ce sa facem ca sa functioneze RG 88 pe un timp indelungat???

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
USEMstudent

ce sa facem ca sa functioneze RG 88 pe un timp indelungat???

Post by USEMstudent »

Stiu ca multi din RO au RG 88 de aceea vrea niste sfaturi ce trebuie sa fac ca RG meu :) sa il pe mai mult timp
cine stie de exemplu cind trebuie de uns cu ulei??
nedumeritu

Re: ce sa facem ca sa functioneze RG 88 pe un timp indelungat???

Post by nedumeritu »

USEMstudent wrote:Stiu ca multi din RO au RG 88 de aceea vrea niste sfaturi ce trebuie sa fac ca RG meu :) sa il pe mai mult timp
cine stie de exemplu cind trebuie de uns cu ulei??
Operatiunile ce se pot face pentru "ameliorarea" unui RG88 sunt:
  • 1 se inlocuieste "ansamblul teava" original cu o teava de Mauser HSC 90
  • 2 se fixeaza noul "ansamblu teava" si se fac reglajele de poligon
  • 3 se inscriu reparatiile ca atare in documente
Din cele de mai sus se trage evident concluzia ca aceste operatiuni se pot executa
legal numai de catre un armurier autorizat!!!

Pentru explicatii suplimentare:
numesc ansamblul teava la RG 88 tubul din teava de tabla [ca la cutia de Fanta] care
tine la un loc cele doua "păstăi", jumatatile din zamak ce formeaza tubul tevii.
Practic pe fiecare din jumatatile păstăii este sapat un fel de sanţ sinusoidal
prin care este silita bila sa navigheze.

Accidentele ce pot aparea in mod frecvent, la tragere repetata, sunt generate de
faptul ca cele doua jumatati nu se imbina etans si in locurile unde exista deschideri mai mari
gazele ies si imping in afara tabla de cutie de cola/fanta si creaza mici cocoase pe asa zisa-teava.
Cocoasele acestea, inainte de a se tranforma in fisuri se opun la culisarea normala a tevii in culasa.
Asta duce la blocaje de tot felul si daca se insista se poate ajunge la explozia asa zisei tevi.

Asa ca, daca doreste cineva sa pastreze un RG 88 in nici un caz nu executati trageri intensive in regim
de poligon. Eventual se executa cateva focuri, cu pauze intre ele, pentru a va obisnui cu arma, pentru a se
observa cu ce fel de munitie se blocheaza mai rar si gata.
In rest, se foloseste in conformitate cu legea, in situatiile de autoaparare prevazute in lege.
Daca totusi cineva insista sa il foloseasca si in regim de poligon, se face inlocuirea cu teava din otel de la
Mauser HSC 90, cum am descris mai sus.
Nihil sine bafta est!
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply