Am nevoie de ajutorul vostru deoarece am ajuns intr-un impas, nu stiu care din cele doua modele sa-l iau. Chiar daca am citit tot de pe forum si am urmarit si testele lipseste o piesa din puzzle: participarea la teste a modelului Mauser. Si nici nu stiu daca va fi la urmatoarele teste. Asa ca apelez la parerile voastre ca sa iau o hotarare in aceasta problema: RG88 sau Mauser HSC90 Brunat sau nichelat
Si domnul Radu ar putea da o mana de ajutor, chiar daca trebuie sa fie impartial, dar poate sa ne spuna care urma din usa de metal in care le-au testat e mai pronuntata la cele doua modele. Din cate am citit stie carui model apartin adanciturile. Bineinteles sunt binevenite si informatiile despre blocaje, design, cutia si trusa de curatare, etc.
Sper sa ma ajutati cu parerile voastre iar vinerea viitoare rezultatul sfaturilor sa se afle in posesia mea Multumesc!
Pana facem urmatorul test,eu zic sa vezi care iti vine mai bine in mana.
E vorba de inclinarea crosei.Care din ele se aseaza mai bine in palma in cazul tragerii "instinctive",adica fara ochire.Unghiul crosei e diferit intre rg si mauser.Parerea mea!
Il astept pe babanu sa vina din concediu si vreau sa mai facem un test la care sper sa aducem si un mauser.
I-am dat un mesaj lui rector,astept raspuns.
Daca pe forum bantuie cineva cu mauser si vrea sa se "lumineze",il asteptam pe 18 .08. sa mergem in poligon.
Am cerut si eu cateva lamuriri de la reactor, insa nu stiu daca va veni la teste. Se pare ca el e singurul cu mauser care a mai intrat si pe forum. Asa de putin s-a vandut modelul asta? De ce oare? Intr-o postare babanu parca zicea ,, Mauser Hsc l-am exclus din start, e prea scump." Cat era atunci de nu se atingea nimeni de el, ca acum e in limite normale, daca putem spune asa, in comparatie cu celelalte modele.
cristib wrote:Am nevoie de ajutorul vostru deoarece am ajuns intr-un impas, nu stiu care din cele doua modele sa-l iau. Chiar daca am citit tot de pe forum si am urmarit si testele lipseste o piesa din puzzle: participarea la teste a modelului Mauser. Si nici nu stiu daca va fi la urmatoarele teste. Asa ca apelez la parerile voastre ca sa iau o hotarare in aceasta problema: RG88 sau Mauser HSC90 Brunat sau nichelat
Si domnul Radu ar putea da o mana de ajutor, chiar daca trebuie sa fie impartial, dar poate sa ne spuna care urma din usa de metal in care le-au testat e mai pronuntata la cele doua modele. Din cate am citit stie carui model apartin adanciturile. Bineinteles sunt binevenite si informatiile despre blocaje, design, cutia si trusa de curatare, etc.
Sper sa ma ajutati cu parerile voastre iar vinerea viitoare rezultatul sfaturilor sa se afle in posesia mea Multumesc!
Buna ziua.
Imi cer scuze am vazut tarziu topic-ul dumneavoastra (treaba multa).
Raspunsul este simplu. Cati bani vreti sa investiti? Tineti ca pistolul sa fie de marca? Cand umblati cu el(nu neaparat sa trageti) ce var placea mai mult? Brunajul sau nichelatul? Vedeti totul tine doar de dumneavoastra.
Daca as fi eu in postura de cumparator as alege RG88 brunat fara nici o sovaiala. In primul rand este ceva mai ieftin. In al doilea rand este la fel de bun si fiabil ca si Mauserul. In al treilea rand nu tin neaparat sa fie frumos sa luceasca ca nu joc nici in film si nici nu am cum sa zapacesc fetele cu nichelul. Ce as face in schimb, as cumpara de diferenta, un toc de pistol ceva mai scump (unul de cordura sau unul captusit cu al doilea rand de piele) deoarece solutia de tabacit cu care este impregnata pielea la tocurile mai ieftine (chiar daca sunt comercializate de noi) ataca brunajul sau suprafata nichelata si in timp il curata. Va spun acest lucru ca asa am patit eu m-am "calicit" sa iau un toc de calitate si am dat-o in bara si am pistol Smith&Wesson de 10 ani aproape si este o frumusete de arma.
Alegerea este a dumneavoastra in ceea ce priveste arma, dar tineti cont de toc, aceste este sfatul meu.
Cu respect si tinem legatura.
O seara buna.
Radu
Multumesc de raspuns! E corect ce ati spus dar eu nu ma refeream la cati bani sa dau pe el, sunt pregatit pt oricare din ele. Singurul punct de poticneala in a ma hotara este puterea Mauserului. De fapt eu imi doresc acest model dar nu am gasit nici o informatie despre puterea acestuia si asta doream sa aflu. Sper sa fie macar egala cu cea a RG88. Daca poate spune cineva cam care ar fi puterea Mauserului sau daca ar avea cineva modelul asta si sa participe la teste i-as fi recunoscator!
cristib wrote:Multumesc de raspuns! E corect ce ati spus dar eu nu ma refeream la cati bani sa dau pe el, sunt pregatit pt oricare din ele. Singurul punct de poticneala in a ma hotara este puterea Mauserului. De fapt eu imi doresc acest model dar nu am gasit nici o informatie despre puterea acestuia si asta doream sa aflu. Sper sa fie macar egala cu cea a RG88. Daca poate spune cineva cam care ar fi puterea Mauserului sau daca ar avea cineva modelul asta si sa participe la teste i-as fi recunoscator!
cristib,in eventuala lipsa a mauser-ului de la testul de sambata,eu personal nu pot decat sa ma lansez in speculatii. si anume ca nu prea are cum sa fie mai puternic,deoarece mauserul are trei sicane in interiorul tevii,dispuse la 120 grade si in planuri diferite,fata de rg care are numai doua,tot in plan diferit. adica la mauser bila iese mai "laminata".din observatiile mele,puterea e data de cartus.se jongleaza cu niste compromisuri.arma ideala ar fi fara sicane pe teava,care sa-i permita bilei sa parcurga teava doar cu o usoara frecare (lucru necesar pt rearmare),iar puterea reglata din cantitatea de pulbere din cartus. parerea mea!
Am avut ocazia sa vad un Mauser zilele astea si m-am uitat la sicane. Am ramas uimit de cat de mici sunt, 3 puncte metalice ca si cum ai pune cate o picatura de cositor atunci cand lipesti piese electronice. La RG sunt mari de tot, acopera 50% din teava. O alta informatie de bine am primit-o de la firma producatoare. Daca nemtii nu mint si sunt la fel de seriosi cum le este renumele atunci informatia data de ei te poate convinge ce sa alegi. Reprezentantul lor a zis cam asa : The Mauser HSC is more powerfull.
cristib wrote:Am avut ocazia sa vad un Mauser zilele astea si m-am uitat la sicane. Am ramas uimit de cat de mici sunt, 3 puncte metalice ca si cum ai pune cate o picatura de cositor atunci cand lipesti piese electronice. La RG sunt mari de tot, acopera 50% din teava. O alta informatie de bine am primit-o de la firma producatoare. Daca nemtii nu mint si sunt la fel de seriosi cum le este renumele atunci informatia data de ei te poate convinge ce sa alegi. Reprezentantul lor a zis cam asa : The Mauser HSC is more powerfull.
daca am de vanzare doua produse asemanatoare dar cu pret diferit totdeauna voi spune ca cel mai scump e mai bun;
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
“feci sed iure feci"
Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)