Etapele legale pt achizitia unui pistol din strainatate?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
sparthan2008
Etapele legale pt achizitia unui pistol din strainatate?
Am scos notificarea de la politie si as vrea sa imi cumpar o arma la un pret accesibil.Am citit destul de multe despre pistoalele din gama ekol si as putea sa imi iau unul din Ungaria.
Ma poate ajuta cineva cu etapele exacte ale achizitiei unui pistol pe gaz din strainatate?
Mai sunt si vanator si as vrea sa imi iau cu ocazia asta un khukuri sau o maceta buna, ceva munitie de calitate. Pentru maceta sau cutit tip khukuri trebuie o notificare special sau doar bonul de cumparare si se platesc anumite taxe la vama sau la noi?
Astept sfaturile voastre!Va multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu etapele exacte ale achizitiei unui pistol pe gaz din strainatate?
Mai sunt si vanator si as vrea sa imi iau cu ocazia asta un khukuri sau o maceta buna, ceva munitie de calitate. Pentru maceta sau cutit tip khukuri trebuie o notificare special sau doar bonul de cumparare si se platesc anumite taxe la vama sau la noi?
Ai aici in al 2 post adresele unor magazine din ungaria: http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?t=14 ,pentru restul stiu sigur ca iti treb sa ai la tine notificarea de la Aest dar nu stiu daca trebuie si tradusa in maghiara, poate cei din vestul tarii sa stie mai multe detalii. 
-
sparthan2008
O alternativa ungureasca pentru pistol cu gaze
http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/p ... ks.224.php
http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/p ... ks.224.php
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Re: Etapele legale pt achizitia unui pistol din strainatate?
Dupa procedurile noastre, cand pleci afara sa-ti cumperi pistolul trebuie sa ai si o traducere legalizata, a DOVEZII NOTIFICARII, in limba tarii respective. La intoarcere, pentru stabilirea taxelor, cu siguranta vei avea nevoie de o traducere a facturii. Insa cea mai are problema o reprezinta atitidinea autoritatilor maghiare fata de strainii cu arme. Ar fi cazul sa te intersezi inainte ca nu cumva sa ramai fara pistol.sparthan2008 wrote:Am scos notificarea de la politie si as vrea sa imi cumpar o arma la un pret accesibil.Am citit destul de multe despre pistoalele din gama ekol si as putea sa imi iau unul din Ungaria.
-
sparthan2008
Noroc ca merg cu cineva care vorbeste fluent maghiara si germana. Traducerea facturii nu imi trebuie nici la vama,nici la Politie, datorita faptului ca Maghiara este limba europeana, odata cu intrarea in UE si mi-au mai spus la Nadlac ca o astfel de cerere de traducere ar incalca legislatia UE.
Imi poate spune cineva, cutitul(khukri sau ghurka cu lama de 28 cm) trebuie declarat la vama sau imi trebuie notificare si pentru el?
Imi poate spune cineva, cutitul(khukri sau ghurka cu lama de 28 cm) trebuie declarat la vama sau imi trebuie notificare si pentru el?
sparthan2008 wrote:Noroc ca merg cu cineva care vorbeste fluent maghiara si germana. Traducerea facturii nu imi trebuie nici la vama,nici la Politie, datorita faptului ca Maghiara este limba europeana, odata cu intrarea in UE si mi-au mai spus la Nadlac ca o astfel de cerere de traducere ar incalca legislatia UE.
pai si ROMANA este limba europeana , asa ca nu mai face traducere nici la dovada notificarii. referitor la cutite nu-ti trebuie notificare ca sa le cumperi dar verifica legea 61/91 cu privire la portul lor.
-
Safe&Sound
In vara care a trecut eu am cumparat un Khukri de la http://www.thekhukurihouse.com
Din cauza unor neintelegeri din partea lor (adresa de facturare si cea de livrare erau diferite) mi l-au livrat in Statele Unite. De acolo am rugat pe cineva sa mi-l trimita in Italia unde ma aflam in vacanta iar cand am revenit in tara, pe la Nadlac, nu m-am gandit sa il declar. Daca il vei comanda prin internet cred ca il vor livra printr-un serviciu de curierat rapid, iar la specificatiile coletului, la rubrica continut vor scrie "obiecte de artizanat nepalez" asadar la vama nu cred ca il vor desface
Nepalezii care au afacerea asta livreaza si in Romania, trebuie sa stii insa ca finisajele nu sunt la fel de bine executate ca la cutitele din fotografiile de prezentare de pe site, dar asta nu e rau pentru ca in felul asta arata autentic, lucrat manual, si eu zic ca e mai frumos.
Materialele sunt intr-adevar de buna calitate. Otelul pentru lama este din foaie de arc de camion prelucrata complet manual cu grija sa nu i se strice tratamentele termice si iti recomand sa nu iei un model prea lustruit ci mai degraba unul mai brut care nu si-a pierdut proprietatile. Incalzirea materialului ca urmare a lustruirii excesive duce la pierderea tratamentelor, arata mai frumos dar nu mai e asa de rezistent. Manerul este din corn de bivol indian sau lemn de trandafir in functie de modelul ales. Teaca este din lemn imbracata in piele naturala de bivol si la unele modele are varful imbracat in alama. Eu gasesc cele doua cutitase adiacente nefolositoare, unul este pentru ascutit si unul pentru treburi marunte unde nu poti folosi lama imensa a khukri-ului. Exista modele care nu au cele doua cutitase si aste le face un pic mai ieftine. Eventualele ascutiri iti recomand sa le faci manual pe piatra de gresie speciala pentru ascutit lame, vei gasi pe net o gramada de tutoriale in acest sens. Trebuie sa mai stii ca dupa fiecare folosire in va trebui sa cureti lama bine si sa o ungi cu un strat subtire de ulei pentru arma, doar asa se va pastra frumoasa si fara pete. Khukri-ul cand este expediat catre tine va fi bine uns cu ulei pentru arma dar dupa ce il stergi un pic va arata superb. Una peste alta sa stii ca este o unealta utila si zdravana care iti va folosi la treburi diverse, de la taiat crengi groase de copac pana la jupuit pielea unui animal. Unealta asta daca o vei trata corect te va tine o viata.
Succese!
Razvan.
Din cauza unor neintelegeri din partea lor (adresa de facturare si cea de livrare erau diferite) mi l-au livrat in Statele Unite. De acolo am rugat pe cineva sa mi-l trimita in Italia unde ma aflam in vacanta iar cand am revenit in tara, pe la Nadlac, nu m-am gandit sa il declar. Daca il vei comanda prin internet cred ca il vor livra printr-un serviciu de curierat rapid, iar la specificatiile coletului, la rubrica continut vor scrie "obiecte de artizanat nepalez" asadar la vama nu cred ca il vor desface
Nepalezii care au afacerea asta livreaza si in Romania, trebuie sa stii insa ca finisajele nu sunt la fel de bine executate ca la cutitele din fotografiile de prezentare de pe site, dar asta nu e rau pentru ca in felul asta arata autentic, lucrat manual, si eu zic ca e mai frumos.
Materialele sunt intr-adevar de buna calitate. Otelul pentru lama este din foaie de arc de camion prelucrata complet manual cu grija sa nu i se strice tratamentele termice si iti recomand sa nu iei un model prea lustruit ci mai degraba unul mai brut care nu si-a pierdut proprietatile. Incalzirea materialului ca urmare a lustruirii excesive duce la pierderea tratamentelor, arata mai frumos dar nu mai e asa de rezistent. Manerul este din corn de bivol indian sau lemn de trandafir in functie de modelul ales. Teaca este din lemn imbracata in piele naturala de bivol si la unele modele are varful imbracat in alama. Eu gasesc cele doua cutitase adiacente nefolositoare, unul este pentru ascutit si unul pentru treburi marunte unde nu poti folosi lama imensa a khukri-ului. Exista modele care nu au cele doua cutitase si aste le face un pic mai ieftine. Eventualele ascutiri iti recomand sa le faci manual pe piatra de gresie speciala pentru ascutit lame, vei gasi pe net o gramada de tutoriale in acest sens. Trebuie sa mai stii ca dupa fiecare folosire in va trebui sa cureti lama bine si sa o ungi cu un strat subtire de ulei pentru arma, doar asa se va pastra frumoasa si fara pete. Khukri-ul cand este expediat catre tine va fi bine uns cu ulei pentru arma dar dupa ce il stergi un pic va arata superb. Una peste alta sa stii ca este o unealta utila si zdravana care iti va folosi la treburi diverse, de la taiat crengi groase de copac pana la jupuit pielea unui animal. Unealta asta daca o vei trata corect te va tine o viata.
Succese!
Razvan.
Last edited by Safe&Sound on Sat Jan 31, 2009 5:47 pm, edited 1 time in total.
Exista si in Bucuresti magazin de asa ceva:http://www.arcuri-cutite.ro/ro/produse/ ... ri~produse.
Streamer 2014
Ekol Special 99
GVTTA CAVAT LAPIDEM NON VI SED SAEPE CADENDO! (P. Ovidius Naso)
LIBERTAS EST POTESTAS FACIENDI ID QVOD IURE LICET!
Ekol Special 99
GVTTA CAVAT LAPIDEM NON VI SED SAEPE CADENDO! (P. Ovidius Naso)
LIBERTAS EST POTESTAS FACIENDI ID QVOD IURE LICET!
Mie mi se pare cel mai inutil cutit din cate am vazut pana acum. Ce animal ai jupuit cu monstruozitatea asta si mai ales cum?Safe&Sound wrote: Una peste alta sa stii ca este o unealta utila si zdravana care iti va folosi la treburi diverse, de la taiat crengi groase de copac pana la jupuit pielea unui animal. Unealta asta daca o vei trata corect te va tine o viata.
Succese!
Razvan.
In afara faptului ca arata impresionant, nu e bun la nimic altceva decat pentru panoplie/colectie.
E foarte greu, mare, incomod de purtat, si foarte putin util(presupunand ca nu esti taietor de stuf sau papura de meserie).
Cu ceva ani in urma am cumparat o maceta, cadou pentru tatal meu(vanator si pescar pasionat), pe care nu a folosit-o niciodata din aceleasi motive.
Nu neg calitatea materialelor din care este fabricat, dar nu inteleg care este utilitatea lui la vanatoare,pescuit sau asa aiurea prin paduri.
Scuze de off-topic dar nu m-am putut abtine.
-
nedumeritu
CORECT!sparthan2008 wrote:Noroc ca merg cu cineva care vorbeste fluent maghiara si germana. Traducerea facturii nu imi trebuie nici la vama,nici la Politie, datorita faptului ca Maghiara este limba europeana, odata cu intrarea in UE si mi-au mai spus la Nadlac ca o astfel de cerere de traducere ar incalca legislatia UE.
Limba maghiara este limba europeana!
Dar pentru maghiari, limba romana nu este limba europeana de loc.
Mai mult, in fata autoritatilor maghiare poti vorbi de la engleza la swahili,
tot incult ramai daca nu vorbesti limba maghiara.
Nu va incredeti in elementul pseudo-european indus de intrarea in EU
a vecinilor nostri.
La nevoie am un listing pe o perioada de 4 luni cu arme legal procurate
din HU si "europenizate' prin confiscare de oficialii de la punctele lor vamale.
Punct.
si
SHIT!
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else