permis port arma neletala :(
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Florin_ASSR
Re: permis port arma neletala :(
"Buna ziua,
Cursul este valabil pe viata, iar o data la 5 ani, cand prelungiti valabilitatea permisului de port arma, atasati copie dupa certificatul de absolvire al cursului, pe care vi-l eliberam noi, dupa promovarea examenului de absolvire."
Acesta e raspunsul unui domn profesor care tine un astfel de curs de arme si munitii, cu privire la valabilitatea certificatului de curs. Deci si acest certificat are acelasi regim cu cel de casatorie.
Cursul este valabil pe viata, iar o data la 5 ani, cand prelungiti valabilitatea permisului de port arma, atasati copie dupa certificatul de absolvire al cursului, pe care vi-l eliberam noi, dupa promovarea examenului de absolvire."
Acesta e raspunsul unui domn profesor care tine un astfel de curs de arme si munitii, cu privire la valabilitatea certificatului de curs. Deci si acest certificat are acelasi regim cu cel de casatorie.
Multumim pentru lamuriri @Florin
Poti defini "noi" ? Presupun ca activezi intr-un poligon, sau esti detinatorul lui. (asa reiese din context)
Ar fi bine de stiut cateva detalii.... Un link , se poate ?
Multumesc anticipat.
Poti defini "noi" ? Presupun ca activezi intr-un poligon, sau esti detinatorul lui. (asa reiese din context)
Ar fi bine de stiut cateva detalii.... Un link , se poate ?
Multumesc anticipat.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
-
Florin_ASSR
Eu sunt doar o persoana fizica interesata de un astfel de curs, "raspunsul" de mai sus mi-a fost dat de domnul Marinescu Tudorache, carpathian.shooting.club@gmail.com, dansul organizeaza/tine, in Bucuresti/sector2, curs de instruire pe linie de arme si munitii necesar pentru permisul de port-arma, pretul cursului find de 600 ron.
Se face şi la BGS şi în multe alte locuri, fiecare ce vrea să facă, cineva care-a făcut cursul la BGS zicea c-a plătit mai mult
dar a şi tras la sesiunile de "practică" destul de mult, per total ieşind mai ieftin faţă de varianta mersului la poligon, deci a
împuşcat 2 iepuri dintr-un foc. Depinde şi cât de flexibil e programul, cât de bine explică instructorul de curs, cât de multă
nevoie ai de informaţie sau mai degrabă de "ţidulă", că-s unii care au şi cunoştinţele dar şi deprinderile necesare a.î. nu-i
mare noutate ce fac la curs. Când l-am făcut eu, la Mureş, am plătit 300 şi ceva de lei da' au trecut nişte ani d'atunci.
A făcut cineva tragerea anuală obligatorie pentru vizarea permisului? Că-s curios cum arată adeverinţa eliberată de poligon.
dar a şi tras la sesiunile de "practică" destul de mult, per total ieşind mai ieftin faţă de varianta mersului la poligon, deci a
împuşcat 2 iepuri dintr-un foc. Depinde şi cât de flexibil e programul, cât de bine explică instructorul de curs, cât de multă
nevoie ai de informaţie sau mai degrabă de "ţidulă", că-s unii care au şi cunoştinţele dar şi deprinderile necesare a.î. nu-i
mare noutate ce fac la curs. Când l-am făcut eu, la Mureş, am plătit 300 şi ceva de lei da' au trecut nişte ani d'atunci.
A făcut cineva tragerea anuală obligatorie pentru vizarea permisului? Că-s curios cum arată adeverinţa eliberată de poligon.
-
Florin_ASSR
Am mai gasit si la 490lei cursul... in Bucuresti, la poligonul din valea cascadelor... e o firma care tine si cursul de arme si munitii... si cursul se tine si in weekend in functie de programul cursantilor... si faci 3 zile de curs si la a 4-a dai examenul...
Nu stiu cat si ce inveti in 3 zile de curs... dar pentru cine e pe "fuga" ca sa spun asa, scapi repede.
Linkul e de pe pagina de facebook al firmei....
https://m.facebook.com/Cursuri-Legea-29 ... 513240379/
Nu stiu cat si ce inveti in 3 zile de curs... dar pentru cine e pe "fuga" ca sa spun asa, scapi repede.
Linkul e de pe pagina de facebook al firmei....
https://m.facebook.com/Cursuri-Legea-29 ... 513240379/
-
Florin_ASSR
Buna seara, o informatie cu privire la tragerile acelea anuale obligatorii, nu mai stiu pe ce topic era discutia cum ca trebuie sa tragi minim 25 de cartuse, am intrebat la poligonul Tactical Shooting Range din Valea Cascadelor, daca exista o limita cu privite la cartusele trase pentru eliberarea adeverintei de tragere, cea pe care trebuie sa o atasezi la dosarul de prelungire, si raspunsul lor a fost ca poti veni si trage si un singur cartus si iti elibereaza adeverinta, si ca chiar au avut caz in care omul a venit si a tras doar 3 cartuse si i sa dat adeverinta de tragere in poligon.
Asa ca chestia asta cu limita de cartuse trase difera de la poligon la poligon si probabil vor mai scadea si ei limita odata ce vor vedea ca vor mai pierde din clienti cu limita aceasta... mai ales pe cei care vor sa vina si sa traga cu armele propri.
Sper ca va este de ajutor informatia, o seara buna.
Asa ca chestia asta cu limita de cartuse trase difera de la poligon la poligon si probabil vor mai scadea si ei limita odata ce vor vedea ca vor mai pierde din clienti cu limita aceasta... mai ales pe cei care vor sa vina si sa traga cu armele propri.
Sper ca va este de ajutor informatia, o seara buna.
Desigur că-i de ajutor, mulţumim.Florin_ASSR wrote: Sper ca va este de ajutor informatia, o seara buna.
În lege nu-i precizată nicio limită de cartuşe trase. Normele n-au apărut....deci se uită să ştii regulile elementare. Încă odată
spun, nu-i rea deloc ideea cu obligativitatea unei trageri anuale. Majoritatea, dacă tot mergem...tragem! Luna asta voi face
şi eu tragerea în polgon pe 2016 şi postez.
-
Florin_ASSR
De aceiasi parere sunt si eu, si legat de obligativitatea cursurilor de arme si munitii cat si a tragerilor anuale... Mai ales dupa ce am intalnit la poligon, chiar la doua lini de mine, un domn care avea permis de port si uz de arma de peste 10 ani si detinea la cingatoare si un pistol cu bila de cauciuc... Si din 5 cartuse cu glont trase, la 15 metri, nu a nimerit nici macar cartonul tintei... Care are 50x50cm... A repetat tragerea cu inca 5 cartuse si abia atunci 2 din 5 au nimerit cartonul tintei.
In concluzie, nici nu vreau sa ma gandesc cati ar putea fi ca el in cazul unui uz de arma... Sau cati habar nu au de ce scrie in lege.
P.S. Precizez ca a tras cu un glock, 19 sau 23.
In concluzie, nici nu vreau sa ma gandesc cati ar putea fi ca el in cazul unui uz de arma... Sau cati habar nu au de ce scrie in lege.
P.S. Precizez ca a tras cu un glock, 19 sau 23.
Şi se putea şi mai rău. Arme mânuite în spatele unora care execută tragerea, îndreptate aiurea, etc.
Incidente ca acesta ar trebui să se rărească odată cu acest curs: http://7est.ro/acasa0/item/45250-iesean ... cinul.html
chiar dacă aici era vorba de o armă cumpărată de afară şi introdusă ilegal în Ro, l-am dat exemplu pentru că e cel mai grav.
Armele nu-s jucării. Nici cele neletale, nici replicile de airsoft. Teoretic, cursul de mânuire obligatoriu şi tragerile anuale
vor diminua incidentele, practic...vom vedea, nu cumva să diminueze doar nr. de arme deţinute legal.
Incidente ca acesta ar trebui să se rărească odată cu acest curs: http://7est.ro/acasa0/item/45250-iesean ... cinul.html
chiar dacă aici era vorba de o armă cumpărată de afară şi introdusă ilegal în Ro, l-am dat exemplu pentru că e cel mai grav.
Armele nu-s jucării. Nici cele neletale, nici replicile de airsoft. Teoretic, cursul de mânuire obligatoriu şi tragerile anuale
vor diminua incidentele, practic...vom vedea, nu cumva să diminueze doar nr. de arme deţinute legal.
Chiar te bucuri ca esti obligat sa le faci unora pe plac ?Florin_ASSR wrote:De aceiasi parere sunt si eu, si legat de obligativitatea cursurilor de arme si munitii cat si a tragerilor anuale...
In ceea ce priveste tipul ce tragea pe de laturi...sunt barbati al caror profil nu prea are de-a face cu masculinitatea,,, Nu au inclinatie....Nu sunt nascuti sa fie masculi , In schimb recupereaza la alte aspecte... gatesc, calca, spala, schimba pamapersi,,, daca'r putea ar alapta si eventual naste pui vii. Astora l-i se da permis de arma, dar nu le deschide nimeni fermoarul de la pantaloni, sa vada ce ..hram poarta
Astia oricat ar sta cu arma in mana in poligon, n'or sa nimereasca nimic in veci. Si nu fiindca le este mila de moaca alauia de pe tinta de carton. Nu se pricep... le tremura tragaciu si pantalonii , totodata
vreo 16.999.999, se bucura zilnic de legile care ne obliga sa le bagam altora banii in buzunare.
Eu nu ma bucur, si nici nu am nevoie sa fiu invatat sa nimeresc un carton de la x+1 metri. La ce mi-ar folosi? Are cineva curajul sa foloseasca arma pt autoaparare ? Sa fim seriosi,
P.S.
Nu vreau sa supar pe nimeni cu postarea asta, asa ca rog sa fie tratata ca un pamflet
Last edited by Rudy on Thu Apr 14, 2016 8:59 am, edited 2 times in total.
Cand unde ? Poate vin si eu,,,,Trebuie sa ma revansez, nu?? .....tevez wrote: Luna asta voi face şi eu tragerea în polgon pe 2016 şi postez.
La Mureş...cam departe.Rudy wrote:Cand unde ? Poate vin si eu,,,,Trebuie sa ma revansez, nu?? .....tevez wrote: Luna asta voi face şi eu tragerea în polgon pe 2016 şi postez.![]()
greu să ne strângem, avem deja câteva tentative nereuşite.
Mures
Neah,, prea "ca la tara". si foarte departe....
Neah,, prea "ca la tara". si foarte departe....
-
careundecine
Vezi ca raspunzi gresit, cititi legea cu atentie.kuminte wrote:12 cartuse la el, 25 maxim acasa (cu tot cu alea 12..)
limitarea de 12 cartuse la purtator se aplica armelor de aparare si paza (adica cele letale)
la cele neletale nu se specifica decat limita de posesie de 25
o porcarie oricum.... si Glock-urile noi pe care le-a primit politia au incarcatoare mai mari de 12
Tocmai, ca este discutabil...in fine, nu iau mai mult de 12, sa stau linistit 
AC 5.5
AC 6.35
AC 6.35