Despre autoaparare...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

rednights

Despre autoaparare...

Post by rednights »

Ca si dv . sunt un pasionat al armelor . Cunosc din interiorul sistemului destul de multe aspecte ce tin de paza si protectie . Nu o data mi-am pus intrebarea care este cel mai bun mijloc de autoaparare . Sa fie pistolul cu glont ??? Da este un mijloc bun , este destul de restrictionat dreptul de detinere pentru marea masa a populatiei . M-am intrebat de ce ? Un cetatean simplu , onest , platitor de taxe si impozite de regula are putini dusmani . Nu este vizat nici de grupari teroriste , nu este vizat nici de lumea interlopa . Daca ar fi sa ii puna cineva viata in pericol ar fi poate vreun hot sau cineva in stare de ebrietate . Sunt de acord ca au fost cazuri cand omul a patit-o urat de tot . Nu contesta nimeni asa ceva . Dar sincer sa stiti ca si portul unei arme asupra ta implica destul de multe inconveniente. In primul rand nu poti sa o folosesti si sa o porti in diverse institutii, si in multe alte locuri publice . Adica 90% cam nu prea ai unde sa mergi cu ea la tine . Daca mergi cu prietena sau prietenii nu poti sa consumi un pahar de alcool . Sincer daca tipele stiu ca lucrezi intr-un domeniu in care portul de arma face parte din atributiunile de serviciu accepta ca porti o arma . Nu am cunoscut tipe care sa aprecieze ca prietenul vine la o intalnire cu o arma dupa el . Parerea mea ca nu da bine . Arata neancredere in propriile forte. Departe de mine gandul de a ofensa pe cineva .
Cu armele neletale nu sunt de acord intrucat arata ca o arma dar puterea este mult prea mica . Daca ripostez intr-un atac trebuie sa ripostez cu o forta care sa imi descurajeze complet adversarul sau chiar sa il aduca in incapacitate de lupta . Nu sunt multumit de ele . Cu parere de rau ...
Mi-a retinut atentia pistolul electrosoc . Am vazut teste . Agresorul cade instantaneu . Sunt foarte puternice . Nu sunt bune decat in situatie de 1-1
deoarece nu ai posibilitatea sa lovesti o a doua tinta . Mai mult sagetile proiectate sunt cuplate cu fire . Dupa ce ai anihilat un adversar trebuie sa iti recuperezi si sagetile . Nu mi se pare o masura buna de protectie pe strada . De regula sunt cel putin 2 agresori .
Cat de bune sunt bastoanele electrosoc ? Sunt bune pentru gardieni . Pe strada nu isi au utilitate . Incomode pentru purtat , nu poti merge la serviciu sau cu prietena in oras cu un baston electrosoc la tine . Alte tipuri de electrosocuri necesita o apropiere prea mare de agresor . Daca este inarmat cu o ranga sau cutit o patesti urat de tot si nu cred ca apuci sa ii faci vreun rau . Am destule dubii in ceea ce priveste puterea multor electrosocuri .
Daca ar fi sa recomand unui om simplu o metoda de autoaparare i-as recomanda cu caldura un caine pentru paza . Nu fac reclama nici unei rase oricum aici depinde de fiecare ce prefera . Ca o remarca nu am auzit sa fie cineva atacat pe strada la o ora tarzie cand era insotit de un caine de paza . In primul rand ca atacatorul se gandeste are si caine poate stie sa dea si cu pumnul si oricum deja nu esti singur , agresorii de regula prefera persoanele singure sau care par foarte fragile , vulnerabile . Un alt avantaj ,un caine nu necesita un efort financiar la fel de mare ca in cazul achizitiei unei arme . Poti sa mergi la o terasa , bei un pahar cu prietena sau prietenii si nu are nimeni nimic cu tine intrucat nu este interzis sa consumi alcool atunci cand ai iesit insotit de un caine . Poti sa il lasi in masina cand intri in magazine si garantat nu incerca cineva sa iti fure casetofonul . Daca ai probleme intr-un bar in care nu ai intrat cu cainele nu ai altceva de facut decat sa fugi la masina si sa il descurajezi pe atacator pana ajungi acolo cu vreun sprei cu piper . Nici prietena ta nu va privi cu ochi rai faptul ca ai un caine la care tii . Pari mai nesigur pe tine daca vii la intalniri cu pistolul dupa tine .
Imi cer scuze , am scris cam mult , si chiar nu am vrut sa deranjez pe cineva ... Astept parerile dv. . Pot fi mult mai bune decat ale mele , situatie in care imi va face placere sa recunosc . Pana atunci sa auzim de bine si sper sa nu aveti parte de intamplari nefericite ...
Accidentele de circulatie produc mai multe victime decat armele ...
sorin mok

Post by sorin mok »

Domnule, ai perfecta dreptate in legatura cu armele.

Cu 2 observatii: arma nu face "caca" in casa, nu cere de mancare si nici nu trebuie plimbata.

Cea mai simpla, eficienta si legala metoda de aparare ramane tot un spray cu gaz. Multi se lauda ca rezista unui jet in ochi, dar chimia nu poate fi inselata cu "muschi".
cristib

Post by cristib »

Cred ca ai dreptate si din cate vad eu pistolul si celelalte tin doar de pasiune.
crys78

Post by crys78 »

Scuze dar voi disecati problema legala prea mult!Ideea e ca eu am intrat cu pistolul in toc si la banca si la cinema si la bar si cu alcool si fara si nu mi-a zis nimeni nimik!Cel mult cand vad un carpati poate cred ca esti politai asta daca il vad ca pe sub haine si cu toc slim de piele la curea nu prea se vede si trebuie sa stii ca e acolo!Cu o camasa pe afara purtata nici nu se vede!In al doilea rand prietena daca te stie si te intelege isi da seama ca e pentru siguranta amandorura si in general pistolul imi da o senzatie marita de siguranta dar asta nu inseamna ca trebuie folosit decat in situatii limita cand crezi ca e legitima aparare dupa cum mi-a zis politistul de la arme si munitii!V-am zis cine cunoaste carpatiul stie ca e pe glont!In general legitima aparare e cand te temi pt viata sau integritatea corporala a ta sau a semenilor tai!
barthy

Post by barthy »

crys78 wrote:Scuze dar voi disecati problema legala prea mult!Ideea e ca eu am intrat cu pistolul in toc si la banca si la cinema si la bar si cu alcool si fara si nu mi-a zis nimeni nimik!Cel mult cand vad un carpati poate cred ca esti politai asta daca il vad ca pe sub haine si cu toc slim de piele la curea nu prea se vede si trebuie sa stii ca e acolo!Cu o camasa pe afara purtata nici nu se vede!In al doilea rand prietena daca te stie si te intelege isi da seama ca e pentru siguranta amandorura si in general pistolul imi da o senzatie marita de siguranta dar asta nu inseamna ca trebuie folosit decat in situatii limita cand crezi ca e legitima aparare dupa cum mi-a zis politistul de la arme si munitii!V-am zis cine cunoaste carpatiul stie ca e pe glont!In general legitima aparare e cand te temi pt viata sau integritatea corporala a ta sau a semenilor tai!
ma tem ca la carciuma chiar nu prea merge cu trancanu la brau; ca si volanul, arma nu se impaca bine cu tulburelul...
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Depinde ce bei....! :lol:
barthy

Post by barthy »

Adrian_is wrote:Depinde ce bei....! :lol:

despre A L C O O L era vorba; si in general nu e bine sa stai cu pistolul la tine intre betivi; e de ajuns ca unul dintre ei sa observe ca ai arma si sa mai fie si unul cu ciuda pe gabori si gata deranju';
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
arrow
Site Admin

Re: Despre autoaparare...

Post by arrow »

rednights wrote: Astept parerile dv.

O pozitie echilibrata!

Numai bine,

Marius
Dabija

Post by Dabija »

rednights wrote:Ca si dv . sunt un pasionat al armelor ...
Titlul este "despre autoaparare" ... dar multi ne dorim arme doar din pasiune pentru ele, pentru mecanisme, pentru ce au reprezentat armele de-a lungul timpului ... nu neaparat pentru autoaparare. Si daca armele sunt bune si pentru autoaparare - cu atat mai bine.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
KaiserKlaus

Post by KaiserKlaus »

Dabija wrote:
rednights wrote:Ca si dv . sunt un pasionat al armelor ...
Titlul este "despre autoaparare" ... dar multi ne dorim arme doar din pasiune pentru ele, pentru mecanisme, pentru ce au reprezentat armele de-a lungul timpului ... nu neaparat pentru autoaparare. Si daca armele sunt bune si pentru autoaparare - cu atat mai bine.
cata dreptate ai, d-le Dabija!!!!!!

citind postarile de pe forum de sus in jos si de la stg la dr nu am gasit pe nimeni care sa nareze cum a folosit el arma pentru autoaparare si cum a dat declaratii pe la politie; inventand diverse situatii ipotetice in care am putea fi atacati ne-am creeat motivul pt. care am cheltuit o caruta de bani ca sa ne cumparam jucaria mult visata si alta poala de bani am proiectat-o in diverse tinte prin padure sau in gradina din spatele casei; din fericire nu traim intr-o societate in care sa fim nevoiti sa scoatem arma ca sa ne aparam iar gradul de periculozitate al unui posibil atac in ziua de azi ( un aurolac tentat de lantul de la gat sau un sofer coleric deranjat in trafic) ne permite sa ne aparam ( inca ) cu un simplu spray lacrimogen sau un castet purtat in buzunarul interior al hainei.
Walther P99T
MMG-AK74M cal 4,5mm BB
Carpatzi cal 9 mm PAK
"accidentele de circulatie fac mai multe victime decat armele"
mikutzu

Post by mikutzu »

crys78 wrote:Scuze dar voi disecati problema legala prea mult!Ideea e ca eu am intrat cu pistolul in toc si la banca si la cinema si la bar si cu alcool si fara si nu mi-a zis nimeni nimik!Cel mult cand vad un carpati poate cred ca esti politai asta daca il vad ca pe sub haine si cu toc slim de piele la curea nu prea se vede si trebuie sa stii ca e acolo!Cu o camasa pe afara purtata nici nu se vede!In al doilea rand prietena daca te stie si te intelege isi da seama ca e pentru siguranta amandorura si in general pistolul imi da o senzatie marita de siguranta dar asta nu inseamna ca trebuie folosit decat in situatii limita cand crezi ca e legitima aparare dupa cum mi-a zis politistul de la arme si munitii!V-am zis cine cunoaste carpatiul stie ca e pe glont!In general legitima aparare e cand te temi pt viata sau integritatea corporala a ta sau a semenilor tai!
Cu pistolul ai intrat in banca pt ca cei de la paza nu au vazut ca porti asa ceva la tine.Sa presupunem ca ai intrat undeva unde ai consumat alcool iar dupa ce ai iesit de acolo te ataca cineva,tu scoti pistolul,tragi in el,vine politia se face tambalau ,va pune sa suflati in fiola si se constata ca numai tu ai baut.Crezi ce politia o sa creada ca ai tras in legitima aparare,sau doar ca sa te dai mare ca erai baut? (asta e o ipoteza)
Parerea mea ca detinerea unei arme de autoaparare indifirent de tip implca mai mult decat o responsabilitate,pe care trebuie sa ti-o asumi chiar daca nu o folosesti ci numai o ai asupara ta .
Prostia este cultivarea deliberată a ignoranţei.
KaiserKlaus

Post by KaiserKlaus »

mikutzu wrote: Cu pistolul ai intrat in banca pt ca cei de la paza nu au vazut ca porti asa ceva la tine
din fericire in banca ai voie sa intri cu pistolul la tine cu exceptia cazurilor in care :
a)interdictia este adusa la cunostinta publicului prin afisare la intrare ( banca nu este institutie prevazuta la art. 145 CP);
b)este aglomeratie si intri sub incidenta art.62, alin2, lit."a" din L 295/2004;
si mai e o problema : ai de ridicat numerar mult si este necesar sa fii inarmat; te anunti la paza si nu e nicio problema;
mikutzu wrote: Sa presupunem ca ai intrat undeva unde ai consumat alcool iar dupa ce ai iesit de acolo te ataca cineva,tu scoti pistolul,tragi in el,vine politia se face tambalau ,va pune sa suflati in fiola si se constata ca numai tu ai baut.Crezi ce politia o sa creada ca ai tras in legitima aparare,sau doar ca sa te dai mare ca erai baut? (asta e o ipoteza)
politia nu are voie sa creada nimic; referitor la faptul ca ai tras trebuie sa adune toate probele si pro si contra ta si impreuna cu procurorul sa le prezinte instantei care va stabili daca ai fost sau nu in legitima aparare si asta numai in cazul in care impuscatul depune plangere penala pt. lovire sau vatamare corporala; privitor la situatia " cu snapsu' in nas" iti iei scurt o amenda intre 1000 si 2000 de lei chiar daca ai fost in legitima aparare, sanctiune care d.p.d.v. legal nu trebuie sa infuenteze procesul pomenit mai sus;
mikutzu wrote:Parerea mea ca detinerea unei arme de autoaparare indifirent de tip implca mai mult decat o responsabilitate,pe care trebuie sa ti-o asumi chiar daca nu o folosesti ci numai o ai asupara ta .
perfect de acord cu tine
Walther P99T
MMG-AK74M cal 4,5mm BB
Carpatzi cal 9 mm PAK
"accidentele de circulatie fac mai multe victime decat armele"
argusz

Post by argusz »

In primul rand nu ai voie sa ai asupra ta si sa folosesti o arma de orice fel daca ai consumat bauturi alcoolice, droguri etc., si nici sa porti asupra ta in locuri publice o arma de autoaparare:

Art. 62 - Portul armelor neletale destinate pentru autoaparare

(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa.

Asa ca daca ai intrat intr-un bar, ai baut, si s-a luat cineva de tine, mai bine il lasi sa te bata decat sa folosesti pistolul, ca iesi mai ieftin cu politia.......
Avand in vedere ca in lege scrie "locuri aglomerate", si nu exista o definitie a "locului aglomerat" ca sa poti aprecia daca poti sau nu sa porti pistolul la acel moment, mai bine tii pistolul acasa. Eu am 32 de ani, si inca nu am intalnit o situatie in care sa trebuiasca sa fii purtat o arma de autoaparare in public, si nici nu cred ca societatea noastra a ajuns aici. A, ca porti pistolul pentru "fitze", sau ai un anturaj care obliga la asa masuri, aia e alta poveste...... probabil ca 1% din cei ce si-au luat pistol de autoaparare chiar le trebuie, ceilalti... figuri de Buftea.
Nu vorbesc de cei care poarta pistolul in interes de servici, unde ruta de transport a valorilor este stricta si nu trece prin baruri.....
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Sa le luam pe rand la puricat:
-locuri aglomerate:sali cu public, incaperi cu multe persoane, stadioane, targuri;mijloace transport,intruniri,expozitii,etc
-stadioane, sali spectacole si adunari publice:stim;
-alte locuri: baruri, banci, discoteci,etc-unde este clar specificat ca se interzice accesul in aceste incinte cu arme.
Vis-a-vis de faza cu bautura in local, de felul meu nu ma prea ametesc prin baruri, asa ca daca intru sa beau o bere si vrea sa ma bata unul, fara motiv, ca m-a cnfundat el cu altcineva sau ca i s-a parut lui ca m-am uitat urat la el...daca da in mine, iti dai seama ca scot pistolul!
Am intrebat la arme in ce conditii o pot folosi, si mi s-a raspuns: tot ce poate sa imi puna viata in pericol: o agresiune fizica, de catre un om sau animal.
Cred ca suna destul de clar! Daca ar fi sa ne luam strict dupa lege, n-am avea voie sa le tinem decat in casa sau sa le folosim numai in poligon. Ori eu mi-am luat arma sa ma pot apara fizic de o agresiune care imi poate pune in pericol viata si mai ales integritatea corporala, care, dupa parerea mea, apar cel mai des in public, si nu acasa. Deci se cam contrazice oleaca doamna lege, dar,na...e facuta safie incalcata,nu? :)
macarici

Post by macarici »

E adevarat,KaiserKlaus,ca ipoteticul atac a fost "scuza" cand am cumparat "arma" de autoaparare,dar nu asta a fost principalul motiv.In afara de situatii extreme,conflictele spontane se rezolva cu pumnul,piciorul sau capul,atunci cand cu vorba nu poti sa eviti.Nu e de dorit sa fii in situatia de a trage.Daca ne uitam prin media,tot aia tuciurii sunt cei ce folosesc armele de autoaparare pt. rezolvarea conflictelor.
Principalul motiv pt. achizitionarea pistolului(cel putin al meu)a fost fascinatia pt. arme.Cum sunt facute si cum functioneaza.Are dreptate Dabija!
Post Reply