***Daca se merita sa achizitionezi arma de autoaparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
george

***Daca se merita sa achizitionezi arma de autoaparare

Post by george »

Salutare,

Sunt nou venit pe acest forum si fara cunostinte despre arme de autoaparare. M-am interesat in mare cam ce acte si pasii care trebuiesc urmati in cazul achizitonarii unei arme neletale pentru autoaparare, dar am unele dubii in a-mi cumpara. De ce spun asta, pentru ca daca imi voi cumpara, nu stiu daca am voie sa o port, sau trebuie sa o tin in casa, pentru ca nu am gasit pana acuma pe net legile cu privire la regimul armelor si munitiilor si pe cele cu privire la autoaparare.

Daca imi voi cumpara, nu vreau sa ma aresteze politia pentru ca nu am voie sa o port, decat sa o detin incuiata undeva.

As dori niste lamuriri cu privire la aceste aspecte, mai ales ce implica detinerea unei arme de autoaparare neletala (pistol cu gaz de exemplu). Precizez ca ocupatia mea nu implica folosirea de arme. M-am gandit sa o cumpar doar pentru autoaparare.

Multumesc anticipat si astept raspunsuri

V-am salutat cu respect.
Mad Max

Post by Mad Max »

salutare si bun venit pe forum...
pistolul cu gaz daca il iei il poti purta, legea zice ca nu ai voie in locurile publice si aglomerate. folosirea lui de cele mai multe ori pune semne de intrebare. daca faci uz de arma trebuie sa fii sigur in primul rind ca ti s-au adus injurii morale si fizice, niciodata nu trebuie sa scoti tu pistolul primul, intelegi nu? si sa nu-l scoti imediat ce te injura cineva in tramvai sau etc...
si asa cum a spus mai demult un stimat coleg "de arme" si de forum, daca pericolul e la mai mult de 6-10 m, adik raza de actiune a unui arme de autoaparare, mai bine o rupi la fuga, nu trebuie sa te bazezi 100% pe arma niciodata...
pt inceput cred ca ti-am lamurit niste idei :D , daca mai ai intrebari, oricine de aici te poate ajuta...
george

Post by george »

Nu ma asteptam sa mi se raspunda atat de repede. Multumesc. In pricipiu sunt lamurit, dar mai am niste chestii care nu sunt. As vrea, daca stie cineva un link, sa mi-l trimita, ca sa citesc toate legile din acest domeniu de interes al armelor si munitiilor dar si al autoapararii, caci eu am dat un search pe google si nu am gasit mai nimik.

O alta chestiune se refera la impactul asupra celor din jur, adica prieteni, colegi de munca, care pot observa ca ai arma la tine. Or sa fie unii care or sa ti-o ceara sa se uite la ea, si din chetii de genul asta se pot intampla multe prostii, sa se raneasca vreunl accidental, intelegi ce vreau sa spun.

Si inca o chestiune, legata de puratarea unei arme (pistol, neletal, bineinteles), unde e mai bine sa o porti. la curea sau cu ham, ca am citit pe site la produse, ca acestea sunt metodele de purtare.

Cu siguranta voi mai avea intrebari si in continuare, asa ca nu va faceti griji pentru asta :D

Bafta.
Mad Max

Post by Mad Max »

o informare legala este lege 295/2004 http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?ida=50367
cit priveste impactul asupra colegilor, prieteni, cel mai bine ar fi sa nu stie nimeni ca ai arma, am dreptate nu?
arma in principiu NU SE IMPRUMUTA, NU SE DA SA SE JOACE CINEVA CU EA etc...
in cel mai rau caz, cind o dai cuiva sa se uite, se scoate OBLIGATORIU incarcatorul si se pune piedica.
de purtat o poarta fiecare cum ii vine bine si usor, eu de exemplu o port la curea cu toc, hamul in unele situatii e incomod...
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

george wrote:O alta chestiune se refera la impactul asupra celor din jur, adica prieteni, colegi de munca, care pot observa ca ai arma la tine.
Sheful va deveni mai respectuos! Merita efortul! :wink: :lol:
focu' si cartusu'
Dabija

Post by Dabija »

Soimul Maltez wrote:
george wrote:O alta chestiune se refera la impactul asupra celor din jur, adica prieteni, colegi de munca, care pot observa ca ai arma la tine.
Sheful va deveni mai respectuos! Merita efortul! :wink: :lol:
sau te vor reclama tot felul de "colegi" invidiosi ... :evil:
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
george

Post by george »

Salutare,

Uite ca revin dupa cateva zile de absenta cu alte intrebari:
1. Citind pe forum mi-am dat seama ca sunt despartite armele cu aer comprimat de cele de autoaparare. Care e diferenta? De ce armele cu aer comprimat nu sunt considerate tot de autoaparare sau si de autoaparare?
2. Aceasta intrebare depinde de raspunsul primei :D. Daca pistoalele cu aer comprimat pot fi folosite legal si in autoaparare, care produce efectul fizic mai puternic: cele cu aer comprimat sau cele cu cauciuc(pistol cu gaze)?

Sper ca le-am formulat destul de clar, caci oricum si eu is un pic confuz, dar inca ma mai documentez si mai citesc pe site-uri diverse infouri.

Mersi anticipat ptr raspunsuri!
Mad Max

Post by Mad Max »

deci....:)
armele cu aer comprimat sint categorisite prin lege a fi arme de tir. asta in primul rind pt ca folosesc munitie de plumb in diferite calibre si evident greutati. o arma cu AC daca este folosita de un tragator experimentat si bun poate ucide, depinde zona de impact a proiectilului si distanta de la care se trage. evident ca din punctul asta de vedere pustile cu AC primeaza. asta ar fi principalul motiv pt care armele cu AC nu sint folosite pt autoaparare.
din pdv al efectului fizic, cred ca ti-am raspuns cit de cit mai sus. o arma cu bila de cauciuc de cele mai multe ori are un impact mult mai puternic, deoarece este o arma de foc (foloseste cartuse cu praf de pusca, numai ca in loc de glont are bila de cauciuc, la care diferenta de greutate este foarte mare, iar incarcatura de expulzare a proiectilului, chiar daca e de cauciuc este aproximativ la jumatate fata de cartusul cu glont). o alta diferenta este cea a vitezei proiectilului, la cartus cu bila viteza medie este de 320 m/s, iar la pistol cu AC 120 m/s sau la pusca 180-220 m/s sint vitezele cele mai intilnite, deci....
sper ca te-am lamurit, desi poate am omis cite ceva, dar colegii de "arme" si de forum mai pot adauga cite ceva...:)
cyrus12

Post by cyrus12 »

Deci in concluzie la cea zis MAX - armele cu aer comprimat NU SE FOLOSESC la autoaparare ,pentru autoaparare se folosesc NUMAI pistoalele cu gaz sau cele cu bila si alea numai in situatie limita cand nu mai exista o alta solutionare a incidentului altfel in conditile noi legislati ajungi frumusel la parnaie.Din cauza legislatiei prost facuta si inplementate si mai ales din proasta informare a populatiei se face adesea confuzie intre armele de autoaparate si armele cu aer comprimat .Poate ca vina cea mai mare o are presa care in goana ei dupa senzational au "otravit" populatia cu stiri eronate (a se vedea exemplele in care in altercatie sa folosit pistoale cu gaze si bila si ei le-au prezentat ca arme cu aer comprimat )Deocamdata in Romania frica de arme a politicienilor este inca mare (reministente comuniste)si din pacate aceasta se vede in legile de cacao care le dau si din accizele si mai de cacao pe care ni le inpun(cum frate sa iei accize 100% pe un rahat de arma cu aer comprimat cand in europa aceste produse sunt de rasul lumi (toata lumea are acces la ele).Rusine politicienilor ,suntem de tot c.....l ,inca o data ni se demonstreaza ca vechile mentalitati comuniste nu au murit si mai rau este ca inca ne conduc.

PS:si se mai intreaba ca de ce pleaca lumea din tara :evil: :evil: :evil:
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/
Image
Mad Max

Post by Mad Max »

subscriu! :)
trist dar adevarat...
sorin mok

Post by sorin mok »

Sa mentionam si faptul ca alica, bb de plumb penetreza, cee ce nu se intampla niciodata cu bila de cauciuc.
george

Post by george »

Multumesc pentru lamuriri. Am bagat la cap si in cazul in care o sa-mi procur un pistol, o sa fie cu gaz. Nu ma intereseaza decat sa am cu ce ma apara in cazul in care se iveste vreo situatie limita, cum aproape era sa o patesc pe la vreo 2 noaptea in zona Obor, de la un tip care venea furios spre masina mea si sigur nu vroia doar sa ma salute..

Sigur o sa mai vin cu intrebari surprinzator de banale ptr voi, dar ca sa citez pe cineva de pe forum "scopul lui e de a intreba si a cere lamuriri", ceva de genul asta a scris :P

Bafta in trafic.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Nu ti-as recomanda pistol cu gaz pentru autoaparare.Este mai bun un spray cu piper daca vrei sa tragi cu gaz.Daca vrei pistol,ia-ti unul cu bila de cauciuc si daca poti unul rusesc adus de-acolo sau cumparat de altcineva si trimis tie dupa aceea.Iar daca vrei o arma adevarata dar incadrata la noi la "neletale" :lol: ia-ti un harpon sau o arbaleta de vanatoare.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Post Reply