poate fi pistolul cu gaz modificat sa traga cu bile?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

superbaba

poate fi pistolul cu gaz modificat sa traga cu bile?

Post by superbaba »

Salut am un pistol pe gaz Reck Miami 92 F calibru 9 mm si as vrea sa stiu daca poate fi modificat sa traga cu bile, si daca este munitie cu bile de 9mm
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
Babanu

Post by Babanu »

Pe la noi nu se gaseste munitie cal 9mm cu bile pentru pistol. Cat despre modificarea de la 9mm PAK la 10x22T... este foarte dificila, trebuie modificat si incarcatorul si teava si camera... Mai bine vinzi beretta si iti iei apoi un 10x22T, parerea mea :?
Babanu

Post by Babanu »

Sau, ar mai fi o varianta care implica modificarea munitiei. Cumperi cateva cartuse .380GUM (de revolver) si le extragi bilele de cauciuc. Apoi bilele acestea le bagi in cartuse blank 9mm pentru pistol. Pasul 3, mergi la un atelier si frezezi teava pentru a indeparta obturatiile din interior. In teorie ar trebui sa mearga :twisted: in practica ar fi bine totusi munitia sa ti-o faca un vanator experimentat... sunt multi care isi prepara singuri munitia si probabil ca te-ar putea ajuta.
Dabija

Post by Dabija »

:evil: din pacate in romanica nu prea ai voie sa faci modificari la arme/munitie decat daca esti armurier autorizat ... daca te gaseste potera cu chestii modificate risti sa ai probleme mai mari ... incalci grav legea ...
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Babanu

Post by Babanu »

Dabija eu am citit legea si nu am gasit un articol anume referitor la modificari, poate nu am fost atent, da-mi te rog articolul exact unde ai citit tu
Dabija

Post by Dabija »

Nu te supara dar nu prea am timp acum sa caut articolele exacte care fac referire la acest aspect ... dar orice interventie asupra armei (reparatie/tuning) e considerata modificare si dupa cate tin eu minte chestia asta o poate face doar personalul specializat - armurierii autorizati. Ca ne mai inlocuim noi cate un arc pe la o pusca cu aer comprimat e adevarat dar dupa cum am spus daca te gaseste militianul garcea cu o modificare la pistol, dupa cum a spus superbaba sunt sanse foarte mari sa ai probleme serioase cu articolele care se refera la regimul armelor si munitiilor.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
barthy

IMPORTANT !!!!!!!!!!!

Post by barthy »

In acceptiunea legii 295/2004 conform art. 103 alin 2 modificarea, prelucrarea sau experimentarea armelor se considera OPERATIUNI CU ARME si pot fi efectuate numai de armurieri din cadrul unitatilor cu atributii in domeniul apararii, sigurantei nationale sau ordinii publice. Astfel conform prevederilor art. 138 din respectiva lege efectuarea oricaror operatiuni cu arme si munitii fara drept constituie infractiune si se pedepseste potrivit art. 279(1) Cod Penal;

ADICA :

Art. 279. - Nerespectarea regimului armelor si munitiilor

Detinerea, portul, confectionarea, transportul, precum si orice operatie privind circulatia armelor si munitiilor sau functionarea atelierelor de reparat arme, fãrã drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani.
Cu aceeasi pedeapsã se sanctioneazã si nedepunerea armei sau a munitiei în termenul fixat de lege la organul competent, de cãtre cel cãruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitãtii permisului.
Se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani:
a) detinerea, înstrãinarea sau portul, fãrã drept, de arme ascunse ori de arme militare, precum si a munitiei pentru astfel de arme;
b) detinerea, înstrãinarea sau portul, fãrã drept, a mai multor arme cu exceptia celor prevãzute la lit. a, precum si a armelor de panoplie, ori munitiei respective în cantitãti mari.
Portul de arme, fãrã drept, în localul unitãtilor de stat sau al altor unitãti la care se referã art. 145, la întruniri publice ori în localuri de alegeri, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani.
Tentativa se pedepseste

ASA CA FRATILOR, PENTRU ARME DE AUTOAPARARE MAI PUTERNICE, ASTEPTAM IMPORTUL DIN RUSIA
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Nikki

Post by Nikki »

Sau din turcia :D
barthy

Post by barthy »

Nikki wrote:Sau din turcia :D
in turcia armele cu bila au tot 10x22T asa ca nu cred sa fie mare diferenta la putere; poate daca luam munitie de la tehcrim putem fi siguri pe 35j; daca nu ramanem la 23j
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Nikki

Post by Nikki »

Si cartusele turcesti sunt la fel de slabe? Sau ei nici macar nu fac? Macar armele sunt de otel si arata mult mai bine decat ce gasim noi.
DaBears

Post by DaBears »

barthy wrote:
in turcia armele cu bila au tot 10x22T asa ca nu cred sa fie mare diferenta la putere; poate daca luam munitie de la tehcrim putem fi siguri pe 35j; daca nu ramanem la 23j
da barthy dar cu arma din otel stiu ca pot descarca un incarcator intr-un eventual agresor fara sa se transforme in puzzle
barthy

Post by barthy »

DaBears wrote:
barthy wrote:
da barthy dar cu arma din otel stiu ca pot descarca un incarcator intr-un eventual agresor fara sa se transforme in puzzle
asa este; dar chiar nu ai cunoscut nici o gagica capricioasa care atunci cand o tachinai sarea pe tine cu o serie lunga de pumni peste piept si umeri? cam asa e si cu arma cu putere mica;
DaBears

Post by DaBears »

nu prea vad legatura .... treaba e relativa.... o tipa poate da mai mult de 7 lovituri si poti sa i te si opui... si cu arma e la fel .... daca tragatorul nu e experimentat si distanta intre el si agresor e mica pana apuca sa goleasca incarcatorul se trezeste pe spate
barthy

Post by barthy »

DaBears wrote:nu prea vad legatura .... treaba e relativa.... o tipa poate da mai mult de 7 lovituri si poti sa i te si opui... si cu arma e la fel .... daca tragatorul nu e experimentat si distanta intre el si agresor e mica pana apuca sa goleasca incarcatorul se trezeste pe spate
ma refeream la puterea loviturii
Nikki

Post by Nikki »

In orice caz,ma gandeam ca daca DOAMNE AJUTA reusesc cei de la ARW sa incheie un contract cu voltran si vom avea arme turcesti(din otel) ne va fi mai usor sa mergem in Basarabia sa cumparam munitie puternica,pentru care nu cred ca am avea nevoie decat de permisul port-arma.

Asta doar daca odata cu armele nu ar veni si munitie puternica :)
Post Reply