Poligonul de tir indoor!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Poligonul de tir indoor!
Sunt instructor de poligon, ofiter de politie (r) si nu in ultimul rand instructor de arte martiale. Dupa cum banuiti am competente substantiale in domeniul armelor de foc de mana si a tehnicilor de lupta. Din pacate in Roamania (si in septa in Bucuresti) cei ce au dreptul sa poarte si foloseasca arme cu glont (in conditiile legale) sau cei ce vor doar sa practice intr-un cadru organizat si in siguranta tirul sau diversele tehnici de lupta isi pot indeplinii f. greu dorintele (de regula in poligonul Baneasa si mai nou se pare ca si la Joita). Cum oferta mi s-a parut insuficienta im comparatie cu numarul mare de potentialii tragatori m-am documentat in vederea infiintarii unui poligon de tir pentru 25 - 50 m "indoor". Poligonul va avea scenarii de tragere la alegerea clientului si va fi conexat la un dojo. Mai mult, as dori sa creez un club de autoaparare cu / fara arme unde membrii sa se pregateasca mental, fizic si spiritual in tehnicile combatante potrivite fiecaruia. Dupa cum cunoasteti, calitatea pe langa credintza si munca impune si investii pe masura. In acest sens as dori sa discut cu persoane serioase (de preferinta din sistem) interesate de implementarea acestui proiect. Sperand ca in urma potentialelor noastre intalniri ne vom fi convins de seriozitatea ofertelor noastre iata-ne deja asociati. Eventualele comentarii (pro / contra) sau sugestii va rog sa le exprimati aici sau pe combativ@ymail.com. Va multumesc, Alexandru
Last edited by uomu on Fri Jan 29, 2016 1:22 pm, edited 2 times in total.
-
tipirigpipirig
- ceva de gen vezi aici: http://www.clubairguns.ro/forum/viewtop ... 55&start=0 , dar desigur cu cit mai multe cu atit mai bine 
Adevarul ca cu legislatia aceasta sansele sa-ti amortizezi investitia in mai putin de 10 ani este minima. Gandeste-te la articolul care enumera persoanele care au acces in poligon
. Cam putine pentru a sustine financiar activitatea in poligon, care este conditionata de instructori personal auxiliar, personal de paza, personal medical, sisteme de supraveghere, chiria pentru arme, (ca sa detii arme trebuie sa te constitui armurier)etc. In plus investitia trebuie sa cuprinda panouri antiricoseu, parabaluri, captatoare individuale sau biuta, compartimente individuale, dispozitive de transport pentru tinte, exhaustoare, instalatii de iluminare. Deoarece poligonul trebuie omologat dupa normele FRT atunci pentru un poligon de 25 m trebuiesc instalatii de viteza (la 25 m se trag numai probele de pistol viteza calibru redus, pistol viteza calibru mare si pistol sport-duel). Si nu mai continui cu tot ce inseamna logistica.
Mai exista varianta in care sa te constitui intr-o asociatie sportiva afiliata la FRTS caz in care asociatia sportiva poate detine arme proprii. Aici se mai ridica o problema. Ca sa legitimezi pe toti cei ce doresc sa traga in poligon, (pentru ca altfel daca nu detin arme, adica "acea" categorie de arma, nu au acces legal), taxele de legitimare costa in primul an 15 milioane de persoana, iar apoi cate 5 milioane pe an de persoana cotizatia (toti banii astia merg la federatie, nu la club). Mai mult, taxa de omologare a poligonului costa in jur de o mie de euro pentru fiecare categorie de arma. S-ar mai putea gasi portite de eludare a legii dar aspectul amortizarii investitiei ramane o mare problema.
Si ca sa inchei cu o rautate, de ce "de preferinta din sistem"? Ca din discutiile anterioare ("am o problema" dupa cum a afirmat un coleg) am inteles ca cei din sistem sunt saraci si nu ar avea bani pentru o asemenea investitie iar din cate ii cunosc eu, in sistem vor fi prea putini care sa accepte sa plateasca (sau sa-si permita) ca sa traga in poligon, ba sa mai dea bani si pe munitie...
Recunosc ca sunt un pesimist prin definitie dar pesimistul este un optimist mai bine informat.
Mai exista varianta in care sa te constitui intr-o asociatie sportiva afiliata la FRTS caz in care asociatia sportiva poate detine arme proprii. Aici se mai ridica o problema. Ca sa legitimezi pe toti cei ce doresc sa traga in poligon, (pentru ca altfel daca nu detin arme, adica "acea" categorie de arma, nu au acces legal), taxele de legitimare costa in primul an 15 milioane de persoana, iar apoi cate 5 milioane pe an de persoana cotizatia (toti banii astia merg la federatie, nu la club). Mai mult, taxa de omologare a poligonului costa in jur de o mie de euro pentru fiecare categorie de arma. S-ar mai putea gasi portite de eludare a legii dar aspectul amortizarii investitiei ramane o mare problema.
Si ca sa inchei cu o rautate, de ce "de preferinta din sistem"? Ca din discutiile anterioare ("am o problema" dupa cum a afirmat un coleg) am inteles ca cei din sistem sunt saraci si nu ar avea bani pentru o asemenea investitie iar din cate ii cunosc eu, in sistem vor fi prea putini care sa accepte sa plateasca (sau sa-si permita) ca sa traga in poligon, ba sa mai dea bani si pe munitie...
Recunosc ca sunt un pesimist prin definitie dar pesimistul este un optimist mai bine informat.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
-
nedumeritu
bill, sunt insa destule institutii pe care le poti capacita sa vina in poligonul tau oferindu-le servicii impecabile. vreau din sistem pt ca pe multi ii cunosc dar nu am avut ocazia sa discut cu ei live. eu am calculat tot ce mentionezi tu acolo iar pt un poligon subteran cu tinta la 25 mm ai nevoie de cam 32 m lungime si pt 6 linii de tragere.... in total ar duce constructia la cam 60.000. am inclus tot, de la ventilare, usi, receptia la suprafata, arme pana la fierul din beton
As fi foarte fericit sa gasesti un asociat pentru asta. Probabil ca va fi inca un zapacit la fel ca mine, ca tine si ca toti ceilalti care ne intalnim aici. Oricum sper sa fie cat mai multi, cat mai multe poligoane, cat mai multe asociatii, magazine, detinatori, sportivi, colectionari.
Daca o puneti pe roate vin la deschidere sa ne cunoastem sa vezi ca nu sunt chiar asa rau.
Bafta.
Daca o puneti pe roate vin la deschidere sa ne cunoastem sa vezi ca nu sunt chiar asa rau.
Bafta.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Buna ziua.Bill wrote:As fi foarte fericit sa gasesti un asociat pentru asta. Probabil ca va fi inca un zapacit la fel ca mine, ca tine si ca toti ceilalti care ne intalnim aici. Oricum sper sa fie cat mai multi, cat mai multe poligoane, cat mai multe asociatii, magazine, detinatori, sportivi, colectionari.
Bafta.
Parerea mea este ca problema cea mare nu este investitia materiala in teren si constructie, ci mai degraba in demersurile in vederea autorizarii.
Cu respect.
Radu
Are dreptate dl. radu.b. Poligonul din tineretului l-am finalizat (d.p.d.v. tehnic), am si tras in el - dar nu mai spuneti nimanui
dar de problemele legale nu ma ocup eu. Problema este legea incompleta. Si acel poligon este "anexat" unei sali de sport, exista (dupa cate stiu) si instructor de arte martiale, se doreste deschiderea unui curs de autoaparare. Totul e frumos pana te apuci de hartii...
Re: Poligonul de tir indoor!
Din pacate eu am renuntat la ideea cu poligonul. Doresc bafta celor ce vor incerca si felicitari celor ce au reusit in aceste demersuri. Alex
Nu este imposibil dar dureaza mult si papa multi bani ( pe langa amenajare). Uite, amicu din Arad a reusit. Bani multi si nervi tari.
Au trecut doi ani de cand am lansat si abandonat acest topic dar cum aceasta ideea nu-mi da pace, pana la urma o voi duce la capat.
Astept sugestiile dvs. aici sau pe http://combativ.ro/forum/viewtopic.php?f=206&t=456
Sa auzim de bine.
Astept sugestiile dvs. aici sau pe http://combativ.ro/forum/viewtopic.php?f=206&t=456
Sa auzim de bine.