Alegere Walther (bila cauciuc) PP , P 99 sau P 50

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Alegere Walther (bila cauciuc) PP , P 99 sau P 50

Post by geony »

M-am decis sa-mi procur unul dintre cele 3 modele de pistol autoaparare pe bila marca Walther
Cer sprijinul celor care au si se pricep. Am observat ca fiecare are plusuri si minusuri. Adica P99 are incarcatorul mai mare,P50 are o parte metalica in plus-manson. La magazinul unde am intrebat mi s-a zis ca au si pe teava sicanele(gilmele) diferite. Asta nu stiu ce inseamna. Tot ce vreau este fupere mai mare si fiabilitate mai buna. Pentru mine pretul nu este un criteriu.
Multumesc anticipat pentru pareri si idei.
haiosu

Post by haiosu »

dintre cele 3 modele: eu unul aleg pp-ul. daca e sa aleg si din alte modele, aleg rg-asta din ce se gaseste la noi in tara. daca ai posibilitatea sa iti iei o arma si de afara (mai ales ca ai spus ca banii nu-s o problema) atunci recomandarile se schimba :)
geony

Post by geony »

Multumesc Haiosu. Ai dreptate in privinta unei arme procurate de afara exista alte variante. Nu sint in domeniu, de aceea te rog sa-mi spui care ar fi acelea.Chiar daca ar costa mai mult as prefera sa iau un pistol mai puternic si mai fiabil,eventual unul integral din metal daca exista pentru bile.
Problema este sa se poata face formele legale pentru el si sa se gaseasca munitia necesara.
Precizez ca nu doresc decit pistol pe bile, nu ma intereseaza glont sau altceva.
S-ar putea ca si Walterul PP sa-mi fie suficient insa doresc mai multe informatii( am depus actele pt. pistol insa mi-a zis sa vin peste 1 luna) De aceea acum nu fac altceva decit sa ma interesez iar atunci voi merge direct" punct ochit punct lovit "- si voi achizitiona in cunostinta de cauza pistolul .
geony

Post by geony »

Am uitat sa precizez la Walther P99 la TOP GUN nu scrie cum scrie la PP si la P50 15j(nu scrie nimic) S-ar putea sa reziste mai mult sau mai putin? Deasemeni tot la acest tip de pistol nu se da duritatea tevii-s-ar putea sa fie diferita de cea a celorlalte Walthere ? Intrebind vinzatorul daca P 99 merge bine cu toate cele 15 gloante(cum apare pe site TOP GUN) acesta mi-a raspuns ca merge bine doar cu 10.
Referitor la P 50 mi-a zis ca intradevar are mansonul metalic insa teva este de asa natura incit are viteza proiectilului sub Walther PP-si el tot acest pistol mi la recomandat si am aflat ca sint cele mai vindute.
Totusi nu m-am increzut totalmente in recomandarea vinzatorului gindindu-ma ca exista posibilitatea sa aiba interes sa vinda si sa promoveze cu preponderenta un anumit tip de arma- de aceea v-am cerut sfatul dumneavoastra neutru.
Babanu

Post by Babanu »

Daca intradevar asta ti-a spus vanzatorul atunci... e clara pregatirea lui in domeniu :lol: Asta cu P99 care merge bine cu 10 este pentru prima oara cand aud o asa prostie si o asa afirmatie goala :x Ce inseamna bine defapt? Ar trebui definit cuvantul "bine" mai intai de toate :lol:
In continuare, chestia cu cat de mult conteaza sicanele, trebuie scrisa intr-o rama si atarnata pe perete "FORMA SI POZITIA SICANELOR IN PRACTICA, NU INSEAMNA ABSOLUT NIMIC" :lol:
Data viitoare cand iti mai spune asemenea pareri, roaga-l sa-ti dea si niste date exacte in cifre concrete, sa vedem si noi cat de obiectiv si pe "subiect" este :twisted:
Acum la concret, desi or sa fie cativa sa-mi sara-n cap, toate armele cu glont de cauciuc, provenite ele fie din Romania sau Moldova sunt PROASTE. Singurul mod de a-ti fundamenta decizia de cumparare este sa te gandesti exact la scopul pentru care vrei arma. Variantele sunt simple, vrei o arma sa o poti purta zilnic si sa nu fie incomoda, vrei o arma doar sa o tii in casa de colectie sau vrei o arma de poligon. Oricum in toate variantele nu exista rezultat fara compromis din pacate.
In concluzie, nu pot sa-ti dau un sfat de achizitie corect, cum spuneam, absolut toate sunt proaste, cel mult poti sa alegi compromisul cel mai acceptabil in functie de scop.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
danezu

Post by danezu »

"Asta cu P99 care merge bine cu 10 este pentru prima oara cand aud o asa prostie si o asa afirmatie goala Ce inseamna bine defapt? Ar trebui definit cuvantul "bine" mai intai de toate "

Pai a spus un adevar vanzatorul,daca tragi mai mult de 10 gloante se sparge arma :lol:

@geony: Parerea mea este sa-ti iei un PP si sa nu crezi ca ti-ai luat o arma de razboi,il folosesti doar cand ai nevoie. Exact cu a spus si Babanu mai sus,toate replicile astea sunt de cacao,adica bani aruncati pe geam.
Citeste cu atentie tot ce s-a scris pe forum si vei intelege!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
hedone

Post by hedone »

Deja s-a format o mare ceaţă. Daca impingem discutia inspre mult laudatul Fort 17P, ce minusuri importante sunt?
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
yanq

Post by yanq »

..iei Walher PP nikel....ochelari de soare sa nu fii orbit daca-l folosesti vara...si e mai mult decat ok...:)
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

hedone wrote:Deja s-a format o mare ceaţă. Daca impingem discutia inspre mult laudatul Fort 17P, ce minusuri importante sunt?
Dupa mine,singurul minus si cred ca cel mai important este pretul..... In rest super scula,fara discutii!
Walter PP 10x22T - BLACK
nedumeritu

Post by nedumeritu »

danezu wrote:
hedone wrote:Deja s-a format o mare ceaţă. Daca impingem discutia inspre mult laudatul Fort 17P, ce minusuri importante sunt?
Dupa mine,singurul minus si cred ca cel mai important este pretul..... In rest super scula,fara discutii!
Pretul este fara indoiala unul prohibitiv.
Daca pui chiar toate costurile unei excursii si a cumpararii, la mine, iese
peste 4700 RON. [cu 200 cartuse, 3 incarcatoare de rezerva, taxe samd].
Totusi...
Nu ar fi corect sa nu va spun ca pretul pentru un Fort 17 la showroom
in Ukraina, [showroom de fabrica!] nu trece de o medie 180 Euro in
functie de numarul trecut pe comanda la cumparare.
Si daca pretul final se calculeaza de la un astfel de pret de plecare
atunci iata ca distanta, ca pret, intre un P50 de 2000 RON si un Fort 17
nu mai este chiar astronomica.
Astronomica ramane doar distanta intre calitatea unuia si a celuilalt.

Mai multe nu vreau sa spun deoarece eu unul am avut toata gama de
zamakuri sau mai bine spus, toata floarea zamakurilor "de Vest".
Si toata a crapat cu gratie. Putere - indoielnica, precizie - aproximativa,
pret - sanatos.

Pe de alta parte, daca imi da Dumnezeu zile, promit sa ajung si in prag
la cei ce produc si distribuie zamakurile la prima mana.
Deocamdata sunt doar in posesia unor listing-uri cu preturi.
Pana nu le fotografiez rafturile cu preturile sa le pot posta nu deschid
discutia.
Oricum socul ce il veti avea va fi unul de exceptie. Eu inca nu mi-am revenit...
Am la tradus inclusiv documentatia "tehnica" de la producator si de acolo
rezulta limpede destinatia clonelor in discutie si caracteristicile lor reale
si normele de utilizare.
Si aici surpriza este una de proportie.

In rest, orice posesor de zamak, nikelat sau ba, poate pretinde ce doreste
el, in public. Veti vedea insa ca in poligon vin majoritatea cu cate 5-7
cartuse si le trag, uneori, in primele 2-3 ore chiar. In rest, vorbe.

Cum bine spunea un ante-vorbitor, stabilesti intai destinatia obiectului.
Iti stabilesti si bugetul alocat.
Abia pe urma decizi.
Last edited by nedumeritu on Tue Nov 11, 2008 2:49 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
geony

Post by geony »

Va multumesc mult pentru parerile dvs. obiectve si foarte promte . Deja am inceput sa-mi fac o parere destul de clara. Daca mai are cineva fotografii sau filmulete cu efectele acestor arme asupra tintelor sau altor obiecte ii rog sa mi- le indice. As dori sa iau legatura si sa schimb impresii cu posesorii de Fort 17-am decis ca acasta arma intruneste cele mai multe din pretentiile mele din cit am reusit sa ma documentez pina acum.
Am vazut foto cu tinta din poligonul Joita in care erau urmele lasate de 6 tipuri de arme, si foto cu probele pistolului Fort 17 pe craniul de berbec si coasta de porc, daca mai exista si alte imagini de acest fel va rog indicati-mi linkul respectiv.
hedone

Post by hedone »

danezu wrote:
Aici sunt absolut de acord, formularea era ca sunt toate "proaste". Daca e o arma scumpa, nu e o arma proasta. Asta inteleg eu. Astfel, ii putem recomanda colegului de pe forum un Fort, cu mentiunea ca este o arma scumpa si merita cumparata daca exista placerea si dorinta de a trage in poligon.... mai mult de un cartus la 10 minute 8)
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
nedumeritu

Post by nedumeritu »

hedone wrote:
danezu wrote:
Aici sunt absolut de acord, formularea era ca sunt toate "proaste". Daca e o arma scumpa, nu e o arma proasta. Asta inteleg eu. Astfel, ii putem recomanda colegului de pe forum un Fort, cu mentiunea ca este o arma scumpa si merita cumparata daca exista placerea si dorinta de a trage in poligon....
mai mult de un cartus la 10 minute 8)
Minte organizata = Sinteza excelenta!
De fapt tocmai asta este problema zamakurilor: cate cartuse trag inainte
de a iti crapa in fata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Babanu

Post by Babanu »

Despre Fort 17 nu am vrut sa zic ca e prost pentru ca e scump, ar fi aberant din partea mea. Pretul e doar un "mic" impediment in obtinerea lui, la fel ca si faptul ca este greu de procurat din Moldova, dar cu bani si mult chef il obtii pana la urma daca esti 100% capsat.
Problema lui cea mai mare este ca se blocheaza uneori, ceea ce poate fi deosebit de periculos intr-o situatie "speciala" pe strada. A doua problema secundara ce nu poate fi considerata neaparat obiectiva, este calitatea finisajului. Bine, unora poate tocmai asta le place, este discutabil. In ultimul rand ar fi faptul ca nu este tocmai compact, iar portul lui zilnic devine mai dificil.
Ce-i drept, are si cateva plusuri ultra importante, pe care totusi nu am sa le discut acum si care il transforma in compromisul cel mai rezonabil. Sincer daca ar fi sa-mi cumpar maine o arma noua, trebuie sa recunosc, ar fi un Fort.

Inchei prin a adresa o intrebare cu tenta ironica. De ce a trebuit ca Schmeisserul sa fie din zamac si sa nu se blocheze si la fel, Fortul a trebuit sa fie din otel dar sa se blocheze :lol: Nu putea sa existe un Schmeisser din otel si un Fort care sa nu se blocheze? :lol: Este ca faza aia... barbatii si-au dorit pi..da dar Dumnezeu le-a dat p..la, iar femeilor care si-au dorit p..la, Dumnezeu le-a dat pi..da :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Babanu wrote:Despre Fort 17 nu am vrut sa zic ca e prost pentru ca e scump, ar fi aberant din partea mea. Pretul e doar un "mic" impediment in obtinerea lui, la fel ca si faptul ca este greu de procurat din Moldova, dar cu bani si mult chef il obtii pana la urma daca esti 100% capsat.
Problema lui cea mai mare este ca se blocheaza uneori, ceea ce poate fi deosebit de periculos intr-o situatie "speciala" pe strada. A doua problema secundara ce nu poate fi considerata neaparat obiectiva, este calitatea finisajului. Bine, unora poate tocmai asta le place, este discutabil. In ultimul rand ar fi faptul ca nu este tocmai compact, iar portul lui zilnic devine mai dificil.
Ce-i drept, are si cateva plusuri ultra importante, pe care totusi nu am sa le discut acum si care il transforma in compromisul cel mai rezonabil. Sincer daca ar fi sa-mi cumpar maine o arma noua, trebuie sa recunosc, ar fi un Fort.

Inchei prin a adresa o intrebare cu tenta ironica. De ce a trebuit ca Schmeisserul sa fie din zamac si sa nu se blocheze si la fel, Fortul a trebuit sa fie din otel dar sa se blocheze :lol: Nu putea sa existe un Schmeisser din otel si un Fort care sa nu se blocheze? :lol: Este ca faza aia... barbatii si-au dorit pi..da dar Dumnezeu le-a dat p..la, iar femeilor care si-au dorit p..la, Dumnezeu le-a dat pi..da :lol:
Absolut pertinente tribulatiile filozofice pe tema Fort-ului.
Cu un singur mic amendament.
Cum am tras in ultima vreme cu Fort-ul meu cam 800 de cartuse fara sa se
blocheze ma tot intreb cam ce rata de blocare are un zamak de serie,
fie el si niKelat.
Iar Schmeisser-ul are tot atata zamak cat are orice AK 47. Mai exact
chiar daca unele zone nu sunt din otel foarte rezistent, mansonul a fost
turnat peste un schelet din otel si astfel zonele de maxima uzura sau
rezistenta sunt asigurate 100%.
Putem spune ca dilema barbatilor, in ceea ce priveste Fort/Schmeisser
cel putin, este deja transata.
Care se cheama ca nu se iegzista.
Cine vrea teava lisa si arma din otel, dar mai usoara, cumpara Schmeisser.
Cine vrea acelasi lucru dar cu teava mai lunga si mai greu, ia Fort.
Pana si pretul este de discutat. Am aflat recent ca la Kiev, cu autorizatiile
de rigoare, cumperi un Fort din show-room-ul fabricii [NU DE LA VREUN MAGAZIN]
pe la 170-180 Euro. Deci cu acciza si cu toate suplimentele de taxe
nu treci de 2500 deci putin mai mult decat un P50.
De vazut, de discutat.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply