Conditii pt. permis!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Mircea

Conditii pt. permis!

Post by Mircea »

Cine poate sa-mi clarifice care sunt conditiile pt. a obtine un permis pt. un pistol cu gaze si ce acte sunt necesare?
Momentan n-am semnatura.
Marius Cocarla ARROW

permis

Post by Marius Cocarla ARROW »

Din pacate nu cred ca exista niste reglementari prea clare in aceasta privinta. Va pot sfatui insa sa va adresati directiei arme, munitii si subst. toxice din Politia Capitalei (daca sunteti din Buc.) sau din politia judeteana.
Ei elibereaza "autorizatia de cumparare" care este doc. necesar.
Val Pangica jr

arme cu aer comprimat

Post by Val Pangica jr »

Din cite stiu eu - la achizitionare sunt necesare B.I si permisul de conducere ( care implica vizita medicala la zi ) .
PGV

Post by PGV »

Mi se pare ca mai trebuie so o foaie de la Politie , ceva de genu ca nu ai amenzi(pentru tulburare, violenta, etc.) in ultimele 6-12 luni. Nu sunt insa sigur !
Guest

Post by Guest »

Omul intreaba de pistol cu gaze lacrimogene -atunci trbuie autorizatie de la politie. Pentru aer comprimat trebuie permis conducere (idiotenii legislative,pentru ambele categorii)
cir_fra

Ceata totala

Post by cir_fra »

Dupa cum vedeti sunt nou pe acest forum. Ma interesa si pe mine care sunt conditiile legale de detinere a unui pistol cu gaze si/sau bile de cauciuc. Am citit toate posturile de la "autoaparare" si nu am inteles nimic. Am vazut ca destui dintre cei care au postat aici detind o astfel de arma. Chiar nu poate nimeni sa dea niste informatii (care au fost pasii pe care i-a urmat)?
Mad Max

Post by Mad Max »

fara notificare nu poti sa achizitionezi nimik....
hai sa-ti spun cum a fost la mine, si la altii de altfel...
cu cazier, permis de conducere te duci la politia de domiciliu sa-ti faca notificare. cu asta te duci la armurier care atunci cind iti vinde arma te inregistreaza in registrul lui si iti scrie ce trebuie pe notificare. apoi cu notificarea, factura, chitanta, arma si munitia te duci inapoi la politie in decurs de 5 zile unde iti inregistreaza arma, munitia si pe tine...
iti elibereaza un certificat de detinator unde este trecut detinatorul, adik tu, arma, calibrul, munitia...acest certificat iti trebuie atunic cind iti cumperi munitie sau altceva....
daca am omis ceva, ma completeaza colegii... :D
cir_fra

Post by cir_fra »

Multumesc Mad Max. Adica poate oricine care a implinit 18 ani? Iti trebuie si o justificare pentru politie, adica nu te intreaba ce faci cu ea, chestii din astea? Pur si simplu ceri o notificare si gata? Scuze daca pun intrebari aiurea, dar e un domeniu in care nu ma pricep deloc.
Mad Max

Post by Mad Max »

da, pur si simplu ceri o notificare. evident ca politaii sa te intrebe ce faci cu arma, de ce, o sa se joace eventual putin cu ea... :D
asta e procedura la arme neletale...la arme cu glont n-ai nici o sansa, doar daca esti demnitar...esti? :shock:
cir_fra

Post by cir_fra »

Inca o data, multumesc pentru raspuns. Nu, nu sunt demnitar... :x.
Inca o intrebare: trebuie si cazier si permis de conducere sau doar cazier/ doar permis de conducere? Pentru pistol cu gaz. Si inca una: la politia de judet sau la politia de municipiu/oras?
Deja capata contur topicul, care desi se intitula "Conditii pentru permis" nu lamurea problema.
Guest

Post by Guest »

Topicul a fost deschis in anul 2003, cand erau alte conditii pentru neletale ( atunci chiar iti trebuia permis de arma), daca citesti toate posturile, chiar te confuzezi
Du-te la politia judeteana si completeaza cererea tip la serviciul Arme.Trebuie sa-ti elibereze dovada pentru cumpararea armei in max 3 zile. Daca ai cazier judiciar ( ai fost condamnat) s-ar putea sa nu-ti aprobe.Ia arma aleasa de la magazin in baza acelei hartii data de politie in max 1 luna de la data eliberarii, pe urma nu mai e valabila. In max 5 zile de la cumparare te duci la politie cu hartia si cu arma. Ei iti vor da certificatul de detinator.
doom

acte...

Post by doom »

bai.....daca esti bin Bucale,dute la sectia de politie din sectoru" tausi il intrebi pa nea ala de jos cine si la ce camera sunt "Arme si Munitii",si te duci acolo.
Ii spui lu ala ca vrei sa depui o cerere pentru un permis de port arma .....pistol cu gaz , si omu itit spune ce ai de facut si ce acte sa mai aduci,daca nu il intrebi tu,da dupa cei dai o sticla de wisky,si ai obtinut o "Autorizatie de procurare a unei arme neletale" cu care iti iei gun de la arrow si te duci inapoi la politie cu gun_ul si iti face permis de port arma

ps.imi plac armele si iarba
Post Reply