Cartus semnal

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dracula

Cartus semnal

Post by dracula »

Cu ce pistol pot folosi CARTUS SEMNAL LEUCHTSTERNE de exemplu ?

Doar cele pe gaz,nu?

Cu un Ekol Jackal sau un Ekol Volga pot lansa un stfel de cartus de semnal,daca pun un lansator de cartuse ?
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Cartusele de semnalizare se folosesc la pistoalele care au posibilitatea adaptarii lansatorului. La pistoalele cu gaz lansatorul se cumpara impreuna cu pistolul.
Tin totusi sa va atraga atentia ca aceste cartuse nu se mai pot comercializa catre persoane fizice cf. legii 126 modificata, doar catre persoanele juridice. Recunosc ca nu cunosc daca si din punct de vedere al utilizarii se pastreaza restrictia.
Cu respect.
dracula

re

Post by dracula »

multumesc pt informatii,ati putea sa-mi faceti o lista cu pistoalele pe gaz care suporta acest lansator?
radu.b

Post by radu.b »

De regula toate pistoalele cu gaz trebuie sa aibe acest lansator inclus in cutie la cumparare. Cel putin la cele comercializate de noi exista.
Dar daca doriti o lista va pot spune despre RG88 in amandoua variantele (brunat si nichel), Mauser la fel, revolverul RG89. Acestea sunt ce comercializam noi. Toate sunt cal.9mm.
Mai sunt cele marca Walther din cele care le stiu eu.
Cu respect.
dracula

Post by dracula »

Am inteles,chiar nu stiam ca in mod normal trebuie sa aiba inclus si acest adaptor,credeam ca el poate fi cumparat separat.

Mi se pare o mare aberatie ca persoanele fizice,adica majoritatea cetatenilor acestei "republici democratice" sa aiba niste restrictii atat de grave si josnice.

Deocamdata m-am lamurit in mare.

Numai bine !
radu.b

Post by radu.b »

Este o modificare facuta de anul trecut a legii 126 care restrictioneaza mai mult comercializarea catre persoane fizice.
Cu respect.
dracula

re

Post by dracula »

foarte frumos,eu ca persoana fizica sa nu pot cumpara si folosi un amarat de cartus de semnal,in Germania pusti de 18-19 ani se distreaza cu asa ceva,la noi,nu.
danezu

Post by danezu »

Asta e legea romaneasca,n-avem ce face,trebuie s-o respectam,vrem nu vrem :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
Guest

Post by Guest »

In fapt nu este nici macar un cartus de semnalizare, cum este de exemplu cel cal. 4 pentru pistoalele de semnalizare, pentru ca nu are incarcatura de azvarlire, ci este o racheta de semnalizare. Munitia este in acest caz un cartus de alarma.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
radu.b

Post by radu.b »

Aveti dreptate. Oricum nu poate fi folosita fara un blank de 9mm. Pana acum nu stiau unde sa o incadreze si de fiecare data cand innoiam autorizatiile de magazin le treceau ca fiind artificii clasa I (tot o aberatie pentru ca nu sunt de sine statatoare, ele sunt cartuse de semnalizare si prin urmare ar trebui sa fie incadrate ca munitie).
Dar fiind sub incidenta legii 126 si cum aceasta lege s-a modifcat nu s-au mai complicat le-au pus pe toate la gramada indiferent de clasa.
Asta e...
Cu respect.
dracula

re radu.b

Post by dracula »

da,m-am lamurit.

multumesc mult pt raspunsul rapid
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

si ca sa o lamurim definitiv citit aici punctul de vedere oficial al politiei referitor la rachetele de semnalizare :

http://img384.imageshack.us/img384/9717/rachetefu1.jpg

capitol incheiat; adio artificii.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
dracula

re

Post by dracula »

:oops:

asa si betele de chibrit sunt "materiale pirotehnice"

e strigator la Cer !
comunismul traieste !

:roll:
nedumeritu

indicatie

Post by nedumeritu »

Scenariu intr-o societate alienata: