RESULTS
OK, acum momentul mult asteptat
Dupa multe telefoane date, alergatura prin oras, 10 litrii de motorina consumati, calduri de peste 35 de grade suportate, doua pungi de snacks-uri consumate, 2 sticle de cola consumate, 2 pachete de tigari fumate, 2 cartele de metrou folosite, munitie consumata de aproximativ 500.000lei, 6 ore de stat efectiv in soare, un spray de apa termala pentru arsuri solare consumat, 4 zile de izolare in casa +chinurile aferente datorate insolatiei, aceasta noapte "pierduta" in fata calculatorului pentru a face aranjamentul final de forum... AVEM IN SFARSIT REZULTATELE
Am sa le prezint la fiecare arma in parte, viteza fiind data in FPS(feet per second):
Reck Mod.60 cal.380GUM
1- munitie
PTS standard, greutatea bilei masurata ulterior 0.79g Viteza:744 Energie:
20.3J
2- munitie
PTS cu "buza taiata" (o sa discutam acest lucru pe larg mai incolo), greutatea bilei masurata ulterior 0.79g Viteza:719 Energie:
18.9J
Walther P22 cal. 10x22T
1-
UAG R, bila 0.70g, viteza 937 Energie
28.5J Trebuie mentionat ca acesta a fost primul foc si arma nu a ejectat cartusul consumat. La urmatoarele doua focuri cu UAR arma s-a comportat bine. Dupa cateva ore, s-a tras si un PG care s-a blocat la ejectie. Ca si curiozitate la acest P22, in general la primul foc arma se blocheaza, urmatoarele in schimb se rearmeaza perfect. Daca arma sta apoi o perioada de timp iarasi primul foc face probleme, urmatoarele fiind ok, ca si cand atunci cand arma este rece nu reactioneaza bine. Este un fenomen pe care nu am reusit sa-l explicam...
2-
UAG A, bila 0.74, viteza 1009 Energie
35J Fiind al doi-lea cartus tras la interval scurt, arma a ejectat ok.
3-
UAG A, bila nerecuperata (am trecut "din oficiu" 0.74g, media la munitia UAG A), viteza 1028 Energie
~36.3J Arma a ejectat ok.
4-
UAG R, bila nerecuperata (am trecut "din oficiu" 0.70g, media la munitiea UAG R), viteza 913 Energie
~27.1J Arma a ejectat ok.
5-
PG, bila nerecuperata (din oficiu, 0.59g), viteza 1234 Energie
~41.7J Acest cartus a fost tras la un interval de cateva ore fata de primele 4, pe arma "rece". Arma s-a blocat la ejectie.
Rohm RG88 cal.10x22T (Barthy)
1-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 521 Energie
~8.8J Viteza ciudat de mica inregistrata de cronograf (tragerile cu aceasta arma au fost facute primele in jurul orei 11 dimineata cand unghiul facut de razele solare cu cronograful nu erau in jurul valorii optime de 90grade) Consideram rezultatul neconcludent.
2-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 594 Energie
~12.1J Aceiasi poveste cu ora la care s-a efectuat tragerea. Consideram rezultatul neconcludent.
3-
UAG A, bila 0.77, viteza 613 Energie
13.4J Aceiasi poveste cu ora la care s-a efectuat tragerea. Consideram rezultatul neconcludent.
4-
UAG R, bila 0.70, viteza 920 Energie
27.5J Rezultat concludent
5-
UAG A, bila 0.74, viteza 1072 Energie
39.5J Rezultat concludent
6-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 1049 Energie
~37.8J
7-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 946 Energie
~29.1J
8-
PG, bila nerecuperata (din oficiu 0.59g), viteza 1322 Energie
48J
9-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 927 Energie
~27.9J
Rohm RG88 cal 10x22T (Iacubov) (Arma noua, 0 cartuse trase)
1-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 929 Energie
~28J
2-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 1011 Energie
~33.2J (cel mai bun rezultat obtinut dintre toate armele cu munitie UAG R)
3-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 1064 Energie
38.9J
MENTIUNE: S-a incercat o tragere de 4 cartuse unul dupa celalalt (aceasta s-a vrut sa fie o tragere "asa, de distractie" si nu a fost masurata prin cronograf iar din pacate nu am notat exact ce combinatie de munitie a fost, ce e cert, au fost 4 cartuse UAG, dar nu stiu care au fost rosii sau care albastre sau in ce ordine). Ce este de mentionat, arma a tras primul cartus si a rearmat perfect, l-a tras si pe al doi-lea dar tubul cartusului s-a blocat, arma fiind in imposibilitate de a continua seria. Arma a fost deblocata si reincarcata cu 4 gloante in sector. De aceasta data arma nu s-a mai blocat, a rearmat ok dupa fiecare foc.
Puteti vedea filmarea aici:
http://www.youtube.com/watch?v=O4hA2a0B1gk
Walther PP cal.10x22T
1-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 864 Energie
~24.2J
2-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 1083 Energie
~40.3J (cel mai bun rezultat obtinut dintre toate armele cu munitie UAG A)
3-
PG, bila nerecuperata (din oficiu 0.59g), viteza 1407 Energie
~54J (cel mai bun rezultat obtinut dintre toate armele cu munitie PG)
4-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 951 Energie
~29.4J
5-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 960 Energie
~29.9J
6-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 875 Energie
~24.9J
In continuare am sa prezint cateva experimente. Am adaugat un al doi-lea arc recuperator pe langa cel original si am tras astfel cu doua arcuri suprapuse.
7-
UAG R, bila 0.68g, viteza 878 Energie
24.3J
8-
UAG A, bila 0.74g, viteza 1035 Energie
38.8J
9-
PG, singura bila PG recuperata si cantarita la 0.49g. Totusi se vedea pe ea ca nu era 100%completa si in continuare am considerat-o in calcule ca avand 0.59g (atat a masurat Barthy o bila PG scoasa dintr-un cartus netras) viteza 1419 Energie
~55.2J
Mai departe, am scos al doi-lea arc recuperator si am lasat arma standard.
10-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 989 Energie
~33.6J Acestui glont i-am umplut varful cu putina vaselina si l-am tras asa. Ideea era sa realizez o ungere mai buna la inaintarea bilei prin teava. Se vede totusi ca rezultatul nu este bun, bila inregistrand o viteza mica.
11-
UAG A, bila nerecuperata (din oficiu 0.74g), viteza 325 Energie
~3.5J Acest glont a avut buza taiata in ideea in care ar intampina o rezistenta mai mica in momentul parasirii tubului. Se vede ca rezultatul este foarte slab, ideea de a taia buza glontului nu este buna.
12-
UAG R, bila nerecuperata (din oficiu 0.70g), viteza 563 Energie
~10.3J Acest glont a avut buza taiata in ideea in care ar intampina o rezistenta mai mica in momentul parasirii tubului. Se vede ca rezultatul este foarte slab, ideea de a taia buza glontului nu este buna. Va prezint o poza cu acest cartus modificat:

La finalul rezultatelor va prezint si o poza cu tinta. Nu am vrut in aceste teste sa fac nici o referire despre prezicia acestor arme deoarece aceste pistoale nu sunt de tir sportiv iar intr-un caz de autoaparare este foarte posibil sa folositi arma de la sub 2m, distanta la care cu putina atentie si antrenament nu ai cum sa nu nimeresti "tinta". Totusi am sa mentionez ca munitia UAG este parca mai precisa decat PG la o distanta de ~4m.