Cum pot intretine si pastra un Zamak?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cum pot intretine si pastra un Zamak?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, rugaminte. Stiu ca sunt multi posesori de RG, PP si alte zamakuri in zona care le folosesc in poligon (deci nu le tin in vitrina) si totusi nu au ramas fara ele si nu li s-au distrus, inca functioneaza in parametrii normali. Va rog frumos dati-mi niste sfaturi, ce ar trebui sa facem, ce n-ar trebui sa facem cu ele, cum le curatam, cum le ingrijim.
O mica rugaminte nu imi pomeniti de Fort sau alte afaceri dubioase! Era sa iau o data teapa cu un Fort asa ca nu mai ma intereseaza sa aud de el.
Multumesc,
Am si eu o intrebare, rugaminte. Stiu ca sunt multi posesori de RG, PP si alte zamakuri in zona care le folosesc in poligon (deci nu le tin in vitrina) si totusi nu au ramas fara ele si nu li s-au distrus, inca functioneaza in parametrii normali. Va rog frumos dati-mi niste sfaturi, ce ar trebui sa facem, ce n-ar trebui sa facem cu ele, cum le curatam, cum le ingrijim.
O mica rugaminte nu imi pomeniti de Fort sau alte afaceri dubioase! Era sa iau o data teapa cu un Fort asa ca nu mai ma intereseaza sa aud de el.
Multumesc,
Pai este simplu sa ai grija de zamak,nu faci tir cu el,daca tragi din cand in cand nu ai probleme. Acum mai intervine si ghinionul,cum am avut si eu si altii cu RG88,dar tot zamak mi-am luat
De curatat nu prea ai ce curata la ele,doar pe teava si camera de ardere,pentru asta iti recomand cu caldura Balistol. Am prieteni care au zamakuri din 2005 si nu au probleme cu ele,dar nu au tras la greu!
In rest numai de bine!
Bafta!
In rest numai de bine!
Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
Hmmm... Uite eu am inteles ca sunt persoane care fac tir cu zamakul lor de exemplu Rainman si Barthy si amandoi au RG. Dar cred ca notiunea de tir e subiectiva, adica daca tragi cateva focuri la tinta la cateva luni oare se numeste tir? Oricum vad ca sunt cazuri unde sunt folosite aceste pistolae si totusi rezista. O sa i cumpar balistol sa-i fac baita si cred ca o sa folosesc mereu temperatura camerei (voi face ca la nou nascuti voi incerca temperatura balistolului cu mana inainte de utilizare).
Oricum nu am de gand sa trag ca nebuna cartuse peste cartuse cu RG-ul meu, adica trag 1-2 incarcatoare si ajunge. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.
Multumesc mult pentru raspuns.
Oricum nu am de gand sa trag ca nebuna cartuse peste cartuse cu RG-ul meu, adica trag 1-2 incarcatoare si ajunge. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.
Multumesc mult pentru raspuns.
Din pacate timpul nu imi permite mult s aies la poligon cu el... dar cine stie in viitor. Pai cred ca asta fac toti, trag cu armele lor dar nu le abuzeaza. Iar 4 incarcatoare nu mi se pare nici prea mult nici prea putin, mi se pare ok. Totusi nici cartusele astea nu-s ca semintele. Dar oricum daca ajung in poligon incerc Glockul, sentimentul e altul si cred ca merita mai mult s abag banii sa trag cu el, macar simt ca trag cu adevarat la tinta. Dar nici RG-ul nu e de lasat. Recunosc am tras pana acum un singur incarcator, dar e o experienta frumoasa.
Legat de PP si celelate Walthere, ceva opinii? Ceva abuzuri?
Legat de PP si celelate Walthere, ceva opinii? Ceva abuzuri?
-
Angel_Of_Light
Sincer la fel ca in tot ce fecem in viata, moderatia este o buna solutie pentru a te bucura de zamakul tau. Spun asta pentru ca eu sunt poser de Schmeisser, un zamak mai evoluat, contine zamak dar si putin mai mult otel. Totusi nu voi abuza de el, caci daca il respect ma respecta
Il scot la o cina, in parc si seara... il duc frumusel acasa. In poligon doar din cand in cand ca la fel si eu stau prost cu timpul. Poate iesi si tu cu noi la un poligon daca reusesti. Dupa cum ai aflat si tu sunt posesori de RG in ROMSDC si poti afla pe viu diverse lucruri utile.
Bafta
Bafta
Pai 2-3 incarcatoare nu inseamna tir
Este normal,ca daca ma gandesc,poate chiar trebuie sa trag 3 incarcatoare cand sunt atacat....ce fac? Legat de Rg88 nu ma pronunt,poate am avut eu unul defect din fabrica,dar ma indoiesc.....
Eu de 5 luni sunt multumit de PP,are teava lisa,n-are ca sa se umfle la ea
Eu de 5 luni sunt multumit de PP,are teava lisa,n-are ca sa se umfle la ea
Walter PP 10x22T - BLACK
-
Angel_Of_Light
-
Angel_Of_Light
Simt cum mi se ridica parul pe spinare ca vad ca iar ajungeti la FORT. Bine, o inghit de data asta. Dar daca au Fort de ce nu trag mai mult? Sau mai exista si factorul pret cartus?
Eu am RG si la asta raman pana crapa. Dupa aia poate incerc PP sau altceva. Totusi alti posesori de alte marci? De ex Mauser? Asd fi curios sa aflu si opinia lor. Sunt multumiti de arma lor?
Eu am RG si la asta raman pana crapa. Dupa aia poate incerc PP sau altceva. Totusi alti posesori de alte marci? De ex Mauser? Asd fi curios sa aflu si opinia lor. Sunt multumiti de arma lor?
cataok eu am rg si pot sa iti spun ca sunt multumit de el, am tras foc dupa foc cat am putut de repede dar nu mai mult de un incarcator atat cu uag cat si pg si nu a fost nicio problema, am tras si pe frig si tot la fel nu au fost probleme. In principiu sunt cam la fel pistoalele din zamac, totusi pe primul loc pun mauserul care este un rg mai perfectionat are camera cea mai dura dintre ele la fel ca si rg-ul, teava este si ea dura dar ingustarea din interior mi se pare cam exagerata si de aceea lovitura lui este mai slaba ca a unui rg.
Fiecare dintre ele si ma refer la Mauser, Rg, Walther, Record daca le folosesti cum trebuie nu o sa ai probleme deloc, bineinteles ca sunt diferente intre ele atat de rezistenta, precizie, putere de lovire dar nu sunt diferente cu valori mari intre ele.
E cam nasol sa nu poti trage intr-un poligon cum vrei si cat vrei fiindca stam cu frica ca se pot defecta si mai este si variabila cost dar asta este, daca respecti regulile care le stim pana acum mai toti nu o sa ai probleme.
Iar in cazuri de autoaparare nu cred eu ca o sa fi vreodata nevoit sa tragi 50 cartuse semiautomat incontinuu, ca sfat alaturi de pistol ia si un spray cu piper de interior si e ok si daca esti atacat cumva de 10 superi infractori toti peste 1,80 m foarte hotarati si afara sunt -10 grade atunci Dumnezeu fie cu tine.
Referitor la puterea lor si ce efect il au depinde in foarte mare masura de cel ce te ataca, s-au tot facut teste pe multe materiale si pe carne de porc si eu cred ca ne invartim in cerc cu testele astea ca tot nu avem nimic concret si e normal sa nu avem dat fiind ca in nimeni dintre noi nu s-a tras ca sa vedem cum este de unde si vorba pana nu vezi pe pielea ta nu sti cum e, asa ca in sensul asta eu si cu colegii din romsdc de aici din timisoara o sa pregatim in curand niste teste asa cum cred ca toti vor sa vada.
Fiecare dintre ele si ma refer la Mauser, Rg, Walther, Record daca le folosesti cum trebuie nu o sa ai probleme deloc, bineinteles ca sunt diferente intre ele atat de rezistenta, precizie, putere de lovire dar nu sunt diferente cu valori mari intre ele.
E cam nasol sa nu poti trage intr-un poligon cum vrei si cat vrei fiindca stam cu frica ca se pot defecta si mai este si variabila cost dar asta este, daca respecti regulile care le stim pana acum mai toti nu o sa ai probleme.
Iar in cazuri de autoaparare nu cred eu ca o sa fi vreodata nevoit sa tragi 50 cartuse semiautomat incontinuu, ca sfat alaturi de pistol ia si un spray cu piper de interior si e ok si daca esti atacat cumva de 10 superi infractori toti peste 1,80 m foarte hotarati si afara sunt -10 grade atunci Dumnezeu fie cu tine.
Referitor la puterea lor si ce efect il au depinde in foarte mare masura de cel ce te ataca, s-au tot facut teste pe multe materiale si pe carne de porc si eu cred ca ne invartim in cerc cu testele astea ca tot nu avem nimic concret si e normal sa nu avem dat fiind ca in nimeni dintre noi nu s-a tras ca sa vedem cum este de unde si vorba pana nu vezi pe pielea ta nu sti cum e, asa ca in sensul asta eu si cu colegii din romsdc de aici din timisoara o sa pregatim in curand niste teste asa cum cred ca toti vor sa vada.
To fire or not to fire
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Factorul pret cartus - nu neaparat.cataok wrote:Simt cum mi se ridica parul pe spinare ca vad ca iar ajungeti la FORT. Bine, o inghit de data asta. Dar daca au Fort de ce nu trag mai mult? Sau mai exista si factorul pret cartus?
Combinatiile complicate de achizitionare cartuse - SIGUR !
Am tras si 150 cartuse cu bila si 100 blank-uri intr-o singura sesiune la poligon,
iar in afara de murdarire excesiva alte probleme nu au fost.
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Nu este nichelat.... de data asta am vrut negru,ca ala nichelat a crapatAngel_Of_Light wrote:PP-ul e nichelat? Ca daca nu e poate crapa de oftica ca altele sunt. Eu am purtat discutia asta cu al meu de la inceput si i-am explicat clar sa nu inceapa sa comenteze pe tema asta ca nu mai pupa balistol pe urma...
Walter PP 10x22T - BLACK