marshall wrote:Totusi, profesionistii in ale spargerilor se feresc si ei de furtul de arme, cei mai multi stiu ca se pun in alta situatie daca fac asta
Aşa e, dar să nu uităm cazuri ca cel al notarului orădean căruia i-au fost furate armele. şi nu erau ageamii, că mai furaseră şi din altă parte, inclusiv
pistoale letale...http://www.adevarul.ro/locale/oradea/or ... 67363.html
Nu mi se pare normal sa stie nimeni din casa unde tin eu jucariile, parola de la seif, cheia, etc. Si nici nu stie nimeni oricum...
Asadar, sa ma caute pana ma gasesc!
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
marshall wrote:Totusi, profesionistii in ale spargerilor se feresc si ei de furtul de arme, cei mai multi stiu ca se pun in alta situatie daca fac asta
Aşa e, dar să nu uităm cazuri ca cel al notarului orădean căruia i-au fost furate armele. şi nu erau ageamii, că mai furaseră şi din altă parte, inclusiv
pistoale letale...http://www.adevarul.ro/locale/oradea/or ... 67363.html
Exact asta spun si eu. Hotii stiu de obicei ca, atunci cand fura arme, politia este mult mai mult implicata. E ca si cum si-ar lasa amprentele si cartea de vizita.
Din cauza asta au si fost prinsi cei din cazul citat de adevarul. Daca nu furau arme, cine stie...
cristyg85 wrote:Şi dacă eu sunt plecat toata ziua de acasă? Nu anunţă şi ei înainte?
Legea prevede clar ca verificarea armelor se face numai cu anuntarea prealabila a vizitei, ce fac ei ca vin neanuntati este abuz deci puteti nici sa nu le deschideti usa.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
pai te anunta cu cateva secunde inainte. Suna la usa si zice : "Va anunt ca peste doua secunde va verificam armele"
Stiu ca vi se pare o tampenie, dar deja s-au gasit multe nereguli grave, si cativa interlopi au ramas fara jucarii. Au dat ei spaga pentru permis, dar habar nu aveau ca au si obligatii. Asa ca pana la urma sunt si aspecte pozitive.
un mic exemplu Bercea Mondialu 2 arme letale pe permis cu toate ca e analfabet. Si recent a fost un incident in care s-au razboit cu arme detinute "legal". Au si arme fara acte, dar daca "muschii" lor vor sa aiba si cu acte de ce sa nu aiba? Ca la noi se poate orice...
INTERLÓP, -Ă, interlopi, -e, adj. Care are o reputație proastă; rău famat, dubios, suspect, deocheat. – Din fr. interlope.
Sursa: DEX '98
INTERLÓP ~ă (~i, ~e) 1) Care desfășoară o activitate nelegală, suspectă. 2) Care are o reputație rea. /<fr. interlope
Sursa: NODEX
Ar trebui să nu mai existe astfel de "interlopi" fără cazier, drept urmare şi fără arme legale. Apropo, pe vremea mea le ziceau "garoi",
presa a folosit uneori abuziv acest cuvânt care a ajuns să fie pronunţat mult prea des, pe tv numa' de interlopi şi de clanuri se vorbeşte...
Cert e că oricum le-am zice, gunoaiele astea nu ar trebui să existe, dar să mai deţină şi arme, legal sau nu. E bine şi dacă UNUL dintre
ei rămâne fără armă şi se alege cu dosar, dar nu cred că va conta prea mult pentru ei.
cristyg85 wrote:Şi dacă eu sunt plecat toata ziua de acasă? Nu anunţă şi ei înainte?
Legea prevede clar ca verificarea armelor se face numai cu anuntarea prealabila a vizitei, ce fac ei ca vin neanuntati este abuz deci puteti nici sa nu le deschideti usa.
Unde scrie asta? In Legea noastra scrie numai ca esti obligat sa te supui controlului, anuntat sau nu in prealabil.
Unde scrie asta? In Legea noastra scrie numai ca esti obligat sa te supui controlului, anuntat sau nu in prealabil.
Babanu wrote:
(6) In vederea constatarii indeplinirii conditiilor de pastrare si de asigurare a securitatii armelor, organul de politie competent poate efectua verificari la domiciliul sau la resedinta solicitantului numai dupa informarea prealabila si cu consimtamantul acestuia.
Deci ar fi doua conditii cumulative pentru control: informarea prealabila si consimtamantul solicitantului?
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!