Modificare teava

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

gurde

Modificare teava

Post by gurde »

Salutare.

Am un Mauser HSC mod 90 (bile cauciuc) si as dori sa stiu unde si cum as putea sa schimb teava cu una fara obturatori sau sa scot obturatorii de pe teava. Si adaca aveti idee ce pret ar avea.
Evident totul in conditii legale.

Daca ar putea sa imi raspunda cineva foarte la obiect as aprecia foarte mult.

Toate cele bune.
sepuku

Re: Modificare teava

Post by sepuku »

-legal,in conditiile legii cum spui tu-n-ai cum pt ca legea stipuleaza clar ca este ilegala orice modificare a armei sau munitiei folosite/-la unele modele opritoarele',sicanele mai au rolul de a ajuta la transferul de gaze-blowback,asa ka poti avea surpriza ca dupa eliminsarea lor sa nu-ti evacueze tubcartusul..cauta un armurier care stie si probabil o sa-ti elucideze enigma'-bafta ! :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
gurde

Post by gurde »

Am senzatia ca nu mi se citeste in intregime tot postul.
sepuku

Post by sepuku »

-crezi ca fara sicane ar fi mult mai puternic?!fals!doar1pic mai puternic/forta proiectilului'vine din pulbere si respectiv viteza exercitata ulterior/-sunt multe modele fara sikane,dar bila zaboveste'suficient datorita conicitatii sau frecarii cu peretii unei tevi mai inguste',asa ka e cam acelasi lukru//toate o apa si1pamant :) sunt sensibil egale-cu sikane sau fara..asa au fost concepute cu jouli saraci..mai putin cele din otel care rezista,gen fort sau cz.....
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
gurde

Post by gurde »

Nu conteaza ce cred eu, pe mine ma intereseaza sa scot acei 3 opritori.

Cum, unde si cat? (mai pe scurt) Si ma repet, legal.
danhati

Post by danhati »

Legal nu ai voie la nic un fel de modificare, deci intrebarile "cum, unde si cat" nu isi mai au rostul. Nu doresc ca raspunsul meu sa para sec, dar asta este situatia.
AK Sadu cal. 7,62x39
Fort 14 cal. 9mm
Mauser HSc 90 cal. 10x22T
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
3 sabii si vreo 50 de cutite
...................................
(se va completa ulterior)
sepuku

Post by sepuku »

- :) heheh-ei uite'si eu repet-"legal" NU SE POATE !!! -skoate cuvantul legal din post si s.o gasi cineva sa te ajute c.o freza de manopera bijutiera.. Hahah..ok-imi cer scuze-tu o stii si.o tii pe a ta ... :) hai sa.i vad pe cei ce.ti vor raspunde "foarte la obiect"... :wink:
sepuku

Post by sepuku »

-"yo.i ziceam ka.i popa,da el,nuu si nuu-Bathman,baatthmaan.." heheh :) mai glumim si noi-ne omoara pliktiseala// vorba cuiva de pe aici-la kat de precis e mauserul,dk.i mai skoti si sikanele-o sa tintesti genunkiul stang,si.o sa.i skoti okiul drept !!! :) sorry,n.am putut sa ma abtin-kiar si fara dulcolax..heheh-ignorati si stergeti postul.. ! Hahah.. :) mi.am platit ex psihologik,a?!?
gurde

Post by gurde »

Si de ce nu ar putea modifica teava armei un armurier(sum cum i se spune)?!?
Sau de ce nu se poate schimba teava cu o alta teava care nu are opritori?

Puteti sa imi citati legea care spune asta?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gurde wrote:Si de ce nu ar putea modifica teava armei un armurier(sum cum i se spune)?!?
Sau de ce nu se poate schimba teava cu o alta teava care nu are opritori?

Puteti sa imi citati legea care spune asta?
Legea poate fi citita de oricine.
Poti sa o faci si tu cum am facut marea majoritate dintre noi.
Ideea este cu totul alta si in alt plan.
Sa o luam pe rand.
Cand cumperi un pistol el are o omologare in tara de producere, in cazul Mauser si un certificat valabil EU. Ceea ce se cheama EU proof Ceriticate.
Cand il aduci in RO, el este "omologat" de organele abilitate de la DAEST [asta se intampla cu primul ce se inregistreaza ca atare in Registrul National al Armelor].

Armurierul are dreptul sa faca inlocuiri la armele ce le repara inlocuind piesa originala defecta cu alta identica.
Tot ce tine cu mecanismul de dare a focului si cu conducerea proiectilului si se modifica, trebuie notificat si avizat de DAEST, nu de armurier.
Asta daca armuriereul mai are nevoie de licenta de armurier.

Pe de alta parte, la Mauser-ul in discutie, "opritorii", cum ii numesti tu, sunt in fapt niste deformari obtinute prin presarea exterioara a tevii din otel
in trei zone dispuse in treimile lungimii tevii si radial, in unghi de 120°iar "scoaterea" lor ar insemna pur si simplu decuparea tevii si obtinerea
a trei fante, faci flaut din teava aia.
Iar rolul opritorilor este sa asigure functia de reincarcare, bila franata adunand in spatele ei o coloana de gaz ce arunca in spate culata pentru
ejectarea camerei cartusului si, la revenire, reaincarcarea prin preluarea din magazie a urmatorului cartus.
Deci in afara ca legea nu permite astfel de modificari fara o noua omologare cu tot ce tine de ea, pistolul devine inoperant.
Daca ai alte intrebari, poti sa le pui.
De exemplu, eu te-as sfatui sa intrebi: de ce nu se poate pune o alta teava in loc sau de ce nu se pot scoate opritorii.
Ar fi interesant, nu? :shock:
Eu ma intreb insa de ce nu iti cumperi tu un pistol cu teava lisa sau unul cu teava paradox, sau asa ceva. :mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gurde

Post by gurde »

@ nedumeritu
De care, de unde si cu cat arma cu teava lisa?

Nu m-ar fi deranjat nici un Glock cu munitie de teflon... dar din cate am inteles nu se poate procura pe la noi. Sau?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gurde wrote:@ nedumeritu
De care, de unde si cu cat arma cu teava lisa?

Nu m-ar fi deranjat nici un Glock cu munitie de teflon... dar din cate am inteles nu se poate procura pe la noi. Sau?
Deocamdata la nivel de Bucuresti, doar UTI aduce CZ-83 9mm rubber, are teava lisa ca oglinda.
In rest, exista Fort 12, Fort 17, Ekol Viper 2.5", Schmeisser 801 9mm rubber. Din tarile din jur...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
gurde

Post by gurde »

Si la ce pret este CZ-83?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gurde wrote:Si la ce pret este CZ-83?
Cine a cumparat stie. 2600Ron.
Dar mai bine sa discutam despre cele imporate de gazda noastra Arrow. Nu?
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
gurde

Post by gurde »

Mda.

Si totusi Arrow de ce nu aduce arme mai decente?

Si din tari membre EU de unde s-ar putea cumpara ceva mai bun?
Post Reply