Inrolari armata romana
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Inrolari armata romana
As dori sa stiu si eu cum ma pot inrola in armata romana ca militar profesionist cei care stiu si cei care au orice informatie de genul va rog frumos sa imi spuna si mie.
AmUn
incearca aici :
http://www.mapn.ro/recrutare/bir.php
daca reusesti si te inrolezi, dupa un an sa ne spui si noua cum a fost.
Multumesc mult Barthy, eu personal as fi vrut sa ma duc in Legiune dar se plateste slabut si nu vreau sa stau departe de casa.BARTHY 2 wrote:incearca aici :
AmUn
Parerea mea e ca legiunea straina e un loc in care te duci cand nu mai ai nimic de pierdut pe lumea asta, cand nu mai ai nici un rost. E ultima solutie : "ori la bal ori la spital". Induri enorm de multe suferinte fizice si psihice contra casa, masa si haine. Bani? nu stiu dar nu ii poti cheltui cand vrei pt. ca nu esti stapan pe timpul tau. Am avut ocazia acum 18 ani dar am concluzionat ca mai bine crap sub steagul meu nu al lor.DaBears wrote:Si eu ma gandeam la Legiune. Ceva pareri despre ea? Si cu cat esti platit?ATuM Ra wrote:Multumesc mult Barthy, eu personal as fi vrut sa ma duc in Legiune dar se plateste slabut si nu vreau sa stau departe de casa.
Si cine vrea sa dovedeasca calitatea de militar la AEST mai bine face un stagiu de 3 ani in armata romana decat 5 printre straini.
Da, e barbat destept si asteapta modificarea legii - poate, poate primeste si el dreptul la o arma cu glont.scuffy_99 wrote:.................. Cine nu face armata, e barbat destept!
Am si eu un amic(e plecat in Spania la munca acum
) care a fost 6 luni in legiune la o baza din Algeria..dupa 6 luni a dezertat ca nu mai rezista regimului sever de cazarma..din cate am inteles de la el( nu prea vroia sa vb dsp asta) semnezi un contract pe o anumita perioada de timp dupa ce treci niste teste criminale fizice si psihice, iar dupa terminarea contractului te poti intoarce acasa si beneficiezi pana la moarte de o asa numita pensie de la ei(asa zicea el).
In timpul asta servesti Franta in orice misiune esti trimis, misiune din care exista riscul sa nu te mai intorci.
Spunea ca erau acolo de toate natiile, singurele conditii sunt sa treci testele alea si sa stii sa te descurci in lb franceza(mai demult cica era obligatorie)..
Acu omu e cu familia in Spania si zicea ca prefera sa culeaga capsuni sau sa munceasca ca zidar decat sa mai opteze in viitor pt legiune
In timpul asta servesti Franta in orice misiune esti trimis, misiune din care exista riscul sa nu te mai intorci.
Spunea ca erau acolo de toate natiile, singurele conditii sunt sa treci testele alea si sa stii sa te descurci in lb franceza(mai demult cica era obligatorie)..
Acu omu e cu familia in Spania si zicea ca prefera sa culeaga capsuni sau sa munceasca ca zidar decat sa mai opteze in viitor pt legiune
Lionheart wrote:Am si eu un amic(e plecat in Spania la munca acum) care a fost 6 luni in legiune la o baza din Algeria..dupa 6 luni a dezertat ca nu mai rezista regimului sever de cazarma..din cate am inteles de la el( nu prea vroia sa vb dsp asta) semnezi un contract pe o anumita perioada de timp dupa ce treci niste teste criminale fizice si psihice, iar dupa terminarea contractului te poti intoarce acasa si beneficiezi pana la moarte de o asa numita pensie de la ei(asa zicea el).
sase luni este perioada de acomodare si proba; daca o treci faci contract pe 5 ani obligatoriu, stagiu la sfarsitul caruia ai dreptul sa alegi sa mai ramai inca 5 ani; daca nu ramai primesti drept de rezidenta in franta; daca efectuezi si al doilea stagiu, adica 10 ani in total, primesti cetatenie franceza si drept de pensie;
daca gresesc cumva si altcineva cunoaste mai exact situatia sa ma corecteze; astea sunt informatiile pe care le-am primit si eu cand ma batea gandul; dar a trecut ceva vreme de atunci.
Nimic nu este ceea ce pare ...
Variante ..... Mai bine te-ai lamuri de ce iti doresti sa fii acolo ... sau cat de realiste sunt dorintele tale ... Multi incearca putini reusesc ... Si de aici o sumedenie de povesti ... Cat este adevar si cat este fictiune ... ? Armata este armata oriunde ai merge sa o faci ... Depinde de mediatizarea care s-a facut despre fiecare ... Asa poate sa te atraga mai mult o varianta sau alta ... Fiecare om are motivul lui sa fie intr-un loc sau altul ... Tu cunosti motivul care ar sta la baza alegerii tale ???
Accidentele de circulatie produc mai multe victime decat armele ...
Re: Nimic nu este ceea ce pare ...
Pai motive am destule dar 3 dintre ele si cele mai importante ar fi acestea: serviciu stabil - salariu bunicel - dreptul de a detine o arma letalarednights wrote:Variante ..... Mai bine te-ai lamuri de ce iti doresti sa fii acolo ... sau cat de realiste sunt dorintele tale ... Multi incearca putini reusesc ... Si de aici o sumedenie de povesti ... Cat este adevar si cat este fictiune ... ? Armata este armata oriunde ai merge sa o faci ... Depinde de mediatizarea care s-a facut despre fiecare ... Asa poate sa te atraga mai mult o varianta sau alta ... Fiecare om are motivul lui sa fie intr-un loc sau altul ... Tu cunosti motivul care ar sta la baza alegerii tale ???
AmUn
Re: Nimic nu este ceea ce pare ...
ATuM Ra wrote:...............................Pai motive am destule dar 3 dintre ele si cele mai importante ar fi acestea: serviciu stabil - salariu bunicel - dreptul de a detine o arma letala.
mda............cu siguranta trebuie sa faci armata