cele mai puternice cartuse cu bila pentruWalther pp 10x22 t

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

hannibal2007lecter

cele mai puternice cartuse cu bila pentruWalther pp 10x22 t

Post by hannibal2007lecter »

Care sunt cele mai puternice cartuse cu bila de cauciuc ptr Walther pp 10x22 t ?este vreo diferenta dpdv tehnic intre pp-ul negru si cel nichelat ?
Mariuscor

Post by Mariuscor »

Din ce poti gasi la noi ai doua optiuni, ori folosesti PG 10x22T sau UAG 10x22T, PG este mai puternic fiindca are mai multa pulbere dar bila este dintr-un cauciuc foarte moale iar UAG are mai putina pulbere dar bila contine un cauciuc mult mai tare fata de cel din cartusele PG.
Acum ramane la alegerea ta ce vrei sa folosesti, fiecare dintre cele doua au avantaje si dezavantaje cum ar fi de ex.:

sa zicem la PG care face un zgomot mult mai tare ca UAG ai un avantaj psihic, UAG pe de o parte este mai precisa fiindca bila este mai rezistenta si mai compacta, PG daca tragi repetat de multe ori cum ar fi de ex. in poligon ceea ce nu-ti recomand la un momentdat iti ataca mai repede integritatea armei de care zici tu si ar mai fi si alte avantaje\dezavantaje dar eu iti propun in felul urmator, cumpara cartuse sa zicem 10 UAG si 10 PG si fa niste teste cu el si vezi care iti convin tie mai mult, daca nu te lamuresti mai cumpara inca o data o serie, fa o pauza (stim noi de ce, of)
si repeta testele, daca nu te-ai lamurit nici atunci vedem ce se poate face, iti mai spun si ceilalti colegi din parerile lor intre timp.

Eu mai obisnuiesc sa tin in incarcatoare cartuse mixte, UAG dupa aceea PG si tot asa, poate iti convine asa, trebuie sa incerci asa am facut toti.
Privitor la cartuse indiferent de care sunt iti dau un sfat, inainte de a le folosi sterge-le cu o carpa si cu ceva lichid, orice fel de lichid si din acela pt. geamuri fiindca vin cam murdare si iti murdaresc interiorul incarcatoarelor si camera si iti lucreaza mai greu in timp daca nu il cureti peste tot si se poate bloca mai usor.

Diferenta nu exista intre cele doua mai departe de faptul ca unul este cu finisaj brunat negru iar altul este nichelat, bineinteles cu conditia ca ambele sa fie 10x22T.

Bafta multa si sa-l folosesti cu ratiune.
To fire or not to fire
hannibal2007lecter

la ce va referiti cu ``integritatea armei`? pot avea surpriza sa imi sara in cap daca trag un incarcator rapid plin cu pg-uri ?sau sa crape vreo ceva ?
hedone

Post by hedone »

Sa crape. Teava, culata, camera cartusului. Sau toate de-odata. Sau luate cate doua
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
hannibal2007lecter

daca pp-ul are semne de intrebare inseamna k nu putem avea baza in nici un pistol cu bile de cauciuc :cry:
hannibal2007lecter

sa inteleg k daca nu vreau sa risc mai bine folosesc UAG
hedone

Post by hedone »

hannibal2007lecter wrote:daca pp-ul are semne de intrebare inseamna k nu putem avea baza in nici un pistol cu bile de cauciuc :cry:
Daca vorbim de zamak-uri, ai mare dreptate. Nu se intampla acelasi lucru cu un Fort
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
hannibal2007lecter

pai toate pp-urile au aceasi constructie din cate stiu eu(ma refer la material) si in RO e cea mai buna arma pe care o poti achizitiona.iar de Fort am vazut k nu importa nimeni.chiar sunt mai bune decat pp-urile k am auzit multe de pp
Mariuscor

Post by Mariuscor »

Da din pacate e posibil sa iti crape ceva din ce ti-a zis colegul nostru hedone dar asta numai in cazul in care ai trage mai multe incarcatoare unul dupa altul, nu stie nimeni exact la cate focuri trase si cu ce fel de munitie ori PG ori UAG iti poate ceda fizic pistolul, nimeni nu stie momentul exact.
Iarasi se poate intampla sa cedeze cand este foarte frig si tragi focuri multe cu el.
Problema cu ele consta in faptul ca nu prea negociaza bine socurile termice si fiabilitatea fiindca materialul este mult inferior fata de cele cu glont si de aceea nu rezista la focuri multe si repetate, uitata-te si la pagina 2 de la rohm rg88 custom ca am mai scris acolo despre asta.

Dar acum tu nu fi dezamagit ca nu este cazul, pentru autoaparare ocazionala sunt foarte bune indiferent ce munitie folosesti si nu o sa-ti cedeze cum l-ai scos sa tragi sunt cazuri foarte rare cand s-a intamplat asta, numai ca trebuie sa-l folosesti intr-un context adecvat la caracteristicile lui.
Sa nu pleci urechea la ce zic unii ca sunt jucarii si ca nu au nici un efect, fa niste teste dupa cum ti-am zis si te convingi, eu unul nu asi sta in fata unui pistol din acesta indiferent ca are UAG sau PG nu ai de unde sa sti unde poti fi nimerit, sunt foarte periculoase.

Bafta.
To fire or not to fire
hannibal2007lecter

nu sunt dezamagit dar ma hotarasem asupra pp-ului(k nu l-am luat inca).As mai avea de optat dintre el si altceva (in afara de rgg 88 k din cate am citi is mai slabutze un pic) ?
Mariuscor

Post by Mariuscor »

Sa sti ca is cam la fel, eu am rg si in sfera asta de care vorbim nu il vad slabut deloc, pp-ul e mai frumos si mie imi place dar acum depinde si cati bani ai rg e mai ieftin, daca nu ai posibilitatea sa iei ceva serios, de ex. un fort cum a zis hedone care sunt din otel eu zic sa-ti iei din zamak ce iti place, daca tie iti place pp-ul eu l-asi lua.
Bineinteles ramane la alegerea ta, mai uita-te pe la magazine si vezi la ce te orientezi ca mai e ceva timp pana vine mosul.
To fire or not to fire
hannibal2007lecter

Mariuscor wrote:Sa sti ca is cam la fel, eu am rg si in sfera asta de care vorbim nu il vad slabut deloc, pp-ul e mai frumos si mie imi place dar acum depinde si cati bani ai rg e mai ieftin, daca nu ai posibilitatea sa iei ceva serios, de ex. un fort cum a zis hedone care sunt din otel eu zic sa-ti iei din zamak ce iti place, daca tie iti place pp-ul eu l-asi lua.
Bineinteles ramane la alegerea ta, mai uita-te pe la magazine si vezi la ce te orientezi ca mai e ceva timp pana vine mosul.
:lol: :D :D as vrea sa imi aduca mosul macar asa ceva (sau mai bn un kalash :) :lol: :D
yanq

Post by yanq »

daca nu esti "maniac" si nu tragi zeci de cartuse zilnic...PP-ul e ok...
...sincer ,eu nu cumpar produse pentru a le testa limitele extreme....nu ma intereseaza daca pot trage 2 incarcatore consecutiv...(desi am facut-o de vreo 4-5 ori cu cate un incarcator si nu a aparut nici cea mai mica problema...)...pentru ca in nicio situatie reala nu ai de ce sa faci asta...
Walther PP Nickel
Image
hannibal2007lecter

stiu ms de sfat ..tot ce vreau sa spun e ca vreau sa imi iau ceva care sa ma tina toata viata
hannibal2007lecter

apropo stie careva daca magazinul din Bacau de pe Mihai Viteazul apartine de ARROW ?
Post Reply