Munitie 10/22 UAG vs PG ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Munitie 10/22 UAG vs PG ?

Post by geony »

Rog pe cei ce au folosit munitie 10/22 bila de cauciuc sa precizeze care dintre cele doua are impact mai puternic asupra tintei ( gelatina balistica ,scindura ,rigips etc. )
De fapt daca se trage de la aceiasi distanta cu aceiasi arma in aceiasi tinta care bila lasa urma mai profunda ?
Din cite am citit am inteles ca munitia PG este mai puternica (si mai zgomotoasa ) insa are bila mai moale . Astept parerile celor care au facut probe. Multumesc.
Mariuscor

Re: Munitie 10/22 UAG vs PG ?

Post by Mariuscor »

Din ce am constatat eu pana acum si bineinteles este parerea mea, recomand PG pentru autoaparare asupra unui atacator uman.
To fire or not to fire
haiosu

Post by haiosu »

Mariuscor wrote:Din ce am constatat eu pana acum si bineinteles este parerea mea, recomand PG pentru autoaparare asupra unui atacator uman.
ai dreptate dar partial. discutia e mai lunga si cum momentan nu am mult timp promit sa revin.
realitatea e ca ambele sunt bune, dar exista o varianta de uag care nu se "pupa" cu ce avem noi nevoie...
recomandarea mea ar fi ca in incarcator sa fie un pg, apoi 2(doua) uag si apoi una cu una...
Nikki

Post by Nikki »

Ca dupa primele doua focuri oricum se blocheaza arma :lol:

In primul rand trebuie sa ne spui la ce arma te-ai gandit, pentru ca tipurile de munitie de la noi de pe piata (care intr-o vreme erau patru, dar acum din cate am inteles nu mai sunt decat uag verde si pg...slava domnului ca nu mai am treaba cu 10x22...) au performante diferite in functie de arma folosita (de la blocaje "in serie" pana la functionare acceptabila.
Spre exemplu: Stiu un Walther PP (al lui BABANU) si un RG88 (al lui Barthy) care se comportau ireprosabil cu orice munitie le-ai hrani! PG-urile le merg la inima atata timp cat infunzi bila. Am vazut doua HSC90 la poligon care nu prea inghiteau PG...nu rearmau. La fel un P99 care avea ceva probleme cu PG. De "batranul" P22 ce sa mai zic... Parca si P50 al lui nedumeritu avea probleme cu PG, dar nu mai tin minte exact...am vazut arma aia de "otel" o singura data in actiune.
Munitia UAG verde desi are bila tare are o viteza mult sub cea a UAG albastru, dar putin mai mare ca a UAG rosu.
Ca "putere de oprire", intre UAG verde si PG, nu ai ce face, trebuie sa alegi PG! Daca prin orice sansa dai printr-un magazin peste UAG albastru, cumpara cu incredere si anunta-ne si pe noi! :D

Un alt aspect, cu privire la siguranta tragerii il constituie si lipsa intrinseca de fiabilitate a anumitor modele de pistol de pe piata, nu dau nume (P99, P50, P22, HSC90 :mrgreen: ) pe care toti cei care am mers frecvent la poligon am observat-o. Si aici nu ma refer la umflarea camerei cartusului sau a tevii. Nu...doar la blocaje.

Concluzie: ca arma eu zic sa nu te risti sa cumperi altceva decat PP sau RG88, iar ca munitie (cel putin deocamdata) PG.
haiosu

Post by haiosu »

si RG-ul meu papa tot ce ii dadeai, dar acuma l-am dat :(
singura problema la rg e sa nu sprijin incarcatorul de palma cand tragi. asta face ca prin impingere sa ai probleme la rearmare
geony

Post by geony »

Multumesc tuturor pt. raspunsuri. raspund lui nikki : Pistolul la care ma gindesc pt. respectiva munitie este Walther PP sau Walther P99(nu m-am hotarat inca) Nu stiu daca P99 are la fel un pinten f. mic pe teava(spre camera cartusului ) asa cum am vazut la PP-ul dr. G sau are mai multi „pinteni„ ceea ce ar face viteza bilei mai mica la P99 fata de PP .
geony

Post by geony »

Nu am stiut ca sint mai multe feluru de UAG si PG (verde,rosu etc )
Care ar fi clasificarea acestor munitii in functie de :
1. -duritarea bilei
2. -nivelul de incarcare al cartusului
3. - pret/cartus
Mariuscor

Post by Mariuscor »

Cu ceva timp in urma erau intradevar mai multe feluri de munitie UAG si anume albastra, verde, rosie. Eu am cumparat munitie UAG din diverse locuri din tara dar nu am gasit decat UAG verde si PG, pretul unui cartus UAG verde este de la 4,5 lei la 5 lei, PG am gasit si cu 3,5 lei.
Cea mai puternica din specia UAG s-a dovedit munitia din cutia albastra.
Nu stiu daca se mai gaseste UAG albastru, poate ceilalti colegi mai stiu ceva in acest sens, cred totusi ca ai doua optiuni UAG verde si PG, faci niste teste cand iti cumperi pistolul si decizi pe care o folosesti sau le poti combina.
To fire or not to fire
Nikki

Post by Nikki »

@geony : OK...PP sau P99!
1. PP modelul care se vinde acum, are un singur pinten pe post de opritor. P99 din cate tin minte are doi, dar poate l-au modificat. Din acest punct de vedere cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa il pui pe nenea de la magazin sa iti arate atunci cand te duci sa cumperi arma. Cel mai probabil nu va vrea sa desfaca arma ca sa iti arate, asa ca ia la tine o lanterna de breloc ca sa te poti convinge singur.
2. Ambele au putere cu PG, dar P99 se blocheaza cand ti-e lumea mai draga. In ce priveste PP, pe al lui Babanu nu l-am vazut sa se blocheze cu nimic. Vorbeste cu Dr. G, poate el a avut probleme... nu stiu.
3. Duritatea bilei: UAG verde, albastru si rosu au bila din acelasi tip de cauciuc. PG are un cauciuc mult mai slab din punct de vedere calitativ (este "poros", deci mult mai usor => viteza mai mare la gura tevii, dar si dezavantaje precum precizie slaba,fragmentarea bilei cand trece prin pinten sau jegul colosal pe care il lasa pe teava)
Nivel de incarcare al cartusului. Aici banuiesc ca te referi la cantitatea de praf de pusca... Daca am dreptate, cel mai indreptatit sa iti ofere un raspuns este macarici. Eu tin minte ca PG avea mai mult praf de pusca, dar se poate sa ma insel.
Pret. Confirm cele spuse de Mariuscor.
catauk

Post by catauk »

Nikki wrote:@geony : OK...PP sau P99!
1. PP modelul care se vinde acum, are un singur pinten pe post de opritor. P99 din cate tin minte are doi, dar poate l-au modificat. Din acest punct de vedere cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa il pui pe nenea de la magazin sa iti arate atunci cand te duci sa cumperi arma. Cel mai probabil nu va vrea sa desfaca arma ca sa iti arate, asa ca ia la tine o lanterna de breloc ca sa te poti convinge singur.
2. Ambele au putere cu PG, dar P99 se blocheaza cand ti-e lumea mai draga. In ce priveste PP, pe al lui Babanu nu l-am vazut sa se blocheze cu nimic. Vorbeste cu Dr. G, poate el a avut probleme... nu stiu.
3. Duritatea bilei: UAG verde, albastru si rosu au bila din acelasi tip de cauciuc. PG are un cauciuc mult mai slab din punct de vedere calitativ (este "poros", deci mult mai usor => viteza mai mare la gura tevii, dar si dezavantaje precum precizie slaba,fragmentarea bilei cand trece prin pinten sau jegul colosal pe care il lasa pe teava)
Nivel de incarcare al cartusului. Aici banuiesc ca te referi la cantitatea de praf de pusca... Daca am dreptate, cel mai indreptatit sa iti ofere un raspuns este macarici. Eu tin minte ca PG avea mai mult praf de pusca, dar se poate sa ma insel.
Pret. Confirm cele spuse de Mariuscor.

Pg-ul face zgomot mult mai mare , si asta este un avantaj , dar si la mine uag-ul are mai multa precizie dar zgomot naspa pe rg-88
geony

Post by geony »

M-ar interesa ce munitie merge mai bine pe Walther P 99, deoarece acest tip de pistol l-am achizitionat ieri de la TOP-GUN.
Acum m-am lamurit si citi pinteni are si cum sint dispusi.
Vinzatorul mi-a zis ca poate functiona bine cu max. 12 cartuse cu toate ca in prospect scrie ca e fabricat pt 15.
Am vrut sa-i scot culata sa-i vad sistemul mecanic dar n-am stiut cum.
Deocamdata nu am tras cu el , poate voi face o vizita in poligon in Weckend , care mai e pretul pt. folosirea poligonului la neletale cu munitie proprie ?
haiosu

Post by haiosu »

geony wrote:M-ar interesa ce munitie merge mai bine pe Walther P 99, deoarece acest tip de pistol l-am achizitionat ieri de la TOP-GUN.
Acum m-am lamurit si citi pinteni are si cum sint dispusi.
Vinzatorul mi-a zis ca poate functiona bine cu max. 12 cartuse cu toate ca in prospect scrie ca e fabricat pt 15.
Am vrut sa-i scot culata sa-i vad sistemul mecanic dar n-am stiut cum.
Deocamdata nu am tras cu el , poate voi face o vizita in poligon in Weckend , care mai e pretul pt. folosirea poligonului la neletale cu munitie proprie ?
te-a mintit! alta e treaba...
vezi ca se pune de-o intalnire in poligon la joita...uite aici: http://www.romsdc.ro/304/index.php
ca sa vezi, trebuie sa te loghezi :wink:
geony

Post by geony »

Mersi Haiosu.
Care e explicatia cu incarcatorul la P 99 ? Se blocheaza la peste 12 ? E ceva constructiv ? Se mai lasa arcul incarcatorului cu timpul ?
Am intrat pe ROMSDC, m-am inregistrat , logat , insa n-am gasit topicul privind poligonul .
haiosu

Post by haiosu »

geony wrote:Mersi Haiosu.
Care e explicatia cu incarcatorul la P 99 ? Se blocheaza la peste 12 ? E ceva constructiv ? Se mai lasa arcul incarcatorului cu timpul ?
Am intrat pe ROMSDC, m-am inregistrat , logat , insa n-am gasit topicul privind poligonul .

ai PM
dcrist

Post by dcrist »

geony wrote:Mersi Haiosu.
Ai dreptul conform legii sa ai la tine max 12 cartuse in afara locuintei, de asta ti-a zis ca merge bine cu 12. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Post Reply