fi avut voie sa se intample asa ceva indiferent de ce s-a intamplat cu percutorul, inchizatorul, setarea pe full-auto sau alte chestii pomenite mai sus. Este un accident major la o arma.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

violiv wrote:
nedumeritu wrote:
Improbabil.
e fapt cert, consumat.
Pe vremea cand armele semi sau full-auto erau in tanara pruncie, cuiul percutor putea sa nu se miste deloc, ba chiar au existat modele celebre (PPSH, de ex) care aveau doar un "varf de cui" ce proemina din suprafata fetei anterioare a inchizatorului si care realiza percutia atunci cand ajungea sa "striveasca" cartusul in camera si nu reusea sa-l percute pe tot traseul dintre magazie si camera. Asadar, chiar fara a avea o miscare proprie in ax longitudinal, poate realiza percutia.
Pai tocmai asta este, eu faceam referire aici la armele "din zilele noastre" cum le place unora sa le defineasca de la Glock incoace :mrgreen:
Eu as incepe de la FN P90, deh, de gustibus..., dar nici asta nu cred sa striveasca cartusul de pereti pana initiaza primerul :lol: .
Eu am avut Glock 17 standard si. crede-ma stiu ce inseamna si ma cam saturasem.
Desigur, accidente nu avusesem cu el, doar incidente de gen blocare cand ti-e lumea mai draga. :roll:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Guest

Post by Guest »

violiv wrote:
nedumeritu wrote:
Improbabil.
e fapt cert, consumat.
Cat despre functionarea "de capul ei" a armei, adica fara tragaci apasat, aici chiar este o belea si n-ar fi avut voie sa se intample asa ceva indiferent de ce s-a intamplat cu percutorul, inchizatorul, setarea pe full-auto sau alte chestii pomenite mai sus. Este un accident major la o arma.
http://www.youtube.com/watch?v=-e_3Ihpq9T4

Cea mai plauzibila explicatie e cea a percutorului blocat in locasul sau din inchizator, nemaiputand sa revina in cursa de armare.Atunci arma functioneaza automat pana se epuizeaza cartusele.E un incident ce se intampla in special datorita mizeriei adunate in arma si curatirii defectuoase, si nu datorita unei greseli de proiectare
http://www.genitron.com/Basics/Glock23/P2Glock.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Pe cei de la genitron ii stim bine.
Chestia ca daca se urmareste animatia aceea pas cu pas, secventa cu secventa, se vede ca
percutorul iese din "locasul lui doar milisecunda in care loveste capsa si nu are cum sa
mai functioneze intreg ansamblul atata vreme cat el nu se retrage in prima faza macar la
cota extrema a orificiului prin care iese pentru a percuta.
Daca este in afara oricat de putin, atunci cartusul ce vine din magazie se propteste fix in
cuiul ramas in afara.
Se poate sa fie ceva de genul spus de tine dar trebuie cautate secventele in care ar putea
sa se strecoare acel "automatism" necomandat.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
cris091

Post by cris091 »

glock-ul nu il inghit nici ku lamaie mi se pare un parvenit printre armele serioase :mrgreen: pe deasupra mai e si fifthy fifthy :D
sassu

Post by sassu »

Parvenit printre armele serioase glock-ul :shock: ? Si ma refer la cel pentru piata vest europeana sau state , cred ca glumesti sau postezi peste tot sa te afli in treaba.Ca printre armele serioase cum le numesti tu preferi USP , SIG... e altceva , glock-ul poate sa iti placa sau nu depinde de gust dar in nici un caz nu este o arma nefiabila.
hedone

Post by hedone »

Nu te impacienta, posteaza peste tot si aiurea. Ne-am obisnuit, nu-i stres :D
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
Post Reply