Va cer parerea in urmatoarea problema:
Am cumparat 3 cutii de UAG verde dintr-un magazin mai dosit din zona Mosilor(nu am primit bon sau chitanta) la pretul de 4,5lei/cartus bucurandu-ma
ca am realizat o oarecare economie fata de 5lei/cartus cat costa la arrow sau top-gun.
La fiecare cutie aproximativ 5 cartuse s-au blocat iar 4 n-au percutat deloc cu toate ca cuiul percutor perforase capsa.
Am studiat mai atent cartusele netrase inca si am observat:
- in mijlocul capsei se observa o intepatura fina ca si cind tabla de la capsa ar fi fost percutata si indreptata , capsa inlocuita, tubul umplut
cu putina pulbere, introdusa bila si sertizat.
-privit cu lupa tabla de la capsa pare subtiata(lovita pt indreptatea urmei lasate de cuiul percutor)
(am incercat si eu la un tub gol "lovind cu coada unui spiral de 2 mm pe o placa de alama cu un ciocanel"si am indreptat aproape fara urma intepetura lasata de cuiul percutor)
-culoarea alamei din zona capsei este mai inchisa(afumata probabil de explozia precedentei capse)
-parerea mea este ca unii string tuburile goale si bilele din poligoane, au masini de sertizat si alte dispozitive specifice
si RECONDITIONEAZA MUNITIA.
-nu sustin ca asta se face in tara dar cred ca ar fi posibil.
Un exemplu cu aceasta munitie:
Trag 15 focuri intr-un placaj de la 5 m. Rezultate:
-8 bile gauresc placajul
-3 bile lovesc usor placajul lasind urme de cauciuc pe acesta
-4 bile nu ajung sa atinga placajul
Daca vi s-a intimplat si voua vreodata ceva asemanator va rog transmiteti experientele voastre pt. a elucida impreuna aceasta problema, si a stabili
de unde putem cumpara linistiti munitie.
MUNITIE UAG RECONDITIONATA(SH) ESTE POSIBIL ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
nedumeritu
Re: MUNITIE UAG RECONDITIONATA(SH) ESTE POSIBIL ?
Interesanta expertiza.
Sa o luam pe rand.
Capsele NU se reconditioneaza acasa si nici la fabrica.
In afara de deformarea produsa de cuiul percutor pe care nici un tigan aurar nu ti-o mai scoate de acolo cu toate sculele lui,
mai exista deformarea produsa de deflagratie, in interior.
Cu arama colorata, decolorata din jurul capsei este alta treaba, este vorba de faptul ca in zona se afla marginea gaurii care are
o extrudare, o evazare spre interior unde sa intre capsa pentru a fi sertizata ulterior, iar acest procedeu, in functie de arama-alama
respectiva lasa urme printre care si decolorarea la prelucrare.
As vrea sa vad si eu cum faci functionala capsa aia reconditionata cu ciocanelul si burghiul?
De ce nu privesti lucrurile din alt unghi?
Spui ca erau cutiile verzi.
Alea sunt cele mai proaste, aproape la fel de proaste ca cele albastre. Si cele de la noi mai sunt si extra-vechi.
De aici si faptul ca puterea lor la tinta este complet aleatorie. Sa fii bucuros ca nimeresti placajul.
Din unele cutii albe se pot gasi si exemplare mai bune.
Mai este un aspect.
Este cunoscut faptul ca majoritatea zamakurilor de la noi "iubesc" capsele moi.
Chestia asta se intmpla si la case mai mari, vezi la utilizatorii de 9x19 pe glont, sa vezi cam ce face un Glock
in cazuri din astea. Sa vezi acolo rateuri, mai ales daca sunt de la Sadu.
Ce retin eu insa, si ma bucura, este faptul ca mai avem si impatimiti care studiaza fenomenul
Astfel mergem inainte.
Acestea sunt adevartele contributii la forum, restul.... parole...
Sa o luam pe rand.
Capsele NU se reconditioneaza acasa si nici la fabrica.
In afara de deformarea produsa de cuiul percutor pe care nici un tigan aurar nu ti-o mai scoate de acolo cu toate sculele lui,
mai exista deformarea produsa de deflagratie, in interior.
Cu arama colorata, decolorata din jurul capsei este alta treaba, este vorba de faptul ca in zona se afla marginea gaurii care are
o extrudare, o evazare spre interior unde sa intre capsa pentru a fi sertizata ulterior, iar acest procedeu, in functie de arama-alama
respectiva lasa urme printre care si decolorarea la prelucrare.
As vrea sa vad si eu cum faci functionala capsa aia reconditionata cu ciocanelul si burghiul?
De ce nu privesti lucrurile din alt unghi?
Spui ca erau cutiile verzi.
Alea sunt cele mai proaste, aproape la fel de proaste ca cele albastre. Si cele de la noi mai sunt si extra-vechi.
De aici si faptul ca puterea lor la tinta este complet aleatorie. Sa fii bucuros ca nimeresti placajul.
Din unele cutii albe se pot gasi si exemplare mai bune.
Mai este un aspect.
Este cunoscut faptul ca majoritatea zamakurilor de la noi "iubesc" capsele moi.
Chestia asta se intmpla si la case mai mari, vezi la utilizatorii de 9x19 pe glont, sa vezi cam ce face un Glock
in cazuri din astea. Sa vezi acolo rateuri, mai ales daca sunt de la Sadu.
Ce retin eu insa, si ma bucura, este faptul ca mai avem si impatimiti care studiaza fenomenul
Astfel mergem inainte.
Acestea sunt adevartele contributii la forum, restul.... parole...
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Re: MUNITIE UAG RECONDITIONATA(SH) ESTE POSIBIL ?
De indreptat capsa e simplu(asta n-o face insa functionala-mai mult nu ma pricep)
Cartusul ars stind pe capsa(pusa pe o placa metalica lucioasa, cu gaura-n sus, pe gaura, exact pe centru bagat spiralul de 2 -2,5 mm-cu partea care se prinde in mandrina spre capsa, sau un poanson de ceasornicarie.
Se bate usor in poanson care preseaza capsa pe placa si indreptind proeminenta lasata de cuiul pecutor.
Am fost nevoit sa indrept fundul la cateva cartuse arse pt. a-mi regla cursa cuiului percutor=intepatura in capsa(cind am reparat cocosul care fiind din aluminiu capatase o gaura in locul unde lovea ca sa impinga cuiul pecutor si percuta slab capsa-la Walther P 99-dar asta e alta problema.
Probabil ca schimba capsa si incarca putin cartusul cu pulbere, dupa care baga bila, apoi sertizeaza(stringe) gura tubului.
Cartusul ars stind pe capsa(pusa pe o placa metalica lucioasa, cu gaura-n sus, pe gaura, exact pe centru bagat spiralul de 2 -2,5 mm-cu partea care se prinde in mandrina spre capsa, sau un poanson de ceasornicarie.
Se bate usor in poanson care preseaza capsa pe placa si indreptind proeminenta lasata de cuiul pecutor.
Am fost nevoit sa indrept fundul la cateva cartuse arse pt. a-mi regla cursa cuiului percutor=intepatura in capsa(cind am reparat cocosul care fiind din aluminiu capatase o gaura in locul unde lovea ca sa impinga cuiul pecutor si percuta slab capsa-la Walther P 99-dar asta e alta problema.
Probabil ca schimba capsa si incarca putin cartusul cu pulbere, dupa care baga bila, apoi sertizeaza(stringe) gura tubului.