O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
khronos23

O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Post by khronos23 »

Azi am fost la Biroul de Arme si Munitii pentru a-mi ridica o notificare pentru o arma cu bila de cauciuc! Cu stupoare am aflat de la ofiterul de acolo ca se va modifica legea pentru acest tip de arme. La cele cu gaz ramane aceeasi, dar la cele cu bila se schimba luna aceeasta sau la inceputul celei viitoare. Din ce mi-a explicat dansul am inteles urmatoarele:
1) pentru armele cu bila de cauciuc va fi nevoie de cazier, test psiho si plata unei taxe de 130 RON - iar in regim de urgenta parca 360 RON !
2) acestea vor intra cu drept de detinere, dar nu si purtare! (deci cei care o detin o vor tine doar acasa, singurele ce vor ramane cu drept de purtare pe strada vor fi cele cu gaz)!

Daca asa va suna modificarea alesilor nostri din Parlament...e o restrangere destul de mare a acelei liberalizari a pietei armelor in Romania. Masura a fost luata in urma scandalurilor mediatizate cu tipi cu o conduita indoielnica si cu o "istorie" nu prea curata...si culmea multi dintre cei mediatizati la tv si in presa nu detineau armele legal!!!!!
Consider ca era necesara introducerea cazierului si examenului psihologic pentru ca multe arme au picat pe mainile unor infractori de drept comun sau a unor sociopati (cred ca as mai introduce si un punct in care as conditiona si cu interzicerea lor pentru analfabeti si semianalfabeti---PRIETENII STIU DE CE:))!!! Nu cred ca ar trebui ingradit dreptul de purtare a armelor cu bila a celorlalti oameni cinstiti care nu au folosit armele in rafuieli si vendete personale!
Streamer 2014
Ekol Special 99

GVTTA CAVAT LAPIDEM NON VI SED SAEPE CADENDO! (P. Ovidius Naso)

LIBERTAS EST POTESTAS FACIENDI ID QVOD IURE LICET!
violiv

Post by violiv »

Ce se vrea e una, ce se face e cu totul altceva. Chiar si in sens restrictiv, inertia e foarte mare si nu-i de ajuns sa-si doreasca politia ceva ca sa se si intample. Marti am fost si eu la politie si nu aveau nimic cert in privinta asta.
In ce priveste taxele, pentru achizitia unei arme letale, indiferent de regimul ei (port si folosire sau detinere) taxa e de 50 lei normal si 100 la urgenta, la care se adauga 10 lei pentru trecerea armei in permis. Un nivel al taxelor de doua ori mai mari pentru "cauciuc" e chiar aberant. In plus, daca tot le inregimenteaza la arme adevarate, ar trebui sa-ti ceara si cursul de manuire a armelor :wink: :cry:
Banuiesc ca se vor introduce ceva restrictii, curentul e "foarte contra" bilutelor si "modelul european" pare a fi cel mai usor de copiat (adica aceleasi acte si restrictii ca pentru un pistol cu glont :oops: ).
Mai greu va fi pana vor reusi sa le inregimenteze pe toate cele cumparate deja. Sunt arme AC inca multe care n-au ajuns sa fie inmatriculate desi termenul a trecut de vreo 2 ani.
radu.b

Re: O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Post by radu.b »

khronos23 wrote:Azi am fost la Biroul de Arme si Munitii pentru a-mi ridica o notificare pentru o arma cu bila de cauciuc! Cu stupoare am aflat de la ofiterul de acolo ca se va modifica legea pentru acest tip de arme. La cele cu gaz ramane aceeasi, dar la cele cu bila se schimba luna aceeasta sau la inceputul celei viitoare. Din ce mi-a explicat dansul am inteles urmatoarele:
1) pentru armele cu bila de cauciuc va fi nevoie de cazier, test psiho si plata unei taxe de 130 RON - iar in regim de urgenta parca 360 RON !
2) acestea vor intra cu drept de detinere, dar nu si purtare! (deci cei care o detin o vor tine doar acasa, singurele ce vor ramane cu drept de purtare pe strada vor fi cele cu gaz)!

Daca asa va suna modificarea alesilor nostri din Parlament...e o restrangere destul de mare a acelei liberalizari a pietei armelor in Romania. Masura a fost luata in urma scandalurilor mediatizate cu tipi cu o conduita indoielnica si cu o "istorie" nu prea curata...si culmea multi dintre cei mediatizati la tv si in presa nu detineau armele legal!!!!!
Consider ca era necesara introducerea cazierului si examenului psihologic pentru ca multe arme au picat pe mainile unor infractori de drept comun sau a unor sociopati (cred ca as mai introduce si un punct in care as conditiona si cu interzicerea lor pentru analfabeti si semianalfabeti---PRIETENII STIU DE CE:))!!! Nu cred ca ar trebui ingradit dreptul de purtare a armelor cu bila a celorlalti oameni cinstiti care nu au folosit armele in rafuieli si vendete personale!
Buna ziua.
Solicitarea cazierului la depunerea cererii de notificare a existat oricum, chiar daca nu este specificat in lege, deoarece fiecare serviciu AEST din cadrul Politei locale are dreptul sa-si organizeze activitatea cum considera de cuviinta. Astfel se solicita la ora actuala (este adevarat cazuri izolate) ca odata cu depunerea cererii de notificare, solicitantul sa aibe poza, cazier si sa plateasca o taxa. Din pacate conform regulamentelor interne ale Politiei (?) acest inconvenient nu poate fi combatut pentru ca normele de aplicare a legii 295 nu prevede acest lucru.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

radu.b wrote:...................... fiecare serviciu AEST din cadrul Politei locale are dreptul sa-si organizeze activitatea cum considera de cuviinta....................................O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu

adica politia este un "sat fara caini"? pana si un amarat de atelier de tricotat sosete autointitulat pompos "fabrica" are implementat un sistem de management al calitatii unde se impun si respecta niste proceduri de lucru, d-apoi o institutie a statului care lucreaza in sistem militarizat...
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
radu.b

Post by radu.b »

BARTHY 2 wrote:
radu.b wrote:...................... fiecare serviciu AEST din cadrul Politei locale are dreptul sa-si organizeze activitatea cum considera de cuviinta....................................O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu

adica politia este un "sat fara caini"? pana si un amarat de atelier de tricotat sosete autointitulat pompos "fabrica" are implementat un sistem de management al calitatii unde se impun si respecta niste proceduri de lucru, d-apoi o institutie a statului care lucreaza in sistem militarizat...
Buna ziua.
Nu, nu este "stat in stat" ,desi am avut diferende cu ei pe aceasta problema, am pimit acest comunicat din partea lor (bine ca sunt putini care au luat aceste masuri).
Legea nu cred ca se schimba. In primul rand nu cred ca o sa le convina celor de la politie ,orice modificare complica lucrurile si procedurile. Incidentele cu arme neletale ei nu le considera evenimente deosebit de grave ca sa fie facute modificari la lege in mod imperios. Ce va fi peste un an sau doi, nu stiu. Ce isterizeaza lumea este mai mult presa care amplifica evenimentul (pentru senzatie).
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
wizard

Post by wizard »

Se mai stie ceva de eventuala modificare a legii referitoare la pistoalele cu bila ?

Parca era vorba ca pe sfarsitul lui Ianuarie se va reglementa situatia.
...stau in asteptare sa intru si eu in clubul detinatorilor de arme neletale - ma gandesc la rohm 88 - dar deocamdata astept sa vad cum se va modifica legea.
Intre timp mai citesc si eu forumul sa ma documentez :)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

wizard wrote:Se mai stie ceva de eventuala modificare a legii referitoare la pistoalele cu bila ?

Parca era vorba ca pe sfarsitul lui Ianuarie se va reglementa situatia.
...stau in asteptare sa intru si eu in clubul detinatorilor de arme neletale - ma gandesc la rohm 88 - dar deocamdata astept sa vad cum se va modifica legea.
Intre timp mai citesc si eu forumul sa ma documentez :)
2008 e an electoral; politicienii se gandesc la altceva, au altele de aranjat; nu stau ei sa se gandeasca la pistoalele noastre. asa ca pune mana si cumpara-ti daca-ti doresti cu adevarat.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Nikki

Post by Nikki »

Pana la o noua lege a armelor ne paste o scumpire! :evil:
Tocma ce au propus scaderea TVA-ului la produsele de baza si daca va fi adoptata, ghici de unde se stoarce cascavalul??? De la produsele de lux, adica ambarcatiuni, bijuterii si....ARME. Marirea accizei cu inca 50%!
Doamne ajuta sa o respinga si de data asta!
khronos23

Post by khronos23 »

Sper, ca eu voi plati accizele la sfarsitul lui februarie si cu toate cheltuielile, traducerile legalizate...incepe sa nu mai renteze!!!
Streamer 2014
Ekol Special 99

jumbo

Post by jumbo »

khronos23 wrote:Sper, ca eu voi plati accizele la sfarsitul lui februarie si cu toate cheltuielile, traducerile legalizate...incepe sa nu mai renteze!!!
La Timisoara cer traduceri legalizate ale facturii de cumparare din strainatate? La Bucuresti inca nu cer, eu am lasat la ei doar o copie a facturii originale.
EKOL Jackal Dual Compact
khronos23

Post by khronos23 »

Da! Chitanta trebuie tradusa!
Streamer 2014
Ekol Special 99

khronos23

Post by khronos23 »

Ieri s-a votat reducerea TVA la 5 % la alimente, diferenta fiind suportata de produsele de lux, intre care armele nonletale si cele de vanatoare...Deci, probabil si in magazine acestea se vor scumpi in viitorul apropiat! :cry:
Streamer 2014
Ekol Special 99

radu.b

Post by radu.b »

khronos23 wrote:Ieri s-a votat reducerea TVA la 5 % la alimente, diferenta fiind suportata de produsele de lux, intre care armele nonletale si cele de vanatoare...Deci, probabil si in magazine acestea se vor scumpi in viitorul apropiat! :cry:
Buna seara.
Nu cred ca scrie asa ceva. Ati auzit dumneavoastra explicit ca diferenta de TVA v-a fi suportata de celelalte produse? Daca da, atunci pana ies normele de aplicare,parerea mea este sa mergeti, cat mai aveti timp si cumparati-va pistol cu bila daca aveati asa ceva in intentiile dumneavoastra(fara gluma). :roll:
O seara buna.
Cu respect
Radu
Nikki

Post by Nikki »

Atentie!!!! Legea a fost votata de senat, urmeaza sa fie (daca va fi) aprobata de camera deputatilor!
Intr-adevar, faza cu acciza a fost aseara la TV, dupa cum am mai spus intr-un post pe care se pare ca nu l-a bagat nimeni in seama insa :wink:
dingo20

Post by dingo20 »

Legea nu e promulgata. Proiectul de lege a trecut doar de Senat si sunt slabe sanse sa treaca si de Camera pt ca au mai fost astfel de proiecte si in anii trecuti si nu au trecut.Oricum, chiar daca va trece, va fi contestat de guvern si pana va ajunge sa fie promulgat-daca va ajunge- vor mai trece 5-6 luni, asa ca nu cred ca deocamdata ar trebui sa ne alarmam.
Post Reply