pai atunci de unde apare diferenta intre munitia noastra si a rusilor? dimensiunea tubului e aceeasi, opinia ta referitor la lungimea tevii si timpul de ardere am mai auzit-o si teoretic asa ar fi, nu mai ramane decat calitatea pulberii; a rusilor sa aiba alte proprietati? sa arda mai repede?macarici wrote:O cantitate mai mare de pulbere la o arma cu teava scurta nu are efectul scontat.Proiectilul paraseste teava inainte ca pulberea sa arda complect si nu ii este imprimata o viteza prea mare.Daca acelasi cartus il tragi dintr-o arma cu teava mai lunga,gazele rezultate din ardere imprima o acceleratie superioara proiectilului.barthy wrote:
eu as fi curios sa aflu daca rg88 rezista la munitia fabricata de tehcrim![]()
presupun ca au o pulbere de calitate mai buna si in cantitate mai mare;
Rohm RG 88
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Nu stiu pe nimeni care a folosit munitie ruseasca pt. comparatie.Trebuie sa avem oarece rezerve si fata de ce spun ei.Diferenta de putere e data de arma cu care tragi.Pe forumul airguns e o adresa de la horhe postata de mikutzubarthy wrote:
pai atunci de unde apare diferenta intre munitia noastra si a rusilor?
Last edited by macarici on Wed May 16, 2007 10:16 pm, edited 1 time in total.

Am mai spus-o, dar nu s-a sesizat nimeni.
Cel mai simplu - si NORMAL - ar fi ca importatorul si/sau vanzatorul sa ofere datele tehnice ale pistolului si ale munitiei.
Adica: viteza, putere - greutate.
De ce-o fi asa de greu, nu stiu. Sau nu e "mare lucru" de laudat? E concluzia fireasca pe care o trag.
Cel mai simplu - si NORMAL - ar fi ca importatorul si/sau vanzatorul sa ofere datele tehnice ale pistolului si ale munitiei.
Adica: viteza, putere - greutate.
De ce-o fi asa de greu, nu stiu. Sau nu e "mare lucru" de laudat? E concluzia fireasca pe care o trag.
perfect de acord cu tine; problema asta ai mai spus-o si au mai ridicat-o si altii dar reactii din partea importatorului si/sau vanzatorului ( in speta arrow) nu au fost; in pachet gasim o cartulie cu instructiuni minime de utilizare in engleza si rusa dar nu in romaneste asa cum prevede legea; editarea unei brosuri cu date tehnice si instructiuni de folosire in limba romana reprezinta costuri si implicit cresterea pretului de vanzare a produsului; probabil asta a fost motivul pt. care rg-ul a ajuns asa la noi;macarici wrote:da, dar tot pe site-ul ala zice la pagina despre munitie :barthy wrote:
pai atunci de unde apare diferenta intre munitia noastra si a rusilor? quote]
Nu stiu pe nimeni care a folosit munitie ruseasca pt. comparatie.Trebuie sa avem oarece rezerve si fata de ce spun ei.Diferenta de putere e data de arma cu care tragi.Pe forumul airguns e o adresa de la horhe postata de mikutzu.Acolo poti sa vezi diferenta dintre o arma cu sicane si fara.E dubla energia dintre ele la aceeasi munitie folosita.70j versus36j. Si asta vine in sprijinul celor spuse de mine mai demult.Nu cred ca pulberea are un rol atat de hotarator.
http://www.kspz.ru/eng/items.phtml?id=31
ca viteza initiala ( la gura tevii ) este undeva intre 295-320 m; atunci cum poate sa creasca viteza proiectilului la 420m in drum spre tinta? ca eu stiu ca pe masura ce se departeaza de pistol viteza scade; pana la urma tot la pulbere ne intoarcem ca daca nu ar exista sicanele de unde ar mai fi energie pt. aruncarea tubului gol si reincarcare!!sorin mok wrote:Cel mai simplu - si NORMAL - ar fi ca importatorul si/sau vanzatorul sa ofere datele tehnice ale pistolului si ale munitiei.
si probabil daca eu sau alt posesor de rg vom cere asa ceva vom fi refuzati; ce ne mai ramane? sa reclamam la protectia consumatorului, nu? cine o face primul?
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Hai s-o mai descalcim odata!Ala e cartusul de 9mm rubber.Tras din horhe"service",fara sicane,are 420m/s si o energie de~70j.Tras din horhe"civil",cu sicana pe teava are 300 m/s si ~36j.Cu mentiunea ca la pistolul pt."organe" spune ca merge un cartus mai puternic.Puterea o da din marirea masei proiectilului:un proiectil mai greu,o energie mai mare.Concluzia asta o trage oricine se uita la datele tehnice de acolo.
Sapa mai adanc la "production/self-defence weapons"
Sorine,si daca ne dau ei sau nu datele hai sa le aflam singuri.Parca e mai interesant asa.E posibil ca in cazul in care apare o arma mai puternica pe piata,sa fie interzisa ca e prea puternica.Se crede probabil ca suntem niste copii tampiti care ne scoatem singuri ochii cu niste jucarii periculoase.Ar trebui sa fim maguliti de grija care n-i se poarta.
Sapa mai adanc la "production/self-defence weapons"
Sorine,si daca ne dau ei sau nu datele hai sa le aflam singuri.Parca e mai interesant asa.E posibil ca in cazul in care apare o arma mai puternica pe piata,sa fie interzisa ca e prea puternica.Se crede probabil ca suntem niste copii tampiti care ne scoatem singuri ochii cu niste jucarii periculoase.Ar trebui sa fim maguliti de grija care n-i se poarta.
macarici wrote:.....la pistolul pt."organe" spune ca merge un cartus mai puternic...........
aici e secretul!!!!!!!!!!!!!!! cartusul mai puternic; tu ai vazut la 10x22T de la UAG cat de adinc sunt bagate bilele in tubul cartus? raman cam 2mm pina la buza cartusului; daca s-ar umple si spatiul acela cu praf de pusca alta ar fi socoteala; de aici si desele cazuri de blocare a tuburilor la reincarcare.
am "sapat" peste tot; nu numai masa proiectilului influenteaza viteza ci si forta propulsoare; sa nu-mi spui ca daca ii spargi unuia capul cu o pietricica trasa din prastie de la 30 m poti sa facxi acelasi lucru punand in locul piatricelei o caramida.........................macarici wrote: Puterea o da din marirea masei proiectilului:un proiectil mai greu,o energie mai mare.Concluzia asta o trage oricine se uita la datele tehnice de acolo.
Sapa mai adanc la "production/self-defence weapons".
Ca de obicei
Mai da-i incolo de civili...de ce sa le dam arme puternice...hai sa le dam bodyguarzilor care de obicei sunt mai multi la un incident si...mult mai mari...
In fine...zice acolo la 9mm cu bila de cauciuc ca are o greutate de 4,3-4,6 grame. Banuiesc ca glontul nu bila propriu-zisa. Si in conditiile in care bila ar avea 0,8 grame si viteza de 420 m/s chiar 70J dezvolta. La fel,da 36 si pentru civil.
Revin la ideea cu cronograful...a vazut cineva de vanzare un cronograf??? Unde si cand?
In fine...zice acolo la 9mm cu bila de cauciuc ca are o greutate de 4,3-4,6 grame. Banuiesc ca glontul nu bila propriu-zisa. Si in conditiile in care bila ar avea 0,8 grame si viteza de 420 m/s chiar 70J dezvolta. La fel,da 36 si pentru civil.
Revin la ideea cu cronograful...a vazut cineva de vanzare un cronograf??? Unde si cand?
Barthy,eu zic sa abandonezi ideea cartusului"magic".Calculeaza singur ce se intampla daca scazi viteza dar maresti masa.Daca in loc de 420m/s ai 400 ,in schimb cresti masa de la 0,8 la 1gr.,energia va creste de la70 la 8oj.In cazul pistolului horhe,diferenta de putere dintre "civil" si "service" e data de cresterea vitezei,crestere datorata lipsei sicanelor.Nu-ti suna cunoscuta problema?Parca am mai gasit-o pe forum.
Si din nou vreau sa atrag atentia asupra grupajului cu care se lauda rusii.Daca il inmultesti cu 2,tot e grozav.
Revin cu scuzele de rigoare:grupajul care m-a incantat pe mine era la munitia adevarata,nu la self defence.
Si din nou vreau sa atrag atentia asupra grupajului cu care se lauda rusii.Daca il inmultesti cu 2,tot e grozav.
Revin cu scuzele de rigoare:grupajul care m-a incantat pe mine era la munitia adevarata,nu la self defence.
iarta-ma dar inca nu o abandonez; spune-mi si mie cum ti-a dat 70j la 420 m/s si o,8g ? ca la formula pe care o folosesc imi tot iese 56,4jmacarici wrote:Barthy,eu zic sa abandonezi ideea cartusului"magic".Calculeaza singur ce se intampla daca scazi viteza dar maresti masa.Daca in loc de 420m/s ai 400 ,in schimb cresti masa de la 0,8 la 1gr.,energia va creste de la70 la 8oj.In cazul pistolului horhe,diferenta de putere dintre "civil" si "service" e data de cresterea vitezei,crestere datorata lipsei sicanelor.Nu-ti suna cunoscuta problema?Parca am mai gasit-o pe forum.
oi fi facut eu fizica cu femeia de serviciu dar nici asa; si cum se face ca la ij 79-9t care are aceleasi sicane ca la rg88 energia cinetica este de 50j?
si mai e una : pe site la tehcrim ne sunt prezentate doua tipuri de munitie 9mmPA, una de 35j si alta de 50j; si nu scrie nicaieri ca ar fi conditionata energia cinetica de un anumit tip de arma; eu unul cred ca ne-am impotmolit amandoi; fiecaruia ne lipseste cate un amanunt la datele problemei si ar fi bine sa gasim un fizician priceput in balistica interioara;
asa ca imi mentin parerea cu privire la cartusul nazdravan
Nu sunt eu fizician sau expert in balistica dar iata formula pe care o folosesc eu:
E(masurata in J) = M(masa in grame) X [viteza(in m/s) la patrat]/2000
Am gasit-o pe howstuffworks.com din cate imi amintesc.
Iar cat priveste cartusele de puteri diferite de la tekhrim,banuiesc ca totul consta in calitatea prafului de pusca,nu in cantitate.
Iar cat priveste cartusele de puteri diferite de la tekhrim,banuiesc ca totul consta in calitatea prafului de pusca,nu in cantitate.
pai si eu am zis altceva ?Nikki wrote:Nu sunt eu fizician sau expert in balistica dar iata formula pe care o folosesc eu:
1) 420*0,8=336 ; 336*336=112896 ; 112896 / 2000 = 56,45
2) .
spuneam in alta postare wrote:........nu mai ramane decat calitatea pulberii; a rusilor sa aiba alte proprietati? sa arda mai repede?.
Pentru o cauza nobila merita tot efortul!barthy wrote:
iarta-ma dar inca nu o abandonez; spune-mi si mie cum ti-a dat 70j la 420 m/s si o,8g ? ca la formula pe care o folosesc imi tot iese 56,4j![]()
oi fi facut eu fizica cu femeia de serviciu dar nici asa; si cum se face ca la ij 79-9t care are aceleasi sicane ca la rg88 energia cinetica este de 50j?
si mai e una : pe site la tehcrim ne sunt prezentate doua tipuri de munitie 9mmPA, una de 35j si alta de 50j; si nu scrie nicaieri ca ar fi conditionata energia cinetica de un anumit tip de arma; eu unul cred ca ne-am impotmolit amandoi; fiecaruia ne lipseste cate un amanunt la datele problemei si ar fi bine sa gasim un fizician priceput in balistica interioara;
asa ca imi mentin parerea cu privire la cartusul nazdravan
Formula magica e :masa/2(adica jumatate din greutate,in kilograme)x viteza la patrat(in metri pe secunda).Exemplific:0,0008/2=0,0004(masa)x 420x420=176400 (viteza la patrat)=70,56jouli.
Formula folosita de Nikki e si ea perfect valabila,chiar mai usor de folosit.
Tot cu niste experimente facute de cei pasionati rezolvam si "nebuloasa"asta puterii pistoalelor.Din reclame si brosuri mai rau ne zapacim.Toti comerciantii sunt interesati sa-si umfle performantele,chiar bagand cifre "din burta".E chiar asa greu sa ne strangem cativa pasionati si sa vedem cum stau lucrurile?
Revenind la discutia despre cronograf...am gasit aici de vanzare
http://www.wholesalehunter.com/mfg.asp?mfgid=7100
dar din pacate este site american...au doua modele 80 si 108$...sincer nu mi se pare mult,dar intrebarea e LA NOI SE GASESTE ASA CEVA???
http://www.wholesalehunter.com/mfg.asp?mfgid=7100
dar din pacate este site american...au doua modele 80 si 108$...sincer nu mi se pare mult,dar intrebarea e LA NOI SE GASESTE ASA CEVA???
macarici wrote: Pentru o cauza nobila merita tot efortul!
Formula magica e :masa/2(adica jumatate din greutate,in kilograme)x viteza la patrat(in metri pe secunda).Exemplific:0,0008/2=0,0004(masa)x 420x420=176400 (viteza la patrat)=70,56jouli.
Formula folosita de Nikki e si ea perfect valabila,chiar mai usor de folosit.
Tot cu niste experimente facute de cei pasionati rezolvam si "nebuloasa"asta puterii pistoalelor.Din reclame si brosuri mai rau ne zapacim.Toti comerciantii sunt interesati sa-si umfle performantele,chiar bagand cifre "din burta".E chiar asa greu sa ne strangem cativa pasionati si sa vedem cum stau lucrurile?
wikipedia wrote:Se numeşte energie cinetică sau energie de mişcare a unui corp de masă m, aflat în mişcare de translaţie cu viteza în raport cu un sistem de referinţă inerţial, mărimea fizică scalară Ec definită de relaţia:
Ec=1/2mv** adica, 1pe2 inmultit cu (masa ori viteza ) la patrat
SI PANA LA URMA CARE ESTE FORMULA VALABILA